Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVI

• 48 801
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
И аз да се запиша в новата тема.  bouquet Ще се постарая да бъда кратка... Rolling Eyes

"Stay" / "Остани" (2005) -  с Юън Макгрегър, Раян Гослинг, Наоми Уотс. Не ми хареса, по принцип не харесвам особено този тип филми, но има много по-добри от Стей. Самата идея не ми хареса, твърде повърхностно беше...

"Finding Forrester" / "Да откриеш Форестър" (2000) - със Сър Шон Конъри. Невероятен филм! Определено е от онези филми, които оставят следа след себе си. Докосна ме, разплака ме, стана ми едно такова мило... Heart Eyes

"Closer" / "Отблизо" (2004) - с Джулия Робъртс, Натали Портман, Клайв Оуен, Джуд Лоу, все любими актьори. Heart Eyes Много хубав филм, динамичен, задържа ми вниманието през цялото  време, а като свърши исках още и още... Миличкият Джуди... Heart Eyes

"Women in Trouble" / "Жени в беда" (2009)
- не е лошо филмчето, интересно е как са преплетени историите... Crazy

"The A-Team" / "А отборът" (2010)
- с Лиъм Нийсън, Брадли Купър, Джесика Бийл. Готино, приятно и много забавно екшънче. Laughing

"Repo Men" / "Разпоредителите" (2010) - с Джуд Лоу, Форест Уитъкър. Измишльотинка малко, но е хубаво филмче. На Форест много му ходи ролята на психар, а щом е с Джуд няма как да не ми хареса. Whistling Grinning

"The Dark Lurking" / "Дебнеща тъмнина" (2010)
- австралийски, но не струва въобще! Актьорската игра на 0, ефектите и те, замисълът и сюжетът пък да не ги започвам... Какви паднали ангели бяха намесили, ужас! ooooh!

"Witchville" / "Селото на вещиците" (2010)
- приказка за вещици с лоша актьорска игра...

"Nine Dead" / "Деветима мъртви" (2010) - много интересен трилър, непредсказуем до самия край. Heart Eyes

"The Town" / "Градът" (2010) - режисьор Бен Афлек, с Бен Афлек, Ребека Хол. Предубедена бях, понеже не съм фен на Бен, но ме изненада, хареса ми трилърчето, интересно беше.

"Tangled" - "Рапунцел" (2010) - много забавна и приятна анимацийка. Laughing

"The Man From Nowhere" / "Непознатият" (2010)
- южнокорейски трилър и като за такъв е добре филмът, но естествено със солидно количество кръв. Grinning

"Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie" (2010) - вероятно на любителите на играта ще им  хареса, на мен ми беше скучен...

"Life as We Know It" / "Такъв е животът" (2010) - с Катрин Хейгъл, Джош Дюамел. Много ми хареса, на някой места се просълзих, а на някой направо се скъсах от смях. Joy

"The Big Bang" / "Големият взрив" (2011) - с Антонио Бандерас. Голяма глупост е този филм. Много ме издразниха тези протони и божествени частици и пр. ooooh!

"Due Date" / "Път с предимство" (2010) - с Робърт Дауни-мл., Джейми Фокс. Обожавам Робърт! Heart Eyes Много забавно и приятно филмче.

"Gulliver's Travels" / "Пътешествията на Гъливер" (2010) - нищо особено не е, спокойно можех да мина и без да го гледам.

"The Fighter" / "Боецът" (2010) - с Кричън Бейл, Марк Уолбърг. Не е лош филмът, но според мен не е това ролята на Бейл, която заслужава Оскар...

"Shaolin" / "Шаолин" (2011) - с Джаки Чан, азиатски е. Не е лош, тъжен е на моменти, бойните сцени са на ниво. Wink

"Forrest Gump" / "Форест Гъмп" (1994) - с Том Ханкс. Хубав е, но е типично американски, леко муден и скучен на моменти. Но Том Ханкс... Том Ханкс... Heart Eyes Heart Eyes

"The Eagle" / "Орелът" (2011)
- с Чанинг Тейтъм, Донълд Съдерланд. Много ми беше интересен! Става въпрос за изгубеният 9-ти легион, загадка и до днес.

"Morning Glory" / "Сутрешен блок" (2010)
- с любимата ми Рейчъл Макадамс, Харисън Форд, Даян Кийтън. Приятно, забавно филмче за разтоварване. Wink

"Unknown" / "Без име" (2011) - с Лиъм Нийсън, Даян Крюгер. Интересен, динамичен трилър, може би леко предсказуем накрая, поне за мен. Grinning

"Death Race" / "Смъртоносна надпревара" (2008) - с Джейсън Стейтъм. Готино екшънче, секси Джейсън, добри ефекти ии готин край. Heart Eyes

# 106
Ех, Анн Шърли, ти направо ме разби с дублажа на Апостол Карамитев! Че той направо си говорел на два гласа, пък ние зяпнали и гледаме ли гледаме.  #Crazy

# 107
Имах много лоша кино-седмица, но ако някой все пак се излъже:
Morning Glory - Рейчъл МакАдамс абсолютно безпомощна и неспособна да управлява ролята си. Жестове, мимики и неизмита коса - това ли са продуцентите на сутрешно блокове? Даян Кийтън е една и съща вече 10 години, само Индиана-та оправяше бозата. И така, кому бе нужен отворения край?
The Romantics - това незнам защо си го причиних. Лошо, лошо, много  лошо - зле подбран каст / Дюамел какво прави в този филм, а и никой ли не му каза, че човешкото лице има уникалната спосбност да се променя?; Кейти Холмс - това момиче трябва да спре да се напъва да бъде актриса и да спре да си показва краката; Анна Пакуин - не можех да се отърся от чувството, че от ъгъла ще се появи Бил и ще чуя "Суки' -поздрав за почитателите на True Blood- и общото усещане, че нещо химията не се получава/, а той би трябвало да бъде основата на филма; твърде театрален и зле режисиран. Не препоръчвам!
How Do You Know - това /не мога да го нярека филм/ пък съвсем не го разбрах. Имах чувството, че гледах едновременно няколко лоши филма. Поредно доказателство, че един от най-абсурдните Оскари е този на Рийс Уидърспуун - или й трябват пари и затова играе в "нещото" илипросто толкоз си може. За Джак Никълсън няма да кажа нищо - само ми интересно и той кога ще разбере, че романтичните неща не са него. Единственото по-свежо нещо бе Оуен Уилсън,ама и него вече сме го гледали в такава роля. Горещо НЕ препоръчвам!

# 108
  • София
veselinkaJoyможе да е спам, но искам да ти кажа, че с глас се смея на постинга ти...целия и особено:

Morning Glory - Рейчъл МакАдамс абсолютно безпомощна и неспособна да управлява ролята си. Жестове, мимики и неизмита коса - това ли са продуцентите на сутрешно блокове?

The Romantics -  Дюамел какво прави в този филм, а и никой ли не му каза, че човешкото лице има уникалната спосбност да се променя?;Кейти Холмс - това момиче трябва да спре да се напъва да бъде актриса и да спре да си показва краката; Анна Пакуин - не можех да се отърся от чувството, че от ъгъла ще се появи Бил и ще чуя "Суки'

# 109
  • София
veselinka  Joy
Мога да ти кажа, че като любителка на Истинска кръв и аз чаках Бил да каже Суки.
И аз с глас се смея на поста ти.

# 110
  • Стара Загора
Благодаря за страхотните предложения  bouquet  bouquet
Ще се възползвам Heart Eyes

# 111
  • Belgium
veselinka тотално ме отказа от How do you know, едни час и нещо ми освободи  Laughing

Рийз Уидърспуун доколкото помня взе Оскар за Walk the line и това е единственият и добър филм. В този ред на мисли, го препоръчвам. Прекрасен Хоакин Финикс, жалко че се отказа от киното.

Не мога обаче да се въздържа да не напиша едно похвално слово за Милениум. От коментарите тук човек може да остане с грешното впечатление, че това е поредица, посветена на шведските психари. Обаче не е. Само първата книга третира такъв частен проблем и след края и човек въздъхва "Е тука при нас това няма как да се случи". Нещо като катарзиса в края на книга на Стивън Кинг, когато всеки е спокоен, че няма вампир в гардероба.

Във втора и трета книга обаче, нещата вземат съвсем друг обрат, там е показано как едно демократично правителство (в случая шведското) е готово да съсипе живота на свои невинни граждани в името на прикриването на своите интереси. А подобни схеми са валидни на международно ниво. Стиг Ларшон е планирал 10 книги, но умира внезапно от сърдечен удар, като има съмнения дали смъртта му е естествена. Дори не мога да си представя какво би написал в тези книги, но част от фактите, за които пише, почиват на реални събития.

# 112
  • Paris
Не мога да повярвам, че съм пропуснала такъв филм!! "Били Елиът"

Прекрасен! Прекрасна актьорска игра, прекрасна музика, прекрасен сценарий за една красива мечта...
Задължително трябва да се гледа!!!
Да допълня: сестра ми миналата седмица е гледала в Лондон мюзикъл по филма и сподели, че вече пета година се играе по два пъти на ден и залата винаги е пълна. Който има възможност, задължително да се възползва. Peace

# 113
  • София
Не мога да повярвам, че съм пропуснала такъв филм!! "Били Елиът"

Прекрасен! Прекрасна актьорска игра, прекрасна музика, прекрасен сценарий за една красива мечта...
Задължително трябва да се гледа!!!
Да допълня: сестра ми миналата седмица е гледала в Лондон мюзикъл по филма и сподели, че вече пета година се играе по два пъти на ден и залата винаги е пълна. Който има възможност, задължително да се възползва. Peace

да, прекрасен филм е, много пъти съм писала, че ми е любим. ама и Stephen Daldry прави все такива хубави филми.
и мюзикъла в Лондон гледах, също го препоръчвам, но все пак не ми хареса колкото филма Peace

