Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 410
  • 737
  •   1
Отговори
# 510

Пенда, за снимките  newsm74 newsm74 smile3525

# 511
  • Атлантис, Галактика Пегас
Виктория на кой ли носи таз чаша? newsm78

# 512

Може би в чашата има отрова за Сюлейман?

# 513
Личното ми усещане е, че както образът на Роксолана е "деформиран", така и на Ибрахим, също. Без да съм историк и компетентна по отношение на османските порядки в съответната епоха, считам (може и да греша  Peace), че двамата изобщо не са имали вземане-даване, а камо ли сблъсъци и надпревара на толкова ранен етап. Ибрахим става неудобен за Рокси, едва когато Мустафа и Селим са младежи и въпросът "Кой ще наследи престола/Кой ще се спаси?" е на дневен ред. Всяка майка иска нейното дете (поне едно от децата от мъжки пол) да се спаси, вариантът по него време е бил само един - да "седне на трона", иначе...Затова и разбирам мотивите на Рокси. Обратното Ибрахим е защитавал другия претендент (по лични и не само причини), него също го разбирам. Това, което ме дразни са "селските номера" между Рокси и Ибрахим в сериала (за нуждите на сценария) - считам, че в реалноста не е имало подобна евтина мелодрама по между им. Рокси реално се е ориентирала доста дълго и търпеливо в обстановката, чак след като "наражда 5 деца", почва да мисли за себе си и за бъдещето им (а не както в сериала - "още от банята"). Ибрахим пък се е занимавал със сериозни неща (политика, дипломация, военно дело). Така, че едва ли са участвали в надпревара в "селската спартакиада". Но, да се тъкмят епизоди е трудно, така че и занапред ще наблюдаваме все по-изкривени образите и на двамата - в мелодраматични селски сблъсъци. (Да се нервим няма смисъл- не в нашите джобчета дрънчат жълтичките, нали?  Sad)

П.П. Прави ми впечатление, че де що чужденец има в сериала- или е тапир или е злодей-психопат с девиантно поведение (или и двете). Чакам с нетърпение появата на Франсоа (СС и Франсоа сключват приятелски договор, така че ми е любопитно как ще го "барнат"  Thinking, а и позицията на Франция е много важна  за един друг въпрос...не,че сериал може да я промени  Wink).
Както не са ми приятни крайните епитети по отношение на Рокси  ooooh!, така е несправедливо същото и относно Ибрахим. Нека "мерим с един аршин".
  Peace

# 514
Така е било най вероятно, сблъсъка им е бил на по късен етап. Но тези махленски изпълнения от Ибрахим, со по дразнещи от колкото на Хюррем. Като приемеме че тя е жена, женски номера са й по прилягащи.  Peace

# 515

пенда  smile3525мерси за снимките Hug
а тук Халит е newsm08 smile3505 newsm10  love001  love001  love001

# 516
Тя спечели доверие -за да нанесе най големия си удар newsm78
Любопитно ми е каква е наградата й... Thinking
наградиха я със злато,или пост...или да забавлява султана;защо не и за булка на Ибрахим да я готвят...
робините преди да минат през леглото на султана,нямат рокли ,бижута..а Виктория е с рокля и бижута...тази чаша  Praynig наистина на поднос я поднася- прислужва на някого newsm78 на Хюррем newsm78 дано не е за султана Mr. Green

# 517
Булка на Ибрахим да я направят. Да стъжнят живота на Ибрахим.  Mr. Green
А това че СС гушнал Мустафа е нармално, малкия сигурно се хвърлил в прегръдки на тате след пожара.  Hug Wink

# 518

peregrin, права си в много отношения.   bouquet
Хареса ми формулировката "мелодраматични селски сблъсъци" - така е.  Mr. Green Mr. Green
Но да не забравяме, че родом и Ибрахим, и Хюрем (нали това са турските им имена?)  са си селяни (Нещо за първите седем години? newsm78). Такова е и поведението им, макар да са минали повече или по-малко през турските школи.  Thinking
За мен сценаристите по-скоро са се опитали да осъвременят отношенията в султанските сараи, за да ги възприеме по-лесно съвременната публика. Пък и филмът си е сериал за масово потребление, който обаче има и своите исторически и образователни цели. И пак според мен, мисля че си ги постига.  Peace

# 519
Момичета имам въпрос Сулейман първороден син на Селим ли е бил?? Praynig newsm78

# 520
,
 Чакам с нетърпение появата на Франсоа (СС и Франсоа сключват приятелски договор, така че ми е любопитно как ще го "барнат"  Thinking, а и позицията на Франция е много важна  за един друг въпрос...не,че сериал може да я промени  Wink).
i]
  Peace
И на мен ще ми бъде много интересно това.Като се има предвид какъв актьор са избрали да играе Лайош.Незнам за вас но този човек за мен е с типично турска физиономия и излъчване,хич не си подхожда за ролята.

# 521
И дума не може да става да се сравняват Ибрахим и Хюррем,това което е постигнал Ибрахим ,да се издигне от обикновен слуга до Велик Везир е благодарение и единствено само на способностите му-интелект,дълбоки познания в областа на политиката,военното дело ,дипломацията....докато при Хюррем благодарение и единствено на способностите и,но на друго поприще  Joy Joy Joy

# 522
Булка на Ибрахим да я направят. Да стъжнят живота на Ибрахим.  Mr. Green
Мисля ,че ще я направят четвъртата жена на Сюлейман Фул-Дане хатун,за да бръкнат в здравето на Хюррем още повече...Дали не се опитват да изкарат Хюррем доста неуравновесена,пък и нищо чудно да е била наистина такава....хахаха шегичка.

# 523
И дума не може да става да се сравняват Ибрахим и Хюррем,това което е постигнал Ибрахим ,да се издигне от обикновен слуга до Велик Везир е благодарение и единствено само на способностите му-интелект,дълбоки познания в областа на политиката,военното дело ,дипломацията....докато при Хюррем благодарение и единствено на способностите и,но на друго поприще  Joy Joy Joy
Тук не си прав(а), тя Хюррем завладяла Сулейман не само с способности в легло... С бистрия си ум и ведрия си нрав...
Които ни спестяват до тук...  Peace

# 524
И дума не може да става да се сравняват Ибрахим и Хюррем,това което е постигнал Ибрахим ,да се издигне от обикновен слуга до Велик Везир е благодарение и единствено само на способностите му-интелект,дълбоки познания в областа на политиката,военното дело ,дипломацията....докато при Хюррем благодарение и единствено на способностите и,но на друго поприще  Joy Joy Joy
ами тук си противоречиш  Wink Peace  нали точно ти ни пусна мухата  Crazy че и на Ибрахим не му е било чуждо това поприще  Mr. Green

колкото до Хюррем, все пак е била дъщеря на свещеник, та едвали е била 'проста селянка', ама знам ли? Във всеки случай е владеела чужди езици - в последната серия пусна една чуждоезична на Ибрахим  Mr. Green Mr. Green
С нетърпение чакам развитието на образите, може да съм оптимистка, но мисля, че с времето ще видим и 'другата' Хюррем  Peace Все пак са минали по-малко от 2 години...

Общи условия

Активация на акаунт