Израел 53

• 41 360
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Елинда, може сега да не усещаш романтиката.Но определено ще има какво да разказваш на деца и внуци, живот и здраве. Много сладък момент Hug

Дядо Хаджи, тук има много фирми, които организират вътрешни екскурзии.Но лично аз не успях да открия екскурзовод на български,въпреки че,повярвай ми, обърнах всичко,за да намеря такъв.Казаха ми, че преди време е имало.
Все пак така беше преди 2 години.Може би вече има нещо ново.
Спомням си,че тогава се свързах с тукашния Барон Турс, а те ме насочиха към техния офис  в Сф.Така, че моите хора ходиха до там , за да си изберат програма и маршрути за всеки отделен ден.Направиха им тур по поръчка-където те пожелаха. Вече не си спомням колко им струваше.Но като цяло цените им бяха прилични.
Иначе имаше един поп  Laughing от Асеновград, който всяка година организира група до Израел, и по-специално до Ерусалим и светите места. Разбира се, обясненията са на български.Имам познати, които са ходили с него.Но доколокото знам, той прави ексурзия само из християнските свети места.А например екскурзията, която лично на мен най-много ми хареса там бе -"Ерусалим-град на 3 религии".

Ментуш, и аз като Илка и Дани съм за по-голяма снимчица, в рамка с бродерия Simple Smile И еднакъв шрифт на заглавието и текста от долу.
Вариантът на Илка с графити също е много оригинален. В този случай може и самата снимка да се конвъртне в рисунка чрез фотошопа.

# 556
  • T"A
Мерси, МЧ   bouquet

Ние пробвахме някои от предложенията още преди да ви покажа черновата, но не се получи много добре (еднакъв фонт и превръщането на снимката в картинка), a сега увеличихме снимката и и сложихме къдрички и мисля, че с това ще приключим, че много работа стана за една покана, хем уж не празнуваме много официално  Laughing

---

Аз съм ползвала услугите на една агенция с руски гидове за моите гости. Не знам дали би ти свършила работа, дядо Хаджия:
http://www.metroclub.co.il/information.asp?action=bus
цените са в шекели, като аз поръчвах на място тук екскурзиите (няма проблеми да поръчам от ваше име, шефката на фирмата живее близо до нас и досега и плащах докато тя си извежда кучето Mr. Green)
разполагат с добри екскурзоводи, но не е гаранция
Имаше още една руска агенция, доста известна тук сред руската общност, но не се сещам сега името и  Thinking

О, за слинга!  Мимкис, имай предвид и сафи от тукашните: http://www.safy.co.il/
(моят с халките е на тази фирма, макар че не го купих директно от техния сайт... сега леко се прокъсва и мисля да си взема още един... аз заради единия слинг и второ бебе ще родя  Joy)

# 557
  • София-България, Израел - където си поискам
Мента, другата фирма е Рубин турс, ние сме използвали и нея Peace

# 558
  • Някъде там...
Знаех си, че трябва да уча за мадрих  Tired Това ми беше първата идея като събирах инфо какво да запиша... Никога не е късно обаче да се хвана и с това  Crazy
Нас ни удави дъжда май само това мога да напиша  Rolling Eyes
Не съм компетентна по въпроса за слингове.
Картичката е супер, не се затормозявайте с нея прекалено много, звездата на събитието ще компенсира всичко  Heart Eyes

# 559
  • T"A
БубеHug
и тук валя, но малко и след това слънцето изсуши всичко  Grinning

Момичета и момчета, намерих гидове с български Party
Кажете ми този линк дали се отваря:
http://www.goisrael.com/Ness.Tourism.CMS/Templates_I/USA/Content … INT=NoModifyGuest

Ако не се отваря, може да се влезе тук: http://www.goisrael.com/Ness.Tourism.CMS/Templates_I/USA/Content … INT=NoModifyGuest

след това се наглася език  Bulgarian и излизат резултатите  Wink
Не ги знаем какви са, но може би си заслужава да се пробва  Simple Smile Намерих ги чрез сайта на М-во на туризма  Grinning

# 560
  Мента, поканата е оригинална. И като за пьрви рожден ден е сьвсем нормално да искаш да  изпипаш всичко до най-малките детайли. Но и аз като Бубето мисля, да не се притесняваш толкова, Йойо ще компенсира всичко. Имаш невероятно дете (пу,пу) !
   Бубе, и на мен в началото като дойдох, ми бяха пуснали мухата за гид. Бяха ми казали, че има само двама с бьлгарски в цялата страна с разрешително за работа . Проверявах и в Тел Авивското училище за туризьм. Учи се около година и половина с две занятия седмично и един ден учебна екскурзия. Струва около 20 000 шк( плаща се на части). Но накрая, дори и да издьржиш изпитите, не дават разришително ако нямаш израелско гражданство. После ме разубедиха, че няма смисьл- нямало достатьчно групи бьлгари за да имаш целоседмична заетост. На ден се работи за около 200 шк. Хубавите пари, обаче, се правят ако си с голяма група и ги заведеш да ядат някьде или да си купят сувенири от определено място-тогава получаваш проценти. Но пьк хубавите проценти стават при големи групи, а бьлгарите обикновено идват по няколко човека. Виж, при руските групи е друга работа.   

# 561
  • Някъде там...
Елинда, когато реших да уча направих мноооогооо стабилно проучване къде, как и защо  Hug Първо намерих нещата, които най обичам, после проучих продължителността на учене, почивни дни и не последно заплата  Mr. Green Дълго се лутах, но свеки ми даде мечтите  Peace По този начин счетоводството изплува на първо място, обичам да работя с цифри  Heart Eyes

Момичета, никой не написа никакъв час  Rolling Eyes Означава ли да се отказвам и да търся друго занимание  Rolling Eyes Оставих вие да изберете часа, защото все пак сте майки а някои и работещи та...

# 562
Ааа, Бубе, никакво отказване! Имаш нещо, което ми се пречка  в хладилника и трябва да ти го дам, че Верано ще ми се скара.

# 563
  Бубе, много се кефя на твоята свеки и ви завиждам на врьзката и отношението, което имате.    Моята днес ни беше на гости и започна да си дава сьветите за вьзпитанието на бебето. Единият беше да не му говоря изобщо на бьлгарски, че да не се обьркало.  Да не сьм стерилизирала нищо, да не сьм хигиенизирала, така казала някоя си психоложка.  Имаше и още, но аз не слушах...

# 564
Ааа, Бубе, никакво отказване!
 Peace

Днес си говорихме за към 10, не знам как са ти влаковете, но ние цялата група ще те чакаме  Hug!

# 565
  • Някъде там...
Талинда, сега ще проверя как са влаковете за около 10  Peace
Елинда, отношенията ми със свеки ще ти ги разкажа като се видим... Относно съветите майчице, моята е супер досадна, но аз се научих да чувам избирателно  Mr. Green Както и да е и това ще ти го разкажа като се видим, не ми се изпада в подробности тук  Naughty

Имам влак в 8,36 и ще съм на Азриели 9мин преди 10. Как ви се струва?

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 21:31 от Boryana

# 566
  • На дивана, под юргана
... Елинда, отношенията ми със свеки ще ти ги разкажа като се видим... Относно съветите майчице, моята е супер досадна, но аз се научих да чувам избирателно...

Ех, да взема да ви тропна по една тъща любима...  Mr. Green

# 567
  • Някъде там...
На моя мъж, тъща му е на няколко хиляди километра от него, че и не говори английски, тааааа явно е късметлия за разлика от Тиги  Mr. Green

# 568
  • На дивана, под юргана
Явно има по-големи и по-малки късметлии. Твоят мъж явно е от първите.
А иначе, моята тъща може да вбеси човек и без да каже нито дума дори...  Laughing
Давам си сметка, че  това е изключително рядко качество, ама пък не мога да повярвам че това ме прави голям късметлия...  Laughing

# 569
  • Някъде там...
Аааа тъщата на мойтУ го обожава, сяда до него и започва да му плямпа на български а той кима ли кима  Mr. Green Като звъня на скайп и той крещи: Майкоооооо и тя почва да реве  Joy Имат някаква много интересна любов  Joy
Тиги дай да съберем твойта тъща с моята свеки и да видим коя ще е първата вбесена  Mr. Green Мойта има дарбата да води монолози, страхотна е...Няма значение какво и казва другия, тя си знае нейното и не отстъпва  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт