Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 32

• 52 560
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
То май не остана някой да не е поизгледал филма.
Но има такива детайли - още бой с Бехлюл. С Хилми.
Въобще Бехлюл си защитава семейството с достойнство. Бой.
А като Ви казах, че всички ще плачем за Бихтер, дано тези
момичета които твърдят обратното си признаят. Цяла Турция
упрекваше и се оплакваше, че филма бил прекалено разкрепостен,
но почти месец след края тъжаха за Бихтер. И това е филма отнесъл
най-много санкции и глоби. Но сценаристите не се поддадоха и не спестиха нищо.

# 226
Извинете за нахълтването...следя темата от доста време, но не ми се пише. Ама ми направи нещо впечатление и реших да споделя.
Значи...тук има доста момичета, които много се дразнят и възмущават от Бихтер.
В същото време всички сте съгласни, че Бихтер се дразни и възмущава от майка си именно, защото прилича на нея, тъй като - НИЕ ОБИКНОВЕНО СЕ ДРАЗНИМ НА ОНЕЗИ ЧЕРТИ В ДРУГИТЕ ХОРА, КОИТО В ИЗВЕСТНА СТЕПЕН НОСИМ В СЕБЕ СИ.
Е, изводът какъв е? Joy

И голям морализъм, голямо чудо.
Аз не бих направила така, аз не бих направила онака...еми, затова филмът не е за Вашата история, а за историята на Бихтер.
И колкото и да е голямо това клише, ще го кажа - мисълта е на Конфуций - Чух и забравих. Видях и запомних. ПРЕЖИВЯХ и РАЗБРАХ. Тъй че никой, който не е преживявал изпепеляваща любов, такава, заради която да си готов на всичко, не може да разбере историята на Бихтер и Бехлюл. И като не може да я разбере...какво му остава? Стои тука и осъжда и плюе. Евала. Да Ви ръкопляскаме. Едно е да не приемаш какво се случва (въпреки че отново казвам - не приемат само онези, които не са се допирали до такова чувство), друго е да седнеш да раздаваш присъди.
Но колко малко наистина останаха хората, които могат да се наслаждават на красивите неща, а не да седнат да осъждат.

# 227
За ema 153 с благодарности!                       /www.youtube.com/watch?v=18Io-mYoPyE&feature=related.

# 228
  • Пловдив
..... НИЕ ОБИКНОВЕНО СЕ ДРАЗНИМ НА ОНЕЗИ ЧЕРТИ В ДРУГИТЕ ХОРА, КОИТО В ИЗВЕСТНА СТЕПЕН НОСИМ В СЕБЕ СИ.

...........не приемат само онези, които не са се допирали до такова чувство), друго е да седнеш да раздаваш присъди.

Тинтири, противоречиш си Naughty 

А и не можеш да правиш изводи кой какво е преживял в любовната си биография, защото мнението за Бихтер не е само на база, че изневерява, а се гледа цялостния образ, чертите на характера.

# 229
  • Пловдив
Добро утро и Честит празник,  момичета!!!
 Здраве, търпение, любов и топлина за всички! Да не забравяме, че нещата, които обичаме са крехки и уязвими ... И да благодарим, че са до нас!!! Всичко останало минава и заминава...

Много хубаво пожелание   bouquet

Искам да питам нещо за последния епизод, за всеки случай ще го напиша с ББ:

Защо на погребението на Бихтер не дават Аднан ? А погребението на Бешир в същия ден ли е (на него виждам прислугата и Мадмоазел, но пак не Аднан) ?

# 230
  • Германия
За ema 153 с благодарности!                       /www.youtube.com/watch?v=18Io-mYoPyE&feature=related.

И за Алекс, и за   bouquet  bouquet  bouquet  bouquetАлекс

# 231
# 232

Прекрасно е ! И аз благодаря !  bouquet Толкова невероятно е подбрана точно тази ария , така добре илюстрира самотата на героите ! Тези пресечки - Бехлюл , Берен , Нихал - всеки самотен по своему , копнежът им за истинска любов , за споделена ласка , стремежът им един към друг ...Още имам буца на гърлото !
Сетих за невероятната мисъл на Толстой - "Всички щастливи семейства си приличат , а тези , които са нещастни , са нещастни всеки по своему !"( перифразирам) ! Толкова е вярно - и тогава , по времето на Ана Каренина и сега , в 21 век !

# 233
  • sofia

...добре илюстрира самотата на героите ! [/quote]

Абсолютно! Чак на мен ми стана самотно - страхотни кадри бяха!

Аз пък се чудя от едно известно време какъв ли би бил   животът на всички участници след последния епизод (ако не беше последен)...

# 234

Защо на погребението на Бихтер не дават Аднан ? А погребението на Бешир в същия ден ли е (на него виждам прислугата и Мадмоазел, но пак не Аднан) ?
[/quote]
На Бешир и на Бихтер погребението е в един ден.Аднан е при Нихал,защото е на системи.

# 235
  • в очите на дъщеря си

smile3501 smile3501 smile3501

много хубаво и точно е казано в този малък откъс Sad след горещата любов, страстта и големите мечти идва реалността , а понякога тя е смазваща. Човек никога не може да забрави това което е сторил и много бързо чувствата отстъпват място на реалността................

п.п тези думи на Бехлюл и друг път съм ги цитирала в постовете си

# 236
  • в очите на дъщеря си

На Бешир и на Бихтер погребението е в един ден.Аднан е при Нихал,защото е на системи.
[/quote]

защото Нихал разбира всичко и изпада в емоционален шок

# 237
Извинявам се момичета, но аз в крайна сметка не разбрах Бехлюл и Нихал женят ли се Embarassed

# 238
  • в очите на дъщеря си
Извинявам се момичета, но аз в крайна сметка не разбрах Бехлюл и Нихал женят ли се Embarassed

не, Бихтер се самоубива преди сватбата

# 239
  • Пловдив

Снощи, а и друг път, опитвах да гледам посл.епизоди в оригинал, обаче много ми насичат клиповете, трудно зареждат, та не можах да разбера какво става всъщност- женят ли се, остава ли Бехлюл с Нихал- вижда ми се прекалено да остане с нея, изобщо до чичо си- след стореното.
Странно ми е все пак, че Аднан не е на погребението на Бихтер. Нихал на системи, но като седи до леглото й, няма значително по-бързо да се възстанови, можеше да отиде на погребението. Някакъв елементарен морал го изисква. Освен ако не се е чувствал много наранен от истината и отделно ядосан, че се провали сватбата на дъщеря му.

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 16:31 от svetla

Общи условия

Активация на акаунт