Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ И БЕБЕНЦА!
ВЛИЗАМ С ЕДНА ЩЪРКЕЛОВА ВЕСТ!
На 13.03 в 18часа се роди бебе ТЕОДОР- 3250 гр., 52 см. Нормално раждане. Добре сме. Мама ANDULI
 Честит голям мъж на мама Анни  bouquet HugДа е жив и здрав, много щастлив за радост на семейството! smile3525 На мама бързо възстановяване! Hug

# 556
  • Видин
Честито на всички гушкащи бебчета! На останалите - търпение  Grinning И нашият ред ще дойде...
Магика, много тъжен разказ. Хубавото в цялата история обаче е че вече се гушкаш с малката принцеса и се надявам по-бързо да забравиш преживяното. За съжаление - такова е "естественото" раждане в България...
На мен ЛЛ ми вкара нова муха в главата - да ме оперират с епидурална, защото е по-щадяща мозъка. Сега прочетох обаче, че е противопоказна при мигрена  newsm78 Другото е, че имам сколиоза. Утре съм на консултация и ще коментирам с АГ и евентуално ще се видя с анестезиолога да обсъдим случващото се и дали ще се навие да ме боде  Laughing
Имам едно въпросче - усещам много силна и остра болка отдолу  Tired За секунди е, но снощи така извиках от болка, че уплаших Габи и той ревна. Не знам какво е това нещо. Контракции нямам или поне са само безболезнени. Имам чувството, че ако имам разкритие бебето ще се изсипе просто ей така... А уж е още високо, защото продължавам да имам киселини  Tired

# 557
Честити нови бебета!!!smile3525 newsm51
НЕКА РАСТАТ МНОГО ЗДРАВИ,СИЛНИ И С МНОГО КЪСМЕТ В ЖИВОТА СИ!!!

Magica_de_Spell доста тежко преживяване си имала.Сподели къде и кой лекар беше такъв ненадминат професионал и бързач? Hug
Цитат
Момичета които са решили да раждат нормално, нека да е нормално без упойка.
Сигурна съм че това което ти се случи на теб, на lilincho,  на мен, на още много мами е вследствие на ередуралнтата която много често спира родова дейност, а по точно движението на детето по родовия канал, и така остават децата ни в един капан от който лекарите после са задължени да ги вадят с форцепс, вакум или скачане по корема.
newsm10  Peace Напълно едно към едно подкрепям мнението по този въпрос,въпреки че съм си го формирала не от личен опит,а от много,много четене.Не опреквам никой,който така си избира да ражда,всеки сам си преценя,но аз отдавна за себе си реших това,което е писала и г-жа Стихйино бедствие.За съжаление списъка от "екстри" на този вид "облекчаване" е и много по-дълъг.Но аз пак повтарям,че никой не съдя за решението му Peace
Благодаря на всички за изчерпателните отговори по отношение на следене на тоновете на бебето в последния месец и за вагиналните прегледи. Hug Само да споделя,че ви питах въпреки,че знам какви са препоръките на СЗО за тези процедури,но ми беше любопитно все пак къде и дали се спазват.Някои ако проявява интерес какво спорес СЗО представлява нормално раждане мога да дам линк. Peace

# 558
  • Ямбол
Имам едно въпросче - усещам много силна и остра болка отдолу  Tired За секунди е, но снощи така извиках от болка, че уплаших Габи и той ревна. Не знам какво е това нещо. Контракции нямам или поне са само безболезнени. Имам чувството, че ако имам разкритие бебето ще се изсипе просто ей така... А уж е още високо, защото продължавам да имам киселини  Tired
и аз усещам тази болка, хем като бодеж, хем като разпъванне....за секунди е но си е остра. Имам чувството че излиза главата на бебето.Simple Smile)
Кисилини всяка вечер...
от два три дни покрай ремонта съм се разшетала много и се чудих дали не предизвиквам нещо с това и затова така да ме боли отдолу....

# 559
А и имам още един въпрос към майките,които са ползвали упойка или имат намерение да ползват дали са наясно какви точно химични вещества се съдържат в състава им и действието на тези вещества върху организма на родилката и бебето?Според мен това е много важно да го знае всяка една жена,която казва,че иска обезболяване. Peace Поне за мен този въпрос и отговора му са от решаващо значение!

# 560
Искам да поздравя всички нови майки   bouquet и да им пожелая здрави и щастливи бебчета, а на тези които все още са в очакване - спокойни и безпроблемни оставащи дни.

Искам да споделя с вас, че ние сме добре, но това да гледам бебо е най-трудното нещо, което съм правила. Никога не съм се чувствала така неуверена в нещо, което правя. Разбира се натрупвам опит и сигурност, но много бавно и винаги това дяволче в мен ми прошепва - правилно ли го направи или не.  Наистина се надявам, въпреки съмненията си, че правим нещата правилно и че всичко ще бъде наред с нас.  newsm78

Успех на всички !

# 561
Ето линк с информация,кое е правилно,кое абсурдно и за кое няма достоверна информация,но се прилага Peace
http://www.estestveno.com/sites/estestveno.com/files/imce/WHOclassification.pdf
 Hug

# 562
  • Ямбол
ДОБРО УТРО
последно снощи в 11.35 ли е било писаноо????
нещо много изоставаме, несериозна работа Simple Smile))
Аз снощи от 3 до 5 пак бодърствах.....ходих много пъти до тоалетна, усещах натиск там
Днес пак ще се мотая долу в къщата и ще си намирам работа.

# 563
Добро утро и от мен, Миш , май си права няма много ранобудни тази сутрин.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз след малко ще се оправям да ходя на лекар, да видим колко сме пораснали и какво е положението на бебко, дали ще ме изненадва скоро или още не му се иска. На мен ми остават 10 дена до термина и вече "съм на нокти"- хем нямам търпение, хем този пусти страх, от който не мога да се отърва последния един месец. Ще пиша после какво е казал доки. Хубав и усмихнат ден на всички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 564
  • Плевен
Май не е зле всяка от нас отивайки да роди да носи разпечатани тези неща .Явно лекарите или не са запознати или не желаят да прилагат тези практики.
Магика,много съжалявам за това ,което си преживяла с избора на екип.Доказателство,че и избора не гарантира спокойсвие.
Честито на всички нови мами ,аз чакам.

# 565
  • Ямбол
Добро утро и от мен, Миш , май си права няма много ранобудни тази сутрин.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз след малко ще се оправям да ходя на лекар, да видим колко сме пораснали и какво е положението на бебко, дали ще ме изненадва скоро или още не му се иска. На мен ми остават 10 дена до термина и вече "съм на нокти"- хем нямам търпение, хем този пусти страх, от който не мога да се отърва последния един месец. Ще пиша после какво е казал доки. Хубав и усмихнат ден на всички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И аз съм така, искам вече да си гушкам бебка. Хайде отчети се после

# 566
здравейте мамки,
от няколко дни не съм ви чела, доста бебчета са се родили междувременно.
Да са живи и здрави сладките бебоци, трудно ми е да изброя всички поотделно  Hug

ние сме още 2 в 1, вече положението става все по-напрегнато, аз съм все по-нетърпелива и ... така, айде няма да се оплаквам

Magica в коя болница се е случило всичко това?

Една щъркелова вест от днес:
Simple Smile на 12 март в 9:35 сутринта се роди моята кукличка. Simple Smile наложи се секцио но сме добре. тя е 3800 и е дълга 52см. kukumindrela

# 567
Честито на всички нови мами!Много радост да им носят мъниците!
Ние сме си все така 2 в 1.Мишката изобщо няма намерение да излиза.През почивните дни използвахме времето и по цял ден бяхме на вън на разходка,но за сега няма ефект от голямото ходене. Mr. Green

# 568
t_a_n_i_t_a , Честита малка Благовеста!!! Да ви е жива и здрава!!!   bouquet
Адриана_ , Честита дъщеря Аделина!!!! Нека порасне щастлива и обичана!!!  bouquet
Честита Дария на mama bobo!!!   bouquet и добре дошла при нас!  Wink
Честито бебе Теодор на Anduli !!!   bouquet
Честита дъщеричка, kukumindrela!!!! Да ти е жива и здрава!!!   bouquet

Magica, защо така бе душко  Sad Какво стана, че те е боляло толкова и така са ти "помагали" с пръсти??? Sad не ме обнадежди този разказ. Дано бързо се възстановиш и забравиш. btw и аз съм имала бъбречна криза.. знам, че тя боли повече уж....
Миш, Аманита, аз също имам такива болки долу. Все едно бебо ме разтваря отвътре, за секунди е и рязко и болезнено. Някой път много често, някой път цял ден няма.
Цитат на: г-жа Стихийно бедствие link=topic=567979.msg18097014#msg18097014 [/quote
Затова може би ще ме линчувате, ама нека нормалното да е нормално
- и аз стигнах до този извод, четейки една статия за упойките снощи....  Peace
аз тези дни не се спрях от разходки по паркове и градинки, но ефект няма  Sad Затова пък се снабдих със страшна мускулна треска  Laughing на краката и червени бузи и изгоряло деколте от вчера  hahaha  следобеда съм пак на тонове, стискайте палци, че не ми се влиза в сряда в болница, за да ми предизвикват раждането  Tired

# 569
Честито на мама Андули и мама Кукуминдрела! Да са им живи и здрави бебчетата!

Момичета, които сте още 2в1, бъдете спокойни и вашият момент ще дойде! Аз бях по същия начин - изнервена и нетърпелива да гушна моето съкровище! Стискам ви палци!

Общи условия

Активация на акаунт