Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 492
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Отварям лаптопа и виждам приятна изненада.
БЛАГОДАРЯ НА STEREO,EMEL,MISTIK,lACUNABABE ,ПЕНДА И  АНИ!
РАДВАМ СЕ ,ЧЕ ВИ ИМА!ПРЕКРАСНИ СТЕ!

.

Джейн 6,с удоволствие чета постовете ти! Hands Clap

# 421
  • София
Айде, засядам да гледам преведената серия! Момичетаааааааааа, за хиляден път ви благодаря - и пак е малко! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 422
Благодаря на anna3com и целия й екип за благородния им и безкористен труд! ПРЕКРАСНИ СТЕ!

# 423
Поредна приятна изненада. Днес се наслаждавах на интересните постове на Джейн-6 и Ибрахим, за което им благодаря сърдечно.

А сега и преведена серия. Възхитена съм от всички вас, които ни доставяте радостта да гледаме с превод и този епизод. Страхотна организация, страхотен екип.

Ани, Emel, Stereo_hz, Mistik, пенда

# 424
Нещо духовно ме свърза с Тинчето май - едновременно сме отворили темата Wink
Нека и аз да кажа моето скромно Благодаря Hug

# 425
  • Русе, у дома
Незнам как е при вас, но аз, като изгледам някоя серия получавам стимул да обърна внимание на външния си вид. До сега наблягах само на прическата, дрехите и обувките си. Вече се съсредоточавам и върху бижутата. Между другото, забелязвате ли, че не гримират устните на актрисите? Дори и блясък не им слагат.
И аз съм така напоследък. Декораторите на филма са много добри. Само се заглеждам по магазините по бижута, който наподобяват средновековни такива. На косъм съм да си купя... Blush
И аз да кажа едно голямо - БЛАГОДАРЯ на всички, който се трудят по сериите. Страхотни сте.  bouquet

# 426
Здравейте на всички. За първи път пиша в темата, но чета редовно. Филма ми харесва много. Обичам исторически филми. Научих доста неща и от филма и основно от вас. Досега въобще не бях запозната с османската история.
Искам да се включа по темата за сексуалността на СС. Всъщност това определено не е било изключение. Съгласна съм че може между СС и Ибрахим да е имало нещо. В миналото в годините на войни и походи, такава мъжка любов е била обичайна. Незнам точно как е било в турските традиции, но съдя за това по другите. Например в японската история е била нормална самурайската любов. Походите и войните са траяли години.

Незнам, не вярвам филма да поеме тази насока. Критиката ще е унищожителна.

# 427
  • планетата Земя и по точно до морето
Заповядайте 9 серия с превод на Emel, Stereo_hz, Mistik  newsm51  love001 smile3501 newsm44

Emel, Stereo_hz, Mistik,
благодаря за преведената серия,

Ani, Lacunababe,
както и на всички, които отделят по-някакъв начин от личното си време за нашето удоволствие !

Джейн и Ибрахим , много интересно и благодарности за това, което споделяте !
На мен ми е все по-интересно да следя филма с все повече факти , които научавам от темата. 

А за предполагаемата екзотиката в отношенията на Сюлейман и Ибрахим ще кажа само, че и към нея отношението ми е каквото изобщо към сериала - възприемам без да съдя, защото ми е много далеч от семейния тип сериали и съвременни отношения. И изобщо не ми върви мисълта в тази насока.
Все едно съм влязла в музей на една далечна епоха и просто гледам. Може би за това допринася много великолепието на костюмите и отношенията, които са ми толкова далечни и екзотични, че ме оставят без желание да ги обсъждам, както в друг сериал.

# 428
  • София
Благодаря на всички за превода на сериала да не изброявам да не изпусна някой и на Ибрахим за страхотната информация  Hug Hug Hug  bouquet  love001

# 429
Здравейте доста от приятелите ми харесва този сериал и се зачудих какво толкова хубаво има и реших да го гледам,супер,че има на бг,но искам да попитам от къде си ги изтегля защото от http://DMCA-removal-from-Google/ не става.Много ще съм ви благодарен ако кажете.А и да не забравя да благодаря на превеждачите и обработващите супер сте,и това,че го превеждате за всички нас е на истина благородно.

Иначе не знам защо но като го изтегля от този сайт ми излиза това и не се тегли - Error: Tracker Response Error:Missing key info_hash in Tracker: http://DMCA-removal-from-Google/announce.php?passkey=7d5c551335c … 8160502ddb2e9e4ae  Embarassed

# 430
Благодаря и аз на всички добри души, които отделят от личното си време, за да гледаме преведени серии! При това ни ги поднасят във възможно най-удобния за гледане момент, поне за хора с енергични малки деца като мен е просто перфектен!  bouquet  bouquet

