Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
малко късно но да се включа и аз.на 28.02 се роди синът ми_ Давид/3350/ 51 см.нормално раждане...доста трудно при това.бяхме 1 седмица в болницата на антибиотик (явно от не излекувана инфекция).сега вече сме вкъщи и сме добре като изключим коликите.педиатърката ни изписа ентерокинд капки но те май много не помагат  Rolling Eyes цяла вечер се държим на ръце Cry Та се чудех вие как се справяте с този проблем newsm78

# 511
Скреч, и аз съм попадала на много досадни баби и дядковци.Моето уважение към възрастните хора, но някои се обаждат където трябва и не трябва. Twisted EvilИ на мен са ми разплаквали детето. Веднъж си вървим по улицата и малкият искаше да го нося. Аз преди да съм коментирала каквото и да било, една бабка , с която се разминахме взе да му се кара, че бил лигльо и, че е голям вече да го носят, я, да не мрънкал. #CrazyТака се изплаши, милото, че не можах да го успокоя доста време. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Добре дошла на новата мама от Испания. Hug
Сабрина1, не мога да ти пиша, защото кутията ти е пълна на лични.
Катрин 24, честито ти бебче!С коликите се справяме по същия начин-на ръце!

# 512
  • Бургас
KATRIN_24 , честито бебе   bouquet
divina00 , добре дошла  Hug
Лелеееееееее, това със съветващите и месещите се случайни баби сигурно ще ме подлуди - дано не ми се случва, че ще си го отнесат, колкото и добронамерени да са.
Той и пътя към ада е постлан с добри намерения...

# 513
Бетта не се притеснявай , нас заради това и заради жълтеницата ни държаха 6 дни!!!
KATRIN_24 честита рожба !!! Да ти е жив и здрав Давид и много да ви радва!
divina00 добре дошла  Hug
mama_vessy за това побеснях, защо не опита тя като е гладна , да се напие с вода!
И това било с цел да си "починело" стомахчето!
 Еххх , ама колко съм проста ! Как не се сетих и сама !!  ooooh! ooooh! ooooh! Идеше ми да я хвана и да я разчекна в кабинета ! Толкова бясна бях   Hands Fist 

# 514

katilias

Благодаря ти за отговора!
Бях почти  на сто процента сигурна че не дават, то в повечето нормални държави не дават, ние българите имаме някво непреодолимо желание да набутаме в устата на детето си всичко което педиатъра сметне за добро.
Педиатъра казал до 6 мес да не се излага на преки слънчеви лъчи и ние бързаме да изпълняваме като даже преизпълняваме и седим в апартамента като гламави.
Казал педиатъра пазете го от студен въздух и повечето жени си държат децата през зимата в къщи.
Казал педиатъра вигантол юруш всички да го търсят че без него щяло не знам си какво да се случи на детето.
Казал педиатъра през нощта стомаха трябва да си почива и 70% от майките си тормозят децата да отказват нощното кърмене.
Цитат
Понеже нямам достатъчно кърма цедях на повече часове, че да мога да събера повече, но педиатъра каза да спра да давам кърма, защото и в гърдата престоявала. И така сега сме само на АМ, а пък кърмата, колкото и да е малко, я изхвърлям.
Това е виц нали!
Няма начин този човек да завършил медицина.

# 515
Поздрави от мен и Бобчо на всички нови мами с бебета!!! Специално за Бетта, защото освен с еднакви имена, нашите деца са се родили и с абсолютно еднакви мерки - 3400/50 см!  Hug Ние сме добре с малкия, той е доста кротичьк, нямам никакви забележки по него  Flutter Имам обаче ддин мальк проблем - понеже на третия-четвьртия ден кьрмене ми се разраниха зьрната, започнах да ползвам каучукови, които ми помогнаха, но той свикна с тях / сега е на 12 дни/ и като пробвам на голо, тьрси тьрси и не може да намери зьрното. Предполагам, че това е защото моето зьрно е по-малко от изкуственото, което си е бая изразено и изпькнало, направо се мьчи детето с устичката, а не може да захапе. Сьвет?   bouquet

