Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 427
  • 737
  •   1
Отговори
# 135

KAÇAK GELİN!

‘Saba Tümer’le Bu Gece’ programına konuk olan Nebahat Çehre, iki nikahından önce nasıl ortadan kaybolduğunu anlattı.

Oyuncu, gençlere mesaj vermeyi de ihmal etmedi: “Çok çabuk teslim olmayın. Her şeyi gümüş tepside sunmayın. Birazcık kaçın.”

# 136
Чудесно е, влизайки в темата, да бъдеш посрещнат от толкова приятна изненада - преведен епизод. Ани е създала страхотен екип и каквото и да кажа, ще е вече казано или ще прозвучи банално. Въпреки това поднасям своите искрени благодарности на целия екип, който със самоотвержения си труд ни осигури възможността да гледаме и този епизод с превод.

# 137
  • Атлантис, Галактика Пегас
Забелязах и още нещо... Сулейман не предложи на Ибрахим да намери булка в по високи среди.... робиня му предложи  Thinking Това е знак за Ибрахим че не би го приел като зет. Поне аз така го помислех.  Whistling ooooh! Peace

# 138

Много благодаря  smile3525. Страхотни сте smile3501 smile3501 smile3501

# 139
# 140
Съществува строга йерархия според историческите данни Ибрахим се жени за Хатидже едва след като става велик везир през 1526г.

# 141
# 142
 Признателност и благодалност към екипа за огромния труд!   bouquet

Изгледах поредния , преведен, епизод и ще си призная, останах малко объркана и разочарована от посоката в която сценаристите развиват образа на Роксолана / Хюррем/. Натрапва ми се властолюбие, безпардонност, твърде махленско поведение.... Не я видях в библиотеките, както сочат историчаските източници, не я виждам да се образова, не я виждам проницателна и дипломатична и дискретно комбинативна,в поведението си, както съм чела за нея. Исторически факт е, а и вие тук не веднъж сте го обсъждали, че е първата Султанка, стояла на Дивана до Падишаха и приемала чужди посланици, писала стихове и играла роля в управлението, а Сюлейман е лудо влюбен в нея до края на живота си. Верно е ,че е оцелявала както може - и с коварство дори, но определено издигането й се дължи на много интелигентно поведение.... Този образ, обаче, който виждам до този момент, се разминава с прадставата ми за Роксолана. Може и да е съзнателен избор на сценаристите, но се чудя , освен в сексапила, жизнеността и чара й  да кажем, в какво друго се влюби Сюлейман....Или поне как тя ще задържи тази любов.  Навярно занапред образа на Хюррем ще претърпи развитие в друга посока.

Nur6, точно така е . Но тук сценарият е по- свободен - Ибрахим е доста почтен,  умен и буди симпатии , а съм чела, че е ловък и хитър, с времето става алчен интригант, а и е   лош военачалник / той води двата похода до Виена, които са провал/, дори се самозабравя дотолкова, че прикрепя към званието си и едно "султан".... Мнението за Хатидже също не е ласкаво, дори е описана като най-свадливата от Сюлеймановите сестри, а във филма създава друго впечатление и с Ибрахим са една от най-харесваните двойки.

# 143
за мен и Ибрахим и Хюррем са си достойни противници. И двамата играят подло и змийски, удрят жестоко и с цел да наранят колкото може повече
Дали това е в опит за самоотбрана или в опит да домогнеш повече няма значение за тях.
Те са с два девиза
На война като на война и Целта оправдава средства
 За това мужду двама бих избрала Хюррем, чисто от женскасолидарност, и в това че в онези времена за една жена било по трудно.  Удряла е жестоко но се изправяла и срещу по силен враг, не само срещу слаби.
Докато Ибрахим е от време на време ме изглежда жалък, защото лесно е да удряш и мачкаш по -слаб, трудно е да се изправиш срещу силния. Да защитиш обичта си, (разбира се ако това негово е обич, а не интерес, аз все още се съмнявам в любовта му)  
но...това е мое мнение  Peace

Kordelia Peace newsm10 smile3525 newsm51
Моето мнение изцяло съвпада с твoeтo!  Peace Peace

# 144
На целия екип, който се грижи за нас, едно  голямо
Бъдете здрави и много щастливи ! Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 19:44 от Goni

# 145
# 146
Момичета,да почерпя на патерица,ама не мога да се добера до компа толкова време...

На 1 март синът ми стана на 13 години!

Искам специално да благодаря за новата тема и се връщам да ви чета и гледам,че от празници изтървах доста.. Heart Eyes

# 147
# 148
  • до най слънчевия бряг
Ани  благодаря  за организацията на  превода и на всички преводачи ,  Sevi_nil, Mishel, Mistik, Stereo i Emel  ,на екипа слагащ субовете и на Лакуна

Желая ви здраве и късмет

# 149
Признателност и благодалност към екипа за огромния труд!   bouquet

Изгледах поредния , преведен, епизод и ще си призная, останах малко объркана и разочарована от посоката в която сценаристите развиват образа на Роксолана / Хюррем/. Натрапва ми се властолюбие, безпардонност, твърде махленско поведение.... Не я видях в библиотеките, както сочат историчаските източници, не я виждам да се образова, не я виждам проницателна и дипломатична и дискретно комбинативна,в поведението си, както съм чела за нея. Исторически факт е, а и вие тук не веднъж сте го обсъждали, че е първата Султанка, стояла на Дивана до Падишаха и приемала чужди посланици, писала стихове и играла роля в управлението, а Сюлейман е лудо влюбен в нея до края на живота си. Верно е ,че е оцелявала както може - и с коварство дори, но определено издигането й се дължи на много интелигентно поведение.... Този образ, обаче, който виждам до този момент, се разминава с прадставата ми за Роксолана. Може и да е съзнателен избор на сценаристите, но се чудя , освен в сексапила, жизнеността и чара й  да кажем, в какво друго се влюби Сюлейман....Или поне как тя ще задържи тази любов.  Навярно занапред образа на Хюррем ще претърпи развитие в друга посока.

Nur6, точно така е . Но тук сценарият е по- свободен - Ибрахим е доста почтен,  умен и буди симпатии , а съм чела, че е ловък и хитър, с времето става алчен интригант, а и е   лош военачалник / той води двата похода до Виена, които са провал/, дори се самозабравя дотолкова, че прикрепя към званието си и едно "султан".... Мнението за Хатидже също не е ласкаво, дори е описана като най-свадливата от Сюлеймановите сестри, а във филма създава друго впечатление и с Ибрахим са една от най-харесваните двойки.

ТОВА ПРОСТО Е ФИЛМ. Абстрахирайте се от историята. "Цигулката свири това, което искаха, тези които бяха против ВВ"..... newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт