® E-bay - тема 66

• 31 630
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
И да пишете на продавача, и да не пишете - все тая.
Той няма какво да направи. Отговорността е ваша.
Прочетете това: http://pages.ebay.co.uk/help/buy/questions/retract-bid.html
Няколко пъти, и то много внимателно. Включително и линковете вътре.
И съвет от мен, с най-добри чувства: преди да правите нещо, информирайте се как точно става, за да не изпадате в кофти ситуации. Ибей не е Продавалника, доста по-различно е там.

# 271
  • Балчик
Не знам кой как ще ме запомни, но в която тема и да вляза, на всяка втора страница се коментират едни и същи неща, задават се едни и същи въпроси. Защо никой не чете в тоя форум, бре?
А и мисля, че ти отговорих на въпроса все пак, нали? Peace

# 272
Не е нормално да искаш да се откажеш след края на търга.
За да наддадеш, трябва да си прочел всичко и да си съгласен с него.
Това, че сте видели 2-3 дни по-късно, че има дефект, не ви оправдава по никакъв начин.
Чете се преди да се наддава. После е късно.
Наддаването е сключване на правно-валиден договор между двете страни - продавач и купувач.
Ти не си изпълняваш задължението по договора, което ще има последствия.

Алекс, той не е приключил търга, има един ден и няколко часа до края, само двама сме които играем за горнището, но засега ние сме с най-висока цена. Писах на продавача, че се отказваме. Ще видим какво ще отговори  Peace

Извинявам се, ама какво означава "писахме му".

мерси

Означава, че не сме видели, че е с дефект, що пък да не му пиша.  Stop

# 273
Щото и да му пишеш, няма какво да направи продавача.
И щото означава, че не сте чели как работи Ибей.
Прочети линковете, които ти дадох и не се сърди.

# 274
Щото и да му пишеш, няма какво да направи продавача.
И щото означава, че не сте чели как работи Ибей.
Прочети линковете, които ти дадох и не се сърди.

Не се сърдя, просто повечето нападат  Stop

# 275
beni94, както Алекс1 вече ти е писала, щом си решила да участваш в търга това означава, че си прочела цялата информация за продукта, а не само състоянието (New). Което предполага, че сте разбрали, че има дефект. Ако спечелиш, трабва да платиш. Остава ти да се надяваш някой друг да даде по висока цена-това е.

# 276
  • Варна
Това с неплащането  на артикули явно е всеобща "болест",
аз като продавач имам по 2-3  такива случая на месец Wink .
Не зная какво им се случва на купувачите(слагат ли им страйкове или не),
но като отворя кейс  за неплатена артикул -  нищо, освен след 2-3 седмици като го прекратя и да си върна таксите.

Дано не ти се случва често, много е неприятно, знам.
За пръв път плащам чак на 3тия ден и ми е кофти ама... исках да си ползвам 'моя' превозвач. Разглезили са ни явно ..ей го, 16 дена не знам дали въобще е получен пакет за мен, тръгнал ли е и т.н. ползвайки временно друг превозвач и ми е дискомфортно доста. Рано е за каквито и да е притеснения разбира се, но липсата на информация винаги ме е дразнела /зверски/. Rolling Eyes

п.п. купих си обущета снощи. А бавих плащането на това

# 277
Имам такъв проблем и не зная как да постъпя  Thinking
В началото на февруари закупих един часовник. Платих с Paypal. Продавача след това ми писа, че си е объркал имейла и ако мога да канселирам плащането и да изпратя паричките директно на посочен от него нов имейл. Така и направих. От тогава ни вест ни кост от него и часовника. Писах на продавача многократно, но никакъв отговор.
Искам да пусна диспут в ПайПал, но как да го направя, след като плащането ми не реферира към обява, а е директно към имейл?
Моля, ако някой се е сблъсквал с това, да пише.
Резултата от кореспонденцията ми с ПейПал е, че ще пия накрая една студена вода. Писаха ми, че след като съм изпратила пари към имейл, това се третира като персонално плащане и не могат да ми помогнат. да съм се разбирала с продавача. А той продължава да не ми отговаря и днес вече ще му пиша една "хубава оцанка".
Така, че внимавайте с директните плащания към имейл!

# 278
  • София
Здравейте. Имам проблем и се надявам някой да ме посъветва как да постъпя. Спечелих една блуза, която беше описана като 'new without tags'. Това, което получих е всичко друго но не и ново - освен, че мирише неудържимо на мухъл, прилича по скоро на парцал, цялата е на топченца - най-много отстрани, подмишниците и вътрешната част на ръкавите и етикета с инструкциите за подръжка е избелял, т.е. за мен тази блуза е носена и прана многократно. Писах снощи на продавача и днес получих отговор - много съжалявала, че не съм доволна и пита аз какво предлагам да направим. Та въпроса ми е какво ще ме посъветвате да предложа и изобщо мога ли нещо да искам.  Thinking

# 279
  • Лондон/Пловдив
Eichhornchen при това положение може да искаш разбира се ти си платила за нещо ново ,а си получила нещо захабено, ако не може да се разберете двете да ти върне парите пусни диспут  Peace
Преди време коментирахте Лед часовниците може ли да ми кажете ако някой има този или другия модел да сподели как е качеството
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1304960 … ame=STRK:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2305892 … ame=STRK:MEWAX:IT

# 280
Преди време коментирахте Лед часовниците може ли да ми кажете ако някой има този или другия модел да сподели как е качеството

Ние получихме три часовника такива,но не от ebay,а от китайски сайт.Много са атрактивни като външен вид,но единия пристигна с паднало копче за сверяване.Другия мъжът ми си го носи,но на всеки 2 дни избързва с 10 мин  Laughing
Дамския,който беше за мен си седи в пликчето,реално нищо общо няма с това,което ми изглеждаше на картинката,а и верижката му е ужасна  Confused
С две думи- нищо не даваш,нищо не взимаш  Laughing
Може би е и въпрос на късмет,при нас с тези часовници явно не проработи късмета  Peace

# 281
  • София
Имам такъв проблем и не зная как да постъпя  Thinking
В началото на февруари закупих един часовник. Платих с Paypal. Продавача след това ми писа, че си е объркал имейла и ако мога да канселирам плащането и да изпратя паричките директно на посочен от него нов имейл. Така и направих. От тогава ни вест ни кост от него и часовника. Писах на продавача многократно, но никакъв отговор.
Искам да пусна диспут в ПайПал, но как да го направя, след като плащането ми не реферира към обява, а е директно към имейл?
Моля, ако някой се е сблъсквал с това, да пише.
Резултата от кореспонденцията ми с ПейПал е, че ще пия накрая една студена вода. Писаха ми, че след като съм изпратила пари към имейл, това се третира като персонално плащане и не могат да ми помогнат. да съм се разбирала с продавача. А той продължава да не ми отговаря и днес вече ще му пиша една "хубава оцанка".
Така, че внимавайте с директните плащания към имейл!

Алекс1   bouquet , като един от експертите в темата се обръщам към теб, а и ако друг може да отговори, това наистина ли е така? Добре де, при условие, че продавача е искал такова плащане, бихме ли могли да откажем, ако няма да сме защитени? Да се мотивираме, че вече плащането е направено към акаунта в ибей и да откажем да го направим наново.  Naughty

# 282
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1304960 … ame=STRK:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2305892 … ame=STRK:MEWAX:IT
Коментарите съм ги изпуснала, но пък съм собственик на един подобен "Nike", не е лош, но аз не бих го сложила, така си и стои, не знам може би и мисълта, че е от Китай доста ми влияе... Crazy
Колкото до точността, този няма проблем.

# 283
Коментарите съм ги изпуснала, но пък съм собственик на един подобен "Nike", не е лош, но аз не бих го сложила, така си и стои, не знам може би и мисълта, че е от Китай доста ми влияе... Crazy
Колкото до точността, този няма проблем.
Имам бял адидас тоест с бяла верижка. Стои перфектно на ръката и тука се чудят от кой магазин на адидас съм го купила. Имам го от три четири месеца работи си безотказно. Купих си и друг кръгъл обаче пак на Лед черен целия и той е много ефектен. Фен съм на часовниците и купувам всякакви интересни модели а тия са ефектни според мен.

# 284
  • София
gercho, виж тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563619.0
На първа страница има координати на превозвачи. Четеш им условията и си избираш. После добавяш техния адрес, твоето име и евентуално някакво съкращение след него (ако има такова изискване на фирмата)в настройката на акаунта ти в Ибей.
Следващи поръчки ще идват на адрес, който посочиш, защото вече ще имаш повече от един.
Продавачът твърдо ли не доставя? Ако попиташ, дори да пише друго, има вероятност да се съгласи да прати.

Аз да питам - за поръчка от САЩ - дрешки около 1кг, какво се плаща? Чудя се струва ли си. Доставката ще е около 30 долара, но не знам как ще ме изненадат на митница. Има ли хора с опит? Може ли да се пише, че пратката е подарък?

Общи условия

Активация на акаунт