Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 561
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте мами ...извинявайте че нахлувам в темата ви,но от известно време ми се е загнездила идеята да се преместим към Европа и най -естественото е това да бъде в Англия...Но има няколко неизвестни за мен като:образованието на синът ми,които е 10 клас тук в Нова Зеландия.знам,че ще го признаят в Англия,но въпроса е на какво ниво е там образованието,защото тук е доста слабичко(поне за моите български разбирания) и не знам дали няма да му бъде трудно,да не казвам невъзможно да навакса...друго което ме вълнува е:признават ли нашето висше образование там,защото тук ударих на камък:)))...и не на последно място как е с работата там,усеща ли се много рецесията...извинявайте ако ви притеснявам с глупавите си въпроси,но много ми се иска да се махна от тук...и не защото Нова Зеландия е лоша страна...напротив...тиха,спокойна,уредена...но е много,много далече...някак си не си представям живота си,да си ходя в Бг на 2-3 години по един път, пък и честно казано синът ми много страда тук...

# 346
  • Bristol
Ell, приключи сезонът за тях  Rolling Eyes Бяха на етапа, който бие продължава. Много се смях на обясненията на сина. Той по принцип не е от най-ниските към 175 см е. Обаче в противниковия отбор трябвало да маркира едно момче, на което моят му стигал до рамото! Вика ми, мамо, като джудже се чувствах, нито мога да го блокирам, нито кош да вкарам, той като чадър над мен Laughing Определено не само технически, но и физически са ги превъзхождали. Дори треньорът им протестирал, че момчето, което синът маркирал, било на повече от 14 години. И мъжът ми се съмнява, че е бил на 14. Каза, че бил поне 185 см висок, мускулести и добре окосмени крака, но знаеш ли, акселерация. Пък може и хормони или протеини да е пил  Thinking
mama_T, за образованието, не мисля, че има повод да се притесняваш. В държавните училища е по-скоро vocational от колкото академично, за разлика от България. Освен ако консерваторите не го реформират  Grinning По-трудно се намира работа от преди кризата, но пък никаква представа нямам как е в НЗ. Те не са ли по-слабо засегнати от кризата, както Австралия?
Уж признават нашето висше на документ, вече за работодателят, зависи от сферата и колко са го закъсали. Докторите и зъболекарите май нямат проблеми Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 14:00 от Merry

# 347
Толумба, какво е станало вчера с протестите?!

Аланглето си дойде размазан  след протестите, но беше доволен, че е отишъл.
Каза, че покрай него всичко си е било спокойно, хората са пяли, свирили, викали.
Обичайните групи на Анархисти, Собода за Палестина и пр...били очаквани.
В неделя го завлачих на фитнес, едва си стоеше на краката.
Викам му, ти какво си мислиш, че се става лесно комунист  Mr. Green

mama_T ,

На мен пък как ми е бръмнало за НЗ. Даже се рових и в имиграционните сайтове.
И в темата ви надничах  Blush
Но вярно е много далеч. Стана ми клаустрофобично само, докато разглеждах..
Споделих с майка ми и тя каза, че Англията я е преглътнала някак си,
но дори и за миг да не си помислям да отпрашвам за НЗ в този й живот..

За образованието-ще чуеш сто и едно мнения.
Добро, лошо, накрая хората пак стават и лекари, и адвокати.
Твоето висше от Бг ще го признаят, ако ти трябва написано черно на бяло.
Работа се намира трудно и с постоянство, но понякога е и въпрос на късмет.

# 348
много ви благодаря за отзивчивостта...да Нова Зеландия не е много засегната от кризата да не кажа въобще...сега стана малко по трудничко след земетресението,но и с това ще се справят...

zlatnata tolumba -Права е майка ти да изпада в ужас като и кажеш за намеренията си да идваш насам...аз ако не бяха родителите на мажат ми,никога нямаше да си помисля да дойда тук или в Австралия...моята майка казва.че всеки път като погледне глобуса и сърцето и се свива
Още веднаж ви благодаря за бързите отговори...ще се стегнем тук да посъберем някои долар и беш към Англия...пък там каквото сабя покаже

# 349
  • UK
  Ей, момичета, само ви чета и нямам време да пиша Embarassed Утре ми е първи работен ден, дочаках  Joy
  Мери, посади ли зарзавата?

