КЪДЕ държите дрехи носени само по веднъж ?

• 50 082
  • 840
  •   1
Отговори
# 150
Отилия   bouquet това имах и аз предвид.

# 151
Никога не мога да вкарам обратно в гардероба, веднъж иzвадена от там и носена дреха. Абсурд ми е това. Навик, принцип, както щете... Просто в гардеробите стоят само иzпрани дрехи. Така съм свикнала, май от дете. Което zначи... че имаме стол/ове, на които стоят носените дрехи, преди да zавършат пътя си в коша zа пране. Малко е панаир понякога, който може да не хареса на някой, но... това е, всеки с раzбиранията си.
И всички в къщи сме така, раzбира се, децата също.

# 152
  • Монреал
Нашите носени дрехи отиват директно в пералнята. Мъжът ми понякога си закача дънки или панталон на една закачалка в банята за да ги използва пак. Може би единствената дреха, която мога да облека повторно е някаква жилетка, понеже се слага над друга дреха. Не мога да понасям също и да седна на дивана например с панталон или дънки, които съм носила навънка - чувствам се мръсна - явно нещо не съм добре  Confused

# 153
Абсолютно си права. И въздухът е мръсен и прашен, и обществените превозни средства са безобразно мръсни. Дрехите не виждам как мога да прибера при това положение обратно в чистия гардероб

Е, то надали някой може.  Laughing Доколкото схванах, в темата не се разисква дали по принцип се перем или си ходим вмирисани след работен ден или след осем часа преход с влак, а къде държим очевидно неамортизираните дрехи, които обаче все пак са имали скверна среща с външния свят.  Mr. Green Не знам дали съм права, но усещам някакви хигиенични съображения в масовия случай. Тоест чистият тоалет, с който съм завела дъщеря си на балет за час и половина, вече е заплаха за още по-чистите тоалети в гардероба и затова трябва да виси на стол. Права ли съм?

# 154
Аз го слагам директно за пране. Мразя неща висящи по столове.

# 155
Мразя дрехи на стол.
Но също така съм сигурна, че жилетката, с която днес бях на работа и под нея имаше поло, над нея палто, в службата ползвам работна престилка, седя на бюро, работя с компютър и химикал, няма промишлено замърсяване, отиването и връщането от работа става по улици, по които срещането на кола е събитие, та същата тази жилетка е чиста и не е за пране веднага.
Но и някак си за мен не е приемливо пак да я сложа в гардероба с праните дрехи.
Та затова си проектирах и направих гардеробче- 1 крило - за чисти, носени дрехи. И тъй като и спалнята и н. шкафчета сама си ги правих, та всичко е в тон.
И няма разхвърляни дрехи.

# 156
  • Варна
Абсолютно си права. И въздухът е мръсен и прашен, и обществените превозни средства са безобразно мръсни. Дрехите не виждам как мога да прибера при това положение обратно в чистия гардероб

Е, то надали някой може.  Laughing Доколкото схванах, в темата не се разисква дали по принцип се перем или си ходим вмирисани след работен ден или след осем часа преход с влак, а къде държим очевидно неамортизираните дрехи, които обаче все пак са имали скверна среща с външния свят.  Mr. Green Не знам дали съм права, но усещам някакви хигиенични съображения в масовия случай. Тоест чистият тоалет, с който съм завела дъщеря си на балет за час и половина, вече е заплаха за още по-чистите тоалети в гардероба и затова трябва да виси на стол. Права ли съм?
+1
И аз това питам

# 157
Аз лично ще продължа да пера по две перални на ден, но и да прибирам носени парцали в гардероба. И да потръпвам от смъртен ужас при мисълта за дреха връз стол Mr. Green Mr. Green
Peace

# 158
Тоест чистият тоалет, с който съм завела дъщеря си на балет за час и половина, вече е заплаха за още по-чистите тоалети в гардероба и затова трябва да виси на стол. Права ли съм?

Да, абсолютно, заплаха е за стерилните дрехи в гардероба, от него моментално започват да излизат бактерии и какво ли още не.  Mr. Green

# 159
Много рядко обличам блуза два пъти, но ако се случи, през това време си чака кротко на стола.

# 160
  • No Line On The Horizon
Аз искам да се допитам до вас как използвате одеалата:
а) перете ги след всяко ползване;
б) с нечаршафосано одеало никога не се завивате;
в) просто не ги употребявате, защото трудно съхнат в това време.

Четейки ви започвам да се притеснявам и то със сигурност не е за мен.
Ч8М все пак, мили домакини.

# 161
Не използвам одеало ( тук е мн топло), но и да използвах се пере всяка седмица. И не излизам с него по улиците или на двора.

# 162
  • Монреал
Различно е - първо, одеалата не ги разкарваме навън, второ - къпем се преди лягане.

# 163
  • Belgium
Четох, четох и заключих, че съм нечистоплътна  hahaha

Не ме е страх от мъртви клетки, а да не говорим, че имам адски много дрехи, които търпят единствено и само химическо чистене. Няма начин да ги давам на всяко обличане. Да не говорим за палта, шлифери, дрехи с косъм, тюл, капси и други чувствителни елементи.

След всяко обичане пера предимно тениски, потници и други летни артикули.

Не съм за тука определено  Laughing

# 164
Крейзи, разяснявам: живея в центъра на града. Адска мръсотия. Наистина.
Градски транспорт не ползвам, шофирам сама. От входната ни врата до паркинг мястото, черните ми мокасини стават сиви от прах и мръсотия. Стелката под педалите е редовно с 2 пръста прахоляк, при все че се почиства редовно.
Смазващо е.
Цялата тази прах и воня се набива в дрехите, косата, обувките, носовете ни. Като съм била цял ден с едни дънки и една блуза, няма как да не са се опрашили зверски. Просто градът е неистово мръсен.
Е как да си сложа носените дрехи отново в гардероба?!
Ще дам и един пример - банята ни е с бял фаянс, държах да е снежнобял, обичам чистотата много. Всеки ден по капака на казанчето на тоалетната се събира прах - черна. Чисти се всеки ден, без никакви изключения, но утре е същото. Килимите ни са бели, така исках - за 2 дни се усеща и вижда как се прашасват. Поне тях ги бутам в пералнята и е лесно.

Фрос попита за одеалата - ползвам полар и микрофибър. Перат се без изключение всяка седмица. Чаршафи сменям през 3 дни.
И то си е за притеснение - да. Защото офанзивата към града е неистова. И София става все по-ужасна и непоносима за живеене.

Общи условия

Активация на акаунт