Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 542
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • UK
  Точно за възпитанието говоря и аз. Преди 3 седм. когато бях в Глазгоу, реших да си използвам последния ден за музеи и разходки. Във всички музеи до един беше пълно със семейства с малки деца, просто не можеш да се разминеш. Майка ми води сина ми всяка събота в "Музея на земята и хората" или в "Природонаучния" Я се опитайте да познаете колко деца са срещнали там за всичките тези съботи през зимата.
  Всички майки в БГ висят по кафетата с цигара в ръка и това е факт. Лятото са на пейките в парка - пак с цигарата в ръка.
  За образованието не мога да се изкажа все още.

# 421
  • Лондон
feta cheese, няма проблем, надявам се да си добре, и по-малко да се налага да ползвате услуги на доктори, частни или не Hug

Шу, стискам палци за операцията, надявам се всичко да е наред Hug За данъците не се притеснявай, ако работиш за някого, нямаш задължение да се отчиташ, работодателя ти е длъжен да го прави вместо теб, сега свърши финансовата година, трябва да получите Р60 за 2010/2011, пазете си я и ако получите запитване да потвърдите реален доход за тази финансова година, по какъвто и да е повод, просто го правите на база  на тази форма.

По въпроса за образованието аз ще си позволя да изразя учудване, че някой тук може да прави обобщения на нещо, което трудно може да бъде обобщено Confused Та значи държавно училище в Brixton, South London, не може да бъде обобщено например с училище за момичета в Beaconsfield, и двете видях с очите си и но  честно казано, след като видях второто, много ми се прииска пак да съм ученичка Wink
Няма да навлизам в подробности, но точно практическата насоченост и елементарния и логичен подход към децата ме впечатли, коренно различаващи се от объркания материал и постоянно променящата се  схема на обучение в България... Давам пример с урок за римската империя, на който присъствахме, цялата класна стая беше направена като крепост, самите деца са участвали в направата, с костюмите, с декора, за всичко беше помислено... Как да не запомниш урока, при цялата тази атмосфера, цялото настроение, още повече, че децата сами са допринесли за това. И това според мен е най-малкото...
По въпроса за детските градини сме говорили много, пак същото бих казал, няма обща ситуация, има такива и такива места, просто трябва да се гледа и да се избере правилното... Обучението в нашата детска напълно ме задоволява, и напълно отговаря на потребностите на детето ми, то е щастливо, аз - също. Да сравняваме с гледането в къщи няма смисъл, просто за мен тази опция не стои Wink Оттам нататък съм доволна, че съм избрала най-доброто възможно място. Постоянно се събираме с деца в квартала, някои от тях са на възрастта на моето дете и когато общуват разликата е очевадна - никое от децата не знаеше на 2 години цветовете, да брои до 10 , да казва "мерси", "моля", "довиждане", "здрасти" и т.н на непознати хора на обществено място, да подава ръка на възрастни и всички тези дребни неща, които може за някои хора да нямат значение, но за мен са важни. Сега на 3 има още повече примери в това отношение, но да не се хваля прекалено Simple Smile

Grace, добре дошла!

Желая приятен уикенд на всички!

# 422
  • Манчестър
Tzvetak, ще бием ли Челси за ШЛ...??Сега се "пазарих" с мъжа ми за билет,ама тои ме кандърдисва да не ходя сега ( винаги може да ги гледам за ПЛ),а да отида на мача с Интер....???

# 423
Здравейте  Simple Smile
Grace  welcome
Аз също съм съгласна че до много голяма степен зависи от възпитанието,за съжаление и аз имам близки който имат детенце на което не се обръща достатъчно внимание ,мъчно ми е и ме е жал за такива дечица  Rolling Eyes
Дано някои ден когато стана майка да не правя нещата който сега ме дразнят или ми правят лошо впечатление  Naughty
Да се похваля  Blush купихме си билети за юни ще се прибираме за две седмици  newsm68 много се вълнувам ,макар че декември си бяхме в БГ пак ми се прибира и макар че ще имаме доста задачи ,дано остане време и за балкан  Simple Smile
Лека вечер и от мен   bouquet

# 424
  • Лондон
Ave, ти къде изчезна, бе човек?! Grinning

Да ти имам възможностите за избор Heart Eyes

Ако ме питаш мен наистина, аз бих отишла на мача с Челси, и да не ги бием, което не си го и мисля даже Simple Smile, пак тръпката е неповторима, мача с Интер ще е една голяма СКУКА...

# 425
Благодаря на всички за топлото посрещане  Hug

Въпреки, че все още нямам собствено детенце, аз също съм на мнение, че възпитанието вкъщи играе огромна роля, ако не и на 100%... Имаме познато момиченце на 6 години, дете на наши приятели румънци, което като цяло е голямо диване, но всеки път ме умилява с това как слуша майка си - не се налага нито да му се повтаря, нито да му се завишава тон Big Ups ... или поне не пред гостите  Simple Smile

Eva_82, супер, благородно ти завиждам  Peace

Ние последно си бяхме юли миналата година, а следващият път май се очертава да е чак декември за празниците  Sad  Досега не ни се е случвала такава дълга пауза между прибирания до БГ и ми е едно такова... Cry

Хубав уикенд на почиващите!   bouquet  А и на останалите ...   Grinning

# 426
на мен преди в БГ винаги ми правеше впечатление като видех млади жени с малки дечица, ми то едно 90% от тях насядали с цигарите в ръка по кафетата, децата бягат наоколо, ако (не дай) детенцето нещо се изцапа, то едни крясъци, че и шамари, все едно е края на света ... а те са деца, това им е работата да се цапат, да палуват ... Едно игнориране, една немарливост ... тук не бях се сблъсквала, но ето последните месеци и тук видях майка да си шамаросва малкото детенце по улицата, да ги зарязват да реват по количките, а те си пият кафето и не им обръщат внимание ... и те и децата от малки свикват на това и няма как след време да се държат по по-различен начин към своите.

Преди няколко години, една декемврийска вечер слизах от моя квартал към центъра на Добрич (около 7 вечерта, т.е. тъмничко), По едни стълби ме разминава момченце, видимо на не повече от 7/8 години. Спира се пред мен и ми казва нещо, аз обаче бях със слушалки в ушите и не го чух. Свалих слушалките и го питам да не се е загубил нещо, а той ми казва ''много хубава п...а имаш''. На което аз даже не знам как да реагирам и тръгнах да го заобиколя и да си продължа по пътя. Но той нахалника ме хваща за дупето, обръщам се към него и му казах да се разкара, да не отнесе някой шамар (вече бях много бясна). На това ми изречение, този ми ти малкия си свали панталона и гащетата, хваща се отпред и ми вика ''ай ела с мене ей тука в храстите да ти покажа к'ви са ми способностите, да се поуспокоиш малко" ... аааааааа ... седях със широко отворена уста и не мога да му отговоря по никакъв начин .... лудница ... но това дете освен от родителите си и средата, в която живее, просто няма от къде да му дойдат подобни идеи, за такова държание на тази възраст ....

Има една книга на холандски автор Хеерт Хофстеде ''Software of the Mind'', та там се казва така ''Всеки човек носи в себе си модели на мислене, усещане, и потенциално действие, които е заучил през живота си. Голяма част от тях е била усвоена в ранното детство, защото в този период личността е най-податлива към заучване и асимилиране.'' .... същия абзац продължава така: ''Веднага след като в ума на личността се установят определени модели на мислене, усещане и действие, тя трябва да се отучи от тях, за да успее да научи нещо различно, а отучването е по-трудно от заучването за пръв път."
Каквото се предложи на едно малко нищо не знаещо и разбиращо детенце, то това и ще върне като държание спрямо обществото ... Книгата е много интересна и я препоръчвам за четене :–)

та това си е моя личен поглед върху нещата, но всеки сам за себе си си знае Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 12:17 от ev:)

# 427
  • ENGLAND

Грешка нямате Thinking. Така извъртяхте какво попитах, само и само да изкарате българските деца най-невъзпитаните и българските майки най-..............  Егати, да няма нито едно възпитано дете в цяла България  Crossing ArmsКато че ли доскоро повечето от вас не бяха в България и не са били това, което описвате.
Много примери могат да се дадат и за тук и за България. Навсякъде децата са си деца, просто живеят в различна среда,която ги задължава да се държат по определен начин. Но да се правят такива генерални обобщения е неуместно.
tzvetak да има разлика между училищата, но пък образователната система е една и тя важи за всички. Дано пак да сме тук след десетина години и тогава да обсъждаме резултатите от образованието на нашите деца.

# 428
Дорет за мен лично не е до децата в БГ или където и да било другаде, а до самата среда и възпитание. Примери дадох с БГ, защото тези, които са ми се запачатали повечко в паметта са се се случили там ... но има и много примери за възпитани деца, който живеят и се отглеждат в БГ.
Но според мен, там ценностите много са се променили пред последните години и найстине не е същото което беше ние като бяхме деца ...

Лек уикенд Simple Smile

# 429
Така е ,но  в Б-я висят по кафетата защото няма къде да отидат ,ако имаха музеи като тук щяха да са там гаранция.Лятото водихме децата в Котел в музей ми то страшна работа аз се уплаших какво остава за децата ,животните бяха ужасно препарирани иначе тук сме фенове на Природо -историческия музей!И тук срещам деца, които са много груби и невъзпитани /опитваха се да съборят децата ми от катерушките сякаш нарочно ,бяха и по големи,а  аз бях там търпях ги до време и направих забележка/няма как да е от образованието всички учителка са страшно мили ясно е че и семейството има важна роля във възпитанието.
В детската градина в Б-я учителката не можеше да усмири децата, момчета бият момичета страшна работа  ooooh!,моите деца са кротки и не се бият никой не може да повярва колко слушат ,но и никой не пита как сме го постигнали  Wink зарадва се като й казах че заминаваме  каза, че на моите момчета цялата анархия в  градината не им харесвала ,тъжно но факт.Надявам се тук да имат по голям шанс ,разбира се и от нас зависи  каквито си ги направим Peace .

# 430
Някой спомена София. Нека не забравяме, че 90 % от населението на София е от други градове.

Така като чета... вече нямам търпение да си хвана детето и... на самолетчето.
По принцип мечтата ми е да замина да живея в Япония, но има много повече пречки.

# 431
  • Манчестър
Някой спомена София. Нека не забравяме, че 90 % от населението на София е от други градове.

По принцип мечтата ми е да замина да живея в Япония, но има много повече пречки.

Хм..много интересно...хващаш самолетчето, кацаш тук и .....много ми е интересно какво правиш оттам наттаък....???

# 432

Хм..много интересно...хващаш самолетчето, кацаш тук и .....много ми е интересно какво правиш оттам наттаък....???
Наистина ,не е толкова лесно Китана! Всеки ,който е тръгнал по пътя на емигрантството го знае доста добре . И за завърналите се емигранти като нас е трудно ,въпреки че знаем всичко ,били сме тук с години ,а камо ли сега да кацнеш и какво .....квартири,документи,работа,непознаване на транспорт, карти ,кое къде и как да го намериш,ЖП, ДГ или училище,клубове за децата ,курсове за езика(някой имат нужда) ,соц. среда  и т.н.

# 433
Почвате да ставате груби.
Благодаря за загрижеността, но на моите почти 30 години им е ясно, че не стават нещата с един самолетен билет.
Да не сте си загубили чувството за хумор на някоя от летищните ленти?

# 434
Почвате да ставате груби.
Благодаря за загрижеността, но на моите почти 30 години им е ясно, че не стават нещата с един самолетен билет.
Да не сте си загубили чувството за хумор на някоя от летищните ленти?
Със сигурност съм го загубила кацвайки тук:)Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт