Отговори
# 90
Сокчета , и то само домашно приготвени, никога не съм давала купени,  започнах някъде към годинката на каката.По френската схема сока се въвежда някъде към 8сми месец.
Захранване мисля най рано на пети навършен, ще започна с морков, няма да купувам пюрета, ще купувам био зеленчуци и ще варя на машината, на пара.

Светле, Вальо е голям мъж вече, пораснал е доста!Все така усмихнат да ви е!

# 91
  • София
ние сега се прибрахме от разходка Simple Smile бяхме в зоопарка и беше много приятно. Обаче въпреки слънцето си хапеше като подухне ветрец.

накоя от вас ползва ли кремчето за лице на Клоран, моля да напише отзиви Simple Smile.

А малкото Вале е много сладичко Simple Smile

# 92
На Амуей продуктите са много добри,казват и че са екологични, една време им бях дистрибутор.
В единият си пост съм сгрешила за верото, не се казва Planet Spa , а Мy Planet.
Това на Шуъркеър от къде се купува да го пробвам и аз?

Добра, това отгоре желе ли е и как се бачка с него, че все съм се пробвала, ама не мога?

Тъкмо се чудих кой ще пусне темичка за Декемврийки 2011, браво Вили  Heart Eyes как се сети! Дано скоро се запишеш и ти в тези темички  Hug

Surcare-a трябва да го има в Пикадили и във вис виталис ако имате, не е много по-скъп от бочкото - към 3,20 е. На мен ми  стига за 3-4 месеца. Не мирише и няма "вкус" за разлика от Бочко. Веднъж нямаха в магазина и взех Бочко  Sick и аз и детето Sick

Вальо е голям сладур  Hug
Честито на захранилите, по тоя повод може следващата анкета да е за това  Peace

# 93
Ей аз немога да не се похваля.. днес направих двучасова разходка с двете деца и беше много приятно Mr. Green. При нас има още сняг и е едно беличко и чистичко, а пък по улиците се е разтопил и количката се буташе лесно. Много хубаво било това човек да се разходи. И да видите как чак в 15:00ч се сетих, че ми се яде... а ако си бях седяла в къщи до това време вече 3-4 пъти съм отворила хладилника. Rolling Eyes

Светле много сладък Вальо. Много е порастнал и има супер сладка усмивка Simple Smile Жив и здрав да ви е  Hug

Аз също тия дни се бях сетила, че трябва да пуснем тема за бъдещите декемврийки и поглеждам и видях тази на Вили. Много мило ми стана... но все още не съм се наканила да се разпиша.

А с тия прахове и препарати се обърках тотално... а това чудо което vanqstoeva  е пуснала направо ми взе акъла. Не е ли малко скъпичко ? То бива бива , ама чак толкова. Разбирам бебето да има проблемна и чувствителна кожа , може би тогава да. Но иначе не бих дала толкова пари за прах за пране. незнам има къде къде по-евтини и хубави перилни препарати. .

За пустото захранване аз мисля да зачакам поне до навършени 5 месеца или пък може би 6. Зависи дали ще имам достатъчно кърма. Но иначе мисля да започна с пюре от тиква или морков. Първо че са зеленчуци, второ се понасят сравнително добре и трето са сладки и се харесват повече на бебетата. Сега имам един такъв въпрос - каква е разликата м/у пюрето и сока??? В смисъл знам каква е, но защо да се дава пюре а сок не??? Нали и двете неща са продукт от един и същи зеленчук да речем, само дето едното е по- течно??? Сигурно ви убих с въпроса си, но винаги съм се чудила на това като каже някой ... ооо аз сок не давам, та затова питам Simple Smile
Подкрепям анкетата и темата да бъде кой е захранил  и кой не Simple Smile

RikaRurika  Hug . Цяла еньиклопедия си на тема ... запек. наистина много си права и супер полезна информация си дала.  Hug

# 94
  • Пловдив
Аз влизам с въпрос към ЛЛЛ: Нормално ли е да не ми текат гърдите вече? Преди докато бебо цокаше от едната , другата течеше или пък като се напълнят като стане време за хранене и почваха да текат, а сега от известно време забелязвам, че не е така. Това нормално ли е ?   newsm78

# 95
  • София
RikaRurika , много си права. Напълно съм съгласна с всичко, което пишеш.

Последно пиша, за да не досаждам повече - наистина е важно какво се яде, но сега с кърменето е трудно - нито житния режим на Дънов мога да спазвам, нито мога да си осигуря в момента качествени зеленчуци. Всичко на пазара е боклуци с нитрати.
А и аз съм започнала да ям като някое улично псе - лапвам и бягам, защото малчо мрънка...
Търся решение в хомеопатията, защото никога не съм имала проблеми. И сега се храня както преди да родя. Затова си мисля, че е следствие от раждането този проблем.

Като спра да кърмя ще пробвам режима на Дънов, защото усещам, че имам нужда от пречистване

# 96
ООх и на мен ми е бона тема този запек...

За захранването , аз мисля да започна след 5месец даже 5 1/2..със зеленчуково пюре. Така съм чела ,но пак ще почета като наближи времето. ДАно да имам кърма...

Харесва ми идеята за следващата анкета  Peace

Притеснява ме напоследък това, че на МАрио са му много  влажни краченцата и ръчичките от време на време. Това обезпокоително ли е ? И на какво може да се дължи ? Ако някой има някакво инфо... newsm78

ВЪпрос към ЛЛЛ:
Може ли на бебо да му стигат 60мл кърма? Няколко дни се изцеждам ,за да стимулирам кърмата , защото той не иска да суче. Хапва за 3-6 мин и после отказва всячески . НАложи ми се да се цедя с помпата. Давам с шишето (не всеки път) но Марио яде 60мл и после пак не иска. Възможно ли е и от гърдата да яде по толкова и затова да ми намалява кърмата? И може ли кърмата да е "много хранителна" (ако има такова нещо) и да му стига при положение ,че качва. (само дето не е много спокоен) Вече сме към 6500-600.

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 21:26 от rossy-pm

# 97
  • Германия
Аз влизам с въпрос към ЛЛЛ: Нормално ли е да не ми текат гърдите вече? Преди докато бебо цокаше от едната , другата течеше или пък като се напълнят като стане време за хранене и почваха да текат, а сега от известно време забелязвам, че не е така. Това нормално ли е ?   newsm78
Ivka_007, в реда на нещата е след първите седмици всичко да се регулира и гърдите да произвеждат точно толкова, колкото е нужно на бебенцето. Така и на майката се спестяват течовете или препълването и дискомфорта.  Peace

# 98
  • Германия
.....

ВЪпрос към ЛЛЛ:
Може ли на бебо да му стигат 60мл кърма? Няколко дни се изцеждам ,за да стимулирам кърмата , защото той не иска да суче. Хапва за 3-6 мин и после отказва всячески . НАложи ми се да се цедя с помпата. Давам с шишето (не всеки път) но Марио яде 60мл и после пак не иска. Възможно ли е и от гърдата да яде по толкова и затова да ми намалява кърмата? И може ли кърмата да е "много хранителна" (ако има такова нещо) и да му стига при положение ,че качва. (само дето не е много спокоен) Вече сме към 6500-600.[/color]
Напълно възможно е, както и е възможно това да минава през фаза на скок в растежа и да се държи неспокойно, да си влоши спането и храненето и да недоволства по-често. Ако при едно кърмене са сукали по-малко, то при следващите кърмачетата си наваксват необходимото, стига да им се остави възмжонсотта да сучат толкова време, колкото поискат. Освен това, колкото повече растат, толкова по-бързо си изсукват порцията. Wink Това са идеалните, безплатните и със 100% гаранция помпи  Mr. Green  Виж, че Марио има завидно тегло! И твоята кърма е оптималната за него, радвай се, че му дваш нещо уникално и незаменимо  Flutter

# 99
Здравейте момичета Simple Smile

Май сме по-добре наистина, ама не смея да кажа. Чак ми се вижда невероятно да минем само с физ. разтвор и вит. Ц...

За захранването аз мисля да чакам до 5 месеца. Така ме посъветва и неото от Шейново. Педито не съм я питала засега, ама явно и тя е за по-късното, защото не го спомена на консултацията. Каза само колко приблизително АМ трябва да ядем сега, ама ние така или иначе ядяхме по толкова вече Simple Smile И че може да минем на 5 хранения вместо 6, а Алексчето само беше минало още по-рано Simple Smile

Чета и аз какво лине по темата захранване и ще видим накрая как ще го започнем.

Лека вечер от нас и да се оправят всички болнички слънца  Hug

# 100
  • Морска приказка
Здрвейте. Ей днес направих такъв маратон с бебка, а тя милата спа през цялото време в слинга, докато мама обикаляше. Напоследък взех да си я храня и навън. Ми то не било толкова страшно  Laughing.
За запека определено трябва доста течна храна, супички и такиви работи, защото наистина е много гаден проблем.
За захранването все се каня да започна да чета и да се информирам, но при всички положения ще е късно след 5-6 месец.
Светле, много сладка снимка на Валето. На живо наистина е още по пухен и само за гушкане, чак ме е яд, че не се престраших да го понамачкам като се видяхме  Laughing
KalinaZ дано сте се оправили  Praynig
Сега ще влезна да видя новата тема за декемврийките. Ех, че хубаво ми стана като се сетих, че миналата година по това време правих едни сметки едни планове, следене , засичане,абе голям тормоз ама си заслужава резултата  Laughing

# 101
Здравейте и от нас. Тези дни почти не се прибираме в къщи и не мога да смогна да чета и пиша. Другата седмица като е лошо времето ще се върна назад. На всички болнички - бързо оздравяване и повече на въздух след това - лека по-лека. Много се изнежват в къщи на отоплените стаи и сухият въздух. С каката бяхме само със сополи и си го спомням като един кошмар.

За захранването съм за  след 4-я месец, когато детето покаже готовност. Първо с каша, защото той дриска по 7-8 пъти през деня все още. Ако продължи така ще се спра на нещо леко затягащо.

Ивка, при мен също вече не тече другата гърда, от поне половин месец, не мисля, че има значение.

Вальо е страхотен, голямо момче. Simple Smile

# 102
Вмвсто запис ще кажа за нашите сокчета , че отдавна сме на по 20 грама прясноизцеден сок от ябълка , който давам с лъжичка.

# 103
  • София
Ето няколко статии за сока:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 10:35 от Tatti

# 104
 ludmilana, много полезно за соковете. Това обяснява много добре защо не трябва да се захранва със сокове, а не само да чувам "ама нас така са ни хранили и нищо ни няма"!

Пиши по-често в нашата темичка, между нас има и много ноемврийки, които следим и вашата темичка!

И по повод това се сетих като четох за мамите от София и като каза Данили че храни навън-в МОЛ Сердика има стаичка за повиване и кърмене на бебета, това е много хубаво, как са помислили и за майките-хаймани  Mr. Green . В КАрфур прочетох също имало такава, остава ми само да проверя.

Общи условия

Активация на акаунт