# 114
  • В светлината на слънцето
Гледах днес "Световна инвазия: Битката за Лос Анджелис" (ох, че дълго заглавие) - http://www.imdb.com/title/tt1217613/
Внимание: спойлери! (очаквани и подразбиращи се покрай името и тематиката на филма).
Та накратко става дума за следното: шепа американски войници с голи ръце и чифте пищовье (на които по някое време им свършват и мунициите) опаткват като едното нищо масираната атака на гадни извънземни накуп с високотехнологичните им оръжия, и съответно спасяват света. Wink Ура! Никога не съм се съмнявала, че бъдещето на човечеството зависи и ще бъде спасено именно от самоотвержения американски войник, способен с последния патрон/граната или друга бойна единица за смърт да срази гигантска извънземна джаджа, която иначе умее да помита всичко пред себе си. Wink
Сега малко по-сериозно. Филмът си заслужава, но да се гледа на голям екран. Като изключим обичайния сюжет, който не изненадва с абсолютно нищо, останалото е на добро ниво. Изключително мъжки филм. Определят го като нещо средно между "Блек Хоук" и "Денят на независимостта". Акцентът обаче се съсредоточава максимално върху войниците и войната през техния поглед. Хареса ми операторската работа: комбинация от статична, подвижна и камера на ръка. Като с последната не е прекалявано, така че да получиш морска болест, гледайки. Използвана е рационално и на точните места с цел да се внесе доза документализъм на събитията. Няма дигитални спецефекти или ако има, то те са едва забележими. Но пък има много пиротехника, добра сценографска работа, добър грим и както вече казах, отлична камера. Тоест: ако харесвате военни филми, то този ще ви хареса. Peace Но не отивайте с голяма кошница и не чакайте чудеса от героизъм от сценаристите. Чудесата ги вършат американските войници, но за това вече казах - бъдещето на човечеството е в техни ръце. Mr. Green

# 115
Аз много харесвам Рийз, но How do you know е пълна боза. Сценария е абсолютно безинтересен. Много много повече може да се направи с тези 4ма страхотни актьори.

Morning Glory - симпатично филмче, въпреки че главната героиня не е убедителна.

Искам да изтегля Just Go with It , но не го намирам с добро качество. Ще съм благодарна ако някой сподели от къде го е изтеглил.

И на последно място Love and other drugs- добре замислено като история, обаче Ан не се справя добре, нито на един път не и повярвах, че е болна от Паркинсон. Галахар и той не ме впечатли. Отвратена съм от цялата реклама на лекарства във филма. Антидепресантите, които ги раздават във филма като бонбонки, могат да имат ужасни странички ефекти, стигащи до самоубийства. Нито един път не показаха мръсотията в тези среди. ooooh! Историята между героите задържа вниманието, но като цело не съм впечатлена.

# 116
  • в морето до колене

Искам да изтегля Just Go with It , но не го намирам с добро качество. Ще съм благодарна ако някой сподели от къде го е изтеглил.

И на последно място Love and other drugs- ... Отвратена съм от цялата реклама на лекарства във филма. Антидепресантите, които ги раздават във филма като бонбонки, могат да имат ужасни странички ефекти, стигащи до самоубийства. Нито един път не показаха мръсотията в тези среди. ooooh!

Just Go with It все още е само САМ-версии, доколкото разбирам. Но тази, която аз изтеглих от Замунда беше прилична... Само на две-три места се разклати камерата в ръцете на снимащия  Grinning И субтитри нямаше все още. Ама на този филм повече усилия не си струва да се отделят ИМХО

Обаче за Love and other drugs съм готова да споря - според мен цялата първа част на филма е посветена именно на порочните практики при продажбата на лекарства. Смятам, че авторите са се опитали донякъде да осмеят "мръсотията в тези среди". Но не чак да тръгнат на кръстоносен поход с/у фармацевтичните компании. Все пак филмът не претендира да е нещо от типа на "Вътрешен човек" или "Ерин Брокович"... а просто да е ром-ком ситуиран около професията на главния герой. Но чак пък да се възприема като "реклама на лекарства" - не мисля че има основание такова твърдение. Пък и "като бонбонки" раздаваха ВИАГРА, която в наши дни вече няма нужда от реклама. Grinning

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 17:07 от mia4ik

# 117
Pfizer, Zoloft  и тн. са имена на реални компании и лекарства. Затова и го сложих в графа реклама.
Наистина може да има елемент на осмиване, но мен лично ме издразниха. Tired Очаквах точно романтична комедия, която да ме разпусне, ама  вложих повечко емоции  Laughing Но за това определено съм виновна аз. Wink

Мерси много за Just go with it, аз уж проверявах от време на време за него там, но съм пропуснала наскоро. А от пиратите смъкнах един вариант, където ни се чува, ни се вижда нещо. Laughing

# 118
  • Paris
Aurora Hug Така, майсторът си е майстор. Няма лош филм. Peace

# 119
  • Belgium
Нормално е в  Love and Other Drugs да има имена на реални компании, все пак сценарият е по книга, писана от служител на Pfizer.

И аз като mia4ik смятам, че филмът осмива фармацевтичната индустрия.

Общи условия

Активация на акаунт