Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 563
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
А след това ще ходим на палатка за 4 дни до Корнуол и вече нямам търпение. Айде похвалих се  Blush
Лек ден!

Моля да дадеш малко повече информация за тази почивка на палатка, че моята малка дъщеря много иска да отидем някъде на палатка, но не мога да намеря време да се разровя за къмпинги, как се наема палатка, защото нямаме, а за едно ходене не мисля, че си струва да се купува. Благодаря ти.

Florina , ако си на помощи можеш да запишеш курс безплатно - ESOL Courses (English for Speakers of Other Languages) - към някой колеж или община. Има такива спонсорирани от правителството, които по принцип са на по-ниски цени, а за такива на помощи безплатни.

# 376
    Китана Мисля, че доста си се позаблудила, почети малко в БГхелп и ще ти се изяснят всички въпроси. Българите нямаме право да сме наемани на острова. Можеш да имаш бизнес, работодател да ти извади карта, да си студент и да имаш право на 20 часа да работиш или да си тесен спецялист и на тази база да си извадиш карта. Не разбрах ти по кой от тези варианти искаш да кандидатстваш и не мога да ти отговоря по-точно. Иначе ако си в БГ си изпрати паспорта, защото в БГ все още личната карта се иска непрекъснато за всичко, а паспорт не ти трябва. Ако си в Англия обратното. Иначе, ако си в Англия никой не ти брой трите месеца, ако имаш пари да си живееш и 30 да седиш едва ли някой ще те притесни.

Точно, де - при определен работодател. Но разбрах, че да се извади това letter of approval е доста трудно. Мисля да кандидаствам за работа и в различни агенции.
А какво имаш предвид под "тесен специалист"? Да не говориш за Highly skilled person?  Така и не разбрах дали ставам за HSP или не. Simple Smile
За какъв паспорт става дума? Имам само ЛК .

# 377
Моля да дадеш малко повече информация за тази почивка на палатка, че моята малка дъщеря много иска да отидем някъде на палатка, но не мога да намеря време да се разровя за къмпинги, как се наема палатка, защото нямаме, а за едно ходене не мисля, че си струва да се купува. Благодаря ти. [/quote]

Ние ще ходим ето тук www.treveaguefarm.co.uk , само че палатката си е наша. Не мисля, че се предлагат палатки по тези места, но пък можете да останете в cottage на същото място. Специално за това място, където ние ще ходим, прочетох много положителни неща, на 300 м от брега е и е child-friendly, въпреки че нас това не ни интересува засега...  Peace

Китана, специалисти като лекари и зъболекари нямат проблеми с работата, тъй като тук усилено се търсят такива. А highly skilled са хора с магистратура или МБА, млади, получаващи преди да дойдат в УК супер високи доходи, т.е. трудно става класирането по тези параграфи, особено ако досега си работил само в БГ...

# 378
И аз така предположих за HSP  Laughing

# 379
Благодаря много, Соня.

Китана, не можеш за такива кардинални въпроси по местенето в друга държава да събираш информация от форум. Тук можем да дадем само доуточняващи нюанси във връзка с конкретен проблем.
Ако не си някой изключителен кадър, който от България да има договорка с някой работодател вече за наемане на работа, забрави работодател в момента или още по-малко пък агенция да ти задействат ваденето на документи. Ако не си в тази категория, единствения ти вариант да работиш е като си регистрираш компания или като самонает. "Така и не разбрах дали ставам за HSP или не" - трябва да разбереш, защото това е друга опция.
С една дума, първо почети доста и питай конкретно или поне дай конкретна информация за себе си, за да можем да дадем по-конкретни  отговори.

Златната, по твоито разкази мисля да издам книга. Чудомир паста да яде пред теб.  Grinning

# 380
  Sonnia весело изкарване на палатката. На Кралската сватба ли ще ходите, аз нали малко отгоре отгоре чета, да снимаш, ако е разрешено. И аз бях канена, ама съм заета  Mr. Green И там много емоции да съберете  Simple Smile
  Китана в агенций не можеш да кандидатстваш без документи. А ако имаш работодател той трябва да извади всичко, ти не се занимаваш с това. Направи си международен паспорт, за да не оставаш без никакъв документ за самоличност.
  butterflyve какво се разбира под помощи, за да е безплатно. Чайлд бенефит  newsm78 Че нали и на мен ми се учи нещо. Ако имаш под ръка би ли пуснала линк за студенстките въпроси да чета, че търсих търсих и нищо конкретно не открих. Мерси  Simple Smile

# 381
Miss Fine, не, детските не се признават за помощи. Това е линк към нашия колеж - http://www.mkcollege.ac.uk/student-info/international-overseas-students/esol

# 382
  • Нотингам/Пловдив
Момичета със съжаление трябва да ви кажа, че от септември тази година вече няма да има безплатни курсове без значение дали  взимате помощи или не.След орязването на бюджета клъцнаха и това,така че ако някой иска да учи английски ще трябва да си плаща.Аз уча в тази програма http://www.walthamforestclass.gov.uk/ ,но определено език не се учи с 4 часа на седмица.

# 383
  • Лондон
Много хубаво сте се събрали днес, всички скици накуп Joy, но...жълтата фланелка както обикновено отива към Нотингам Laughing...

Не помня кой питаше как така става, че държавата ти връща надплатени данъци - случва се, на мен за 3 последователни години, много малки суми, но е факт. Получава се заради базата, понякога тя е предполагаема, и след края на финансовата година се изравнява на база реалните доходи от формата Р60.

За ваканциите аз да си кажа, че се опитваме да се възползваме от лукса и тази година да не се съобразяваме с училището, и гледаме да ходим някъде извън официалните ваканции, но скоро ще трябва да влизаме в системата Simple Smile

След 2 седмици сме към БГ, както си признах вече, не се само навивам, даже напротив, направих план да ходим до Арбанаси за 3 дена и 4 - до Сандански, та се надявам да ни хареса... Имам си и и страхове, но гледам да не ги мисля Rolling Eyes

Последно да се похваля, моето дете вече знае цветовете на френски, брои до 10 и прави изречения от по 3-4 думи, не че я разбирам де, но съм много горда с нея... Heart Eyes

Освен това постоянно претендира, че е бременна и да не й даваме да носи тежко.... не знам накъде ще избие това Grinning

Хубава вечер на всички Simple Smile

# 384
Момичета благодаря ви за отговорите
Ето копирам поста си от преди няколко страници
Нашата квартира ще е в Merton съвсем близо до Tooting Rail Station (ох дано не греша нещо ,че още ми е малко объркано  Embarassed)  .
Ще съм благодарна ако някой каже,  къде в този район се провеждат такива езикови курсове

# 385

Освен това постоянно претендира, че е бременна и да не й даваме да носи тежко.... не знам накъде ще избие това Grinning

Crazy  Joy Crazy Joy много ме разсмя с това твърдение на 3 годишната госпожица  Crazy Laughing

Иначе браво за френският, това си е постижение  Sunglasses Flutter

За Сандански съм сигурна, че ще си прекарате добре и ще останете доволни, миналият май месец бяхме там и беше страхотно /като изключим, че всичко е цъфнало, а аз съм със сенна хрема и кихах в захлас  Crazy/

Аз посетих специалист чрез Бупа, много съм доволна, tzvetak благодарности за инструкциите  Hug много лутане ми спести   bouquet След 2 седмици второ посещение, пак ще звъня да ме затрупват с номера от Бупа  Crazy

Малкият болен, на антибиотик  ooooh! 2 седмици почти без детска градина  Tired Взех от boots някакви витамини с омега 3 мастна киселина, пък дано заздравим малко имунитета  Praynig Явно няма никаква защита за тукашните вируси / да не говорим за българските такива  Tired/

Поздрави   bouquet

# 386
  • Лондон/Пловдив
Eхо нашето парти мина пускам ви малко снимки да видите (батерията на фотото ми падна едвам успях 20 да направя ,но слава богу имаше и други апарати )
http://www.facebook.com/album.php?aid=2076347&id=1568575810&l=4f02bf3ce4

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 23:22 от Cherry Mam

# 387
И аз така предположих за HSP  Laughing

Китана, основното е какво работиш. Първо си признаваш дипломи , квалификации и т.н. Ако специалността ти е търсена , кандидатстваш .Фирмата,която те хареса подава искане за въпросното letter of approval. С това искане те доказват че ти си търсен специалист,който много им трябва и те искат да те наемат. След това попълваш BR3  и изпращаш всичко . Аз изпратих задграничния паспорт ,защото личната карта ми трябва в БГ.Трябва ти английски адрес,на който после ще ти изпратят отговора и документите- може да дадеш адреса на фирмата, в която ще работиш. При мен целият процес - от approval letter до получаването на accession working card  ми отне от ноември до края на март.

# 388
Благодаря на всички за насоките!  bouquet

# 389
Относно безплатните курсове по английски на мен ми се върти, че са само за начинаещи.

Общи условия

Активация на акаунт