Израел 53

• 41 323
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Някъде там...
Утре ще попитам Ментуш, а за дали може да се приготви от днес за утре съм сигурна на 98%, че да ама и това ще попитам  Peace Свеки винаги приготвя неща които могат да: се замразяват, охлаждат, дояждат, претоплят и т.н.  Mr. Green Между другото тя е много добра в такива изчанчени ( за мен) хапвания. Имаше още една салата с орехи и още една с дижонска горчица и двете бяха супер, но просто мен най ме впечатлиха листата от мента та за това и за нея написах първо  Peace

За слънце защитните и аз съм чувала, че не стават за от едното лято до другото, но не съм компетентна изобщо та ...

# 646
  • На дивана, под юргана
Реших да ви разкажа една случка отпреди десетина дни - накара ме да се замисля доста...  Laughing
На Великден Валери поиска да ми покаже как се спуска с колелото от хълма в нашия парк (впоследствие разбрах, че искал да ми покаже и как скачал през бабуната, но до там не се стигна...). Когато беше горе се скара обаче с две-три по-големи деца за реда и се набута набързо между тях. Това го разсея, тръгна прекалено бързо и 2-3 метра след като тръгна "изневиделица" от земята се беше появил един корен, от който загуби равновесие и ... колелото на една страна, той на друга... одраска си бузата, нарани устата... малко кръв, много сълзи и рев... Както и да е - прибрахме се, успокои се. Интересното беше на следващия ден - вървя си аз с него по улицата и той поведе разговор:
- "Тати, ти нали вчера ми помогна?"
- "Какво по-точно имаш предвид Валери?"
- "Ами там на хълма, аз нали паднах... А ти тогава се погрижи за мен?"
- "Да, и какво?"
- "Ами аз ще ти платя за това." - И тук аз хлъцнах...  Shocked (Той си има събрани десетина лева на монети в едно портмоне.)
- "Добре, колко ще ми платиш?"
- "Ами... не знам, ти колко мислиш?"
- "Не е необходимо да ми плащаш - има неща, които не могат да се купят с пари - това е едно от тях - не можеш никога да определиш. А и нали затова сме едно семейство - вчера ти си паднал, аз съм ти помогнал... утре аз ще падна и ти ще ми помогнеш!"
Той мисли, мисли... и накрая каза - "Знаеш ли, ако аз бях на твое място и аз щях да постъпя така!"

Та тази случка ме накара да се замисля доста... Мисля, че е започнал да осъзнава вече доста неща, и ми се струва странно - уж все още е малък, пък за какви работи се замисля вече...

# 647
Не искам да тревожа никого, но тази вечер разбрах, че група палестинци подкрепени от Халед Мешаал са се организирали във Фейсбук да направят демонстрации на 15.05 против Израел в съседните и страни и Палестина. Предвиждат и насилие.

# 648
  • На дивана, под юргана
Не искам да тревожа никого, но тази вечер разбрах, че група палестинци подкрепени от Халед Мешаал са се организирали във Фейсбук да направят демонстрации на 15.05 против Израел в съседните и страни и Палестина. Предвиждат и насилие.

Сефте! Те този Фейсбук вече за нищо го нямат...

# 649
Ох,душичка малка! Той искал да плаща за помощта! Ей, това дечицата винаги успяват да ме изненадат.
И са толкова чисти и искрени в намеренията си...
Малко момче, а поставя такива важни въпроси.
На колко годинки е Валери? Разсъждава вече като голямо детенце...
Явно сега се изгражда и ценностната му система. И разбира много неща.

Мимкис, Тали, Елинда, малкото гардже започна да се оправя. Обривът му почти изчезна. Но все още е  неспокоен нощем.Може би  причината е друга....Знам ли...

Мимкис,  честито и от мен за 6-тата месечинка на Давидчи!  bouquet A вие започнахте ли захранването? Пробвахте ли вече нещо?

___

То заплахите им не са спирали нито за миг. Не е нещо ново. Така, че аз лично не съм изненадана. Дано само професионалистите си вършат добре работата  Peace

# 650
  • T"A
Тигър, хрумна ми идея... не знам дали е подходяща, ти си знаеш детето...  Peace Нали знаеш принципа за pay forward за доброта - да я предадеш нататък. Един човек е направил нещо за теб, ти правиш нещо добро за друг човек и т.н. Има книга и филм с една такава история (за тях Валери е малък обаче, но може да му разкажеш как едно дете е искало да промени света и т.н.): http://en.wikipedia.org/wiki/Pay_It_Forward

# 651
Тигърче, на мен пък ми стана малко тъжно от този въпрос на синчето ти.  Cry Малката му детска главичка явно вече е проумяла, че "безплатен обяд няма", но все още се чуди този принцип за всичко ли е приложим...Добър диалог имате, браво.  smile3501

# 652
  • На дивана, под юргана
МЧ Валери е на шест и половина. Освен с предложението за плащане, това което ме изненада тогава беше и начина на изразяване - "... ти тогава се погрижи за мен" - показва, че осъзнава и сериозността на случката, и подкрепата... малък голям човек...

