КЪДЕ държите дрехи носени само по веднъж ?

• 50 007
  • 840
  •   1
Отговори
# 660
И не е ли въздуха вкъщи същия като въздуха навън, преди много страници попитах как процедирате с проветряването, ама не получих отговор от маниачките.

Живея на оживена улица, досами НДК. Етаж 6-ти, последен.
Движение нон-стоп. Мръсотия, прах, изпарения.
Проветрява се всеки ден. Но и се чисти всеки ден. Иначе по ъглите на стаите за ден се образуват топки прах.

Имам приятелка, която живее на партер, срещу болница Света Екатерина. Там също е нещо страшно, а и шосето им е буквално в прозорците.
Те изградиха специална система за проветрение и пречистване на въздуха и не им се налага да проветряват.

# 661
  • UK
Тъй де, ама въуздуха вкъщи е същия като въздуха навън, как ще е чист? Вкъщи следва да е толкова мръсно, колкото навън, освен ако не метете с коса пода и не чистите прах с нея. Аз не го правя. Simple Smile

# 662
И мръсотията от улицата си стои от другата страна на блока, понеже на теб така ти е по удобно, или какво?

Дворчето и то е мръсно,но поне не минават коли и рейс,които да вдигат праха. Все някак трябва да се проветрява,ако можеше и тези прозорци нямаше да отварям,но няма как. Преди апартаментът имаше 2 балкона. Един откъм улицата,и един откъм двора. Аз естествено и двата усвоих. Колкото мога ограничавам влизането на прах в къщи. Обувките също събуваме отвън,на прага. В къщи с обувка никой не стъпва,дори в коридора. Събутите на прага обувки,но от външната страна на стълбището,взимаме с ръка,и поставяме на спецялна поставка,без обувката да допира плочките,и да ги цапа. При цялата мръстотия,която е в България,на човек му се налага да стига до мании,за да пази чисто. Искрено съм щастлива в периодите,които прекарвам в Германия. Там и въздухът,и улиците са по-чисти.

# 663
Вкъщи никой не храчи, плюе, дриска, пикае, повръща и пр.
По улицата да. В автобуса предполагам да.

Отилия, говори ми. Германия е прекрасна и чиста.
Боже, че след пороен дъжд велурът на обувките ми няма как от кал да се изцапа.
Че и бяла пантофка да сложиш и месец да не я свалиш, тя все така ще си блести.
А тук само за минути и обувките ми полепват 2 пръста прах.

# 664
  • София - Рим и обратно
взимаме с ръка,и поставяме на спецялна поставка,без обувката да допира плочките,и да ги цапа.
Ръката, надявам се, се дезинфекцира непосредствено след операцията с обувките и спецЯлната поставка?

# 665
  • UK
Не можеш да предпазиш дома си стерилно чист. Освен ако на прага си нямаш баня или един от онези дезинфекциращите душове, в дома ти все влизат прах и мръсотия от улицата, или на прага се и събличате освен всичко останало?

Sourcherry, ще перефразирам, понеже явно не ме разбра - аз лично не се търкалям по земята, когато съм навън, и се придвижвам с ходене, а не лазене. По въздуха никой не "храчи, плюе, дриска, пикае, повръща и тн". С обувки влизам само в коридора.

# 666
 Събличаме и преобличаме всичко останало веднага щом сме в къщи,и вратата хлопне зад нас. С дрехи отвън не се стои,и седи у нас,първата работа след прибиране у дома е миене на ръце и приобличане на мръсните улични с чисти домашни дрехи. Това всъщност би трябвало да е правило на всеки чист човек. С дрехите от отвън-никакво сядане в къщи.

# 667
Мърморанке, и да преливаме от пусто в празно, никой няма да промени мнението ми.
Дрехи сменям всеки ден. Якета през 2-3 дни.
У дома не е стерилно, но смея да твърдя наистина чисто.
Така съм научена, така уча и детето си.
Хора всякакви.

# 668
Вкъщи никой не храчи, плюе, дриска, пикае, повръща и пр.
По улицата да. В автобуса предполагам да.

Отилия, говори ми. Германия е прекрасна и чиста.
Боже, че след пороен дъжд велурът на обувките ми няма как от кал да се изцапа.
Че и бяла пантофка да сложиш и месец да не я свалиш, тя все така ще си блести.
А тук само за минути и обувките ми полепват 2 пръста прах.

На мен белите ми кецове за няма и час час в парка и стават в цвят екрю със сиви отенъци.
Без да съм се въргаляла в калта.
Пера си ги редовно,не ми пречи.
Същата тази мръсотия полепва и по косата.Така че приказките за чиста коса на 3 дни са абсолютна глупост.
Направете си експеримент,излезте без грим и като се приберете с памучно тампонче и тоалетно мляко минете през лицето.Дали памучето ще е бяло?
После продължете да пишете за благоуханни и чисти коси Stop

# 669
ето, пак се доказва, че хората сме различни. аз, пък, много често хич не се и преобличам, щото нямам домашни дрехи, че ми се случва и с обувки да вляза, а пък мъж ми, като на всеки грък, му е абсолютно непонятно защо трябва да си събуе обувките в къщи, а пък, странно е че сме с бял килим. не изпитвам ужас от нестерилност, чистя основно веднъж седмично, все пак и време за живот трябва да ми остане, де.

# 670
Добре де, не се возя на рейс, ама ми е лЮбопитно - вие ползвате тоя рейс/трамвай/метро за превоз или се въргаляте вътре и метете пода с коси newsm78

Направо си ги представих...  Joy

# 671
мъж ми, като на всеки грък, му е абсолютно непонятно защо трябва да си събуе обувките в къщи, а пък, странно е че сме с бял килим

Е как така му е непонятно!!! Нали вкарва с обувките си мръсотията отвън вътре? Никога през живота си не съм била в Гърция,нито пък познавам гърци,но ако някой реши да влиза у нас обут ще има много бързо превъзпитание,и то още на входната врата. не знам в Гърция как е чистотата,предполагам,че е по-добре,отколкото у нас,но мога да ви кажа,че в България е толкова ужасно и заразно мръсно навсякъде,че човек трябва да е голям мърляч,за да влиза с обувките вкъщи.

# 672
Гъркините се славят като големи мърли.
Моля, нека няма обидени.

# 673
Гъркините се славят като големи мърли.
Моля, нека няма обидени.

Нямам представа,никога не съм проявявала интерес към Гърция и населението и,не са ми слабост,и не съм се интересувала. Фенка съм на немскоговорящите страни,и ми е направило впечатление колко са подредени хората там,какви естети са,колко са чисти домовете им, и как всичко им е подредено,практично и премислено. Всеки детайл,и движение. Уважавам ги от цялото си сърце.

# 674
  • София
вие ползвате тоя рейс/трамвай/метро за превоз или се въргаляте вътре и метете пода с коси newsm78
Laughing

Крайно необходимо е да се въведе практика и чувствителните жени на тема "не съм си мила косата от 16 часа"да посещат салони /в обедната почивка например/, където старателно да замиват себумите им, защото с толкова прах по главата не се живее.

Отилия, като те чета, мисля че е нездравословно да напускаш пределите на дома си.

Общи условия

Активация на акаунт