Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVI

• 48 771
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Les amours imaginaires – реших да видя нещо от собствения си списък на премиерите през февруари, при това нещо по-алтернативно. Нищо не знаех за този 22-годишен канадски режисьор - Xavier Dolan. Видях, че предишният му филм е бил много награждаван. След като изгледах този, със сигурност ще си потърся и другия. Самият филм Heartbeats (анлийското му заглавие) ми беше приятно-странен. Историята на един доста нетрадиционен „любовен триъгълник”. Много цветен филм. С интересна музика. Много приятни режисьорски решения на места – как са построени кадрите с двамата главни герои в началото, забавените каданси... Много забавен финал, според мен. По-скоро препоръчвам. Но не знам дали ще хареса на всеки.

mia4ik, гледах и ми хареса Peace много нестандартен, младежки чаровен, страхотни цветове, много добра игра на главната героиня и добър кастинг. като интериор, дрехи и аксесоари - много приятен за окото, особено Marie.
камерата така ми напомняше за Кар Вай, но паралелът не ме подразни, а напротив. определено бих изгледала и другия филм на режисьора "I killed my mother", но никъде не го намирам.

# 91
Втора част на Сагата са епизодите от 8 до 13 според линка от пайрът бей. Според описанието на епизодите в имдб, филмът свършва с еп. 13 (http://www.imdb.com/title/tt0377125/episodes).

Соумс и според мен е много нещастен човек. Цял живот обичаше една жена, която (почти) нарочно го направи нещастен. Актрисата, която изигра Айрини, никак не ми хареса и не пасваше на образа. Излъчваше някаква вечна меланхолоия, всеки път ми се доспиваше като я видя.

# 92
Като отворихте дума за Скандинавието, гледали ли сте "Kitchen stories"?
Сладък филм, симпатичен и забавен (без да е смешен) Simple Smile.
Все пак има този недостатък, че общо взето всичко се случва в първата половина на филма и към финала няма особено развитие и някаква кулминация.

# 93
  • Toronto
Vanya I, Solley  Hug  bouquet - успокоих се, че не съм сама. Бях започнала да се чудя дали нещо не съм наред newsm78 Мисля, че не беше никак подходяща тази актриса и от там и усещането за лигавост, несигурност, нерешителност. Иначе героинята... нещата не са толкова прости - Айрини каза на Соумс в самото начало, че ако не потръгне, ще иска да се разделят. Тя не го лъга че го обича, беше принудена от обстоятелствата да се омъжи за него. Явно не може да намери в сърцето си малко топлинка, понякога така се получава в живота, просто се разминават хората. Не ви ли се е случвало да говорите с някого за едно и също нещо, а сякаш говорите на различни езици... Любовта на Соумс пък беше обсебваща, споняйки си това, което майка му каза за тази случка в детството му, си мисля... много малко хора биха издържали на това, в края на краищата при него се оказаха само майка му и дъщеря му, макар това да е друг вид любов.

# 94
"Образът на героинята ме накара да я намразя. Този тип жени не ги разбирам, не искам да им подражавам и не искам да ги имам около мен - студена, незнаеща какво иска, вечно търсеща спасение, лутаща се дори и след като намира спасението си."

Ваня го каза точно, според мен. Айрин не ми допадна и не можех да си го обясня, отдадох го на меланхоличния и образ. А всъщност артистката беше перфектна, точно толкова колкото и Соумс. На повърхността виждаш в нея бледа нежна роза, в него изкривено от омраза лице, а като се вгледаш в дълбочина тя е безчувствена, а той копнее за обич.

# 95
  • София
Да, различните мнения за мен само потвърждават, че монетата има две страни.
Мисля, че именно това се вижда много ясно в образите на Айрини и Соумс, защото и мнението на tuparowa е също толкова вярно, колкото и на Елпида за това, което виждаме отвън... особено имайки предвид, че са показани доста години от техния живот.

# 96
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Les amours imaginaires – реших да видя нещо от собствения си списък на премиерите през февруари, при това нещо по-алтернативно. Нищо не знаех за този 22-годишен канадски режисьор - Xavier Dolan. Видях, че предишният му филм е бил много награждаван. След като изгледах този, със сигурност ще си потърся и другия. Самият филм Heartbeats (анлийското му заглавие) ми беше приятно-странен. Историята на един доста нетрадиционен „любовен триъгълник”. Много цветен филм. С интересна музика. Много приятни режисьорски решения на места – как са построени кадрите с двамата главни герои в началото, забавените каданси... Много забавен финал, според мен. По-скоро препоръчвам. Но не знам дали ще хареса на всеки.

mia4ik, гледах и ми хареса Peace много нестандартен, младежки чаровен, страхотни цветове, много добра игра на главната героиня и добър кастинг. като интериор, дрехи и аксесоари - много приятен за окото, особено Marie.
камерата така ми напомняше за Кар Вай, но паралелът не ме подразни, а напротив. определено бих изгледала и другия филм на режисьора "I killed my mother", но никъде не го намирам.
Моля ви, ще споделите ли как се добрахте до филма, тай нали е от тазмесечните премиери   bouquet?

# 97
  • в морето до колене
mia4ik, гледах и ми хареса ... определено бих изгледала и другия филм на режисьора "I killed my mother", но никъде не го намирам.
Радвам се, че ти е харесал.  Simple Smile
Ето къде намерих и другия - http://thepiratebay.org/torrent/5421136/J.Ai.Tue.Ma.Mere.%5BI.Ki … er%5D.DVDRip.XviD
Мисля, че и тези английски субтитри стават - http://www.subs.to/download/subtitles/875128/jai_tue_ma_mere_%282009%29 - пуснах ги за малко, изглеждат ми прилични като превод и синхронизация.
Аз вероятно ще го гледам чак през уикенда. Ако ти успееш по-рано, сподели какво мислиш.

П.П. - Мисля да потърся и някой по-ранен негов актьорски филм. Режисьорските му проекти са отражение на личната му сексуална ориентация. може пък да е изиграл нещо, което не е свързано с гей-тематика. Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 22:35 от mia4ik

# 98
  • в морето до колене
Моля ви, ще споделите ли как се добрахте до филма, тай нали е от тазмесечните премиери   bouquet?

Джой, мисля че по-назад в темата дадох линка от "пиратите", от който го изтеглих.
Това, че е премиерен в САЩ през февруари нищо не значи - филмът е канадски, така че вероятно е излязъл в Канада доста по-рано.

# 99
  • София
joy_r, виж по-назад към 3-4 страница mia4ik е дала линк към филма в пиратите Peace

а ето я и самата mia4ik, златна си, благодаря и за другият линк  bouquet

# 100
Имам някакъв блед спомен, че като дете съм гледала друг сериал "Форсайтови" и тогава се следеше с невероятен интерес от целокупното население. Почва музиката... и "...по романа на Джон Голсуърти"  По късно си спомням и за "Портрет на една дама", и това съвсем не са новите продукции от последните десетина години , а преди 120  /пфууу, хвърчат си годините/.

Относно "Милениум" -трилогията ми хареса изключително много. По препоръка от този подфорум я гледах преди близо година. От тогава приятно съм изненадана и от много др.европейски филми, които бях леко пренебрегвала, заради американската лавина.

# 101
Благодаря ви, момичета, следващия път ще прочитам по-подробно, преди да питам   bouquet
Иначе мен линк от пиратите не ме устройва, че много ги следят тук, дано се намери някой ентусиаст да го качи на бг тракер Rolling Eyes

Предполагам всички сте гледали това

но аз отново го препоръчвам, струва си насладата да се гледа отново и отново.
Напоследък съм на Мерил Стрийп вълна, препоръчайте ми нещичко по-старо.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 22:56 от joy_r

# 102
Имам някакъв блед спомен, че като дете съм гледала друг сериал "Форсайтови" и тогава се следеше с невероятен интерес от целокупното население. Почва музиката... и "...по романа на Джон Голсуърти"  По късно си спомням и за "Портрет на една дама", и това съвсем не са новите продукции от последните десетина години , а преди 120  /пфууу, хвърчат си годините/.

Тъкмо четох нещо интересно преди малко по въпроса...

"...Ала сред тях се открояваше с истинско аристократично величие една от легендите на съвременното кино и театър - знаменитият Майкъл Йорк!

Великолепният актьор остана в паметта на цяло поколение български зрители още с участието си в телевизионния сериал “Сага за Форсайтови” (26 епизода), излъчен у нас през 1971. Дотогава подобна телевизионна поредица не бе показвана, а дублирането на всички екранни персонажи (и мъже, и жени) само от един глас - на незабравимия Апостол Карамитев, бе невероятно постижение. Сега в Анталия още при първото зърване на Майкъл Йорк в луксозното фоайе на културния център “Ататюрк” в съзнанието ми изплува тъкмо неговият образ като Джоли Форсайт."

http://www.imdb.com/title/tt0061253/

http://www.monitor.bg/article?id=174746

# 103
  • In The Middle Of Nowhere
joy_r, Sophie's Choice (1982) ако не си го гледала Peace

# 104
Много любим, един от филмите, на които съм ревала с глас. Други такива са ми "В името на отца" и "Боксьорът"

Общи условия

Активация на акаунт