Израел 53

• 41 311
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Някъде там...
snezhinka, свикнали сме вече, но много мило от твоя страна, че си се сетила за нас   bouquet

Ох за да не изброявам всяко детенце- имате едно силно гуш от мен  Hug Мисля, че нашите гарджета са най-умните, възпитаните, схватливите и палавите  Joy

Ментуш, не съм те збравила  Peace чакам свеки да ми звънне като се освободи  Peace

Аз дремвам и отивам на лекции...
Хубав ден на вас, при нас преваля  Shocked и се очаква утре голям студ и още дъждове  Shocked Много е мрачно и духа много студен вятър, откачена работа  Crazy

# 661
  • София-България, Израел - където си поискам
О, раните минаха вече. Това което съм доволен, че също изчезна е нуждата да обяснявам защо трябва да се носи каска - вече няма въпроси като "Ама може ли без каска?"  Laughing

Жаки, Роби ще бъде ли първокласник на есен? Ние другата седмица сме на "интервю".
На 14.05 ние "интервюто" в 9.20, да ни стискате палци Laughing
Аз, защо си мислех,че догодина ще сте  първолаци!? а те с Роби може и да са в едини клас Laughing

# 662
  • T"A
Бубе, не се притеснявай за рецептата, когато - тогава  Peace Аз за всеки случай купих мента и пиниеви ядки  Simple Smile но не знам дали ще успея да приготвя всичко, което съм запланувала  Confused

Виж, това за времето ме разтревожи  Sad Накара ме да проверя прогнозата и се оказа, че и при нас предвиждат дъжд за идните 2 дни  Rolling Eyes Дано не провали празненството, планирахме да е тип градинско парти  Confused Стискайте палци  fingerscrossed какъв е тоя дъжд в средата на май в Израел  Thinking такива неща не помня до сега да е имало....  ooooh!

# 663
  • Някъде там...
На салатата слага само зехтин и сол, ако ще я сервираш утре, то остави и подправките за утре, иначе доматките пускат вода от солта и цнобарите ще умекнат. Листата нана не ги нарязвай а ги остави цели, така няма да потъмнеят до утре  Peace
За дъжда, той ще е при нас или поне се молете да е при нас ако ви се ядът марулки  Joy

# 664
  • На дивана, под юргана
О, раните минаха вече. Това което съм доволен, че също изчезна е нуждата да обяснявам защо трябва да се носи каска - вече няма въпроси като "Ама може ли без каска?"  Laughing

Жаки, Роби ще бъде ли първокласник на есен? Ние другата седмица сме на "интервю".
Аз, защо си мислех,че догодина ще сте  първолаци!? а те с Роби може и да са в едини клас Laughing

Може, може...  Grinning
И в шабат ли правят интервюта? Ние сме на 16-ти.

# 665
  • София-България, Израел - където си поискам
О, раните минаха вече. Това което съм доволен, че също изчезна е нуждата да обяснявам защо трябва да се носи каска - вече няма въпроси като "Ама може ли без каска?"  Laughing

Аз, защо си мислех,че догодина ще сте  първолаци!? а те с Роби може и да са в едини клас Laughing

Може, може...  Grinning
И в шабат ли правят интервюта? Ние сме на 16-ти.
правят Laughing от 14 до 20, почти цялата група на Роби са поддали документи в 134 у-ще. Ще ти пиша как протича, опитвам се на Роби да не му пренасям моето вълнение Mr. Green

# 666
Хехе, успех на двама бъдещи първолаци на интервюто. Навремето нашите деца (в смисъл децата с еврейски корени) бяха с предимство, това нали още е така? Както и тези, чиито братя или сестри учат там?

За нас винаги ще са малки, но всеки ден ще откриваме нови хоризонти с тях. Момченцата определено са много състрадателни (от моя опит). Вик напоследък ми се извинява, когато ме боли глава, знае че много страдам дори се опитва да пази тишина, разбира се до колкото му е възможно с неговият писклив глас  Laughing.

