Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 479
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, имам нужда от малко информация и ще съм ви много благодарна, ако можете да ми помогнете. Съпругът ми си търси работа в Англия, в някое малко градче с летище около Лондон. Ако намери нещо и замине и ние с дъщеря ми ще заминем. Тя е на 8 години (2 клас) и ме интересува как става записването в английско училище, по всяко време ли могат да се подават документи, може ли да се прехвърли по средата на учебната година ? Тази година учат малко английски, но е крайно недостатъчно, има ли смисъл да я записвам на някакъв интензивен курс преди да заминем ? Друго, което ме притеснява е дали имам право да остана повече от 3 месеца, ако не си намеря бързо работа при условие, че съпругът ми работи там, детето ми ходи на училище. Чувала съм за някакви помощи за отглеждане на дете, има ли значение възрастта, както и за помощи за плащане на наем. Благодаря

Обикновено повечето от малките градчета около Лондон, работят в него.
Предлагането на работа в тях е ограничено.
Детето можеш да го запишеш веднага след като пристигнете и имате адрес, ще е е в по-горна година от тази, която е в БГ (т.е ако трябва да е 3ти в БГ,  тук ще е 4ти).
Ако мъж ти работи, можеш да си стоиш колкото време искаш.
Няма смисъл да записваш детето на допълнителен английски. Това, което изучават в посочената възраст в БГ няма да й помогне кой знае колко. За няколко месеца тук ще научи езика.
Помощи за деца и наем получават бедни английски граждани.
Скоро четох някъде, че тези на помощи тук, ще трябва като събратята си в БГ да извършват обществено полезен труд - метене, чистене на буклуци и т.н.
Браво за което!

# 631
Скоро четох някъде, че тези на помощи тук, ще трябва като събратята си в БГ да извършват обществено полезен труд - метене, чистене на буклуци и т.н.
Браво за което!

Аууу, чудо! Вече няма да се чудят само на коя кълка да се подпрат  Mr. Green

# 632
 Добро утро  Simple Smile Чета ви от известно време с интерес относно живота и развитието в Англия (въпреки че не съм мама  Embarassed ).
 Сега се пристраших да попитам : Тук има ли мами или техни мъже,които да са с медицинско/ветеринарно образование?
 С половинката ми мислим да имигрираме, живот и здраве, той ще се оправи лесно с неговата професия, но аз ще се измъча, тап росто се опитвам да си посъбера информация,ако някои знае нещо по темата Embarassed

# 633
Благодаря много ! Идеята да не сме в Лондон е на съпруга ми, тъй като най-общо казано е авиоинженер и казва, че на по-малко летище има повече шанс за работа. Наясно съм, че ще е доста трудно, но нищо не пречи да опитаме поне.

# 634
  • Манчестър
Благодаря много ! Идеята да не сме в Лондон е на съпруга ми, тъй като най-общо казано е авиоинженер и казва, че на по-малко летище има повече шанс за работа. Наясно съм, че ще е доста трудно, но нищо не пречи да опитаме поне.

Не само ,че е трудно,ами е много трудно...

# 635
  • UK
  Сега се пристраших да попитам : Тук има ли мами или техни мъже,които да са с медицинско/ветеринарно образование?

Има и лекар и ветеринарен лекар Simple Smile Какъв ти трябва?

# 636

Цитат
Има и лекар и ветеринарен лекар Simple Smile Какъв ти трябва?

Ветеринарен лекар! Аз самата сега завършвам и се ориентирам към до-обучаване, стаж и работа в Англия.Запознах се с техния job shortage list , според който на тях им трябват veterynary surgeons т.е искана професия е, признават ни дипломата и като цяло реална възможност за развитие има. Но исках някой, който вече е там и работи да си каже кое, как, какво.

# 637
  • UK
  "Признаването на дипломата" не е автоматично. Т.е. не можеш да пристигнеш в Англия и да си покажеш дипломата и да те вземат на работа.  Simple Smile За да практикуваш е необходимо да си MRCVS ( Member of Royal College of Veterinary Surgeons) Това става като си извадиш няколко документа от НВМС-то, преведени и легализирани се изпращат до колежа, ако всичко е наред с тях, те ти определят дата за клетва/регистрация. Сега обаче НВМС вече няма, а не съм сигурна дали RCVS признава новата структура (агенция по храните ли беше?)
  Можеш да се обадиш в RCVS и да говориш с Jenny Harris, тя отговаря за регистрацията на европейски вет. лекари - тел. 020 7202 0707. Много е любезна обикновено  Simple Smile
  Освен това дори и да станеш MRCVS, навсякъде, където кандидатстваш за работа ще ти искат т.нар. "синя карта" (Registration certificate) и ако нямаш, изобщо няма да те извикат дори на интервю.
  Иначе работа за ветеринари има, макар да ми се струва по-трудно за намиране, отколкото при хуманните лекари. На мен ми отне 2 год. докато си намеря работа като вет. лекар.
 Успех   bouquet

# 638
 Благодаря, много полезна информация! Heart Eyes  Бях запозната с това ,че за българи и ромънци има специално допълнителни изисквания,за да признаят дипломите, също и че трябва да си регистриран член на RCVC, *а така сега зацепих за синята карта!Нали става въпеос за разрепително за работа? Ох колко време ми отне да загрея...
А това за дългото търсене на работа не знам как да го приема, понеже не знам в коя сфера си точно, с какъв стаж и т.н, смея ли да попитам? Embarassed
Не си правя илюзии де, от тук излизаме не напълно готови да сме самостоятелни лекари, без клиничен опит и препоръки не виждам намиране на работа как би станало.
Ако ти се занимава на лична да ми напишеш за ветеринарното ти приключение, ще съм ти адски задължена, иначе пак ми помогна много  bouquet

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 19:54 от Др.Мими

# 639
  • UK
  Мими, писах ти подробно на лични.
  Момичета, има ли разни организирани "празненства" и интересности при вас за сватбата? Не че много съм се развълнувала, но ще ми е интересно, ако има подобно събитие.
  Имам нови съседи - студенти. Всяка вечер са партита и музика, не се разбират от дума и това е. Днес звънях на агенцията, която им дава къщата под наем. Следващата стъпка е полицията. Абе то и аз съм била студентка, ама чак пък толкова..... Като се замисля не си знам много правата на съседка  Embarassed Ако някой има подобн горчив опит - моля да сподели
 Hug

# 640
   Момичета, има ли разни организирани "празненства" и интересности при вас за сватбата? Не че много съм се развълнувала, но ще ми е интересно, ако има подобно събитие.

Ох, аз нали съм далече и забравих за Кралската сватба. Та се дзверих 5 мин на това изречение  Laughing Бях иначе канена, ама няма да ида  Mr. Green
  Днес ставаме на 6 месеца, лети си времето, ехх..
  За момичетата, който са решили да живеят в Англия, почетете темите назад, разровете в БГхелп, едно и също се повтаря, успех  Simple Smile

# 641
svidni4ka,

Имах съседи пияндета. Избиваха се всяка вечер/нощ/сутрин.
След едномесечно звънене на полицията от цялата ни улица, хазяинът им ги изгони.
Може да се оплачеш и в Общината. Поне при нас има хора, които се занимават и с това.

Много  се отказаха от организирането на презненства,
защото изискванията за безопастност на такива мероприятия са непосилни.
Ние ще си гледаме в къщи. Цяла година ще се говори за това,
трябва да сме в час с коментарите и скандалите...

Ще боядисвам великденските яйца в кухнята на родителите на аланглето.
Ако не ме изхвърлят след погрома, ще ни бъде  Crazy

# 642
на мен не ми остава време и да ви чета нещо, а всеки ден като включа лап топа и отварям страницата и после не мога да я погледна даже Sad

С нашата бебка в БГ,всичко е в застой, аз продължавам да пиша на лекари, но нито един отговор до момента и мн се изнервям, а родителите й са се отказали и твърдо се решили, ако се стабилизира, да я дават в рехабилитационния център (за мен си е сиропиталище), за който са им казали от болницата Sad а майка ми като ми каза, че и в болницата са спрели да ходят дори да я видят ... ей има хора, който не си заслужават децата, а уж мн притеснени ...

иначе моя синковец уж оздравя, но от вчера пак кашля и лекарката днес ни даде нов антибиотик, а ние преди 2 дни спряхме предния и хич не ми се ще да му давам  още един ... а тя ни го даде на основание, че имал температура, а аз колкото и да я меря, повече от 36,6 градуса не се е качвала  Thinking

и в целия куп поне днес мъжа ми се върна с еййй такава newsm47 на лице Simple Smile повишили го в асистент мениджър, а на сегашната си работа от 5,5 месеца ... та не мога да му затворя сега устата  Grinning само дето не ми подскача от радост Simple Smile

купих бой и яйца днес и с бебко 2мата, Четвъртък вечерта ще ги боядисваме Grinning нямам търпение да понаправим цветна бъркотия Simple Smile

честито ви 6 месеца Мис-файн Simple Smile да ти е живичка и здравичка Simple Smile

съгласна съм с Аве, че това с имиграцията е много трудно, но не е непостижимо, но мн трябва да се чете, да се информираш предварително, да се подготвиш и психически, че докато се наредят нещата мн време минава ... не като мен например - преди мноого време дойдох без да прочета и една думичка за живота тук и всичко на място и сама - получи се, не че не се получи, но ако сега пак ми се отдаде да започна наново, никога няма да тръгна където и да било неподготвена и с очаквания до небето Simple Smile

за сватбата ... хм ... взе да ми омръзвам да слушам за нея, то няма място където да отида и да не чуя да се обсъжда или да не видя да се продава какво ли не с лицата на Кейт и Уилям ... пуснах си ББС сутринта и там тях говореха ... хаха малко не съм фен май и не мисля, че кой знае какво, но ентусиазма на всички тук е заразен, току виж и мен ме е хванал Stuck Out Tongue

от мен лека вечер и сладки ви сънища  smile3524

# 643
  • Манчестър
на мен не ми остава време и да ви чета нещо, а всеки ден като включа лап топа и отварям страницата и после не мога да я погледна даже Sad

С нашата бебка в БГ,всичко е в застой, аз продължавам да пиша на лекари, но нито един отговор до момента и мн се изнервям, а родителите й са се отказали и твърдо се решили, ако се стабилизира, да я дават в рехабилитационния център (за мен си е сиропиталище), за който са им казали от болницата Sad а майка ми като ми каза, че и в болницата са спрели да ходят дори да я видят ... ей има хора, който не си заслужават децата, а уж мн притеснени ...

иначе моя синковец уж оздравя, но от вчера пак кашля и лекарката днес ни даде нов антибиотик, а ние преди 2 дни спряхме предния и хич не ми се ще да му давам  още един ... а тя ни го даде на основание, че имал температура, а аз колкото и да я меря, повече от 36,6 градуса не се е качвала  Thinking

и в целия куп поне днес мъжа ми се върна с еййй такава newsm47 на лице Simple Smile повишили го в асистент мениджър, а на сегашната си работа от 5,5 месеца ... та не мога да му затворя сега устата  Grinning само дето не ми подскача от радост Simple Smile

купих бой и яйца днес и с бебко 2мата, Четвъртък вечерта ще ги боядисваме Grinning нямам търпение да понаправим цветна бъркотия Simple Smile

честито ви 6 месеца Мис-файн Simple Smile да ти е живичка и здравичка Simple Smile

съгласна съм с Аве, че това с имиграцията е много трудно, но не е непостижимо, но мн трябва да се чете, да се информираш предварително, да се подготвиш и психически, че докато се наредят нещата мн време минава ... не като мен например - преди мноого време дойдох без да прочета и една думичка за живота тук и всичко на място и сама - получи се, не че не се получи, но ако сега пак ми се отдаде да започна наново, никога няма да тръгна където и да било неподготвена и с очаквания до небето Simple Smile

за сватбата ... хм ... взе да ми омръзвам да слушам за нея, то няма място където да отида и да не чуя да се обсъжда или да не видя да се продава какво ли не с лицата на Кейт и Уилям ... пуснах си ББС сутринта и там тях говореха ... хаха малко не съм фен май и не мисля, че кой знае какво, но ентусиазма на всички тук е заразен, току виж и мен ме е хванал Stuck Out Tongue

от мен лека вечер и сладки ви сънища  smile3524

Не ги съди , мисля,че вземат правилното решение... ще ти пусна на емаила по късно...за съжаление няма шанс за детето...

# 644

Не ги съди , мисля,че вземат правилното решение... ще ти пусна на емаила по късно...за съжаление няма шанс за детето...
[/quote]

Ave, съдя ги не за друго, а заради отношението им ... гадно ми е за дома, в който ще я дадат, но и аз осъзнавам, че няма как да им се получи дори и да си я вземат вкъщи... но да се откажеш и да ходиш да си го виждаш детенцето Sad ей това не мога да си го обясня ... не е негова вината, че е болничко Sad но и то е ти е детенце, и то има нужда от теб (по един или друг начин) ...
и сама осъзнавам, че няма шанс, но аз си падам оптимист и съм на мнение, че докато е живичко и се бори, все нещо може да излезе и че не трябва да се предава човек ... като майка не може да ми го побере главата да се откажеш и тихо и спокойно да приемеш подобно нещо

Общи условия

Активация на акаунт