Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 557
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Все забравям да благодаря на не си спомням коя от вас точно спомена за паркът Beale park  Hug Ходихме там уикенда и си прекарахме страхотно! След това останахме в Pangbourne, в едно супер сладко хотелче The elephant, наистина чудесно прекарване!!!!

Ако имате хубави впечатления от разни местенца, споделяйте, ще посетим с голямо желание и ентусиазъм  Crazy

Добре дошли на новите момичета, аз съм в Гринуич, ако някой е близичко да пише  Hug

# 196
да се включа и аз преди сън Simple Smile
за здравните системи, зависи много ... от БГ никога не съм била доволна (или по скоро е 1% доволна и 99% недоволна), последно като ходих на лекар там май беше на очен и ми бяха казали, че "прогресивно" ми намалява зрението на лявото око и едва ли не да седя и да чакам да ослепея, че за операция не ставало докато не спре да ми расте диоптъра, тук като им казах за тази диагноза доста се посмяха хората и казаха, че найстина бързо ми нараства диоптъра, но няма опасност за загуба на зрението, и ми изпринтираха едни много материали за моето състояние и ме проверяват редовно как съм, що съм. От GP-тата съм малко по-недоволна, но то е само от предното май, настоящата клиника само събира плюсове до момента (а то е и walk-in-centre, т.е. мога да си ходя когато си искам и без запазен час, като на деца се дава предимство и ги приемат веднага + работи 365 дни годишнo, всеки ден от 8 ам до 8 пм). А най-съм си доволна от клиниката, в която ходих за всичките си прегледи докато бях бременна - за всеки въпрос, който зададях и GP-то или акушерката нямаха отговор и ме препращаха към специалисти, та чак на мен ми ставаше неудобно, че повечето неща си бяха глупости и занимавах и други хора с тях, но бяха всичките любезни и търпеливи и ми отговаряха на всичко Simple Smile
Днес даже бях на лекар, че откакто забременях кожата ми стана ужасна и се обривам от щяло и не щяло ... много се смях с доктора, директно ми каза човека, че в тази страна лековете за кожни заболявания са почти липсващи и на практика не може да ми предложи нищо, което да не съм пробвала (имам един обрив по ръцете дето от над 10 години се появява и изчезва постоянно и каквото и да пия, спра ли да го пия пак се връща обрива, та ми даде антибиотик и крем за него днес, но каза, че така или иначе скоро след като спра антибиотика пак ще се появи обрива). Питах го може ли да ми препоръча витамини за кожа, коса и нокти, а той ми се смее и каза, че витамините не били medical pills и лекарите не били запознати с тях, да съм питала някоя аптекарка. Колко е вярно последното не знам, но падна смях с него Simple SmileSimple SmileSimple Smile

от мен лека вечер Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 11:11 от ev:)

# 197
Все забравям да благодаря на не си спомням коя от вас точно спомена за паркът Beale park  Hug Ходихме там уикенда и си прекарахме страхотно! След това останахме в Pangbourne, в едно супер сладко хотелче The elephant, наистина чудесно прекарване!!!!

Ако имате хубави впечатления от разни местенца, споделяйте, ще посетим с голямо желание и ентусиазъм  Crazy

Добре дошли на новите момичета, аз съм в Гринуич, ако някой е близичко да пише  Hug

еее радвам се, че ви е харесал Simple Smile то поне този weekend беше хубаво времето, ние хванахме малко студ преди 2 седмици. Решили сме да се върнем към края на април/началото на май, когато е хубавко и зелено всичко и бебко да може да бяга след пауните Stuck Out Tongue
http://www.facebook.com/album.php?id=591991561&aid=369090 тука има малко снимки Simple Smile от парка Simple Smile

# 198
И аз минах през диетата на Дюкан и ако трябва да съм честна -правила съм я 2пъти до сега и в 2та случея си върнах теглото след известно време ..дори и малко в ++..та според мен диетите ако се правят и искаш да изглеждаш  добре ,май трябва да е постоянно лишаване от много неща ...Лично аз не я препоръчвам защото се натоварва и изтущава много организма а след месеци си връщаш изгубеното Peace това е мое мнение  Peace

Колкото до здравната система ...Аз нямам думи -вече една година чакам да разберат от какво ми се надува крака и съответното лечение ,но май като гледам ще почакам още ooooh!..

Аз си извадих Европейска Здравна Карта -  беше ми от полза преди време 

feta cheese -имаш голям сладур  Laughing

Miss Fine- весело изкарване в бг и да не ни забравиш да ни навестяваш  Wink

С малко закъснение ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Джоузев и Кейт  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Много щастиво детство и да слушкат мама и тати nbirthday Много хубава картичка сте направили  Peace

Добре дошли на новите  welcome

Приятна вечер от мен ))))

# 199
Нашата квартира ще е в Merton съвсем близо до Tooting Rail Station (ох дано не греша нещо ,че още ми е малко объркано  Embarassed)  . Ако има някой в района илип пък знае нещо интересно може да ми пише на лични. С удоволствие бих се запознал с която и да е от вас  Hug

# 200
Добро утро и от мен!
feta cheese голям сладур си имаш,чета ти постовете с голям интерес .И моята щерка през септември ще има бисери ,но да видим... Joy
Miss Fine Малката Бузанкова е страхотна,да ти е жива и здрава!Весело изкарване в Бг-лелееее и на мен ми се поприбира май.
Относно градините.....аз като една видна градинарка,родена и израсла в град и блок съм се захванала с расад,но дано не се окаже Mission impossible. hahaha.За сега са ми излезли няколко корена домати,а чушките още ги чакам,до кога ли?Имам и чубрица,но за сега няма изгледи да покарва . newsm78
За интересните места за посещение-ние живеем в North Wales и съм хвърлила око на Гриин форест парк (нещо ми изчезна латиницата  newsm78),само времето да го позволява.Изглежда ми чудесно ,някой ако е ходил нека да разкаже .
Добре дошли на всички нови момичета!
Хубав ден на всички!  bouquet

# 201

еее радвам се, че ви е харесал Simple Smile то поне този weekend беше хубаво времето, ние хванахме малко студ преди 2 седмици. Решили сме да се върнем към края на април/началото на май, когато е хубавко и зелено всичко и бебко да може да бяга след пауните Stuck Out Tongue
http://www.facebook.com/album.php?id=591991561&aid=369090 тука има малко снимки Simple Smile от парка Simple Smile

И ние имаме снимки с крокодила  Crazy Ето го бандита, който вече говори  "инглински"  Mr. Green

http://nedibedi.multiply.com/photos/album/1/park#photo=1

# 202
добро утро Simple Smile

за който обича да ходи по малки пътешествия из ЮК препоръчвам Сафари Парка близо до Bath (http://www.longleat.co.uk/) - страхотен е и за големи и малки. Само не препоръчвам да се ходи с личен автомобил  Laughing ние като ходихме едни нахални маймуни измъкнаха едното външно огледало на колата, с която бяхме и едната успя да избяга с антената (за собственика на колата беше малък ад, но останалите доста се посмяхме). Иначе има осигурени автобуси за обиколки.
И ако не сте ходили в Colchester Zoo също е хубаво. Аз като бях аu pair бащата на детенцето ни беше направил годишна карта за зоопарка и с малкия всеки слънчев ден бяхме там да храним жирафите Simple Smile а има и хууубави големи бели тигри Simple Smile и местенца за пикник и също е пригоден за малки и големи Simple Smile
(за съжаление от от 2те места съм си затрила снимките някъде Sad )

a за който има желание, може да организираме съвместно посещение на Лонглеат през лятото Simple Smile аз току що си наумих, че ми се ходи и hubby се нави и той Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 11:30 от ev:)

# 203
Добре бе, мацки, като не сте доволни от лекарите си и практиките,  защо не ги сменяте?
Бих сменяла, докато открия "моя" лекар... Ако ще и целия град да обиколя
А и самата здравна каса препоръчва това, защото хората са с различни изисквания.

та според мен диетите ако се правят и искаш да изглеждаш  добре ,
май трябва да е постоянно лишаване от много неща ...

Постоянство в разумното хранене и редовното спортуване, мисля..
Защото това, което ние наричаме "лишаване",
всъщност си е ограничаване не на яденето, а на лакомията ни.

# 204
Добре бе, мацки, като не сте доволни от лекарите си и практиките,  защо не ги сменяте?
Бих сменяла, докато открия "моя" лекар... Ако ще и целия град да обиколя
А и самата здравна каса препоръчва това, защото хората са с различни изисквания.

Така е права си ,все  си мисля да е сменя ама пусто ме е страх да не стане от трън та на глог  Embarassed колкото до сържарито го водят едно от най доброто в града ( живея в Aylesbury) та си мислих че повечето са такива и едва ли не е изключение и рядкост ако попаднеш на свястно  ooooh! А също така ми бе казано че зависи къде живея и трябва да съм в най близкото  сържари а не където аз си поискам. И как стоят нещата в крайна сметка ? Embarassed Мен ли са ме излъгали или мога да си се запиша където пожелая без значение далече..близо... newsm78 Rolling Eyes Embarassed

# 205
Здравейте момичета,

реших и аз да се присъединя към вас ,че още доста стоене в къщи ме очаква. Бременна съм в 20 гс Simple Smile
Само да споделя ,моето мнение от jp-tata . Ние ги сменяхме доста пъти, но уви оказа се от трън та на глог! Преди години, когато пристигнахме дъщеря ми имаше сериозна травма да гръбнака ,трябваше да чакаме за специалист повече от 6месеца-е разбира се не чаках и се започна едно летене до бг .....в крайна сметка тук никой не ни обърна внимание. Дори в училище беше голям проблем да е освободя от  спорт. Важното е , че сега всичко е наред.
Сега пък съм доста приятно изненадана от както съм бременна, абе какво да каже човек и тук е късмет работата........

# 206
  • Нотингам/Пловдив
Момичета и аз да се включа с риск да не се съгласите с мен ,но за сега и аз съм доволна от здравната система тук,не на 100% ,но не съм имала някакви сериозни проблеми с личния лекар или специалист ,като се има в предвид че се наложи да се оперирам два пъти тук,за децата също не съм имала проблеми.
 За http://www.longleat.co.uk/ аз също ви го препоръчвам,децата  много го харесаха и сигурно ще идем пак,ето и малко снимки от там  http://www.facebook.com/album.php?aid=18125&id=1000000781154 … &l=adbb80038b (последните 30-тина снимки в албума са от там)

# 207
 cocko няма какво да се притесняваш дали ще се съгласим или не  Simple Smile Никой не може да успорва твойте впечатления  Peace щом си доволна явно има за какво  Simple Smile Но оставам с впечатлението че повечето които сте доволни живеете в Лондон  Simple Smile и дали има общо  че там конкуренцията е голяма   newsm78
Дали не е там разковничето  Thinking разбира се че има изключения  Simple Smile
Не бих спорила с никой който е доволен или не е доволен .разбира се че ще има и от двата отбора хора  Simple Smile целта ми е да се  присъединя към доволните  Mr. Green
Факта че има доволни ме радва защото виждам стимул да търся за " подходящото  GP "  Simple Smile

# 208
 eva_82,

Принципно трябва да си избереш практика по местоживеене.
Но има практики, които приемат пациенти и от други райони.
Ако аз не съм доволна от лекаря си, бих проверила всички възможности.

# 209
Тулумбичке  благодаря ти за съвета  Hug Ще проверя отново какво мога да направя по въпроса  Hug

Ditka74  welcome

Общи условия

Активация на акаунт