В тази тема са събрани 46 канадски мами!

• 28 148
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Калгари, Канада
кака Дора, голям поет си   bouquet

На нас ни ринат тука, но след 100 години, ако решим да се местим в по-голяма къща веднага ще си вземем от малките машинките дето ринат сняг /мъжът ми ще е първа писта да купува/, а ти си седиш отгоре и си плетеш  Wink

Това за плетенето го споменах, че се сетих - преди години майка ми кара трамвай и идва една бабка да слиза от предната врата и и казва: "Абе, момиче гледам ви, че цял ден си седите тука в кабинката, поне вземете една плетка да си плетете"  hahaha

# 91
  • Лавал-Пловдив
кака_Дора,   bouquet
Тук в лавалско е спокойно. Няма особено много копещи. В нашия край на улицата само аз се мъчех с гребло, през няколко къщи баба и дядо избутваха снега с тия по-големите гребла, дето се бутат, двамата си имаха по едно. Другите повечето са с абонаменти и им чистят. Аз с един час ринене до никъде не стигнах. Имах намерение да изчистя и следобяд да ходя по магазини, ама даже не можах да стигна до натрупаното от машините отпред, че много се изморих, а и Алекс се събуди (бях с бебефона в джоба Peace). Сега трябва да го чакам пак да заспи, че пак да излизам Crossing Arms И на дъжд го обърна сега, май ще го играя "мокра кокошка с лопата" Rolling Eyes
Деси, ние нали сме в италиански квартал и старите италианци са луди на тема чистене на сняг. Дядото отстрани чака да паднат 2 снежинки и вече е навън с пълни амуниции. Оня ден си навехнал ръката даже и сега бабата го замества. Този човек съм го признала - рине от 5:30 до 22:30 ( засичала съм го ) А като погледна през прозореца все една леля виждам да си копае синята кола, как не я изкопа бре. Имаме и един Доминик, дето се е пазарил да чисти на половината къщи на улицата и той като почне става страшно. Въобще всички пъплят като мравки като завали. А аз седя и ги гледам през прозореца и им се радвам. Stop Party Flutter

# 92
Малко късно, но да се включа по темата за бейби шаура. На мен ми направиха за Анастасия, тя ни е второ детенце, но баткото е роден в България и всичко купувахме отново. Организира го моя приятелка с помощта на мъжа ми и беше изненада за мен. Имаше около 30 жени, всяка беше донесла по нещо за хапване, малък сувенир, за награда, защото имаше игри. Получих много подаръци (дрешки, играчки и т.н.) и касичка с парички - с тях си купихме леглото и масичка за повиване. Беше разкошен празник и голяма помощ. Аз лично бих организирала такова сабитие с удоволствие  Grinning

# 93
  • Канада, Монреал
Благодаря много за мненията за бейби шауъра Simple Smile
Кака Дора, скрит талант на поетеса има в тебе  Laughing Аз само по задачка пиша стихотворения, не ми идва отвътре. Чистенето на твоите съседи ми напомни на нашите съседи в България - има едни баба и дядо, по цял ден чистят. Улицата пред нас я лъсват и следят кой влиза в двора. Мъжът ми се шегува, че те са нашия СОТ Simple Smile)

# 94
Тук хич не си дават зор да чистят. Само колкото да има къде да вървят. Нашият хазяин има от тези малките снегоринчета и с него чисти отпред.
Не знам как е при вас, но при нас е ужасна киша. Вие с какви обувки ходите през пролетта. То всъщност, ако си кола няма значение, ама ако си пеша ooooh!

Още нещо да питам, вие които получавате детски, получихте ли RL4 за данъците или там както точно се наричат тези известия Blush И кога се получават по принцип?

# 95
  • Vaudreuil Canada
Галче RL4 е за данъците които са платени на апартамента в който сте под наем - няма нищо общо с детските.

# 96
  • Лавал-Пловдив
ТВие с какви обувки ходите през пролетта. То всъщност, ако си кола няма значение, ама ако си пеша ooooh!

С гумени ботуши, от онези шаренките Simple Smile

# 97
Галче RL4 е за данъците които са платени на апартамента в който сте под наем - няма нищо общо с детските.

мерси Шемет, все пак за детските ме интересува Blush. За наема ни дадоха касова бележка, не знам дали е достатъчно, но според нашият хазяин това ни трябвало Rolling Eyes

А в тези гумените ботушки не се ли запарват много краката Blush Иначе предполагам, че си трябват. Като гледам сега каква киша е, а големите купчини сняг още не са почнали да се топят

# 98
  • Монреал
Мда, подкрепям за гумените ботушки - идеални са за шляпане из локвите. Sunglasses

Галче, единствените детски, които се декларират като приход са 100те долара на месец за дете - Universal Child Care Benefit май се водеше.

# 99
Тарикмом, а получава ли нещо като сумарно извлечение за тези 100 долара на месец на годишна основа по пощата или да не чакаме подобно нещо.

# 100
Kaka Dora, стихчето ти сякаш е написано за нашата улица, тук риненето на сняг и откопаването на коли е цял ритуал. Днес, обаче имаме нужда от изпомпване на водата, която е на всякъде. Simple Smile

# 101
  • Монреал
Тарикмом, а получава ли нещо като сумарно извлечение за тези 100 долара на месец на годишна основа по пощата или да не чакаме подобно нещо.

Да, ние вече го получихме - може да им звъннеш и да ги питаш - те май пращат всички документи първите 2 седмици на февруари. (но не съм сигурна)

Соня, как са ви първите впечатления?

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 18:09 от TarikMom

# 102
  • Монреал
Кака Дора, като живеехме в Ст Леонард имах същите наблюдения за италианците и манията им да чистят снега, естествено изключението беше нашият хазяин  Stop Laughing Иначе другите си правиха съседски партита за ринене на сняг - голям майтап.

# 103

Да, ние вече го получихме - може да им звъннеш и да ги питаш - те май пращат всички документи първите 2 седмици на февруари. (но не съм сигурна)

Къде трябва да звънна?

# 104
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Това снега може би е лудост на всички. И при нас най-възрастните са на улицата първи. Имам един съсед седи в антрето с отворена врата и наблюдава валежа. Стане изрине с лопата стълбите и пак седне. После включва машинката за ринене и почва драйвуя. Почива и пак. Така цял ден.
Сигурна съм, че е повече от 70 годишен.

Общи условия

Активация на акаунт