Мента, добра идея ми даваш. Ех, ако знаеш колко трудно и невъзможно ми се струва да предадеш доброта в България... Може пък и да не съм прав, кой знае...

# 653
Ех, ако знаеш колко трудно и невъзможно ми се струва да предадеш доброта в България... Може пък и да не съм прав, кой знае...
Не си прав, възможно е! Peace

# 654
  • На дивана, под юргана
Ех, ако знаеш колко трудно и невъзможно ми се струва да предадеш доброта в България... Може пък и да не съм прав, кой знае...

Joy

Не си се качвала сутрин в метрото...  Laughing

# 655
  • София-България, Израел - където си поискам
Тиги, ние си мислим,че децата са по-малки от колкото те са Laughing някак неусетно порастват и има моменти в които те ни показват колко са пораснали и че отдавна не ги вълнуват само играчките.
Не знам при вас в градината какво учат? възможно е и там да са обсъждали подобна тема, попитай Валери. И аз от скоро намирам промяна в Роби, определено въпросите които ми задава и темите които го вълнуват са по зрели Simple Smile.
 Надявам се, че раните не са сериозни и вече са минали Peace

# 656
   МЧ, захранваме се бавно, но славно Grinning, половин месец вече. Оризова каша и каша от елда само за сега. А при вас да не са зъбчета причинители на неспокойствието? Или вече си ги имате всичките Thinking
   Бубе, не съм специалист и аз по кремовете, но и аз така знам за всеки сезон нов Peace
    Тигър, малък, но вече осъзнава всичко Валери, ние учим тях, а всъщност те учат нас Grinning Според мен е хубаво, че е осъзнал, че може да разчита на теб когато има нужда от защита, както и обратното. Имате наистина добра връзка Grinning

# 657
  • На дивана, под юргана
О, раните минаха вече. Това което съм доволен, че също изчезна е нуждата да обяснявам защо трябва да се носи каска - вече няма въпроси като "Ама може ли без каска?"  Laughing

Жаки, Роби ще бъде ли първокласник на есен? Ние другата седмица сме на "интервю".

# 658
  • София
Тиги, Валери е много будно дете! Поздравления!
Между другото аз наскоро на няколко пъти бях свидетел на израстването на Ида, беше много вълнуващо. Както си е малко детенце и изведнъж казва, или прави нещо, което направо те удря като с мокър парцал и си казваш "о, Боже, тя пораства!"  Heart Eyes
Тя сега учи иврит. В Израел усвои доста думички. Вчера искаше да ме извика да отида при нея в стаята и идва и ми вика "бой, бой" и маха с ръка със съответното движение. а в Израел докато бяхме постояяно питаше това как се казва, онова как се казва, т.е. тя осъзнаваше, че нещата там си имат други имена. мислех, че е малка за това  Thinking Но пък тя доста е свикнала със звученето на езика.

Ох, и да ви се оплача, дребния падна от кошарата!  ooooh! Не ме птайте как стана. Нямам идея. Беше си в кошарата и нещо се сърдеше, но не можех да откликна веднага и след малко чувам "бам" и после "уаааааааа". Отивам и го гледам на земята. Някак си се е набрал и се е прекатурил. Веднага смъкнахме нивото, но малко "след дъжд качулка" се получи. Въобще не очаквах. Той верно ,че е много силен и вече доста пълзи, но още не може да сяда сам и си мислех, че има време, докато дойде момента, но явно - не. Така че, мимкисче, имай едно наум и ти.

И за капак - и двамата се разсополивиха! Явно тази голяма амплитуда в температурите - от 30 на 10 градуса си каза думата. Тук е толкова студено! Тая пролет нещо съвсем забрави да дойде  Crossing Arms

# 659

Joy

Не си се качвала сутрин в метрото...  Laughing

Във Варна няма метро.  Rolling Eyes Но неведнъж ми се е случвало абсолютно непознати хора да ми помагат и да ми съдействат по различни поводи, без дори да ги моля. Аз също го правя. За пример ще дам момента, когато преди 3-4 години трябваше да оформям някакви документи във ВиК във връзка с новонаетия офис на фирмата. След препращане от стая в стая и от гише на гише, тотално се обърках какво точно трябва да направя, а и служителките бяха едни "любезни" и "отзивчиви"...Точно тогава една жена се приближи до мен (сигурно съм изглеждала много отчаяна), взе документите от ръцете ми и ми каза да отида да платя таксата, а тя влезе при колегите си без да се притесни, че опашката от чакащи направо избухна. След 5 мин. всичко беше готово.  Blush И до днес я споменавам с добро, а после се оказа, че тя беше и инкасаторката на нашия район.

Илче, спокойно, една лекарка казваше, че бебетата са гумени.  Hug Да не ти изреждам Девора колко падания има в актива си, най-прясното е отпреди половин час - прекатури се от дивана, и още много пъти ще се прекатурва, докато не проумее, че по него не се ходи.  Grinning Ако с всяко падане и удряне на малката й глава се образуваха гънки, направо уплах ме хваща на какво ниво ще комуникираме след време (добре че има Google).  Joy

Общи условия

Активация на акаунт