# 516
Поздрави от мен и Бобчо на всички нови мами с бебета!!! Специално за Бетта, защото освен с еднакви имена, нашите деца са се родили и с абсолютно еднакви мерки - 3400/50 см!  Hug Ние сме добре с малкия, той е доста кротичьк, нямам никакви забележки по него  Flutter Имам обаче ддин мальк проблем - понеже на третия-четвьртия ден кьрмене ми се разраниха зьрната, започнах да ползвам каучукови, които ми помогнаха, но той свикна с тях / сега е на 12 дни/ и като пробвам на голо, тьрси тьрси и не може да намери зьрното. Предполагам, че това е защото моето зьрно е по-малко от изкуственото, което си е бая изразено и изпькнало, направо се мьчи детето с устичката, а не може да захапе. Сьвет?   bouquet

Когато искаш да питаш съвет за кърменето отгоре винаги подписвай така.
Въпрос към ЛЛЛ
И на мен ще ми е интересен отговор на този въпрос, една от приятелките ми кърми до 9 мес (ееееееееее не е рекорд ама по сравнение с моето и това е много) и през цялото време кърми със силиконови зърна, въпреки че с времето и нейните са оправиха ама сина и така и не искаше без силикона.

# 517
Момичета, как сте с настроенията?

При мен направо излиза от контрол на моменти ... депресия ли е, какво е, но почти не минава ден без сълзи.

# 518
Здравейте мами!На порциики ви изчитам,малко време ми трябва да свикна с всичко ново,че качеството организираност не ми е силна страна Party
Честито на всички мами гушкащи малки вързопчета и добре дошли на новите мами в нашата дружинка!  bouquet

за раждането
Няма да разказвам подробно-не беше раждане мечта,но всичко мина.Имах си едно на ум,понеже знаех за "добрите" практики на моя доктор.Той не е виновен човека-аз така си избрах още в началото и после трябваше само да му се доверя на 100%.Единствено не бях съгласна с предизвикване на раждане в ден удобен на него(или за мен).Слава Богу Ивана сама си избра дата и на мен много ми олекна.На 28ми бях на преглед с тенденция ако има напредък на 1ви да се ражда,ако не-обратно вкъщи.Оказа се,че имам 100% изгладена шийка и 2см разкритие.Това въобще не беше причина за влизането ми в болница,ама ай де.Каза направо да се запътвам към родилното отделение.Е викам си-чак пък толкова,няма нужда.Спокойно и с усмивка му казах,че си отивам вкъщи да си стегна багажа(не беше готов щото все не ми се вярваше,че момента идва Laughing),да кажа на мъжо да се прибира,да си хапна,да се наглася психически Laughing -много тежка гемия съм аз Laughing .Така по живо по здраво след 2-3 часа бях пред родилното ухилена като зелка.Жената която ме прие 100 пъти ме пита за какво точно съм там и сигурна ли съм,че раждам.Е, хич не бях сигурна.Вкъщи всичко беше малка Кербала,аз без грам болки...После разбрах,че доки не ми е повярвал,че въобще ще се запътя към болницата Joy Обади се в 5 сутринта да провери hahaha
Мъжо се прибра да дооправи банята,че още нямахме такава.Аз все го навиквам,че всичко прави в последния момент,ама аз съм същата.И ей така се оказа,че Ивана ни изненада както снега изненадал управниците ни януари месец Joy
Аз тогава ви писах,че ме настаниха в стая без прозорец и ми стана едно такова депресивно.Пък и бях сама.Понеже не знаели дали раждам или съм там само за наблюдение имаха някакви странни правила.Попитах за друга стая и сестрата така ме изгледа-все едно я питах румсървиз и джакузи.Аз пък не и останах длъжна и и се узъбих.
Последва система за глупавите стафилококи.Не очаквах,че така ще боли.Много повече от последвалите контракции.При поредната банка просто се изправих в леглото и започнах да плача неудържимо без да викам сестрите.Моментално събрах 5 от тях в стаята Laughing Сега ми е смешно,но тогава си казах,че отказвам да раждам-не е за мене тая работа и искам вкъщи. Laughing
Едвам дочаках 7 сутринта. Доки каза 4 см и на мен много ми олекна.
От там вече ми се губят някои моменти.Когато стигнах 5 см реших за по-сигурно да си поръчам епидуралната упойка,въпреки,че болките бяха съвсем търпими.Да ама докато ми дойде поръчката мина час и половина.През това време ми включиха система окситоцин защото контракциите не бяха регулярни макар да получавах разкритие от тях.Когато дойде мадамата с упойката вече се гърчех от болка,но тихичко си охках.Мъчех се да се държа,но тя;;ото не ме слушаше много много-цялата се тресях.Разгеле сложиха епидуралната,но когато си мислех,че започва да действа дойде моя доки и както той се изрази-"хубавооо се разходи из вътрешностите ми"Незнам какво точно докосна,но адски болеше при всяка контракция.Стана ясно,че нещо не е наред и ще трябва да поставят упойката още веднъж.Дозата ме направи вече абсолютно безчувствена.Така от 7-8 см до пълното разкритие си поспах.Знаех си,че ще ми трябват сили за изгонването.Беше вече 4 следобед и се започна.Уж още само половин час,после само  10 мин това бебе все не искаше да излиза.След 2 часа какви ли не стойки,доки реши да реже.Сложиха ми огледало уж да мога да контролирам напъните,но уви.Макар изхода на Ивана да беше вече широк,тя пак се запъна.Чух ги да казват,че тоновете падат и пъпната връв е къса или пък увита някъде.Изтръпнах при мисълта за секцио,но за миг не си помислих,че има опасност за Ивана.Последва вакум,но слава Богу тя излезна за секунда.
Вече родилите мами знаят какво е усещането.Не може да се опише.Просто бъдещи мами-благодарете на Бога,че ще изживеете този миг и му се насладете!Абстрахирайте се от всички и всичко и запомнете тези секунди!
Малее много съм кратка-няма що!

# 519
... Имам обаче ддин мальк проблем - понеже на третия-четвьртия ден кьрмене ми се разраниха зьрната, започнах да ползвам каучукови, които ми помогнаха, но той свикна с тях / сега е на 12 дни/ и като пробвам на голо, тьрси тьрси и не може да намери зьрното. Предполагам, че това е защото моето зьрно е по-малко от изкуственото, което си е бая изразено и изпькнало, направо се мьчи детето с устичката, а не може да захапе. Сьвет?   bouquet
Когато искаш да питаш съвет за кърменето отгоре винаги подписвай така.
Въпрос към ЛЛЛ
И на мен ще ми е интересен отговор на този въпрос ...

Bobi, надявам се нямаш нищо против да отговоря на въпроса ти, тъй като той би могъл да е полезен и за други момичета от темата.  Flutter
Поздравления, че си се справила с разранените зърна!  Hug
Като се има предвид, че бебко е още мъничък и е сукал по-малко от десетина дни с каучуковите зърна, е твърде възможно с твоя помощ да се справи и без тях.
Важно е да го поставиш правилно и да поеме не само зърното, но и част от ареолата. Вероятно вече си запозната с тези неща и си ги опитвала, но все пак ще припомня, че бебето суче от гърдата, а не от зърното. То трябва да успее да обхване определена част от гърдата в устата си (устата и венците му трябва да „пропуснат” цялото зърно и да засучат не него, а ареолата). Добре е устичката да е широко отворена, зърното ти да сочи към горната му устничка, и главичката да е по-скоро назад, отколкото приведена напред, ето така.
Ако Бобо не успее да се справи сам да засуче добре гърдата, би могла да му помогнеш – щом отвори така устичка, го „закачаш” за гърдата, като гледаш да поеме и част от ареолата (бутваш го към гърдата, като го придържаш откъм раменцата и вратлето, а не ти да се навеждаш към него и по възможност го правиш по-експедитивно, защото той може бързо да затвори устичка). Обърни внимание при това "закачане" главичката му да не се навежда надолу към гърдите му, защото това би му попречило да засуче добре.
Правилното поставяне на гърдата вероятно ще помогне най-много, но ако не успеете да се справите в началото, би могла да пробваш и следните „хитринки”: да му предложиш гърда без изкуственото зърно, когато е в полу-сънено състояние (когато са сънени, бебета са по-склонни да съдействат), да е в по-затъмнена стая, да го съблечеш голичък до кръста и така да го гушнеш и да го кърмиш. Може и да и капнеш няколко капчици кърма на устничките, за да усети вкуса на млекцето и тогава да го „закачиш” на гърдата. Някои майки споделят, че при тях е помагало и следното – започват да кърмят с изкуствените зърна, и след няколко засуквания ги свалят и предлагат „гола” гръд (докато бебето суче ефективно и все още не се е заситило).
Надявам се нещо да проработи при вас и да намерите начин да се справите. Ако имаш още въпроси или не се получава, не се притеснявай да ни питаш. Ще се радвам да споделиш как вървят нещата.