# 350
Ell, озъбили не, амиии Grinning думи нямам Simple Smile и един доволен мъника, ухилен и с тези неравномерни зъбчета (кой изникнал повече, кой по-малко) Grinning Grinning Grinning голям смях пада ... но настина всички много му се чудят на бързия прогрес и не им се вярва, че е само на 7 месеца. Simple Smile

Аз днес пак едни весели преживявания Simple Smile нали не трябва да ми е скучно. Преди 3 дни си продадохме 1 от 2те бебешки колички (че уж само място ни заемаше), а толкова месеци поред я пусках в ebay и никой не прояви желание, та от нищото се появи едно семейство и я купиха без мн мн мислене - та това беше добре Simple Smile Уви, по закона на всеобщата гадост, излязохме днес на разходка, аха да пресека, а то едното предно колелце се заклещило между решетките на капака на една шахта и аз като не видях, тръгнах с една бойна стъпка и изкривих металната част свързваща 2те колелца и по експертно мнение на мъжа  ми ни трябва ново колело. Доброто е, че намерих, но доставката е в срок 6 до 8 работни дни. А ние сме семейство нешофьори и седя и мисля как ще се придвижваме докато ни дойдат колелцата  newsm78 ще взема май да извадя кенгуруто от куфара, но на тези нашите 10,5 килограма, нещо не ми е комфортна мисълта за кенгуру  smile3506
И за да е пълна картинката, уж седнахме да обсъждаме днеска купуването на къща, а моя мъж ми заяви, че искал да обсъдим преместване USA. Аз тъкмо си отдъхнах, че тук вече почти всичката ни документация е в ред, записах се да си завърша и висшето и се бях настроила за по-мащабни планове свързани с UK, а той USA. Преди да се появи дребчо сме си го мислели, но сега хич не ми е appealing идеята ... и сега си седя и се  Shocked и се чудя какво и що да мисля ...

# 351
Grinning лошата новина е, че докато се натуткам те купили резерните колела и сега не мога да намеря същите Grinning ама съм и аз ...

# 352
  • Лондон
Момичета, благодаря ви много за милите думи и пожелания!

Каката е много грижовна, радва се на бебо, гали го, постоянно 'помага'... и след като разбра, че няма да го връщаме в болницата и в корема на мама спря да задава въпроса 'а къде ще ходи/спи/живее сега бебето' Simple Smile Сякаш разбра че има конкуренция и изведнъж стана по-любвеобилна. Вчера видя, че ме боли докато го кърмя и дойде да ме гали по главата, шепнеше ми 'няма страшно', а после го гледаше малко накриво Laughing.  Днес пък си намаза гърдите с Лансинох и отиде да кърми една кукла  Mr. Green После пък отказа да облече една блузка, защото не й отивала на косата!  Crazy Прави баба си на луда. Гледа я в очите и тихо й шепне 'пидирас' (чу думата, докато баща й шофираше), защото знае, че ще има голям ефект.  Twisted Evil Абе... образ ми е тя. Дано да продължи така, че борбата между лъв и овен няма да е лека  Wink

Magimon, леко раждане!

svidni4ka, успех!

Толумбата, много се забавлявам с писанията ти!  Wink

Благодаря ви пак! Лека и приятна седмица ви пожелавам!

# 353
  • Лондон/Пловдив

Почерпка за рождения ден на моя син малко в края на деня ,но не ми остана време  Heart Eyes
Алекс си избра точно същата торта за градината ,а за вкъщи утре ще ходим да я вземем с БЕН 10
Свидничка успех ,а на мен утре ми пред последен работен ден  Mr. Green
Мале имам цял месец разходки да правя из Лондон преди да замина за БГ.
Ев ами иди си вземи някаква за 20 -30 паунда докато намериш колело за твоята.

# 354
  • Нотингам/Пловдив
Cherry Mam да ти е жив и здрав сина и много много да ви радва,къде ще се разхождаш из Лондон ,хайде да се разхождаме заедно  Simple Smile
 Свидничка успех и от мен   bouquet

# 355
Здравейте и от мен Simple Smile Скоро не съм се включвала. При нас вече дойде пролетта, навън само презрамки, чехли и татуировки виждам. Естествено, аз не се осмелявам да се включа..
Днес ми попадна един сайт www.iniesme.bg за преброяване на българите извън България. Тъй като от няколко дни се каня да попълня т.нар. Census, и ми беше някак си на преброителна вълна..
А иначе само 3 седмици ми остават докато се прибера в БГ (за малко..). А след това ще ходим на палатка за 4 дни до Корнуол и вече нямам търпение. Айде похвалих се  Blush
Лек ден!

# 356
Имам нужда от помощ от майките с ученици. Разглеждам датите на училищните срокове и ваканции и малко се обърках. Embarassed
Да видим какво съм разбрала..................
- начало на учебната година - 1 септември
- по средана на срока (в края на октомври ) имат десетина дни ваканция
- край на срока - преди Коледа (18-20 декември, варира през различните години)

- пролетен срок - начало на 4 януари
- десетина дни ваканция в средата/втората половина  на февруари
- край на срока - ето това ме обърква ,защото има големи разлики между различните години: за 2010/2011 е 14 април, за 2011/2012 е 30 март, за 2012/2013 е 22 март , за 2013/2014 е 11 март .
Става въпрос за близо две седмици разлика и аз се обърках  Embarassed  Краят на срока спрямо Великден ли се съобразява или има нещо друго което пропускам?

- летен срок - началото варира спрямо края на пролетния срок.
- десетина дни ваканция около 24 май
- край на училището 19-20 юни

Моля ,кажете ако нещо бъркам  или съм изпуснала  Simple Smile

# 357
  • Манчестър
Имам нужда от помощ от майките с ученици. Разглеждам датите на училищните срокове и ваканции и малко се обърках. Embarassed
Да видим какво съм разбрала..................
- начало на учебната година - 1 септември
- по средана на срока (в края на октомври ) имат десетина дни ваканция
- край на срока - преди Коледа (18-20 декември, варира през различните години)

- пролетен срок - начало на 4 януари
- десетина дни ваканция в средата/втората половина  на февруари
- край на срока - ето това ме обърква ,защото има големи разлики между различните години: за 2010/2011 е 14 април, за 2011/2012 е 30 март, за 2012/2013 е 22 март , за 2013/2014 е 11 март .
Става въпрос за близо две седмици разлика и аз се обърках  Embarassed  Краят на срока спрямо Великден ли се съобразява или има нещо друго което пропускам?

- летен срок - началото варира спрямо края на пролетния срок.
- десетина дни ваканция около 24 май
- край на училището 19-20 юни

Моля ,кажете ако нещо бъркам  или съм изпуснала  Simple Smile

Краи на училището - 19/20 Юли.

# 358
golden,
Най-добре влез на сайта на вашата Община, там има актуален календар.

Sonnia,

Завиждам за палатката. Много ми липсва ходенето на планина и палаткуването..
Но пък ни се очертава едно преминаване по жица над река...

Cherry Mam, честит ви рожденник, щастливо детство му желая от сърце  Heart Eyes

svidni4ka,
Успех на новата работа. Дано ти е хубаво да си я работиш и
 още по-хубаво, като си харчиш заплатата.
Ако имаш затруднения с последното, насреща сме  Whistling

eya,
Много уютно звучи във вашата къща..
Грижовна кака, баба си имате и ...пидирас  Mr. Green

Ох, днес каква я свърших, голям срам...
Аз ходя на общинските ни фитнеси, ползвам намаление и ми е евтино.
Но най-близкия до нас фитнес, не го харесвам и проучвам един частен.
Момичето много любезно ми праща мейли с отговори на всичките ми въпроси.
Накрая ми дава цена и аз съм в шок, колко е скъпо.
Разбира се, бързам да споделя с аланглето и му препращам мейла,
придружен от моя цветист коментар, който беше достатъчно обиден,
да го прихване системата и да не го пусне като обиден. Ама не.
Пусна го да му се невиди пущината. И къде е проблема ли..
Ами вместо Препрати, съм натиснала-Отговори. Гадост.
Мацето излезе пич. Много ми се смя..

# 359
Golden не знам дали всички училища са така но би трябвало. Сега ще изровя в нашето как е:

Autumn Term 1 - September 2nd to October 22nd

Autumn Term 2- November 1st to December 17th

Spring Term 3 - Wed Jan 5th to Thur  Feb 17th

Spring Term 4 - Mon Feb 28th to Fri April 8th

Summer Term 5 - Tues April 26th to Thur 26th May

Summer Term 6 - MonJune 6th to Fri July 22nd

Значи почват началото на Септември,но свършват не Юни а Юли. Има по една седмица ваканция между сроковете, като коледната и великденската са по-дълги. Имат и INSET дни, но те са различни за всяко училище.

Напоследък много не се застоявам в вкъщи и все не смогвам да честитя на EYA. Честито, много да ви радва, да е много здрав и щастлив.
Свидничка успех Hug
Cherry Mam да ти е живо и здраво сладкото момче.

zlatnata tolumba Joy развесели ме определено, на теб сигурно не ти е било много смешно де  Laughing, ти няма ли да дойдеш у наше село скоро, а,а,а? ще си спретнем чудно барбекю  cook

Сетих се да питам нещо, по  радиото непрекъснато облъчват с подсещащи анонси, да не изпуснеш срока за връщане на данъци. Аз все си мислих, че като нает, работодателя прави всичко, но почна да ме глождят едни съмнение, че нещо не съм свършила както трябва. Та въпроса ми е какво точно трябва да се прави и всъщност, къде може да се провери дали имат нещо да ти връщат, защото според мен ако всичко си ти е наред, не би трябвало нищо да ти се връща, но от толкова много анонси и се  обърках Crazy

Лека вечер Hug

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 02:47 от Шу

Общи условия

Активация на акаунт