Ибрахим, само да не вземеш сега да се откажеш да пишеш в темата заради моите постове. Ще е загуба за всички, включително и за мен. Струва ми се, че няма някакъв принципен спор помежду ни, по-скоро на вербално равнище нещо не се разбираме. Идеята ми беше всъщност да уточня разни детайли. На теория наистина би трябвало приемането на исляма да освобождава робите, но на практика през този период не е така. На теория и Папата забранява на католиците в европейските колонии в Америка да притежават роби, но на практика те си изграждат икономиката основно върху робството. Това имах предвид. За европейските дипломати сме на едно мнение – не са имали пряк достъп до султана, нито до семейството му, с висшите чиновници контактите им също са били ограничени, не са знаели много за устройството на обществото, за религията, за нравите. Затова често се случва да преразказват градски клюки на принципа чул-недочул и разбрал-недоразбрал. Историята за брака е просто илюстрация на това.
За идеализирането на Сюлейман също съм съгласна. Още в ислямската историография Кануни е считан за олицетворение на идеалния ислямски владетел, за втори Соломон и т.н. Европейците от онова време пък го считат за антипод на баща му Селим и го сравняват с Александър Велики. И съвременната турска историография си продължава тази традиция в общи линии. Според моето скромно лично мнение това е причината всичките му не съвсем идеални от съвременна гледна точка постъпки на владетел и човек от 16 в., които не са били необичайни за времето си, или да се замитат под килима, или да се приписват на Хюрем. Но това е съвсем отделна тема.
Благодаря ти много за информацията за книгата, непременно ще си я купя, когато имам възможност, предполагам може да се поръча по Интернет. Питам те за това от любопитство. В Турция може темата за хомосексуализма да е табу, но за ориенталистите от Западна Европа и САЩ не е. Не знам за Цезар, но един от най-възхваляваните римски императори – Адриан, е същевременно и един от най-известните хомосексуалисти в историята, поставил е статуи на мъжа, в който е бил влюбен, из цялата империя. Обаче отдавна вече никой не се притеснява да пише за това. За Александър Велики и Хефестион само гърците вдигат пара в интерес на истината. Пък и историците извън Турция не възприемат Фатих и Кануни както в Турция, за тях са си просто двама османски султани, ако попаднат на нещо, няма да го крият, какъв смисъл има, след като в днешно време не се приема за нередно. И аз съм чела статии за хомосексуализма в османското общество, включително и за Мехмед Фатих и други султани, но обикновено изключват Сюлейман от тази група, а това с Ибрахим го класифицират като спекулация, защото не могат да намерят извори, които да го потвърждават. Ще ми е интересно да прочета и друго мнение по въпроса. Аз нямам нищо против да видя в който и да било филм една добре разказана гей любовна история, защо пък не, стига само да не е евтин трик за вдигане на рейтинга.
Ще си продължим дискусията другия уикенд. И пиши, моля те, не се отказвай. Аз също не съм османист, което не е причина човек да не чете извори и изследвания по въпроса, и да не си съставя свои мнения. Peace

Някои се заглеждат по бижута, аз пък започнах да се заглеждам по дрехите в ярки цветове, които винаги съм отминавала. Художникът по костюмите наистина си го бива, няма две мнения по въпроса.
  bouquet

# 431
Хиляди благодарности на всички включили се в превода на филма ,момичета вие сте върха.С голямо удоволствие следя филма,страхотно артистично изпълнение,декор и костюми.Относно бижутата наистина са много оригинални, както в този филм  ,така и в "Забраненият плод".  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 09:18 от trendafilka

# 432
Здравейте доста от приятелите ми харесва този сериал и се зачудих какво толкова хубаво има и реших да го гледам,супер,че има на бг,но искам да попитам от къде си ги изтегля защото от http://DMCA-removal-from-Google/ не става.Много ще съм ви благодарен ако кажете.А и да не забравя да благодаря на превеждачите и обработващите супер сте,и това,че го превеждате за всички нас е на истина благородно.

Иначе не знам защо но като го изтегля от този сайт ми излиза това и не се тегли - Error: Tracker Response Error:Missing key info_hash in Tracker: http://DMCA-removal-from-Google/announce.php?passkey=7d5c551335c … 8160502ddb2e9e4ae  Embarassed

Първо искам да поздравя с добре дошли всички, които пишат тук за първи път  Hug Надявам се да продължите да споделяте с нас всичко, което ви вълнува.

Винаги когато имаме превод на нова серия помествам 3 линка: един за гледане на серията без да я теглите в дейлимоушън, линк за директно теглене от мегаъплоад и линк за сваляне от торент (в случая мастерс). Мисля че това са достатъчно и различни варианти за гледане на серията. Ако имате въпроси по тези начини за теглене пишете ми на лични.

# 433
Просто нямам думи да опиша колко ми е приятно да влизам в тази тема. Peace Heart Eyes

Тук има от всичко, което харесвам - чудесен филм, преведен на български (Ани, Emel, Stereo_hz, Пенда, Mistik, Lacunababe, огромно благодаря), гарниран с много допълнителна информация.  Hug

А по отношение на разясненията и диалога между Джейн-6 и Ибрахим - буквално изпадам във възторг, първо, защото сте много ерудирани, второ, защото диалогът ви е повече от цивилизован. (понеже сме се нагледали на всякакви тук  Peace Mr. Green)

За мое съжаление османистиката е твърде далеч от компетенциите ми и за да натрупам дори и обща култура, ми е необходимо много време. Ето защо (засега) гълтам всичко, което тук ни се поднася наготово. Голямо благодаря, за което. Flowers Bouquet

И чак сега разбрах защо непрекъснато се зазяпвам по бижутата.  Laughing newsm78

# 434
То не бяха ракли с подаръци, то не бяха топове платове, но... Хюрем, като подкара серията с една рокля, та чак си и ляга с нея! За Валиде ханъм и Сюлейман, спор няма- не повтарят ни дреха ни бижу. Светват ми очетата, като видя колиета, обеци, пръстени, гривни и брошки със зелен камък, затова и розовата пеперудка не ме впечатли.

Благодаря на екипа за превода!

Общи условия

Активация на акаунт