Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 382
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Атлантис, Галактика Пегас
peregrin ,пенда , bowuu bowuu bowuu Ну... между нами женщинами....  Mr. Green
с надеждата че Ibrahim няма да се нацупи, и да престане да  коментира тук ...  Wink
И аз имам чувство че отношението към Хюрем е при него лично.  Mr. Green

# 721
Kordelia newsm51 благодаря за вица  Grinning - страхотна си Hug

# 722
Kordelia newsm51 благодаря за вица  Grinning - страхотна си Hug
Mr. Green Mr. Green Mr. Green любим ми е... бих си го сложила за подпис, но е много дълъг.  Mr. Green Wink

# 723
  • В тъмната гора.
На мен нашия съфорумец Ибрахим много ми допада с интерес чета постовете му... ако спре да пише след поредната задявка на тема Сашка/Хюррем ще е загуба за темата. Затова като истински жени, предвид вица, отново трябва да бъде направена отстъпка. С най-добри чувства към всички от темата.

# 724
На мен нашия съфорумец Ибрахим много ми допада с интерес чета постовете му... ако спре да пише след поредната задявка на тема Сашка/Хюррем ще е загуба за темата. Затова като истински жени, предвид вица, отново трябва да бъде направена отстъпка. С най-добри чувства към всички от темата.
100% съгласна. Искам да пише и да ни просвещава.  Wink За това ще му кажа да не се сърди. Мъже са цени в тази тема.  Например моя мъж след първата две серии го загубих тотално като зрител, щото каза категорично че постъпки на СС не са на Султан, че се води от оная си работа и му паднал в очите и прочее...  Joy тъй че мъжко мнение е ценно.   bouquet

# 725
# 726
Прословутото Уики...
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%BE%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B0
 Peace
Не искам да споря, но нито Махидреван нито Гюлфем не са били официални съпруги.
История не се учи от Уики-то,...както и да е,за съпругите имах предвид предхождащите 9.Хайде потърси ги в Уики. Peace
Уморих се да споря с теб. Официална съпруга- Хюррем. До преди нея не се женил, не са имали обичай, от момента когато в плен попада съпруга на един от Султанове и я карат да прислугва гола- след което султанове не са се женили официално, за да не дават на враговете коз- съпруга- честта си. Теб като всички мъже избива на спор с жена. 
Лично аз приключвам. Хубаво образоваш но все го даваш грубо и еднострано, казах вече и преди дразнещо това - Сашка. 
Ще отговоря с любимия ми виц на тема мъже жени...
.Ева пришла к Богу и говорит:
- Господь, у меня проблема!
- Какая проблема, Ева?
- Господь, я знаю, что сотворена тобою и дан мне этот прекрасный сад, все эти чудесные животные и эта уморительная змея, но я всё равно несчастна.
- Почему, Ева? - спросил голос свыше.
- Господи, я так одинока и мне до смерти надоели яблоки.
- Хорошо, Ева, в таком случае у меня есть решение. Я сотворю тебе мужчину.
- Что такое мужчина, Господь?
- Это будет такое испорченное создание с кучей вредных привычек. Он будет лживым и тщеславным, но будет сильнее, быстрее тебя и ему будет нравиться охотиться и убивать. Он будет выглядеть глупо в возбуждённом состоянии, но так как ты жалуешься, я сотворю его таким образом, что он сможет удовлетворять твои физические потребности. Он будет туповат и будет увлекаться такими детскими забавами, как драки и игры с мячом. Он не будет слишком умён, так что ему будут нужны твои советы, чтобы правильно думать.
- Звучит замечательно, - ответила Ева, иронично подняв бровь. - В чём подвох, Господь?
- Ну... ты получишь его при одном условии.
- И каком же, Господь?
- Как уже говорилось, он будет гордым, высокомерным и самовлюблённым... Так что тебе придётся позволить ему верить, что он был создан первым. Просто помни, это наш маленький секрет... Ну, ты понимаешь, между нами, женщинами...

Приятен ден.   bouquet
Много слаба компютърна графика имат...  Sad Толкова е ... ох не я знам думата на български, на руски би звучало така кустарное производство, айде преводачи включете се, горе долу- нископосано домашно производство.  #2gunfire Joy

Занаятчийско производство. Непрофесионално.
[/b]
Благодаря, точно така си е.   bouquet

Корделия, поздравления за вица. Развесели ме много.
А извън спама, споделям мнението ти за споменатите недостатъци на филма. Както и мнението ти за Ибрахим. Прочетох твоя пост от преди няколко дни , но поради липса на време не успях да пиша и аз по този въпрос. За мен Ибрахим в никакъв случай не е положителният образ в сериала. Напротив, за мен той е притворен, скрит и доста коварен. Крои планове, от които той би имал изгода. В лицето на Хюррем той видя съперница за вниманието и приятелството на султана. Както и в любовта на Хатидже вижда начин да се измъкне от робската си позиция. Защото, колкото и голямо да е приятелството на султана, той винаги му дава да разбере къде му е мястото и кой определя правилата. Дори Мустафа се държи с него като с роб - нарежда му и изисква вниманието и компанията му безапелационно. Според мен подкрепата му за Махидевран също не е само от симпатии и преданост към нея или от обич към Мустафа. Той,  предполагам, си дава сметка, че Мустафа е престолонаследник, както и че не всички султани доживяват до дълбока старост и не винаги умират от естествена смърт. А при такова стечение на обстоятелствата той ще е този, който ще е най-приближен до младия султан и неговата майка.
Колкото до любовта му към Хатидже, не съм убедена, че Ибрахим е лудо влюбен в нея. Та на лицето му няма и капка вълнение при срещите им. Може би това е особеност на нравите или от страх да не се издаде за греховните си чувства. Докато Хатидже буквално изгаря от чувства, очите й светят, едва сдържа вълнението си, Ибрахим стои с лице, на което не трепва никакъв мускул, никакво вълнение не показва, дори когато са съвсем сами и няма опасност някой да ги види. Ще рече човек, че Ибрахим старателно крие емоциите си, не обича да ги демонстрира, сдържан си е по природа. Не такъв е обаче, когато някой го ядоса или предизвика. Видяхме доста такива ситуации. Едва не удуши Нигяр калфа, както и едва не погуби готвачите след отравянето на Хюррем. Видяхме, и че не е чак толкова предан на султана, след като не му разкри кой е истинския виновник за внасянето на отровния сладкиш в покоите му. Аз мисля, че истинския си образ показва точно при сблъсъците си с Хюррем, тъй като тя единствена не се бои от него и само тя си позволява да му опонира.  Става зъл, надменен, със сигурност би я удушил с голямо удоволствие, ако не се стархуваше от последствията за себе си.
Доста се увлякох с писането, но отдавна ме сърби клавиатурата да напиша нещо за този герой от сериала. Артистът си играе перфектно ролята, както между впрочем всички основни персонажи.

# 727
 Grinning  bouquetКакво лично мога да имам към една историческа личност,...А отнсоно това как я наричам ,мисля ,че имам право на това....ами за мен си е Сашка,за вас е Хюррем или Александра и т.н.Комичното е ,че след всеки мой,по пиперлив коментар по адрес на Сашка,някои от съфорумниците подскачат като ощипани моми ,все едно съм коментирал личните им персони,или съм ги обидил по някакъв начин.Тук коментирам историческата личност Хюррем Султан (такава каквато ни я представя Историята),и героинята Хюррем ,(такава каквато ни я представят сценаристи и продуценти).Не съм нападал ,а и не бих си позволил да нападна никого лично.Ма то не бяха коментари за това кое поприще признавам аз (лично) и кое не,че спора е сексиски,че омаловажавам жената като творец и ковач на Историята.Е това е най-малкото несериозно.Тук излагам своето мнение ,и не преча и на други да го правят,друг е въпроса ,дали това мое мнение се харесва или не .Тук излагам скромните си познания по Османска история ,и ако на някой не им харесват да ме оборят с факти, а не с това какво пише на този или на онзи саит,или чух че...Пиша този пост не като оправдание за предишните ми постове,нито като извинение ,защото не смятам ,че съм засегнал някого лично за да му се извинявам....И не се притеснявайте няма да спра да пиша,или най-малко такива неща могат да ме спрат да пиша тук.Лек ден желая на всички дами   bouquet  bouquet  bouquet

# 728

Kordelia,
Прелестен виц!  Hug

# 729
hiacint  newsm51 Напълно споделям мнението ти за Ибрахим Hug
И той си има своите чувства и емоции- но много умело прикрива мислите  си- и неговата съдба е променена насилствено- и въпреки високото стъпало до което е стигнал- не забравя кой е. Но защо си го изкарва на по слабите - ето ,това не мога да приема

