Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Шабат и как се празнува?
Какви са цените на маслото от авокадо, меда и зехтина в магазина?
Как се празнува рожден ден на Шабат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Шабат и как се празнува?
Шабат е ежеседмичният еврейски празник, който започва в петък на залез слънце и продължава до събота на залез слънце. В този ден се спазват религиозни ритуали, включително молитви, кидуш (благословение на вино), четене на Тора и трите основни ястия. Вечерта в петък и в събота се консумират две от тях, а събота обикновено е посветена на почивка и семеен обяд. Избягването на външни дейности като гледане на телевизия, използване на компютър или говорене по телефона също е част от празника. Шабат е време за почивка и семейно събиране в уютна атмосфера.
-
Какви са цените на маслото от авокадо, меда и зехтина в магазина?
Цените на маслото от авокадо са около 42,99 лв., медът е приблизително 27,90 лв., но в магазина са по-евтини. Зехтинът също е наличен, но цената му не е спомената. Възможно е цените да варират в зависимост от магазина и региона. Въпреки това участниците в дискусията проявяват интерес към цените на тези продукти и изразяват желание да се възползват от тях по време на посещението си в магазина.
-
Как се празнува рожден ден на Шабат?
-
От какъв материал е направена бутилката?
-
Какви са последствията от земетресението и цунамито в Япония?
! изчела съм всичко за контракциите отдавна и навсякъде пише кога да се отправим към болницата, но винаги съм си представяла,че се случват само часове или най-много ден преди раждането. затова се озадачих от тези изчезващи контракции които имам. само няколко на денонощие ...и само към 3,4 сутринта.а после никакви ги няма чак до другата сутрин.. значи да разбирам,че това ,че съм имала контракции не значи,че ще раждам скоро. може и да си откарам 3,4 седмици... жалко, не ми се чака вече
искам да видя най-после как изглежда бебето!!
оказа се,че не може да се изпращат хранителни стоки в Израел. после ми изпратиха каквото може и вече месец няма и вест от колета..
прекрасен ден на всички !
наслаждавай се на последните дни от бременността 
.

Ами, освен кремове за пилинг, явно по-сериозната грижа ще трябва да изчака
Нон-стоп залепена за мене, никакво заспиване сама, никакво наспиване от моя страна ... накрая докато се научдя как точно да го направя тя взе, че сама се отби, на 1г и 3м. Но пък се оказа, че съм бременна, така че всичко отложено за "след като спра да кърмя" си седи все така отложено и то в същата графа
Имам спомен, че бяхте заедн ос Рая, а ти така и не си сложи линийка та да подсеща забраваните като мене.