# 520
За кърменето-чувствам се подготвена,макар,че практиката е съвсем друго нещо.Благодарение на това,че изчетох всичко де що видях по въпроса,сега хич не му мисля.Поне за тази част с шашкането колко е изяло детето.Ми колкото толкова.Нито броя памперси,нито броя колко пъти е яла.Може би ако давах биби,чайчета и вода щях и аз да я мисля.Не разбирам защо си правите живота сложен.Кърмете си и забравете за бройки и грамажи.
Иначе Ивана за сега е спокойна.Гърчи се като има пръц или ако,но това е нормално.Вечер спи при мен и се кърмим легнали,та нямам идея по колко пъти се буди-когато промрънка просто бутам цица и така..Въобще цицата е универсален лек за всичко.
Единственото нещо което ме притеснява е,че нослето и е запушено,но не тече.Само прохърква от време на време.Педи каза,че било нормално.Купих помпичка за издърпване на сополките,но нищо не излиза.Чакам майка да дойде да и прослуша гърдичките.
Маринелс-много се радвам,че всичко при вас е ок Peace
за вит.Д знам,че на някои бебета дават на други не.Като цяло тук голям процент от бебетата са с рахит или поне с признаци на такъв,но американките не си извеждат децата,а и повечето жилища са с едни малки прозорци-грам слънце не влиза.Моето решение е да си пусна изследване и да проверя колко натрупан вит.Д  имам аз натрупан.После ще питам и какво мисли педи по въпроса.Все пак пролет идва,апартамента ни е с южно изложение,а пък може да се укаже,че аз трябва да приемам повече вместо да давам на нея.Това обаче ще стане като си намеря педи,което да приема деца без ваксини.
veselo- welcome и моят термин беше на 14ти,а родих на 1ви.Ама какви сладури имаш само!
katilias тук не съм срещала някой който да слага -ов или ва-поне за второ бащино име.Детето просто взема името на бащата.За фамилията вече-там задължително е същата като при таткото защото те правят разлика между Иванов и Иванова да речем.А това с многото имена вярно е на далавера Laughing и мн българи се възползват от това и закичат дечурулигата с имената на всички баби и дядовци Laughing Аз не харесвам идеята за 100 имена,пък и нашия татко се казва Лъчезар и става мн сложно така или иначе за произнасяне и спелване.
bsisi при нас следят тоновете всяка седмица след 36 г.с.,същото важи и за вагиналния преглед,но при всеки доктор е различно.Моя бърка всяка седмица Simple Smile .По принцип не виждам голяма полза от това-винаги можеш да откажеш де.Аз не отказах защото ми беше любопитно,пък и не болеше толкова.

# 521
lilincho ти откъде го намери този лекар с такава практика в Щатите бе, жена? Всичките ми познати, които живеят по вашите ширини ми разказват същите неща, които и аз съм изпитала тук - никакви "подпомагания" за разкритие, бъркане и други пришпорвания. А и система с окситоцин. Но това идва да затвърди друго нещо - явно навсякъде има и такива доктори. Аз сериозно бих се замислила да го сменя за следващото си дете. А за кърменето много хубаво си го написала. Но в България основния проблем са мерките и теглилките, и лошите педиатри, които и идея си нямат от кърмене. Справка - последния виц - стара кърма в гърдите  Laughing Shocked Що не вземат тези хора да попрочетат малко и да се образоват?
bsisi да си кажа за тук - никой не мери тонове, освен ако вече не си в родилното за раждане. Изчакват до две седмици след термин и едва тогава предизвикват раждането. При изтичане на водите - прави се един запис на тоновете и ако всичко е наред - по живо, по здраво вкъщи, ако до два дена нищо не се е случило от само себе си - вече те искат в болницата.
За вагинални предгледи  -това какво е? Само по време на раждането, като се стараят колкото се може по-малко бъркане. И при двете ми раждания съм имала само по 2 (първия ) и 1 (втория) вагинални прегледа - след първите няколко часа при първото и когато вече бях с пълно разкритие, и след 1я час при второто, за да се установи, че съм с почти пълно разкритие.
Цитонамазка или както там се казва за изследване на бактериите във влагалището си взех сама, с едно нещо, което си приличаше на малко по-дълга клечка за уши.
г-жа Стихийно бедствие, и аз се учудвам на великите съвети от страна на педиатрите. И как хората ги слушат, но се въздържам от коментари, поне в предната ми отчетна тема хората ми се разсърдиха, че все наопъки съм била. Пък аз чисто и просто не ги разбирам нещата - милион капки при колики, витамини, дохранване. Ми няма никаква логика за мен в тези неща. Аз го карам по-натурално, не се терзая за такива малки неща. И преди казвах - даваха по твто репортаж за някакво племе  в джухнглите на Папуа Нова Гвинея. При тях нямаше нито един случай на позната алергия, а децата си растяха по гърбовете на голите си майки, омотани с разни листа и кърпи. Въргаляха се с прасетата, като попораснеха и така. Та това, което искам да кажа е, че и прекаленото престараване не е добро.
Вчера ходихме на един плаж до нас, супер беше, Александър си игра в пясъка, ние си бяхме взели одеалце, купихме си бутилка винце, изобщо - идилия. След малко тръгваме на един панаир до нас. Пак мероприятие, свързано с ядене  Laughing
еуе , и тук го дават като в Англия - голи и боси бебета, по всяко време на годината. Майка ми като дойде да види Александър, първата една седмица непрекъснато ми казваше - сложи му жилетка, сложи му още един чифт панталонки, като я срязах 10 пъти, пък и тя като видя как са облечени другите бебета, накрая вече сама ми повтаряше - оо, махни този потник, горещо му е на детето, не виждаш ли?  Laughing
Скреч, не искам да те плаша, но на едно момиче от предната ми отчетна и бяха забравили марля в нея. Няма да ти разказвам тя през какво мина, докато разбере какво става, и тя така се оплакваше от силна, ужасно неприятна миризма. Та ако си имаш твой си лекар, отиди да те погледне просто, да не се е случило нещо подобно и с теб.
Много писах, поздравии стиснати палци на всички, които са 2 в 1.

