Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 497
  • 737
  •   1
Отговори
# 405

ПЕНДА

Много интересен трей Thinking
Да, Хюррем изпраща Сюлейман заедно със семейството.Никак не е маловажна тази привилегия Peace Peace
Ибрахим и Сюлейман под водопада newsm78 тази сцена предизвика в мен най голям интерес Peace Както обикновено, дават кадрите мигновено Mr. Green не мога да вникна в атмосферата на този кадър ooooh! може би Сюлейман е разбрал за любовта на Ибрахим към сестра му Praynig
 може би са се изгубили- към това предположение кланят везните - защото очевидно е че всички скърбят -лоша вест е достигнала двореца Naughty
и се сещам за текстовата подсказка- Хатидже губи надежда...
Изгубени  или в плен- а ги мислят за мъртви newsm78

Стерео Hug Hug Hug
За какво спиране на филма говорим Mr. Green че екипа вече мисли и работи и за сериите ,които ще се снимат догодина Peace

п.п. Не е водопад newsm78 в помещение са Thinking наводнение или искат да ги удавят ако са в плен ooooh!

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 12:56 от Lilims

# 406
  • София
Според мен двамата са на кораба и ги застига буря. Но някак ми се струва, че именно преди началото й някой на някого е казал нещо много шокиращо.

Само един трей, но очевидно много майсторско изпълнение... Двете приказки на Сюмбюл бяха достатъчни, за да ме трогнат.

Незнам как е при вас, но аз, като изгледам някоя серия получавам стимул да обърна внимание на външния си вид. До сега наблягах само на прическата, дрехите и обувките си. Вече се съсредоточавам и върху бижутата. Между другото, забелязвате ли, че не гримират устните на актрисите? Дори и блясък не им слагат.

# 407
ЕМЕЛ  Hug кораб ще е  Praynig
Подскажи ни , моля те ,какво казва Сюмбюл Thinking

# 408
  • София
Много трудно му се разбира, но казва, че .... е приключил земния си път и Господ да помага на всички им.

Сюлейман: "Онази", както ти я наричаш, е Махидевран, Хасеки Султан.

Хатидже: "Годежът ми започна с пожар, ще завърши със смърт"

Вестител към Валиде Султан: "Твърди се, че буря е застигнала кораба на Султан Сюлейман"

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 13:29 от Емел

# 409
Много ти благодаря. Hug  Друго си е с превод Grinning

# 410
  • Атлантис, Галактика Пегас
Емел, благодаря за превода!   bouquet
Аз също преди превода помислех за бурята. А и най вероятно в двореца ще са разбрали за нея. И това ще разбуни духове предполагам.  Wink

# 411
  • на морето
Здравейте , приятелки ! Hug Hug
Честит Тодоровден на всички !
Особенно на всички именници !
Както и на всички празнуващи около вас !
  bouquet  bouquet  bouquet

# 412
Здравейте ...Джейн-6 ,съгласен съм почти с всичко което си написала с някои изключения...Защо? Отговора сама си го написала "Не всички от тях обаче схващат напълно османските порядки."
- Относно приемането на исляма ,това е точно така ,с изключение на частта с имама,но това ще го приемем за художествена измислица.А и аз не сам твардял друго.Логиката е следната робиня(друговерка),любимка на султана,ислям,измислено желание за дарение,освобождаване от робство,женски капризи прикрити зад законите на исляма,брак-разбира се нещата не са чак толкова прости ,но в общи линии...
-Относно името на Хюррем,това също е вярно,но не е защото Османците са чакали Полския посланик да открие ,че Хюррем ,всъщност е Александра или Анастасия,а поради простата причина ,че когато влиза в сарая Хюррем не е била нищо повече от поредната робиня и тя реално е никоя докато не стане Хюррем,затова в Османските регистри фигурира като Хюррем Султан.
-И последно относно вразката на Сюлейман и Ибрахим,за съжаление и аз не мога да ти посоча конкретен исторически документ,но това е така защото "В дома на обесен не се говори за въже".Става въпрос все пак за Кануни ,един от най-обичаните султани.Но... Joy Joy Joy,нали знаете ,че винаги има едно "НО".
Не можем да посочим и такива за Гай Юлий Цезар,Александър Велики,Ричард Лъвското сърце,така и за Кануни,още повече става въпрос за едно Ислямско общество,помислете…
Друго от 36 Османски падишаха само за 4 се споменават да имат такива наклонности- Fatih Sultan Mehmed, Kanuni Sultan Suleyman, IV Murad,I Mahmud,-защо ли?
Ако няма такова нещо ,защо сценариската би дръзнала да вметне такова нещо,в една Турция ,което си e слабо казано риск,дори и в 21 век…Защо ли?
Прочети ако имащ вазможност книгата на Мурад Бардакчъ (един от най-уважаваните историци в Турция) „Osmanlida sex”

# 413
Между другото сериали почти не гледам ,с изключение на ВВ,загледах се в него като любител на Османската истоия.Не съм почитател нито на Кануни,нито имам отрицателни чувства към Хюррем,а тук влязох само и единствено с цел да разяснявам ,доколкото мога разбира се ,историческите факти доколкото са ми известни,за да може да се разбере по добре сериала,казвам сериала не Османската история,там не съм такъв капацитет.Лек ден на всички съфорумници.

# 414
Заповядайте 9 серия с превод на Emel, Stereo_hz, Mistik  newsm51  love001 smile3501 newsm44

Серията с превод за гледане онлайн в Dailymotion

9 серия с превод на БГ

Серията с превод за дирекно сваляне

9 серия с превод на БГ

Серията с превод за сваляне от торент. Благодарение на Lacunababe   bouquet

9 серия с превод на БГ

# 415
Благодарности на ЦЕЛИЯ ЕКИП!!!  smile3501  smile3525
Джейн, Ибрахим - компетенциите Ви по историческите въпроси са завидни и сте ценни за ТЕМАТА!   bouquet  Не мога да взема страна, защото аз разчитам единствено на Чичо Гошо (Гугъл), а той е лаконичен, обикновено.  Rolling Eyes

Съботна закачка за всички:

Любима песен и смешно-страхотен клип   rotfImao rotfImbo

# 416

Честит Тодоровден на всички празнуващи!    

Ани, Emel, Stereo_hz, Mistik , Lacunababe          

# 417
  • В сърцето на любимите мъже!
Ех, абе поназнайвам го турския, ама друго си е със субтитри, има тънки моменти, дето и аз не съм ги хванала, така че едно голямо Благодаря на трудещите се!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Момичета, прави ли ви впечатлене кой води в класацията на мъжките образи горе в анкетата? Дали това не е, защото и той милия, не е точно мъж. Joy hahaha hahaha

# 418
  • София
Приятно гледане!
За мен също бе удоволствие да превеждам за вас.

За редактора и за този, който е качил субовете   bouquet

# 419
Заповядайте 9 серия с превод на Emel, Stereo_hz, Mistik  newsm51  love001 smile3501 newsm44

Благодаря на целия екип Hug
На всички знайни и незнайни всеотдайни красиви сърчица- преводачи, редактор ,субтитри,качване по торенти ,
организация...скромността краси човека, да ,но и ние се чувстваме неудобно
ако не благодарим на всички от екипа.
Аз досега не благодарих на Завер ханъм- защото си мислех че е Ани,
а тя влизаше в екипа, оказа се че Пенда също е взела участие и се срамувам Embarassed
че не съм благодарила за труда й.
Благодаря на всички ви за добрините  smile3501 smile3501 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт