Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVI

• 48 833
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • In The Middle Of Nowhere
Фреш, мерси! Е предпологам, че Койна Русева е обрала черните точки на Аурора, откривайки прилика с описанието и с американската й колежка  Grinning

# 421
Още не съм гледала Love.net и в следващите 2-3 седмици едва ли ще имам възможност.
Но въпреки отрицателните коментри съм добре настроена. На мен Мисия Лондон хич не ми хареса, така че се надявам с Aurora  да имаме различни вкусове.  Peace

# 422
И на мен "Мисия Лондон" никак не ми допадна. Нито като сюжет, нито като актьорска игра, нито като нищо.
Снощи гледах " Норвежка гора". С голямо желание започнах да го гледам, като върла фенка на Харуки Мураками. Явно обаче има още хляб да изям, докато свикна с похватите на японското кино и играта на японските артисти. Всъщност адски безчувствени ми се струваха всички герои, колкото и да ревяха и да крещяха на моменти. Любовните сцени ми граничеха с фригидност, още повече, че актьорите в очите ми бяха почти деца. Но някак лишен от истински чувства ми се стори филмът. Музиката (  пронизващи мозъка цигулкови сола) заглушаваше гласовете на актьорите и към края вече гледах с бяс и нетърпение, цялото това мъчение да свърши. Очаквах наистина много повече "Бийтълс" и много повече "Норвежка гора". Това, което ми хареса и ще запомня бяха една прекрасна свежозелена трева и горските и зимни пейзажи. Като цяло работата на оператора ми хареса.

# 423
Last Night - Страхотна актьорска игра, почувствах всяка една емоция, всяко едно чувство - все едно съм на мястото на някой от героите.
Прекрасен режисьорски дебют на Massy Tadjedin.

# 424
Aurorа, успя да ме развеселиш с коментарата ти на този филм. Аз планове да го гледам нямам никакви, а след написаното се поздравявам за решението.
WInters bone-сега, незнам дали е коректно от моя страна да коментирам филм, който не догледах,но стигнах почти до края. Муден, мъчителен, неразбираем / героите обитаваха един свой свят,в който за съжаление зрителят не е допуснат, а да бъде само наблюдател някак не върви точно с този тип истории/. Не успях да съчувствам на главната героиня, нито пък да и се ядосам - абе май този филм не предизвика никакви емоции в мен. И чак пък номинация за "Оскар", хм? Ако обичате филми за т.н. white trash може и да ви допадне този, аз лично предпочитам едно друго кино.....

# 425
Цитат
WInters bone-сега, незнам дали е коректно........
Според мен напълно си заслужава номинациите и то много повече от "Черният лебед" и "Социалната мрежа" Thinking

# 426
  • Toronto
Снощи гледах Los ojos de Julia, доста добър испански ужасо-трилър. Държа ни в напрежение до самия край, но не е тип ужасен ужас, по-скоро като за Студио Х едно време.
Другият беше френски, на Guillaume Canet - Les petits mouchoirs. Бях го изтеглила, но го гледах снощи по препоръка на Гея (Гея   bouquet ) Много добър филм, типично френски някак си - и смешен, и сериозен, и тъжен в определени моменти, както си е в живота. Характерите на героите представени цветно, ако мога така да се изразя, с качества и недостатъци, слабост и решителност. Любимият на Гея Беноа Мажимел беше страхотен, но същото може да се каже и за останалите, добра игра! Гледайте го, заслужава си!
Препоръчвам и двата всъщност.

# 427
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И аз благодаря на Гея, не само за препоръката, но и за магнета Hug. Много хубав филм. Хем не много натоварващ, хем достатъчно сериозен, с наистина добри актьори, типично френска смесица от радост, тъга, истерия и тънка ирония, а краят беше  леко неочакван и, по бабешки казано, поучителен.

# 428
Онзи ден гледах The Bucket List с Морган Фрийман и Джак Никълсън. Страхотни са тези двамата, и диалозите са добри. Изпитах цялата гама от емоции - смях се с глас, както и пуснах няколко сълзички. Препоръчвам.  Peace 

# 429

WInters bone-сега, ...Муден, мъчителен, неразбираем / героите обитаваха един свой свят,в който за съжаление зрителят не е допуснат, а да бъде само наблюдател някак не върви точно с този тип истории/. Не успях да съчувствам на главната героиня, нито пък да и се ядосам - абе май този филм не предизвика никакви емоции в мен. И чак пък номинация за "Оскар", хм? ....

Точно с тези думи съм напълно съгласна (рядко ни се случва, veselinka , но като се случи и ни съвпадат мненията Wink ) ...
Аз го догледах, но с голямо отегчение. За мен това са едни напълно непознати за обикновения зрител реалии, които той (обикновеният зрител) така или иначе няма желание да опознава. Като добавим псевдо-уестърн атмосферата, акцента на местното население, странните социални взаимоотношения, пейзажа и т.н. мисля, че доста малко хора ще бъдат съпричастни на драмата на героинята  newsm78

П.П. Май това момиче ще играе главната роля в "Игрите на глада" и тя е ок според мен, но там пък за мъжките персонажи е трагедия  Sunglasses

# 430
Не помня този филм коментиран ли е, но горещо го препоръчвам Peace
Силен филм, много добра игра, разтърсваща история - The Way Back
В последната сцена разпознах двама бълг. актьори, после прочетох, че има и други, и че част от сцените са снимани в България. Аз обаче не разпознах нищо.
http://www.imdb.com/title/tt1023114/

# 431
Гледах на кино Love.net - филма си заслужава!

# 432
The Fighter- ето на това му казвам добър филм по истински случай. Историята те грабва и повлича още с първите кадри, зрителя мечтае, ядосва се, страда, бие се заедно с братята / лично аз исках да  тресна един ъперкът на Крисчън Бейл/, преживява всяка една миля от техния път към върха. Страхотен филм, който горещо препоръчвам! Двата Оскара /за поддържащи роли/ са повече от заслужени. Крисчън Бейл е тоталния хамелеон, но започвамд асе притеснявам за неговото здраве.

# 433
Привет на всички,
Не съм ви чела отдавна, и нямам време да изчета тази тема (по-късно ще го направя). Включвам се с един въпрос:
Къде да намеря този филм: Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009) В замунда и арена го няма.
Благодаря предварително!

bouquet

# 434
Привет на всички,
Не съм ви чела отдавна, и нямам време да изчета тази тема (по-късно ще го направя). Включвам се с един въпрос:
Къде да намеря този филм: Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009) В замунда и арена го няма.
Благодаря предварително!

bouquet
тук го има

Общи условия

Активация на акаунт