Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 615
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Ей Бриджит Джоунс  - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!! Още много положителни емоции ,здраве ,щастие и късмет от мен   bouquet

# 241
чери мам,ти от Пловдив си нали?Ние на 3ти април летим за там Mr. Green И аз като теб, хем ми се ходи хем не Rolling Eyesедна седмица имам поне адаптация като пристигнем и след още 1 хаиде наобратно Sick

# 242
zlatnata tolumba много любов ,щастие и късмет  newsm59 .

# 243
zlatnata tolumba честит рожден ден и от мен  Simple SmileSimple SmileSimple Smile самоо хубави неща да ти се случват и дано БГ радиото скоро почне да предава и новините от Нотингам  newsm53 newsm51 newsm51 nbirthday nbirthday nbirthday

Ние тази вечер пак имахме полицейски преживявания (от както сме в тази квартира (+/– 8 месеца) за 3ти път си викам вече полиция). Къпем малкия и се чуват от към улицата викове някакви, но ги игнорирахме, отидох в спалнята (тя е с лице към улицата), четем си книжката и милото направо си беше заспало като започна една патардия в нашия преден двор - тези ми ти тримата дето се караха на улицата, тръгнали да се бият и единия ни влязъл в двора и мята кофите за боклук пред себе си да се крие от другите 2мата. Малкия като се стресна, като ревна до сега не мога да го успокоя (а по принцип към 7 и 30 макс 8 е заспал) ... Онези отвън ни излязоха от двора и продължиха в съседния двор, че звънях на 999 да ни пращат някой да провери какво става ... лудница. А уж сме в спокоен и сигурен квартал ... да му имам сигурното аз.
Почнах още тази вечер търсенето на нова квартира.

Лека ви вечер и приятна и спокойна неделя Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 244
didi mum току що погледнах блог-а ти  smile3501 страхотни неща Simple Smile шапка ти свалям Simple Smile

# 245
Zlatna tolumba, честит празник Simple Smile Много усмивки и положителни емоции през годината.
Да се похваля- днес ми се обадиха от Англия, сутринта е пристигнал заветният документ (документите са подадени на 4 януари). Мисля да започна работа от 11 април . Искам да прекарам с децата пролетната ваканция,  не го бях планирала но след  като и без това чаках до сега....... Сигурно ще пътувам с wizzair заради разрешения чекиран багаж от 32кг.

# 246
golden , честито ! Аз си мислех, че вече от английско пишеш  Wink

За здр. система , наистина трябва да се възползваме от най-доброто от двете.
Все пак мисля, че за сериозни неща, пази Боже, по-добре е в Англия. Например, не мога да спра да се учудвам как тука деца се раждат в 24 седмица + и се докарват до напълно нормални човешки същества, ама няма церебрални, очни, никакви проблеми. В България, като започнат по Коледно време със спекулацията с детските кув1ози, направо побеснявам...
А от опит - най- големият ми кошмар в живота е Инфекциозна болница, а кратко след това и от Трета градска с бебе на годинка. Освен лутането на докторите из диагнозите, отнасянето на рентгеново облъчване в огромно количество на апарат от 1950 год. , отношението беше безобразно, по тукашните закони веднага подсъдимо.
 България си остава страна с много висока детска смъртност, а това е официален фактор за преценка на развитието на една държава.  

didi mum , страхотни неща ! Много слънчеви, пази се, че тук е мрачна Англия, да не загубиш весело- пъстрото  вдъхновение   Hug !

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 09:17 от Svetlili

# 247
Златната толумба, честит рожден ден   bouquet

# 248
  • ENGLAND
eva_82 благодаря, цялата тукашна рода е впрегната да събира ваучери. И твоите са добре дошли.
И нека не зачепкваме пак здравеопазването, лесно се говори, когато опита ви тук опира до една температура или кашлица на детето. Не, че и това тук го лекуват успешно.

# 249
Svetlili може да е всичко но тук са си професионалисти. И аз чух за това бебенце в 24 седмица и си е живо.Просто тук си имат техниката, не очакват пари да им даваш за да ти обърнат внимание.За това съм спокойна че тук ще родя живот и здраве, но и майка ми която е акушерка но тук не практикува, ще е до мен през цялото време.

# 250

Рая е доста жизнено дете и все се заиграва с играчките при доктора и те все ми казват,че изглеждала Ок и нямало отпадане . ooooh!Днес поне спа Ок на обед за час ,накупих Калпол,насал спрейове,капки с ксилометизолин,билкови отвари,давам и Оксилококсикум (хомеопатичен за превенция на грип и настинки) ,Нурофен,сироп за кашлица и чайове от лайка с мед и лимон през няколко часа,та дано да се пооправи,че  Shocked съм от докторите честно. Преди като не съм ходила никога на ЖП освен за бременността ,сега ми се струват повечето некадърници. SadКакто и да е ,мерси за подкрепата момичета ,лека съботна вечер   bouquet
tanyatais, съчуствам ти за детенцето. В един от постовете си споменаваш за период от два месеца. През цялото време ли е така, защото това е доста време. Не мога да повярвам и е възмутително, че за такъв дълъг период от време, GPто ти не предприема нищо, най-малкото е можело гърлен сескрет да и направят, но такава кашлица от която не може да се спи доста би ме стреснала. (Моят син е на 9 и досега за 1.5 не е боледувал сериозно откакто сме тука, но веднъж като бяхме на преглед му взеха секрет) Дано детето да се оправя вече. Толкова време с кашлица и температура ми напомня за някаква бактериална инфекция, но аз не съм лекар и просто си споделям мислите. Хубавото е, че въпреки всичко детето е в добро общо състояние, щом се заиграва ...
Дано да е към края боледуването.

# 251
лека и спорна седмица на всички Simple Smile

# 252
Аз имам пресен случай от Спешното от снощи.Мога само едно да кажа и то е евала и на доктори и на сестри и на всички които работят там.Едно 90% съм доволна и от обслужването и от вниманието.По едно време в нашето сърджери имаше един доктор ама хич не бях доволна от него и си исках друг ако ми се наложеше да ходя.Ами не изкара дълго време не знам подробности дали са го махнали или той сам ама го няма вече и на негово място е друг доктор.
Та снощи ходихме до детското спешно отделение защото на Джоузеф окото му се инфектирало и се съмняват че може да е от екземата.Прегледаха ни обърнаха ни внимание нямаше да ни препират да си ходим или нещо от рода съвсем спокойно ни обясниха какво да правим ,а беше натоварено вярвайте ми.Скъса ми се сърцето като ги гледах дечицата там с линейка докараха едно бебе дали имаше и 3 месеца не знам.Едно друго детенце пък беше с 41 градуса температура ами държаха ги докато не свалиха температурата и така ги пуснаха.Една е системата но явно има разлика от болница до болница.Дано не ни се налага и на нас и на вас скоро да ходим пак до там  Peace
 newsm59 newsm38 nbirthday
zlatnata tolumbaЧестит Рожден Ден на патерица жива и здрава и с по малко премеждия макар че е много повдигащо духа да те чета рано сутрин  Heart Eyes
Лек ден на всички и по малко боледуващи деца

# 253
Добро утро!
vanyaI -благодаря ти за разбирането,права си ,че е дълго време. От 3 месеца сме тук,не ходи на градина ,но работя 3 дни детегледачка с 1 годишни близначки и я вземам с мен на работа.Та ,когато започнахме първата седмица те са били болни от 6 седмици с настинки,кашлица и не спане. След 10 дни и Рая започна с температура,и оттогава 1-2 седмици е що-годе Ок ,а другите все с нещо
-повръщане ,диария,температура,неприем на течности и никаква храна за 3 дни, над 39-диагноза стомашно-чревен вирус,лечение-електролитни разтвори и Нурофрн
-кашлица,неспане,висока температура-вирусна инфекция диагноза,лечение Нурофен и Калпол за 7 дни през 4 часа;1седмица по-добро състояние сега от 8 дена
-кашлица,температура,отпадналост,плач и невъзможност за сън от 4 дни с болки в гърлото -диагноза остра респираторна инфекция-лечение Нурофен и Калпол през 4 часа за 5 дни ..... #Crazy #Crazy #Crazy
Бебетата и те са постоянно болни оттогава с различни неща като тези ,взехме си 10 дни почивка преди месец със стомашната инфекция,но като се върнахме те бяха с острата настинка и така. Просто се надявам да мине този сезон на болестите по бързо и да се закрепят и малките и тя.Дори градина за 3 часа на ден не мога да отида да й намеря тези месеци с болестите,а трябва за след като навърши 3 да има и малко време с връстници в игра на ден.Благодаря ви !

# 254
Здравейте , момичета  Hug
zlatnata tolumba  newsm59 на патеричка , много  приятни емоции  newsm51
Фета , за Инфлуцит и аз съм ЗА , с двете ръце , моето дете се повлиява мн добре от него . Аз покрай нея вече съм половин доктор и тръгнах от БГ с голяяяма чанта с лекарства , но поне зная какво да й давам , надявам се скоро да не опрем до болница , че то с нейните проблеми , не зн как ще се разберем с GP-то  Rolling Eyes
Слънчева и приятна седмица на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт