Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 574
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
  • Лондон/Пловдив
Аз да се похваля вече няма тепература Алекс от снощи Laughing. Днес си беше на градина предупредих ги да го следят и ако има нещо да ми звъннат . Фета езика ще го научи много бързо това да не те притеснява повече се притеснявай за българският му Peace . Алекс като играе в къщи си говори и на двата езика като набляга все още на българския ,но и аз не му давам да говори на английски като сме заедно. Миналата вечер като бяхме на спешното се обясняваше на доктора как кашлял и хрема имал и висока температура беше ми много смешен .
Гледам обикаляте по парковете ама мен все ми е студено  Blush такъв мързел съм станала от както съм дошла от към разходките чак немога да се позная .Смятам през април да се събудя от зимния сън и да ми дойде енергия за разходки Mr. Green.

# 211
  • След завоя в дясно
Сетих се да питам нещо, какви таблетки за миялна ползвате? Аз първо взимах Finish а после на Fairy, но и от двете имам бели петна по чашите, а пише че точно такива трябва да си взимам заради твърдостта на водата newsm78 . Че утре трябва да си взимам а не ми се ходи до Асда а в нашето теско мернах че има са на Fairy даже с с някакво намаление но не му обърнах внимание.
По мое "компетентно"  мнение, най вероятно не е от таблетките проблема. Има три възможности:
- блокирани spray arms- откачаш ги внимателно и с топла вода и нещо остро опитваш да отпушиш дупките
- не загрява достатъчно- пусни я на някоя програма и след 15-20 мин я отвори и виж дали ще излезе пара, ако не значи термостат е за смяна.
- spray pump не работи и не впръсква достатъчно вода в съдомиялната.
Ако са последните два случая имаш право да изискваш от агенцията да ти го оправят, понеже проблема не е по твоя вина, без да заплащаш нищо. Ако е първият случай опитайте сами да го оправите иначе ще бъдете таксувани от агенцията, ако извикат техник и такъв е проблема.

# 212
Privet  отново. Не съм писала отдавна ,но чета  Sad. За съжаление съм от българите които хем са патриоти,хем са забегнали още от 19 годишни,та сега след 3 години отново в Бг след 9 в Лондон ,пак сме тук за 1-2 години,и мога откровено да кажа,че навремето преди да имам дете Англия по ми допадаше,но сега всичко пречупвам през призмата добре ли е за детето ни-образование,характерни особености на средата,националности,конфликти,училища,болници ,обслужване .. и не ,не ми допада чак толкова много. Напоследък все си мисля колко все се оплаквах от Бг докато бях тук ,а сега не спирам само да сблъсквам с неприятни моменти и тука и си казвам ,че спокойствието,добрата среда и леко намалените доходи в Бг май повече ще си струват . Не мога сама да си повярвам,че мисля така,но се улавям,че сравнявам децата,образованието,болниците ,обслужването и  т.н., и не ми допадат особено и не искам Рая да расте в такава среда. Има ли и други носталгични души ?Като съм тук ми липсва Бг,а като съм там ми липсва Англия- Tired

# 213
Нашата квартира ще е в Merton съвсем близо до Tooting Rail Station (ох дано не греша нещо ,че още ми е малко объркано  Embarassed)  . Ако има някой в района илип пък знае нещо интересно може да ми пише на лични. С удоволствие бих се запознал с която и да е от вас  Hug
И ние сме там ,пиши ако имаш желание:)

# 214
Сетих се да питам нещо, какви таблетки за миялна ползвате? Аз първо взимах Finish а после на Fairy, но и от двете имам бели петна по чашите, а пише че точно такива трябва да си взимам заради твърдостта на водата newsm78 . Че утре трябва да си взимам а не ми се ходи до Асда а в нашето теско мернах че има са на Fairy даже с с някакво намаление но не му обърнах внимание.
По мое "компетентно"  мнение, най вероятно не е от таблетките проблема. Има три възможности:
- блокирани spray arms- откачаш ги внимателно и с топла вода и нещо остро опитваш да отпушиш дупките
- не загрява достатъчно- пусни я на някоя програма и след 15-20 мин я отвори и виж дали ще излезе пара, ако не значи термостат е за смяна.
Ако са последните два случая имаш право да изискваш от агенцията да ти го оправят, понеже проблема не е по твоя вина, без да заплащаш нищо. Ако е първият случай опитайте сами да го оправите иначе ще бъдете таксувани от агенцията, ако извикат техник и такъв е проблема.

Мерси много за отговора, но май не е това. Пара излиза, е за spray pump не знам де. Иначе миалнат си е наша и е чисто нова. Между дугото тук в Бристол от скромен опит установих, че агенциите освен да ти вземат пари за да приготвят договора (което по последни данни беше 180 на възрастен без данъци) не се ангажират с нищо по къщата и ако имаш проблем директно си търсиш собственика .

# 215
  Шу като чух за заметресението в Япония, се сетих за вашите. Надявам се вече да са се прибрали и да не ги е засегнало лично и там да успеят да овладеят ситуацията   Sad А иначе за агенцийте, доколкото знам всеки наемодател си избира как да се процедира. Мисля, че плащат към 20 паунда месечно, ако не искат да се занимават с наемателя, ако не им се дава телефона. Но за мен е по добре със собственика да се говори, че повечето агенций са супер изхитрели и в повечето случай гледат да е в твоя неполза решението на проблема.
  tanyatais ти до скоро беше в БГ нали  newsm78 Ще споделиш ли, ако имаш желание по-конкретно, защо мислиш така. Че аз мисля обратното, но нямам върху БГ чак толкова пресни впечетления. Според мен си зависи и от среда в БГ и среда тук де, не може да конкретизира, но все пак.
  За Джи Пи практиката, но от тия който мога да избирам само една се води с по-добра слава, а за нея няма места вечно, но аз си пробвам де, дано успея. Иначе другите са от трън та на глог. То и в моята имаше една чехкиня, не мога да се оплача от нея и тъъъкккмоо се зарадвах, че има нормален човек там и тя изчезна някъде  Sad

# 216
  • След завоя в дясно
Шу- ако е нова и още в гаранция, можеш да се обадиш да я погледнат, nо пак виж какво ти покрива гаранцията.

# 217
Здравейте , момичета , минавам само да кажа здрасти , днес пристигнахме и сега разопаковам . И аз гледах намаленията в Икеа и мисля да идем тия дни 4е толкова мн неща ми трябват...
Гледам каква дискусия за Джи Пи-тата е станала , на нас ни предстои да се запишем ,  в нашия район има 10-тина , дано имаме късмет  Thinking
Фета , много се смях с историите на дребосъка ти , нашата кака трябва септември да тръгва , да я видим и тя какви ще ги ръси , дано поне до тогава понаучи това онова  Laughing
Деб къде се изгуби , добре ли сте  Hug

# 218

Фета , много се смях с историите на дребосъка ти , нашата кака трябва септември да тръгва , да я видим и тя какви ще ги ръси , дано поне до тогава понаучи това онова  Laughing

Голям купон ви чака  Crazy Дъщеря ти направо на учлище ще тръгва нали? Пускай й филмчета на английски, говорете това-онова, подготвяйте я, защото си е стрес. Добре, че са малки и не се впрягат като възрастните  Peace Моят син и той септември ще е ученик на току що навършени 4, дано до тогава се научи да комуникира  Praynig Днес за първи ден не плака, много съм горда с него  Sunglasses Похвалиха го, че прекрасно се вписвал, играел с децата  Party Party Party

# 219
krio, в Икеа намаленията са до неделя, поне така пише в сайта им. А и незнам какво въобще им е останало в магазините.

# 220
  • Манчестър

Освен изброените, има и още една. Чашите истинско стъкло ли са или от ( не знам материала как се казва,ама не е стъкло, но в супермаркетите са от евтините чаши. Ако не са истинско стъкло, това е причината да има бели петна.

# 221
Miss Fine -да,доскоро бяхме в Бг-3 години. Но колкото и неща да ме дразниха ,тука МАЙ ме дразнят повечето-трафика,стреса,блъсканицата,некомпетентността на лекарите,образователната им система,поведенческите модели при децата,начина им на държане спрямо деца,възрастни и прочие.Просто не бих искал да расте в такава среда ,въпреки че има доста плюсове в сравнение с Бг. Но в Бг се чувствах по спокойна отколкото тук ,че детето  и няма да бъде застреляно по улиците,да попадне в банда,да бъде булиед в у-ще,че ще е отдиференцирано или дискриминирано заради външност,националност,имена или каквото и да е там,че няма да ми отговаря като английският модел на възпитание и маниериъм,че ще може да ходи в селектирано у-ще (защото в Ук трудно бихме си го позволили да я пратим в такова), и още че като отидеш  лекар/зъболекар и си платиш 30-40 лева ще получиш качествена грижа,а тука 230 паунда за пломба на частно или да чакаш 7 месеца за биопсия е доста по различна ситуация,не че е невъзможна. Това са ми основните наблюдения.

# 222
Момичета подарявам ваучер   за 25£ off - H.Samuel  при закупването на стока от 75£
и ваучер на ERNEST JONES с 50£ off при закупването на продукт  150£
Валидни са до 19 март включително ! Поради краткия срок мога да изпратя на лични кода на ваучера
и да направите покупката Онлайн  Simple Smile Ето ви и сайт за да разгледате ако си харесате нещо  Simple Smile
 http://www.hsamuel.co.uk/ -25£ Off
http://www.ernestjones.co.uk/-50£ Off
Първия който се заинтересува в темата ( не на лични ) от съответния ваучер ще получи кода  Simple Smile
Съжалявам за спама  надявам се да е от полза за някой  Grinning

# 223
А защо трябва да противопоставяме двете здравни системи като всъщност имаме донякъде предимството да се възползваме и от двете.
 tanyatais звучиш малко крайно, може би нещата не са така черни. Доколкото си спомням  ти скоро се завърна и  ако това  ще те успокои и аз не се чувствам безкрайно щастлива като се прибера от България след продължителен престой мисля, че има някакъв период на адаптация .
 eva_82 мерси много си мила , но за съжаление аз няма да се възползвам от офертата.

# 224
А защо трябва да противопоставяме двете здравни системи като всъщност имаме донякъде предимството да се възползваме и от двете.
 tanyatais звучиш малко крайно, може би нещата не са така черни. Доколкото си спомням  ти скоро се завърна и  ако това  ще те успокои и аз не се чувствам безкрайно щастлива като се прибера от България след продължителен престой мисля, че има някакъв период на адаптация .
 eva_82 мерси много си мила , но за съжаление аз няма да се възползвам от офертата.
Да,съжалявам ,може би си права -трябва ми повече време тук пак за да свикна . истината е че съм отвратена от лекарите тук,вече 2 месеца през седмица сме в А§Е за детето с 39 температура,кашлица,повръщане ,диария и др.симптоми които уж отшумяват ,после пак се завръщат и освен Нурофен ,Калпол и стеаминг Sad друго така и не изписаха.Детето се мъчи с вирусна инфекция пак от понеделник ,не сваля температура,не пие вода...а не снощи пак там нищо й няма,днес ЖП-то нищо не изписвали за вирусни инфекции,сама трябвало да си изгради имунитет.И то дете което не е боледувало сериозно досега  и има 2 АБ за близо 3 години. На частно 75 паунда платихме и  за преглед когато симптомите отшумяваха и нищо съществено. Племенника ни  от  3 месеца е  с тези симптоми и  на преглед вече в Бг влезна в болница с остра пневмония след неправилно лечение на вирусна инфекция.Май чакат  да отпадне
  детето напълно и тогава да признаят,че е нещо по сериозно,от 3 дни не спи от кашлица и температура ,но нейсе.Направо съм бясна и безсилна.Не знам какво да предприема вече. Съжалявам за офф-а.

Общи условия

Активация на акаунт