# 730
Grinning  bouquetКакво лично мога да имам към една историческа личност,...А отнсоно това как я наричам ,мисля ,че имам право на това....ами за мен си е Сашка,за вас е Хюррем или Александра и т.н.Комичното е ,че след всеки мой,по пиперлив коментар по адрес на Сашка,някои от съфорумниците подскачат като ощипани моми ,все едно съм коментирал личните им персони,или съм ги обидил по някакъв начин.Тук коментирам историческата личност Хюррем Султан (такава каквато ни я представя Историята),и героинята Хюррем ,(такава каквато ни я представят сценаристи и продуценти).Не съм нападал ,а и не бих си позволил да нападна никого лично.Ма то не бяха коментари за това кое поприще признавам аз (лично) и кое не,че спора е сексиски,че омаловажавам жената като творец и ковач на Историята.Е това е най-малкото несериозно.Тук излагам своето мнение ,и не преча и на други да го правят,друг е въпроса ,дали това мое мнение се харесва или не .Тук излагам скромните си познания по Османска история ,и ако на някой не им харесват да ме оборят с факти, а не с това какво пише на този или на онзи саит,или чух че...Пиша този пост не като оправдание за предишните ми постове,нито като извинение ,защото не смятам ,че съм засегнал някого лично за да му се извинявам....И не се притеснявайте няма да спра да пиша,или най-малко такива неща могат да ме спрат да пиша тук.Лек ден желая на всички дами   bouquet  bouquet  bouquet
Heart Eyes, айде мир.   bouquet Както гласи една руска поговорка «Хоть горшком назови, только в печь не сажай» Наричай си я както искаш, това едва ли ще промени мнението за нея на повечето от нас.  Mr. Green

# 731
И той си има своите чувства и емоции- но много умело прикрива мислите  си- и неговата съдба е променена насилствено- и въпреки високото стъпало до което е стигнал- не забравя кой е. Но защо си го изкарва на по слабите - ето ,това не мога да приема
Такава  е природата човешка ,на кого да си го изкара ( Joy),то и до ден днешен е така ,шефа на секретарката,секретарката на чистачката,чистачката на мъжа си ,мъжът и на любовницата си и така по веригата.Сашка  на кого си го изкара,на Мария,макар в дадената ситуация Мария нямаше абсолютно никаква вина,защо не си го изкара на Сюмбюл ага или на Ибрахим ,или на Султана.

# 732
  • В тъмната гора.
Всеки си има свое мнение, но с някои постове се прекалява, така са съставени, че да засегнат човека, чийто пост опонират с възможно най-много негативни епитети. Личи си, че са писани с яд, но към кого е насочен точно, към героите или към иначе мислещия не се знае...

Хюррем обича Сюлейман и Ибрахим обича Хатидже. Хюррем обича открито, защото тя е любимата любовница на султана, но Ибрахим няма право да обича така сестрата на султана. На Хюррем не и пука особено кой какво мисли и говори, така е възпитана и си изразява свободно мислите, но вижте какво стана, когато го направи в присъствието на султана. И пак не получи особено голямо наказание, че посегна на сина на султана. Ако Ибрахим изпадне в любовни изблици това ще коства живота му. Когато спря Хатидже в стаята на султана, а той беше вън на терасата с Мустафа имах чувството, че ако Хатидже не беше толкова меланхолична и хленчеща той щеше да я целуне..малко остана. Каза и че като се върнат непременно ще намери начин да разплете това положение, че те ще бъдат заедно един ден.
Махидеврен обича султана, но обича повече сина си, докато Хюррем обича повече султана.
Хайде стига толкова, че се омаях от толкова любов.

# 733
Такава  е природата човешка ,на кого да си го изкара ( Joy),то и до ден днешен е така ,шефа на секретарката,секретарката на чистачката,чистачката на мъжа си ,мъжът и на любовницата си и така по веригата.Сашка  на кого си го изкара,на Мария,макар в дадената ситуация Мария нямаше абсолютно никаква вина,защо не си го изкара на Сюмбюл ага или на Ибрахим ,или на Султана.
Тук изкренно ме разсмя... в думите че мъжа го изкарва на любовницата... нали се сещаш че любовницата за да търпи изкарването на ядът на мъжа, той няма да е мъжа на чистачката.  Mr. Green hahaha bowuu

# 734
Мишел, толкова много любов... ама все ми се струва че Ибрахим се води по рефрена на онази песен на Пугачова... "все могут короли... женится по любви не может не один, не один король"  Wink Не знам, дали истински я обича Хатидже, но не се опитва да защити тази любов, както каза Lilims не ми допада това че го изкарва на по слабите...  Peace
стана ли време да си ходим в новата тема?  newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=570480.0

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 14:16 от Kordelia

Общи условия

Активация на акаунт