Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 154
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • Ямбол
олееее, каква приятна изненада. marys бързо възстановяване. Как така изведнъж пък.....?
Живи и здрави да са Петър и Стефан   Hug

# 211
  • София
Еее, бравo на marys, живи и здрави да са малките близначета и мама бързо да се възстанови   bouquet  bouquet  bouquet!
Сутринта ни почерпи с кафенце, гледам и на обяд е писала, а сега е вече горда мама на трима  Wink.

7-ми наистина беше силен ден - толкова много бебенца newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32. Да са живи и здравички всички!

Сега да видим 8-ми март как ще е. Това е и моят термин, но засега признаци нямам.
Колкото до чая от малини - доколкото разбирам става дума за чай от малинови листа - ползват се като билка, а не чай от малиново сладко: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=9335.

# 212
 stork-boy stork-boy stork-boy
Честито на мама Marys и на щастливия татко ... Да са живи и здрави малките Петър и Стефан newsm05 , да радват всички около себе си!!! Бързо възстановяване   bouquet  bouquet

# 213
Marys милата чак ме заболя сърцето, поне да беше по един начин ама и сама родила и са я разрязали, Cry
Желая ти сили да се възстановиш, няма да е бързо ни то ще е лесно, ама от все сърце ти желая здраве и сили.
Дано Господ пази теб и децата ти.
Ще те чакаме възстановявай се.

Цитат
Колкото до чая от малини - доколкото разбирам става дума за чай от малинови листа - ползват се като билка, а не чай от малиново сладко: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=9335.
Със сигурност е така, просто казах какъв е по вкусен, аз всъщност не вярвам че листата предизвикват, аз цял живот пия чай от малини, както и от листа така и от ягоди, същото съм чувала за консумация на фурми, но и на това не вярвам аз ям фурми много ама наистина много и не съм спирала и през бременността.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 00:36 от г-жа Стихийно бедствие

# 214
  • Sofia
Честито на всички, чиито бебчета са проплакали днес, а те са доста Simple Smile

Желая ви спокойни бебчета и бързо възстановяване  Hug Hug Hug

# 215
Искам да питам мамите с RH- или пък да кажат други ,които знаят, защо има разлика във времето за изчакване  на раждане?Сестрата днес ме учуди като ми каза,че по принцип се чакало 7 дена след термин,но за такива като мен с RH- само 3.
Аз съм с отрицателен Rh, а с каката ме чакаха 11 дни.

Все едно слушам моя мъж със смешните му оправдания. А аз не искам просто секс от него, а помощ и като ми откаже, се чудя да го набия ли или да го изнасиля Joy - ох, ние пък сме обратното – имаме мерак - особено таткото, ама се въздържаме от 1 седмица насам да не предизвикаме раждане

Мами, дайте съвети за предизвикване на раждане (освен чая от малини и секса) ! Praynig Някоя да е пробвала нещо и да е помогнало??? Rolling Eyes - аз по рано писах на samanta_ups – чистенето, разходките и секса се водят за най-ефикасни. - От майка ми знам, че горещия душ има много добър ефект. А при първата бременност докъто бях в болницата под наблюдение заради преносването акушерките ме караха да седя “по турски” това също предизвиквало контракции.

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
ЧЕСТИТО НА МАМА marys И НА ЩАСТЛИВИЯ ТАТКО!!!
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЛИЗНАЦИТЕ ПЕТЪР И СТЕФАН!!! newsm44 smile3525 newsm44 smile3525 newsm44 smile3525 newsm44 smile3525 newsm44
БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАМА!!!  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 216
  • София
skrech, всеки път кърмя със силиконови зърна. Усещам болка само при първите 3-4 засуквания, след това -не. Раните отшумяват и скоро мисля да пробвам и без силиконките.

За чая- Дани изпива по около 100 мл чай на денонощие. Горе-долу помага за коликите. Давам му го с шише. Иначе си ака нормално. Вчера беше акал 2 пъти, днес до тук 4. Мисля, че е нормално. Акото не мирише лошо, нито пикото.

Не сме се мерили още. В петък ще сме на първата консултация и ще видим.

Иначе днес беше доста неспокоен. Звъннах на докторката и тя както всеки педиатър ми каза да изцедя 80 мл кърма, за да видим дали имам  Crossing Arms Е, изцедих  Crossing Armsот едната гърда 90 мл, Дани ги изяде и пак беше неспокоен и търсеше още. Така , че не ми се вярва да е бил гладен.
Дадох му биба, успокои се и заспа. Знам, че не трябва, но той явно вече е свикнал.

Свекървата го научи на залъгалка като дойде първите дни да ми помага след изписването. И сега аз какво да правя? Как да го отучавам не знам.

Валари, по-често кърмачетата задоволяват сукателния си рефлекс като сучат от гърда. Като някои сучат по-дълго, а други са кратки, но търсят да сучат по-начесто. Залъгалката замества гърдата, така че за да махнеш залъгалката може да върнеш гърдата  Simple Smile . Обаче Дани суче твърде дълго и това не го задоволява. Освен това споделяш, че при него липсва типичното активно сучене(което не продължава дълго по принцип, но при вас напълно липсва, до колкото разбирам), а през цялото време преглъща след няколко засуквания. Това ме навежда на мисълта, че може би се нуждае от малко помощ, за да получава по-лесно млякото. А като се засища по-лесно, може да намалее и постоянното му търсене да суче. Или да започне да суче по-начесто, но за по-кратко.

1. Дали успя вече да пробваш различни пози за кърмене? Има ли някои, които сега сработват при вас? Промяната в позите понякога помага при болка в зърната, а също така може да откриеш поза, при която детето да успява по-добре да засуче гърдата и по-бързо да си набави мляко.
 2. Смяташ ли, че се подобрява захапката на бебето?
 3. Компресията помага за по-лесното приемане на мляко от бебето и често съкращава времето за сучене. Успя ли да я приложиш? Смяташ ли, че има ефект, ако си я пробвала вече?
 4. Разбирам, че чая ви помага за облекчение на коликите. Склонна ли си временно да го заместиш (или поне да намалиш количеството му) с люшкане, "шшш"кане на ухото на бебето, постоянен шум, като от сешоар, прахосмукачка, носене по корем? Защото големите му количества заместват количество мляко, което Дани би приел и това би могло да е причина за постоянното му търсене да суче.

Това, че сте на преглед в петък е чудесно, ще може да се види теглото на бебето, като показател дали се храни добре, защото памперсите няма как да бъдат ползвани за показател, понеже бебето приема чай.
 Надявам се скоро зърната да се възстановят, за да опиташ кърмене без силиконови зърна. Може да се окаже, че без тях Дани се справя по-бързо с храненето.

# 217
  • Карлово
Добро утро момичета  Simple Smile
Лек ден на всички Simple Smile

# 218
  • Стара Загора
Добро утро и честит празник на всички   bouquet Hug
Бъдете много,много обичани и щастливи съпруги и майки!  bouquet
Честити бебчета на marys и щастливия татко!Да са здрави,весели и послушни дечица  Heart Eyes
Стискам палци на мама marys съвсем скоро да се възстанови  smile3525
Лек ден на всички и да видим колко от нас днес ще получат най-прекрасния подарък за празника  smile3503

# 219
Ехааа, честити да са близнаците Петър и Стефан на мама marys smile3525 smile3525

Колко хубаво започва този прекрасен ден

Честит празник мили мами

amanita доста неприятни новини и то накрая вече, стискаме палци и чакаме отчет следобяд. Иначе за какви 2-3 хил.лв. говориш за раждане, споко, щом имаш направление за хоспитализация нищо не дължиш! хайде успех

Аз днес се събудих в 4 ч., както и напоследък взе да се случва и пусти сън не ме хваща, това много ме изнервя и съм доста неспокойна днес. Офф....

# 220
  • Бургас
marys , вчера мислих кога ли ще родиш и ето... Бързо възстановяване и едно голямо честито на теб и щастливия татко   bouquet
Аманита , щом си с непрекъснати здравни осигуровки, би трябвало нищо да не плащаш - късмет  Hug

Betta,
 Hug ако не днес- утре, мила  Grinning
kukumindrela, доплерово изследване е изследване на сърдечния ритъм на бебето.
И ... честит 8-ми март  на тези, които се вълнуват от този празник Embarassed    bouquet

# 221
  • Русе
Добро утро и от мен!
Честито на всички мами, които вече гушкат рожбите си!
Честит 8 март!

При мен- никакви признаци за разждане още...
Вчера ходих на консултация, доктора ме прати за запис на тонове...  Всичко с бебка е наред, тоновете й са мн добри.
Според докторите в АГ-то, преносване се водело след 7-мия ден от дата на термина. При мен 7ми ден е днес, ама не искам да се ражда на 8ми март. Та... изпратиха ме обратно вкъщи с идеята, че ако днес не тръгне сама, утре ще предизвикват раждане...
Акушерката каза, че напоследък много бебета закъснявали Simple Smile

Аманита, стискам палци всичко да е наред и притесненията на лекаря да са неоснователни  Hug

Успешен и усмихнат ден на всички!

# 222
ЧЕСТИТА ДВОЙНА РАДОСТ НА МАРИС Simple Smile))

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ ДАМИ  - ВЕЧЕ, ИЛИ МНОГО СКОРО МАМИ!!!  bouquet

# 223
  bouquet  bouquet  bouquet ЧЕСТИТ 8 МАРТ, МОМИЧЕТА!!! БЪДЕТЕ ВИНАГИ ОБИЧАНИ И ЩАСТЛИВИ!!!   bouquet  bouquet  bouquet

ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАРИС!!! МНОГО ЗДРАВЕ И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!

Аманитка, стискам палци да ни зарадваш с хубави новини след конс-я с тази лекарка  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Женичка , лоша работа е това с тези караници  Naughty Точно сега най-малка нужда имаш от това. Дано се разберете по някакъв начин  Hug
Нотова, защо не пишеш как си? Отдавна не си споделяла  Hug
kukumindrela, посъветвай се поне с още един специалист и тогава се притеснявай. Дано всичко е наред с теб и бебчето. Нали знаеш, че при всеки апарат има разни отклонения, дано тази лекарка е в някаква грешка. Не вярвам до сега никой нищо да не е забелязал  Hug
Момичета, аз съм в предстартова треска  Crazy Бушуват в мене какви ли не чувства, което си е нормално. Утре, живот и здраве влизам в болница, и се надявам бебчето да не чака дълго  Blush Искам да го гушкам още утре, но...ще видим той на какво мнение е.
Адриана_ , и аз като теб, хич не ми се райда днес  Hug И аз за сега нямам някакви различни признаци от тези, които вече си имам - болки в кръста и в костите изобщо, но тях си ги имам от 2 месеца сигурно  Hug
Това е от мен за сега  Grinning Много усмихнат ден ви желая  Hug Hug Hug

# 224
  • Пловдив
Добро утро, момичета Simple Smile

Преди всичко,
ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ СТЕФАН И ПЕТЪР НА МАРИС!!! МНОГО ЗДРАВИ И СИЛНИ ДА ПОРАСНАТ ДВАМАТА ЮНАЦИ!  Hug

Преди малко се чухме с Марис, тя е добре, звучеше много спокойна, щастлива и силна Simple Smile Двете бебенца също са добре, родили са се големички 47(48) см и около 2,700 кг (извинявам се на Марис, че не запомних точно, много се развълнувах, като разбрах, че е родила и са добре и тримата  Embarassed Hug ) След излизането на първото момченце е спряла родовата дейност, затова се е наложило секциото. Тя, като има възможност, ще разкаже подробно.
Праща ви поздрави и Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт