Израел 53

• 41 342
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
И ние вчера бяхме на възпоменателна церемония в училището. Много красиви и въздействащи, стихове и песни бяха изпълнени, писани преди години, важащи с пълна сила и за днешните дни. Меди също пя.

Мир на прахът им  Sad.

# 631
  • София
Честита първа годинка на малкото ментово бонбонче! Да ви е жив и здрав! Все такъв сладур, с тази прекрасна усмивка и тези страхотни очи!айде, ние вече сме на бг-земя   ooooh!
искам обратноооо! последните дни бяха тоооолкова хубави, че не ми се тръгваше! Бяхме на гости на едно семейство и до сега не ми се беше случвало да се чувствам толкова спокойно и предразположена, докато съм на гости. Все едно си бяхме у дома, а аз не го познавах преди това. Абе супер беше. Накрая бяха едни прегръдки ...  Heart Eyes
А снощи бяхме на церемония в едно ... хммм .. не знам какво се води, мошав ли, градче ли, до Рехавот, беше много въздействащо! Чак се просълзих.  Tired
Ще разправям повече като ми остане време, не знам кога ще е това, че утре ни пристигат гости - майка ми с племеницата. Тя е на 4 и ще ходи с Ида на градина да си играят, а ние с мама да си клюкарстваме на спокойствие Wink

Сега отивам да се боря с пералнята, че направо ми се завива свят като я гледам тая купчина пране  ooooh! Добре, че няма да го гладя аз  Sunglasses
Ох, и тука един глезльо обикаля като хлебарка из вкъщи и сега ме дърпа за полата и крещи, предполагам, че иска да му сменя пармпера  Whistling

# 632
  • София-България, Израел - където си поискам

Честит рожден ден  слънчо- Йоави! Расти здраво, щастливо и умно дете!
На цялото семейство Ментови, много здраве и се радвайте и наслаждавайте на всеки момент  заедно  с Йойо!

# 633
  • Някъде там...
И нека партито започне сегааааааааааааааааааа  newsm68 newsm68 newsm68 newsm68

Отчет:
Децата пяха и танцуваха, гост певец, кариоке и танци Simple Smile
Меню: Паргиот, пита, тхина, хумус, салати, варена царевица. Огромно количество торти и кексове Simple Smile
Надуваеми замъци и парзалки, пуканки и захарен памук Simple Smile

Ако не беше ужасния студ щеше да е още по-голям кеф...

Честит рожден ден, Израееееееееееел !!!

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 22:30 от Boryana

# 634
  • T"A
Мерси за пожеланията!

Беше много мило от страна на общината, че пуснаха заря на рождения ден на Бам-бам, нали?!  Mr. Green

Весело празнуване, ние нямаме планове за през деня...

# 635
  • Някъде там...
Беше много мило от страна на общината, че пуснаха заря на рождения ден на Бам-бам, нали?!  Mr. Green
Весело празнуване, ние нямаме планове за през деня...

Еееееее ето и нашата община празнува рождения ден  Mr. Green
За догодина ако нямате планове би ли споделила с нас за да си спретнем едни планове заедно ааааааааа  Peace

# 636
  Как сте, бе хора? Преядохте ли?
Колко ли тона месо се изяде днес в тази страна?
Горките работещи в почистването на паркове и градинки- утре ще се скапат от работа, то много боклук оставя след себе си празнуващия народ.

# 637
  • Някъде там...
Елинда, заключиха ми хладилника  Mr. Green Няма да споменавам колко ядох да не ви стане лошо, но беше вкусно и се насладих на всяка хапка  Grinning Най-хубавото беше, че свеки приготви всичко а аз отидох като гостенка. Имаше салати едната от които беше с доматки чери, листа ментани цнобари  Heart Eyes
Вкусен празник  Joy

# 638
А аз вчера въпреки че си обещах да не го правя, пак гледах края на церемониите на Йом А-Зикарон. И естествено ми стана много тъжно. Без никакво настроение и със знамена в ръцете се отправихме към Кикар Рабин. Малкият вече искаше да спи, аз -почти пред плач, а мъжо - изпотен и притеснен.
Беше пълно с хора, както обикновено. Родители с колички, полузаспали и плачещи бебета, ученици, баби, дядовци, войници и т.н......Много проверки. А и естествено деца, които пръскат навсякъде със снежни спрейове, гонят се, викат, пеят и танцуват

Още с пристигането малчо се изплаши от пукотевицата на тържествената заря. И въпреки усилията от наша страна да го развеселим -не се получи.
Така че се наложи бързо бързо да приключим с ерев Йом а-Ацмаут.Не видяхме почти нищо.Само по едно време дочух песен на Зоар Аргов, което само по себе също може само да те разплаче.
Е, след това, разбира  се чуха и по-весели песни, от израелски филми.Но вече беше късно.И бяхме по пътя за връщане.
Един различен Йом а-Ацмаут.
Сутринта ходихме до плажа,за да гледаме парада на кораби и самолети. Беше много хубаво.
На връщане минахме през Неве Цедек, пихме по едно кафе и се прибрахме.Кой има сила за стрийт партита...? - Не и ние.Не и тази година.
Честит празник Израел!
__

Joy newsm10

# 639
  Как сте, бе хора? Преядохте ли?
Колко ли тона месо се изяде днес в тази страна?

Преяли, препили, пресипнали и преспали пак сме на линия  Laughing.

Елинда, много се радвам за добрите ти резултати, стискам палци да са такива и за напред.

МЧ, как е обрива, а нощите ви станаха ли по- спокойни? Трябва да отбележа, че и Вик преди месец много се обрина и поду, зачерви от слънцезащитен крем. Интересното е, че го бях купила през септември и тогава го бях мазала- нищо му нямаше. Няколко месеца по- късно при първото горещо слънце, намазах го и се обрина, чак очите му се надуха, дори класната му го беше питала какво му е. Той беше казал, че е от слънцето, а тя го питала "мама не те ли е мазала?", той казал " точно защото ме маза..." и съм сигурна, че е точно от това, защото му бях намазала само лицето.

Ние вчера се скрихме в дън гори тилилейски (да се разбира евкалиптова гора край езерото на Супер ленд в Ришон). Децата щураха, уж ловиха риба, аз дори успях да придрема на хамака, само дето умрях от студ в тези дебели евкалиптови сянки  Laughing.

# 640
  Елинда, много се радвам за добрите резултати само така и за напред Hug
   МЧ, много ми стана мъчно , че така се е случило при малчо, много  Hug и бързо да се възстанови. Ти не се отчайвай, ще ги надрасте алергиите, ще се оправят мъниците  Hug
    Тали, кремовете за слънце се използват до 3 месеца след отваряне, зависи от марката, добрите производители пишат на етикета този срок. Може за това да ви е направил проблем, получава се някакво окисление и се променя състава доста бързо. Ние използваме Careline и сме доволни много за сега Peace
      За преяждането, аз като котките за един час изядох храна достатъчна ми за 7 дни Mr. Green Grinning    

# 641
Мимкис, аз винаги гледам срока за годност на опаковката (по принцип на всичко за ядене и мазане). В момента имам два за тяло и два за лице (детски и не) на д-р Фишер и един за тяло на Кеърлайн. Символът с отвореното капаче, който показва колко дълго може да се ползва след отварянето на всички е написано 24м.  Peace, така че би трябвало да е годен.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 13:58 от Tali Dan

# 642
   Тали, ето тук четох, но преди имах и на Делиал(испански) продукти и на тях пишеше след отваряне 3 месеца.На израелските съм срещала на няколко марки 6-9 месеца. Но като цяло всеки сезон е хубаво да е нов Peace
    Сега погледнах , този,който имаме-срока на годност му е 3 години след отваряне 12 месеца, но никъе не пише при какви температури да се съхранява. А на бебешкия пише  само 24 месеца на знака, без друг срок на годност, много странна работа. Хич вече им нямам вяра Sad
http://www.malkitaini.com/index.php?m=2122

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 15:09 от mimkis@

# 643
   Мимкис, по лентичката ти отдолу- май и вие сте има ли скоро нещо като малък рожден ден. Да е жив и здрав малкият Давид!
   Мента, заради резултатите от глюкозата, твоят (и мой) доктор иска да ходя на прегледи на две седмици, за да следи как расте бебето. А аз като ходя при него в Рамат Ган, задължително посещавам и "Еден", така че ще погледна и за олиото. ...Но пък на гости   си ми винаги добре дошла и без олио.
 ... Тя поканата важи за всички.

# 644
  • T"A
Елинда, аз ходих при него на 3 седмици и то защото бях бременна по време на грипния сезон и той се притесняваше да не се заразя с нещо, докато чакам в чакалнята (нали е обща за няколко лекаря). Мисля, че той си е такъв тип просто - от тези лекари, които по-често преглеждат  Hug

Бубе, тази салата с доматките много ме заинтригува и даже купих чери домати, евентуално да я направя за празненството на малкия... Можеш ли да попиташ само с какво е била подправена (сол и зехтин?) и дали може да се приготви от предната вечер или трябва да се направи непосредствено преди да се поднесе?

Общи условия

Активация на акаунт