# 522
katilias -ключа към палатката е,че доки е българин  Laughing и от там си носи и хубавите практики.Другата причина е,че тук много се страхуват от съдебни битки и за това гледат винаги да са на сигурната страна.Аз го избрах по ред други причини,но мааалко бях принудена или по-скоро задължена.И да права си-навсякъде има такива доктори.
Това за кърмата и мен ме разби.Почти се конкурира с това,че когато е много горещо не се кърмело,понеже кърмата се вкисвала в гърдата на майката. Joy
Абе момичета,как може да им се вързвате на такива екземпляри.На вас логично ли ви звучи? Shocked
За великите съвети от страна на педиатрите-хич даже не мисля да ги слушам.Само избирателно.Ще видим какъв ще излезе моя.
И на мен ми беше трудно да се преборя с майка ми.Макар да е лекар и уж се стреми все да е в час,хич не е наясно милата със съвременната педиатрия .Щеше да припадне от моите теории за кърмене,спане с бебе,къпане,вода,чайчета и т.н.Разбирам я де-едно време са ги учили как се повива бебе в пелени,какво е това нещо памперс hahaha

# 523
Добро утро на всички ранобудни мами- Честито на всички сдобили се с рожби!Влизам само да се отчета, че на 08.03 спешно секцио в 10.35 се роди моята принцеса Елица 47см, 2,200 надявам се утре да си я прибера от болницата лек и успешен ден newsm51

# 524
Честито на KATRIN_24!!!! Да ти е жив и здрав малкият Давид и да е едно послушно и здраво малко момче!!!  Hug
lia01, още веднъж - честито!!!   bouquet
divina00 , добре дошла!!!  Hug
Мен също не са ме преглеждали вагинално, като се изключи микробиологията в началото и края на бременността, ама то това е за 30 сек.
За тоновете - освен тях следят и контракциите съответно; писах, че през ден трябва да ходя сега като преносвам, а не през цялото време.....
за настроенията - аз имам дни, в които се събуждам и ми е кривичко и ревливо и после цял ден ми е така общо взето, но предния и следващия ден съм в супер настроение.. луда работа  hahaha
Това за кърмата и мен ме разби.Почти се конкурира с това,че когато е много горещо не се кърмело,понеже кърмата се вкисвала в гърдата на майката. Joy
ВКИСВАЛА  hahaha  hahaha  hahaha

аз пък цяла (!) нощ сънувах как ме приемат в болницата след 16ти, как ме настаняват, как ми слагатсистеми, упойки, как бебето се ражда, накрая и трите (!) момичета в стаята родихме по 3 (!!!) бебета, та се чудехме кое по-напред да кърмим...  hahaha въобще.. големи сънища, голям смях  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт