В тази тема са събрани 46 канадски мами!

• 28 167
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Мацки какво мислите да правите при положение че има риск радиация от японско да достигне до канада?

И мен ме интересува, но като гледам Канадските власти нямат никакво намерение да казват какво става. При все че първо нас удря ако има нещо. Мисля, че трябва да излезнат със становище и да подготвят хората при евентуална случка. Обиколих Enviroment Canada, вестници, телевизии, но все за едно и също говорят. По-скоро ни говорят колко сме пресрочили за голямото заметресение, и как всеки момент можело и нас да тресе и то много силно. Всяват паника на този фронт.  Доколкото разбирам и Японското правителство излизат с много подвеждащи данни и объркват журналистите. А вече говорят не за една , а за поредна централа на която се мъчат да овладеят положението. Само се надявам Канада в усилието да не панират хората си, да не стане като 1986г.

kambanka 2304, въздушното течение "ла ниня" отива и при вас рано или късно. Да, първо западните брегове удря, но каквото удря нас, удря няколко дена по-късно и вас.......... макар мнооооого малко. Силата е по Запада.  Sad

От веселата страна.... аз и мъжът ми сме вече имунизирани с радиацийка, най-много да почнем да светим след още малко  Mr. Green

Моля ви да споделите кога сложихте обички на вашите момиченца ...

Хмм, тамън питах татко ми онзи ден на мен кога са ми го продупчили. Оказа се че съм била на около 3г. Аз непомня нищо. Донякъде съм радостна, че са го направили... нали съм си кокона  pletka Пък ако не съм искала, досега да съм се оставила да ми зарастнат дупките на ушите. Така, че децата после пак имат право на избор, не е необратим процеса Simple Smile

# 136
  • Vaudreuil Canada
Ей това гледах въпреки че го опровергават уж ...
http://i203.photobucket.com/albums/aa235/maslow25/Fukushima-Nucl … on-Spread-Map.jpg

Ама при тия стойности май няма много какво да се направи.

# 137
  • Canada
Здравейте канадски мамчета! Аз не съм сред вас, но може би някой ден ще бъда... Simple Smile
Моля, ако не ви затруднявам, да споделите малко инфо относно Квебек и грижата задецата, тоест в случай че емигрираме там на какво можем да разчитаме - има ли свободни места в ДГ; докато започнем работа имаме ли право на някакви детски добавки или помощи и изобщо всичко, което ви хрумне да споделите.. При вас как се случи заминаването за Канада и имаше ли нещо, което ви е разочаровало?
Благодаря на всички, които решат да отговорят! Hug

# 138
Камбанка2304,много смело решение да я оставиш да решава коя част на тялото да си пробива ,аз не знам ......не съм голям любител на пиърсинга .
Иначе по-добре по-малки да им се пробиват ушите , докато много не разбират.Аз помня че бях 4-5 годишна и голям страх беше.

По отношение на радиацията ......няма кой знае какво да се направи май.Ролята на йода в случая е  да не позволи на радиоактивния йод да го измести от организма ,много трудно може да се прецени доза в случая .Уф,ама как го обясних,дано сте разбрали какво искам да кажа  newsm78.
Дано успеят да овладеят положението Praynig

# 139
  • Калгари, Канада
За дупчене на ушите на бебета и малки деца съм против, мое си мнение.

За това, което се случва в Япония - само се моля да се размине по най-лекия начин. Според мен просто канадците не искат да всяват паника и затова се правят на ударени, а никак няма да е лошо да се подготвим за най-лошото /може да подготвят хората и без да всяват паника/. Друг е въпроса, доколко може да се подготвим и предпазим от радиацията.

# 140
Пепче на Диди продупчихме ушите на 9 месеца като беше. Ако имам още едно момиченце обаче не знам дали пак ще го направя. Само проблеми имахме с тези обици. Първо й се възпалиха дупките, после пък загубихме 2 чифта мед. обици и накрая без малко и златните да загубим, но засега си е тях.
Иначе и на мен на 1г са ми дупчили ушите и до днес си нося обици Peace

# 141
  • Монреал
За ушичките - не бих продупчила, не заради самото дупчене, а по-скоро не ми харесват бижута на малки дечица - някакси неестествено ми стои. Иначе моите ги дупчиха някъде към първи клас си спомням и голям страх берях от пистолета, а всъщност изобщо не беше страшно  Grinning

Уф, Шемет, вся паника в душата ми с тая картинка - аз си мислех, че сме далече, а то реално погледнато хич не е далече  Sad

karelia79, има много писано по темата, но няма как да търсиш в 46 теми назад  Laughing. В Квебек има 2 вида детски - държавни и провинциални. И двете са основани на базата на семейният доход, освен едните детски, които са винаги 100$ на месец до 6 годишна възраст на детето. За детските градини е сложна работата - в държавните градини няма места, в частните има но в момента вървят по 30-40$ на ден. От тази сума се връща пак определен процент от провинцията, обаче пак си е трудно да си заделяш в бюджета една стабилна сума всяка седмица за градината. Не се сещам какво ме е разочаровало - по-скоро трябва да избягваш да прави сравнения, а да свикнеш на тукашният начин на правене на нещата. Примерно - преди да намерим педиатър, сме чакали в спешно отделение да прегледат малкият с много висока температура, а те ни дадоха само електролитна напитка и накрая си тръгнахме без преглед - еми може да се стори шокиращо, обаче за тукашните стандарти е нормално - просто не се шашкат хората от температура колкото ние се шашкаме. Та мисълта ми е, че трябва да се свикне на тукашното мислене за някои неща. Обикновено от там идват разочарованията. Успех в процедурата! 

# 142
  • Canada
Tarikmom, благодаря много за инфото! HugЩе прочета и назад темите, но наистина си отнема време... Laughing

# 143
Tarikmom, благодаря много за инфото! HugЩе прочета и назад темите, но наистина си отнема време... Laughing

karelia, не пренебрегвай и официалните сайтове Peace

# 144
  • Canada
За обиците - педиатърът ни в България твърди, че не е хубаво да се пробиват уши докато детето не навърши 3 години. На ушите имало някакви точки, които отговаряли на вътрешните органи. И понеже аз не разбирам, реших да го послушам. В момента и двете ми дъщери имат обици и са много доволни от факта. Имаше лека уплаха при пробиването, но всичко става толкова бързо, а и при новият си изглед в огледалото всичко забравят. После с дни се хвалеха на всеки срещнат (дори и непознат), че имат обици.
За радиацията - за сега няма никаква опасност за Канада, не се и очаква да има, освен ако не гръмне някой от реакторите (да пази Господ от такъв кошмар!). За себе си съм решила при нужда да се консултирам с лекар от Сик кидс и личния ни лекар, както и спиране на децата от училище и стоене само в къщи, докато не ни се размине. Всичко това е хипотетично. Дано да не ми се налага да го изпълнявам.

# 145
Мамии, само да споделя, че в корема си имам фен на Риана Joy. Днес за пръв път го усетих да се движи и докато не свърши интернет микса на Риана, не спря да се мърда мъничето Heart Eyes

# 146
Еее, Галче, усещането е страхотно, нали Grinning Лека бременност ти желая Hug

# 147
  • Калгари, Канада
Sneji , ти добре си решила, но не ми се вярва да имаш време да търсиш лекари и да ги питаш в последния момент. Стане ли експлозия вероятно ще настане и паника, но то нищо не се знае де. Аз съм настръхнала в себе си, понеже гледах наскоро филмите за Херушима и Нагазаки /документални за ядрените бомби и последствията/, тъй че не ми обръщайте много внимание.

Трябва да се похваля /след големия дебат за училищата, който се получи заради мен в темата ни/ Владко ще учи в училището, което исках и за което чакахме 3-4 години вече /в листа на чакащите/. Интервюто мина успешно и от септември ще видим как ще се справя. Много съм щастлива и ентусиазирана, дано и той да е така, когато започне там.

# 148
Галче,много готино усещане . Сега ще знаеш как да го/я накараш да се раздвижи по желание на мама Grinning

# 149
  • Canada
mamamia , прочети това, вярвам, че ще те поуспокои поне малко - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2011/03/14/1059 … /?sp=0#storystart
Гледах новините на CTV - започнаха с времето и карта на Япония. Показаха движението на въздушните маси, които в момента се движат на Юг - от централата към Токио.  Няма място за притеснения! Имам усещането, че вече всичко там ще е наред, доколкото може да бъде, имайки предвид хилядите загинали, които ще започнат да откриват.
По повод мърдащото коремче на Галчето, на кой е следващото бебче, което да чакаме?

Общи условия

Активация на акаунт