Илка, Верано като си спомня колко са падали и моите... верно са гумени явно Simple Smile

Бубе, тази салатка за първи път я чувам, я рязкажи и за джионската к`во, що?!

За кремовете пак- то ясно ще от лято до лято се взима нов. Но онзи първо беше спрей, т.е не е имал пряк допир с кожа, второ след едно пръскане е стоял 4-5 месеца на студено и тъмно в шкафа. Освен Вик после омазах още една група деца, а само на него му се получи, но и неговата кожа явно е най- чувствителна.

Не е справедливо след толкова празници и ваканции, ядене и тичане да сложат м/у 12- 20 изпита до края на май, при положение, че учат и целия юни  Crossing Arms, за двете родителски срещи, които ме чакат другата седмица няма да споменавам, че от сега ми избива уртикарията  Tired...

# 667
  • T"A
а те с Роби може и да са в едини клас Laughing

Може, може...  Grinning

Само да кажа, че на състезания ще викам и за двамата  Mr. Green
Успешни "интервюта"! Непременно да разкажете после какво е било и как е минало...  Hug

Тали, ще стискам палци, не се шашкай, добри са ти децата Hug

Бубе, супер!! Много ти благодаря Hug и на свекърва ти - също Grinning

# 668
  • Някъде там...
Талинда, за дижонската ще почакаш малко, че нямам идея какво слага вътре освен лилаво зеле, моркови и бадеми  Rolling Eyes Заливката обаче ще я взема в събота, че сега ми е малко на нагорнище да седна с нея а не искам да и звъня, че тя е на работа  Crazy
Вие пак ще имате ваканция а ааааааааааааз  Tired Аз сигурно ще прекъсна защото свършвам октомври и започвам октомври новата учебна година, прецакаха ми ваканцията  Tired Лектора твърдо отказва да приключи с изпитите август месец за да си имаме и ние ваканция  Crossing Arms
Оплаках ви се и изчезвам, че автобуса ме чака  Tired

# 669
  • София
Илка, Верано като си спомня колко са падали и моите... верно са гумени явно Simple Smile

абе на мен не ми се мисли Ида колко е падала  ooooh! най-фрапантното е падането й по стълбите от горния етаж, 14 броя стъпала, на кълбо, беше на 7-8 месеца някъде. това й беше първото сериозно падане и аз като млада майка си бях изкарала акъла. тогава педиатърката ме успокои и ми каза за какво да следя та сега с Йоси може да се каже, че съм попретръпнала, но все пак направо изумях с това падане от кошарата, а уж го пъхнахме там да е на по-сигурно място, да не направи някоя беля  ooooh!
но при падането на Ида по стълбите, един равин ни каза, че децата имат ангел, който ги пази  Praynig дано пази всичките ни дечица  Praynig

стискам и аз палци на първолаците  Hug

# 670
Илка, представям си как ти се е свило сърцето, трябва много да ги пазим, но паданията и пряк и в преносен смисъл са част от израстването. Дано всички имаме сили и време да ги подкрепяме и да им помагаме да се изправят, когато трябва.

Бубе, чакам аз, то не ми е спешно просто ми стана любопитно  Peace, я твоята свеки какви завъртянки салатки прави  Laughing.

Ментуш, те са ми добри децата, ама като почнат да ми говорят, че са наивни и нещо им куца в общуването (единият е прекалено общителен, а другият затворен) и как ползвайки риталин ще надскочиме звездите по успех... и казано честно, хич не ми се слуша всичко това. За добро или лошо другата година и двама сменят класни, дано все пак е за добро  Praynig.

ПП. Редактирам за да включа още едно питане. Някай вадил ли е апостил от Външно М-во по пощата. Тук чета, че е възможно да им пратиш документа, с плик с марка за да ти го върнат. Пак с НАП май ще се разправям, миналата година бях успяла да изчистя "дълговете", но сега след 2008 до 2010 пак сме им длъжници искат документ от кого имаме двойно гражданство, аз извадих от мисрад апним, но ми трябва и апостил от мисрад ахуц. Все да се разправя с нещо човек...

