Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога трябва да си извадя нов болничен и дали е проблем, ако изтече и вляза в болница?
Има ли жени, които са избрали да раждат естествено, без епидурална упойка?
Как да се справя с болката по време на кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога трябва да си извадя нов болничен и дали е проблем, ако изтече и вляза в болница?
-
Има ли жени, които са избрали да раждат естествено, без епидурална упойка?
-
Как да се справя с болката по време на кърмене?
За справяне с болката по време на кърмене можете да опитате различни техники като компресия на гърдата, предлагане на една гърда за по-дълго, изцеждане на млякото и предлагане на изцеденото мляко с помощта на пипета, лъжица или чаша. Важно е да се консултирате с лекар или консултант по кърмене за персонализирани съвети.
-
Какви са начините за улесняване на кърменето и как мога да съм сигурен, че правя най-доброто за бебето си?
-
Защо майките изпитват толкова голяма драма около кърменето на децата си?

Да ви е много здрава и само радости да ви носи 
Аз точно това си говорех оня ден със сестрата от яслата, дали е по-добре да го спра за около две седмици, докато бебчо укрепне малко, че да не носи ясленски вируси.
Откакто съм бременна този вид прегледи направо са кошмарни за мен.Мн се стягам и от това още повече ме боли, но се притеснявам и за бебо
Моля, който е ползвал да препоръча
Детето, което се кърми при поискване, на всяко хранене може да изсуква различно количество мляко. За това дали кърмата, която поема, и е достатъчна, могат да са ти ориентир памперсите, които сменяш. През първите 6 седмици, кърмените бебета имат обичайно 2-5 изхождания на ден, като едно изхождане е с размер не по-малък от този на монета от 1 лев, светло на цвят (някои го определят като горчица с извара), кашаво на консистенция, а миризмата му не е неприятна. Урината трябва да е бледа, без цвят и с мек мирис (тъмна, концентрирана урина може да означава, че бебето не получава достатъчно мляко).