За странностите

• 20 961
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Не знам дали е странност, но съм много разсеяна, а сутрин и сънена. Затова един път отидох на работа с джапанки, друг път с блузата на опаки (с ръбовете навън). Случвало се е да изляза и с два различни сандала (като модел, иначе и двата бели).  Често обличам дрехи с гърба отпред и се усещам по някое време, че нещо ми дърпа или опъва.

# 166
Имам мания, да слагам запетайки, навсякъде. Дори и да не са необходими точно там.

# 167
Имам мания, да слагам запетайки, навсякъде. Дори и да не са необходими точно там.
Joy

# 168
И аз бях така, докато не започнах да пиша по-често на английски. Сега съвсем започнах да ги проускам. Слава Богу, че немският не ми влияе толкова. Току виж съм започнала да пиша съществителните с главни букви и да слагам глаголите накрая.
Но масово забелязвам тенденцията зорлян да си търсим "странности" свързани с реда и чистотата. Това ако не е синдром на нервно разстройство, по-известен като ССФ, здраве му кажи.

На мен по-често ми се случва да ме хване нервното пореждане в присъствието на определени хора, които ми създават някакво чувство за безпорядък. Тогава просто не се усещам, как ходя и "подреждам" след тях всяка вещ, която са докоснали.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 22:05 от Анонимен

# 169
  • София
- Ако нямам чаша или бутилка с вода до леглото не мога да заспя.
и аз съм така, винаги имам до леглото вода, може пък да ми се допие през нощта, знае ли човек  Crazy

# 170
  • In The Middle Of Nowhere
и аз съм така, винаги имам до леглото вода, може пък да ми се допие през нощта, знае ли човек  Crazy

Аз направо откачам, ако нямам вода през нощта до мен.

# 171
 Joy Joy
Четох, четох.... и реших, че явно вече нямам (или почти) странности, zащото тук срещнах доста странни навици наистина.. А мъжът ми все ми се смее/ше zа такива  Crazy Явно не поzнава достатъчно хора със странности.
Та като ви прочетох се прецених като почти непукист. Вече. Преди имах доста повече..

Но ето все пак нещо от останалите ми и до днес, неиzчеzнали във времето "навици".
Пиша си бележки zа паzар. Ама си имам такива, които са ми винаги, беz иzключение, в портфейла и като се сетя нещо веднага ставам и дописвам. Няма ли ми бележката по някакво чудо, се мотая иz магаzина като беzмоzъчна и купувам неща, които не ми трябват. За радост да нямам бележка ми се случва иzключително рядко.
Пиша си бележки по принцип. За какво ли не, zа всичко.. От дете съм така, преди бяха истински бележки, сега съм беzкрайно щастлива от съществуването на календарите в мобилните телефони. Иzполzвам ги всекидневно.
Мраzя да се zасиля да си хапна нещо определено (обикновено по това време на вечерта, или докато малката спи преz деня) и това нещо да е вече иzядено от някой друг. Откачам, неzависимо кой е бил. Но само вътрешно де, не се иzпускам да правя такива zабележки на глас, прекалено егоистично ми се вижда Wink
Не мърдам беz ластик zа коса никъде. Ако по случайност косата ми е пусната, то си нося zа всеки случай.
Е... като пак помислих, не е като да нямам странности в същност  Laughing

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 12:06 от Сова

# 172
Чета темата и някои неща наистина са странни  Shocked Mr. Green Аз се досетих за някои неща,които правя.Едно от тях е,че не заспивам никога с гръб към вратата(или в моментите,когато съм смъртно пияна и не ми пука за нищо  Laughing).Все си мисля,че нещо ще ме сграбчи,докато заспивам  ooooh!,или пък ако сме на хотел или на чуждо място,където ще спим винаги си избирам мястото да е далеч от прозореца и по близо до стена,между прозорец и врата бих избрала да е по-близо до вратата  Laughing.От малка ме е страх от истории за извънземни и изпитвам страх от земетресения.Имам някакъв страх от това да не би да се случи земетресение и да се озова къпеща се под душа  Rolling EyesЛампите в коридора вечер са цъкнати (извинението пред мъжа ми е,че дъщеря ми се страхува от тъмното,тя спи в другата стая..) ,а преди спях на нощна лампа. Crazy Crazy Crazy

# 173
Аз направо откачам, ако нямам вода през нощта до мен.
И аз съм така, но не мисля, че е странност, по скоро е удобство.

# 174
Натрапливи мисли=обсесии.
Натрапливи действия=компулсии.
Така нарича психиатрията "странностите" Mr. Green
Ето нещо по въпроса.

Ужас!След прочетеното значи имам  обсесивно-компулсивно разстройство .Аз не спирам да чистя къщата всеки ден и никога не е достатъчно чисто.Ако всяка сутрин не мина с прахосмукачка не мога място да си намеря.Ако хапна или готвя нещо задължително на мига се измива чинията(и).Не мога да понасям дори и чаша не измита в мивката също така и вече измита/и,чиния/и които не са подсушени и прибрани по местата си.
Не се чувствам добре със сигурност,защото често ми се случва вместо да си почивам и върша нещо друго занимателно за мен да употребя и малкото свободно време,което имам в чистене и подреждане.
Мисля че това идва от факта че майка ми страшен манияк на тема чистота.През целият ми съзнателен живот ми е набивано как трябва да съм чистница и домакиня и сега,когато имам свое семейство и нов дом прилагам на практика всичко това и прекалявам.
А и съпругът ми допринася естествено,защото е страшно немарлив и разхвърлян и чистотата в дома ни му е последна грижа Mr. Green

# 175
аз не смятам че да подреждаш дрехите по цветове в гардероба е странност, по-скоро вид мания за подреденост или наличие на повечко свободно време Hug Аз също ги подреждам по цветове защото така по-лесно ги намирам и се ориентирам кое къде е ... Някой ако ми ги размести, настава голям хаос  newsm78

# 176
Имам  чуство  ,че май всички  го имаме   това обсесивно-компулсивно разстройство . Crazy Tired

# 177
аз го нямам

# 178
Да бе, ей ся ще седна и по цветове да нареждам гардеробите...вие знаете ли колко ценно време е това? Crossing Arms Laughing

# 179
  • София
В моя случай (припомням: събирам конструктори и пъзели по брой части) ще да е лека лудост, понеже иначе съм доста разхвърлян човек и през ум не би ми минало да редя дрехи по цветове примерно.
Обаче ако правя супа топчета, няма начин да не преброя колко топчета съм направила.
Предполагам обаче съм в начална форма.
Виж ако дойде ден, в който започна да броя спагетитете, тогава ще се наложи да посетя специалист.

Общи условия

Активация на акаунт