Има ли някой с таштит безек, току що ми се обади една мацка и ми каза, че цените за 2.5, 5 и 12 мега са едни и същи и дали искам 12 мега за цената, която плащам до сега. Съгласих се аз доволна, но сега когато затворих се замислих къде е уловката, сигурно е за време... и после дигат цената, пак ще трябва да им се обаждам  ooooh!  Whistling...

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 16:26 от Tali Dan

# 671
  • Някъде там...
Тали, ако е за израелското външно мъжо се беше пробвал, има начин, но той се беше опетлал в адреса или в писмото...Не помня вече какво беше станало, но грешката беше в нас та накрая се принуди да отиде до Ерусалим. Сигурно в сайта им има справка или поне телефон за справка. Ако е за бълг. външно то нашето посолство препраща с дипломатическа поща и отнема стотина години да си го получиш на обратно  Crazy
За свеки, тя готви само откачени неща, но вкусни откачени неща  Crazy Много е добра и в тортите и кексовете, но само по повод ни дава, дебели сме били  Crossing Arms

Илче, имаме си и ангел, който ни пази и след това, когато сме вече и възрастни  Hug Аз лично познавам моя, срещали сме се много пъти  Blush

Талинда, за риталина .... почакайте двайсетина години, говорихме вече по въпроса май май  Hug

П.П. Сега видях, че си намерила инфо в сайта, много ми се спи и чета по диагонал малко  Embarassed

# 672
  • T"A
Има ли някой с таштит безек, току що ми се обади една мацка и ми каза, че цените за 2.5, 5 и 12 мега са едни и същи и дали искам 12 мега за цената, която плащам до сега. Съгласих се аз доволна, но сега когато затворих се замислих къде е уловката, сигурно е за време... и после дигат цената, пак ще трябва да им се обаждам  ooooh!  Whistling...

Ние сме с таштит Hot, но има един сайт, който ти дава възможност да сравняваш подобни оферти:
http://www.kamaze.co.il/Site/HomePage/Default.aspx

Но това последното - че трябва да следиш до кога е офертата с добрата цена и кога ще ти я вдигнат - задължително! На Ментов му скачат съобщения за изтичащи мивци в Outlook... от опит си знаем....  Peace

# 673
snezhinka, свикнали сме вече, но много мило от твоя страна, че си се сетила за нас   bouquet

Ох за да не изброявам всяко детенце- имате едно силно гуш от мен  Hug Мисля, че нашите гарджета са най-умните, възпитаните, схватливите и палавите  Joy

Ментуш, не съм те збравила  Peace чакам свеки да ми звънне като се освободи  Peace

Аз дремвам и отивам на лекции...
Хубав ден на вас, при нас преваля  Shocked и се очаква утре голям студ и още дъждове  Shocked Много е мрачно и духа много студен вятър, откачена работа  Crazy
Здравейте! Факта, че не пиша не означава, че не ви чета често! Евреите сбъркаха като изпратиха Дана Интернешънъл в Дюселдорф.
Още една хубава новина, която разбиа се вие я знаете! Религиозният туризъм в Израел се разраства в последно време.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 00:41 от snezhinka

# 674
Ментуш, браво на мъжа ти! Много умно от негова страна.

Тали, ние сме с таштит Барак -013.
Но ти явно си се усетила. А и  Мента вече ти го е написала-да следиш за автоматично подновяване на договора при различна цена.
А мъжо току-що ми каза,че вече има нов закон, който забранява това подновяване на договора при различни условия.Били длъжни да те уведомят  Crossing Arms.

Талиндa, може да заформим едно групово посещение на мисрад ахуц. LaughingКакво ще кажеш? Party И ние сме за същото  Crazy Или просто може да ми дадеш вашите документи...Както дойде. Hug

Борянка, и аз се облизвам от салатите на свекърва ти... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт