Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 497
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Monii, пий много течности, витамин С и екстракт от боровинки (cranberry), има го в Теско. Избягвай лютиви храни.. Много е гадно това с цистита, на мен всеки път антибиотик ми изписват.. дано се подобриш без да се налагат лекарства!  Peace

# 586
Дами, аз имам малко объркан въпрос.
Имам си новичка племенница Sad и май ми се реве като се сетя Sad Роди се  мъниче 2,250 кг и 49 сантиметра. Мъничето е вече на 1 месец+, но и откриха толкова нередни неща, че не знам от къде да започна ... В началото казаха, че нямала всмукателни рефлекси на устичката и се храни чрез сонда, бяха казали, че има и дихателни проблеми. Казаха, че имала шум на сърцето, оказа се че има 2 дупчици и им е обяснено, че те пречат на правилното кръвообращение, но до тук се изчерпвали възможностите за диагностика на болницата в Добрич. Искаха да я местят във болница във Варна. До Добрич е ходил някакъв професор от въпросната Варненска болница, прегледал е малката и е казал, че сърцето бил най-малкия й проблем - била имала генетично мозъчно увреждане, което е било лечимо още по време на бременността, но не е било забелязано от гинеколога на кака ми. И човека е казал, че малката не е достатъчно стабилна за преместваме между 2те болници. И си седи в Добрич. Там обаче нищо не предприемат. Знам, че правиха кръвни изследвания на батко и малката. Не разбрах на кака ми обясненията, но каза, че са правили някакво гръбначно изследване на бебето, но и от там не са им казани резултати.
Звъняха до някакъв Софийски професор, но той им е казал, че нищо по-различно от варненския не може да им каже, този от Варна бил един от най-добрите в БГ. От там се свързали с някакъв друг, обяснили му по телефона, а той директно ги отрязал, че нямала да оцелее малката - без да я прегледа, без нищо.
В болницата в Добрич са абсолютни грубияни, нищо не им се обяснява, ако питат им се репчат, искали да им пращат малката вкъщи, въпреки, че са на мнение, че всяко местене можа да е фатално за детенцето и че без сонда, тя не може да се храни и че трябва да си остане в кувиоз, но те друго за нея не можели да направят ... и дай да я махат от болницата ... ей това само в БГ може да ти се случи.
Батко и кака са абсолютно отчаяни и ме помолиха да сканират епикризата На Михаела, да ми я пратят, да я преведа на английски и да се пробвам да намеря лекар тук, за консултация. Ще говоря с моето GP днес, но не знам какво ще стане. и Настина не знам към кого да се обърна.
Мисля да звънна на NHS и да разпитам в такава ситуация мога ли изобщо нещо да направя и се надявам да ме поопътят, но молбата ми е ако можете и вие да ме упътите къде да отида и към кого другиго да се обърна за консултация.

Много ще съм ви благодарна.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 23:17 от ev:)

# 587
Момичета, я кажете като си ходите към БГ ползвате ли кош за кола докато стигнете до летището? И специлано за по-големите бебета 6+ месеца.   Аз въобще не знам как ще станат нещата при нас, защото не ми се носи коша, защото реално ми трябва само до самолета, след това ще намерих седалка, но пък проблемът е, че ние ще пътуваме с автобус до летището, защото паркинга на летището е адски скъп и за един месец ще ни свалят кожата направо, но пък тук нямаме право да возим бебе без кош/седалка особено пък в градския транспорт.   Ще се радвам да ми дадете идеи, че аз нещо не мога да го измисля.   А иначе съм решила да купя една от възможно най-евтините колички за 25-30 кинта, от типа еднодневки както ги наричам аз,  поне ще ми е все тая дали ще се чупи или не.   

# 588
Момичета, я кажете като си ходите към БГ ползвате ли кош за кола докато стигнете до летището? И специално за по-големите бебета 6+ месеца.   Аз въобще не знам как ще станат нещата при нас, защото не ми се носи коша, защото реално ми трябва само до самолета, след това ще намерих седалка, но пък проблемът е, че ние ще пътуваме с автобус до летището, защото паркинга на летището е адски скъп и за един месец ще ни свалят кожата направо, но пък тук нямаме право да возим бебе без кош/седалка особено пък в градския транспорт.   Ще се радвам да ми дадете идеи, че аз нещо не мога да го измисля.   А иначе съм решила да купя една от възможно най-евтините колички за 25-30 кинта, от типа еднодневки както ги наричам аз,  поне ще ми е все тая дали ще се чупи или не.   

ние като пътувахме с автобус тук наскоро не ни искаха кош/седалка за бебока, то даже и отделно място за него ни казаха, че не се купува и си седеше в нас. звънни в автобусната компания и питай дали е задължително или може във вас да си седи до летището Simple Smile

# 589
Момичета, кога е първият учебен ден тук? На 1.09 ли?

# 590
ev, много съжалявам за случващото се, дано нещата се оправят, но едва ли в ЮК ще ти помогне някой лекар.

# 591
ev:)  мерси.   bouquet

# 592
The same myself: знам, но днес като ме помолиха, просто сърце не ми даде да им обясня, че мисля, че надали ще намеря някой, който да помогне ... а и това с превеждането на епикризата се оказа много сложна работа - за повечето медицински съкращения не мога да намеря какво означават изобщо ...
сигурно ще ударя на камък с консултацията тук, но от проба глава не боли

bebolinka82: за нищо Simple Smile

# 593
ev:) според мен е добре те занесат епикризата на бебето в преводаческа агенция, където ще я преведат точно и ясно. Да ти я пратят преведена и ти да я занесеш при специалист. Примерно да си запишеш час при неонатолог тук, би могла да проучиш. Щом види точно преведената епикриза, би ти казал мнението си за детенцето.  Hug Praynig Peace

# 594
Това е вариант, ама като знам в България какви епикризи пишат ooooh! А и ще отнеме време, каквото в случая май няма много, но си длъжна да опиташ.
Все пак дано в БГ се намери лекар и някакво решение.

# 595
ev:), вместо ти да се опитваш да превеждаш епикризата, ако роднините ти имат възможност, да я занесат на преводач в България, да оставят твой е-маил адрес и преводачът може да ти я препрати направо на теб. С този превод отиди при твоето GP, иначе предолагам ще ти е трудно да обясниш всичко.

Кураж, може пък тук да се намерят отзивчиви лекари.  Hug

# 596
Писали сме едновременно едно и също.

# 597
за преводаческата агенция сте прави (срамното е, че аз точно това (преводач в преводаческа агенция) съм работила в БГ, но въпреки че съм имала някой спънки със съкращения от дадена област, все съм намирала точното, а тук цял следобед се мъча и все глупости ми излизат в интернет) ... сега преглеждам форуми и ще се свържа с някой лекари в БГ, да чуем и тяхното мнение .... а мен междувременно ме хвана голям бяс към батко ми и жена му, но това е съвсем различена тема ...

Тhe same myself - какви епикризи пишат просто не е истина, седя и се пуля тука, но поне общото се разбира ... ама тезиии съкращениица ...

# 598
Ако нещо не разбираш, пиши на лични, може и да успея да помогна.

# 599
  • Манчестър
ev:) според мен е добре те занесат епикризата на бебето в преводаческа агенция, където ще я преведат точно и ясно. Да ти я пратят преведена и ти да я занесеш при специалист. Примерно да си запишеш час при неонатолог тук, би могла да проучиш. Щом види точно преведената епикриза, би ти казал мнението си за детенцето.  Hug Praynig Peace

Нещата за съжаление не стават толкова лесно колко ни се иска. Никои няма да се занимава само с една епикриза, нито пък ще се наеме да дава съвети...да не говорим,че детето дори не живее тук и няма GP.

Общи условия

Активация на акаунт