Израел 53

• 41 299
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  Бубе, а аз се облизвам по кексовете и тортите й. Моля те, не ги описвай подробно. И аватара на Тали е вкусен... Еех, от сутринта сладкото ми е в главата. И е така откакто ми казаха да го забравя.
  Мента, стискам палци времето да е с вас на партито! И свекърва ти да говори по-малко.
  А на двамата кандидат-първокласници - успех!

# 676
Елиндаааааааа, спинкай бе моме, какъв е този постинг в 6ч. сутринта  Grinning (шегувам се разбира се), сериозно почивай сега докато имаш време  Hug.

Да, ще следя, трябва да им е обадя, защото мацката вчера не ми каза срок  #Cussing out, пък и аз лапни шаран не питах (таман пишехме сипур с Вик). Най- интересното е, че в атара на безек въобще не дават такава скорост  Laughing, по- малка има или по- голяма  Thinking.
Ментуш, този атар е много полезен, как не те бях питала по- рано.

Ди, ще ми е много приятно да посетим столицата заедно  Hug, но да видим как ще се стекат обстоятелствата. Трябва да се задействам да извадя този сертификат и за мен, защото имам само на милото. Ти също действай, защото както казах не го правят веднага  Peace.

Вчера ми се обади една бивша колежка (от мерказ апайс) и ме помоли направо със сълзи на очи да взема да им гледам внучката докато замина за лятото. Скоро се бяхме виждали и знаеше, че в момента съм свободна. Проблема е, че има болест на кръвта. Много са се измъчили, защото е имало подозрения за левкимия, за радост не е. Но има бавно съсирване на кръвта (не знам точното име на бг). Вчера говорихме за паданията на бебетата- за това момиченце всяко падане може да е с много лоши последици. Дори и да няма външна рана, ако има вътрешен кръвоизлив и не спре може да е страшно опасно. Аз доста се замислих, но тя като ревна и ми каза " само на теб имам вяра, моля ти се..." и аз се съгласих. Детенцето е на 1г. 3м. и е доста буйно, вчера за половин час нямаше шкаф у нас, който не отвори и нещо което не пипна. Много е сладка усмихната бандитка- джиндит. Да е здрава ще видим как ще се гледаме.

# 677
  • T"A
Аз пък колко обичам сладолед  Heart Eyes Особено Бен § Джерис, но не точно вида от аватара на Тали, а един друг ми е суперлюбим Grinning Ми, наистина понякога това е всичко, от което имаме нужда  Joy

Във връзка с паданията - миналата година отиваме на базара на свекърва ми и  идва някаква дама, поглежда Ментов и му казва "О, много се радвам, че ти няма нищо! Аз съм еди-коя си, приятелка на майката ти. Когато беше бебе ти правих бейбиситинг и веднъж се случи така, че падна на глава. Много се радвам, че си добре!" Ние бяхме така:  Shocked (Ментов все пак е навъртял 3о и кусур години от тогава). И тя после разправя, че до 15-тата година не е смеела да каже на майка му, гледала да провери първо, че няма някакви сериозни последствия  Crazy Мъжът ми после порица майка си на какви хора го е оставяла  ooooh!

# 678
  • Някъде там...
Ментуш, явно Ментов е бил  Shocked иначе като го знам какъв е шегаджия тази госпожа щеше да го отнесе  Mr. Green
А за сладоледа,аз обичам керах пъпеш дето вътре има едни бели бонбонки, от 2 шекела дето е  Blush

Елинда, като ти идвам на гости ще ти донеса пащида и нея я прави супер, но сигурно аз докато дойда ти ще можеш вече да умиташ по кило шоколад, та ще е все тая дали ще ти донеса уга шоколад или пащида  Hug

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 20:19 от Boryana

# 679

Във връзка с паданията - миналата година отиваме на базара на свекърва ми и  идва някаква дама, поглежда Ментов и му казва "О, много се радвам, че ти няма нищо! Аз съм еди-коя си, приятелка на майката ти. Когато беше бебе ти правих бейбиситинг и веднъж се случи така, че падна на глава. Много се радвам, че си добре!" Ние бяхме така:  Shocked (Ментов все пак е навъртял 3о и кусур години от тогава). И тя после разправя, че до 15-тата година не е смеела да каже на майка му, гледала да провери първо, че няма някакви сериозни последствия  Crazy Мъжът ми после порица майка си на какви хора го е оставяла  ooooh!
Joy  hahaha  Joy

Ой льо, такъв смях!!! Затова вие сега подбирайте метапелките добре  Hug, въпреки че на Ментов падането не му се е отразило отрицателно изобщо  Laughing.

# 680
Снощи пропуснах да кажа, че и аз здраво стискам палци на двамата първокласници...Предполагам, че това са страхотни вълнения ... Сигурно сън не ви хваща,а? Хайде,пишете после как е минало.Оф, аз от сега се притеснявам за този момент...и не само за него ... Crazy

Тали, а вие защо имате толкова много изпити? Малко са попрекалили, струва ми се

Елинда, а иначе сега с какво си подслаждаш кафето сутрин(ако изобщо го подслаждаш, разбира се)? Със сукралоз или със стивия? Дойде ми наум, че ако обичаш канела,можеш да си слагаш и в кафето и в други топли напитки.Понижава кръвната захар и влияе благотворно изобщо на кръвоносната система.

Ха-ха!
Joy JoyМентуш
, скъса ме от смях! Добре, че тази дама си е признала навреме...Можеше още да почака...Горкият Ментов, сигурно се е почувствал доста гадничко.

Дано Г-д пази всички дечица Praynig

# 681
Добро утро на всички  Hug
Събудих се в 4 през ноща с болки в кръста и корема.. усещането беше нещо средно между менструални болки и бъбречни кризи , и корема ми твърд Grinning   веселба Simple Smile изобщо според мен това си беше контракция като по учебник, с изключение на 1...  След известно време отшумяха и успях да заспя. И сега нищо. Вече 7 часа все едно нищо не е било.   та ... възможно ли е човек да има контракции ,които нищо не значат? и не зачестяват? озадачих се от тази среднощна случка. незнам ще се ражда ли вече или няма Simple Smile  12 дни съм до термин все още.

# 682
  • T"A
Рая, аз бях седмици наред с появяващи се и спиращи контракции, те подготвят тялото за раждането, избутват бебето надолу, и шийката на матката се изглажда (при първо раждане изглаждането на шийката е процес, продължаващ няколко седмици).

Точно седмица преди да родя бях в болница (че даже и с направление за раждане) - с контракции на 5 минути и разкритие 2.5 см, и тогава ме върнаха и казаха, че контракциите трябва да са 3 в интервал от 10 минути (т.е. на около 3 минути) Crazy, а разкритието да е 3-3.5 см, и това се случи след 6 дни точно  Simple Smile
---

Party Нашето парти приключи, героите са изморени  Simple Smile мъжете вече спят и аз ще се присъединя към тях, защото рожденикът ни направи и среднощен купон и сме спали има-няма 4-5 часа. Беше много хубаво, а и с две ръце препоръчвам салатката от чери и мента  Grinning Снимков репортаж - по-нататък! (а, да - заради дъжда не можахме да празнуваме навън!)

# 683
... а и с две ръце препоръчвам салатката от чери и мента  Grinning
То хубаво я препоръчваш, ама къде са описани съставните й части?  newsm78 Бубето пусна мухата за тази салата, но къде е рецептата? Не е честно другите само да се облизват.  Rolling Eyes

# 684
  • Някъде там...
Verano, салатката е доматки чери, листа мента, цнобари (кедрови ядки ) сол и зехтин.За мен е много свежарско а днес към това свеки беше добавила и американска маруля  Crazy
Соса с дижонска горчица го взех ама ми трябва мъжо да ми прочете упътването, че нещо не разбирам почерка  Embarassed
Незнам дали съм ви разправяла, че свеки не обича животни  Thinking
 Преди 2 дни внучка ѝ (Тути) да вземе да отвори решетката на спалнята на свеки и да си полегне на възглавницата ѝ  Crazy Имахме продължителен разговор, че не се справям с възпитанието на щерка ми  Mr. Green Но въпреки всичко, ми даде трамполината си и сега подскачам вкъщи (заради проблеми с коляното ми препоръчаха да спра с тичането ако не искам операция) Та сега подскачам и гледам аХаим зе льо акол  Joy

Ментуш, радвам се, че сте имали хубав рожден ден  Hug Ще се радвам на малко подробности и снимки  Peace

Отивам да скачам  Joy

# 685
  • Някъде там...
Половин чаша квакер
Половин чаша слънчогледови семки
Половин чаша сусам
2 лъжици олио
1 лъжица мед

Всичко това се запържва в тиган. След като изстине се натрошава на малки парченца

За соса:
Дижонска горчица
олио
лимонов сок
сол, пипер, захар
Разбива се и се залива марулята (може да се ползва и за зеле) и след това се пробавят натрошените запържени парченца.За соса: продуктите са на око в зависимост от количеството салата, което ще се приготвя. Към марулята или зелето може да си добавите подходящи за тях продукти ( за зелето- моркови а за марулята- доматки например)
Това е...

# 686
  • София
Ехааа, днес ми е бебешки Моцеш Шабат!
Наши приятели в Израел си имат бебче, родило се е снощи!
Мои приятел от ученическите години и той си има бебче от няколко дни, за което дори не подозирах и разбрах преди малко!
А сега като гледам и Рая се е запътила на там. (онзи ден си мислех, че не си много активна напоследък и се чудех кога ще ни "изненадаш") Ами освен "кураж" друго не мога да ти пожелая! Иначе е нормално да имаш такива подготвителни контракции. Аз така бях 10тина дни (при второто, първия път нямах никакви сигнали, че наближава). Важното е да си спокойна и да не се панираш, защото може подсъзнателно да спреш процеса. Като имаш контракциики си ги засичай  и ако видиш, че не затихват поне час, а напротив - зачестяват, тогава вече се запътвай към болницата. Тук за първото раждане ми бяха казали, че преди да станат на 5мин. няма какво да правя в болницата. Аз пък нали бях вече много мераклийка и им цъфнах с контракции на около 7-8 мин. Докторът, който беше дежурен реши да е по-съвестен, отколкото беше необходимо, и ме прие за раждане, та си откарах цял ден в болницата докато надвечер не зачестиха нещата, а можех да съм си на спокойствие у дома. Така че не бързай. Отпусни се. Вземи си един душ. Пусни си някой хубав филм. Излез на разходка. Стискаме палци!

Мента, чакаме снимков материал! Сигурна съм ,че е било супер!
БУбе, какво е "квакер"?  newsm78 Ще я пробвам тая салатка с ментата, само да видя от къде да си я набавя самата мента  Thinking

# 687
  • Някъде там...
Овесени ядки е квакер а мента преди продаваха в Метро-внос от Израел  Peace Ако трябва да е кашерна незнам как ще стане обаче  Rolling Eyes Освен да ти купя от тук от магазина на религиозните, да я набутам в бутилка с вода  Rolling Eyes ама така ще си загуби ментовия вкус...Ако се сетиш как кажи ще ти пратя  Peace

# 688
  • София
Ей, бубе, мерси много за предложенат мента, но нямаме проблем със разните му живорасли зеленчуци-плодове. Ще кажа на съкровището да вземе за следващия шабат и ще пробваме салатката. Сигурна съм, че ще те споменем с добро  Hug
и това с квакерите ще пробваме, но първа да си уредя горчицата.

ох, и да ви се оплача - накупихме си сумати неща от Израел и накрая забравихме едната торба, в която бяха лебането, маргарина и схуга ... може и още да е имало вътре, но не ми е залипсвало май нищо друго  Thinking сега чакаме да ни я пратят по някой, та ще помоля и едно горчица да пъхнат вътре  Wink

# 689
  • София
Овесени ядки е квакер а мента преди продаваха в Метро-внос от Израел  Peace Ако трябва да е кашерна незнам как ще стане обаче  Rolling Eyes Освен да ти купя от тук от магазина на религиозните, да я набутам в бутилка с вода  Rolling Eyes ама така ще си загуби ментовия вкус...Ако се сетиш как кажи ще ти пратя  Peace

Божеее добре че го изясни, че ода аз в гугъла и му викам я бре душа рекни кво е туй квакер. А онио вика туй е християнска секция у Енгилизко.  Thinking Брях рекох си пусти евреии и христиени проядоааа амчи и на чаши ги делят - ужас. Викам чекай ще търча у форума при наша Борянка да я поразпитам, ама то момичето явно се е усетило че дедааа ѝ аджия не е много по иврита та ме изпреварило и обяснило.

Общи условия

Активация на акаунт