Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 567
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
tolumba, ами хайде идвайте с нас Simple Smile и без това ще ходим почивните дни около кралската сватба, няма да изтървете от работа. Ще минем покрай Бристол да кажем здрасти и на Шу и компания Simple Smile
  car003  newsm41 1swing  smile3540

# 361
  • ENGLAND
Golden училището започва първата седмица на септември, последната седмица на октомври - една седмица почивка, след това 2 седмици коледна ваканция, започва се 3-6 януари, последната седмица на февруари - 1 седмица почивка, следва 2 седмици по Великден почивка, края на май - 1 седмица ваканция и учебната година свършва третата седмица на юли. Датите варират за различните общини, обикновено 2-3 дни, тук -там и седмица.
Но правилото е 5-6 седмици учене, 1 ваканция, пак 5-6 седмици - 2  седмици ваканция, 5-6 седмици учене- 1 ваканция, 5-6 седмици- 2 ваканция, 5-6 дрдмици училище - 1 ваканция и пак 5-6 седмици училище, и накрая лятна ваканция, задължително 6 седмици.

# 362
Шу,Дорет, много ви благодаря . Явно  в УК има по-равномерно разпределение на учене/ваканция .
Най-много се учудих, че дори и в началното училище учат през юли.

# 363
  • UK
  Мерси на всички за пожеланията Hug
  За заплатата нямам нужда от помощ, май е разпределена от сега  Embarassed   ooooh!
  И така..., вчера отивам аз на работа и за този ден замествам в една пилешка кланица. Разбира се, всички работници са от Пакистан и английският им не е най-силната страна от автобиографията им. По едно време на вратата чука някой, казвам "влез" и пристига един образ, който си поема дъх и ми изсипва следната тирада: "Your car open. You very rich man. Yesterday two thieves. You lucky, you give me money" Следното аз си го првеждам така: Оставила си си колата отключена, а тук крадат коли (опасен район). Късметлийка си, че аз проверих и ти казах, така че трябва да почерпиш"
  Аз се усмихвам и му казвам, че колата ми е служебна и най-вероятно е застрахована и ако някой я открадне, ще обезщетят компанията, а на мен ще дадат друга кола. Али (това му е името), обаче, явно не разбира нищо от това, което му казвам, но му прави впечатление, че не си счупвам краката надилу по стълбите, за да си заключа колата. Затова само поклаща глава и ми казва : "You very very rich man"  Joy И си излезе човечецът опечален, че няма да го почерпя
  После, разбира се, веднага си отворих прозореца и цъкнах колата, че поне ако тръгнат да я крадат, да не е отключена Simple Smile
  Днес замествам в по-хубав район извън Бирмингам, така че дано няма подобни емоции.

# 364
Съжалявам, че се вклинявам така грубо в темичката, но попаднах на един препъни-камък в проучването си и много ми се ще да го премахна. Те са доста Laughing , но този ме учуди най-много.

В момента се бъхтя със сайта на UK Border Agency и тоновете информация, която има там.
Разбрах, че като EEA national мога да пребивавам свободно на териоторията на Англия за период от 3 месеца, но не мога да работя. За да мога, трябва да поискам accession worker card, която явно се изисква с формуляр BR(3). Явно не съм self-employed, няма и да съм self-sufficient. Доколкото разбрах, това са хора, които или имат собствен бизнес, или работят в собствена фирма (self-employed) или се издържат финансово сами. Така, въпрос 1:
Във формуляра пише, че нужните документи са:
This form must be accompanied by:                                    
Your original valid passport or ID card; and        
Two recent passport-sized photographs of yourself; and
Original versions of all required documents.

Даден е адрес в Шефилд за подаването на формуляра и документите.

Как така трябва да дам оригинала на Личната ми карта?  

А, и кой може да ми помогне за попълване на този формуляр изобщо?

# 365
Китана, така е, оригиналът на личната карта се праща.. всички май минахме през това. Ако имаш паспорт и лична карта - прати личната, че някакси ми се струва не толкова важна Simple Smile използвай куриер, за да можеш да проследиш пратката и да разбереш кога са я получили в Шефилд.
А иначе относно формата - зависи какво точно мислиш да правиш тук, но доколкото знам повечето попълват формуляр BR1..

# 366
Китана, така е, оригиналът на личната карта се праща.. всички май минахме през това. Ако имаш паспорт и лична карта - прати личната, че някакси ми се струва не толкова важна Simple Smile използвай куриер, за да можеш да проследиш пратката и да разбереш кога са я получили в Шефилд.
А иначе относно формата - зависи какво точно мислиш да правиш тук, но доколкото знам повечето попълват формуляр BR1..
OMG. А трябва ли да съобщавам някъде, че ще се разхождам без ЛК? Grinning
Ами, доколкото разбрах, БР3 се попълва, когато кандидатсваш за работа при определен работодател, който трябва да ти изпрати изваденото от него letter of approval и заедно с формуляра го пратиш в офиса. Ще прегледам и БР1. Още се ориентирам.
Благодаря за отговора!  bouquet
Другото, което не ми е ясно и ми пречи да разбера доста неща е: какво значи treaty right?

# 367
Здравейте, аз все още съм в БГ, но мъжа ми е от няколко месеца в Лондон. Надявам се скоро, аз и децата да идем при таткото. Имам въпрос - какви документи от тук ще ми трябват, за да запиша едното дете на училище (ще е за 3-ти клас), а другото на градина?  newsm78 Другото, което много ме интересува е - знаете ли някое добро местенце в Лондон, където лятото ще могат да изучават езика интензивно? Нещо като лятно училище, занималня.... Благодаря предварително за помоща  Heart Eyes

# 368
  • Лондон/Пловдив
Креми аз като гледам и малкия ще ти е ученик защото е на 4 години  Mr. Green. Немога да ти помогна с инфо по въпроса за ученето на езика обаче .

# 369
Там не тръгват ли също като в БГ на 6-7 години на училище? Нали до тогава са на градина?  Rolling Eyes

# 370
  • Лондон/Пловдив
Не тук ако до края на август навършва 4 тръгва в началото на септември ресепшън -нещо като предучилищна . А твоя големия син може и в по горен клас да се падне като се включи някой друг по запознат ще ти пише .

# 371
  • Нотингам/Пловдив
Малкия както ти е писала Cherry Mam ще бъде в ресепшън,а големия мисля че ще е 4-та година.Тук не тръгват както в БГ на 6-7 год. на училище.За езика можеш да ги доведеш лятото и да ги водиш по паркове и плей групи да свикват с езика ,иначе друго място за засилено изучаване не се сещам.Не се притеснявай децата свикват много бързо .Успех ви пожелавам  bouquet

# 372
Момичета аз пак имам въпрос  Confused
Разбрах, че се предлагат някакви безплатни курсове по английски за емигранти.
Имате ли някаква информация за тях? Някоя от вас ползвала ли гие?
 Или пък да ми дадете линк към някой сайт където мога да прочета нещо повече по въпроса
Предварително ви благодаря

# 373
  Аз съм в БГ, но няма да коментирам, че нищо хубаво няма да чуете. Радвам се на близките ми и това е достатачно. Беба ще стане още по-голяма глезла, центъра на вселената е  тука за всички  Simple Smile   
  Честито бебче на Ея   bouquet Много се забавлявах с поста ти, да ви е много здравичко и послушно и каката много да помага  Hug
   Магимон чакаме новини и стискаме палци  Hug
   Китана Мисля, че доста си се позаблудила, почети малко в БГхелп и ще ти се изяснят всички въпроси. Българите нямаме право да сме наемани на острова. Можеш да имаш бизнес, работодател да ти извади карта, да си студент и да имаш право на 20 часа да работиш или да си тесен спецялист и на тази база да си извадиш карта. Не разбрах ти по кой от тези варианти искаш да кандидатстваш и не мога да ти отговоря по-точно. Иначе ако си в БГ си изпрати паспорта, защото в БГ все още личната карта се иска непрекъснато за всичко, а паспорт не ти трябва. Ако си в Англия обратното. Иначе, ако си в Англия никой не ти брой трите месеца, ако имаш пари да си живееш и 30 да седиш едва ли някой ще те притесни.
   Florina ако напишеш къде ще живееш ще ни е по-лесно да отговорим, ако знаем нещо. Иначе да ти напиша в моето село къде са курсовете едва ли ще ти е от полза. Но на много места ги има, при нас са 2 часа в понеделник и английски там не се научава. Виж и в БГ хелп, там има темичка за това и доста коментари
   svidni4ka  hahaha Joy
   zlatnata tolumba  ох и ти ме довърши с твоя пост, след пидираса и рич мена  Joy

# 374
Florina, по принцип в регионалните библиотеки се предлагат. Моето алангле (тулумба, откраднах ти прякора  Whistling) ходеше преди време да преподава така на емигранти..
Ето например за Манчестър линк - http://www.manchester.gov.uk/info/27/adult_education_courses/128 … er_languages_esol

Общи условия

Активация на акаунт