Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVI

• 48 776
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Какво е английското заглавие на "Сред вълци"? Не го откривам като направя буквален превод...

# 526
  • In The Middle Of Nowhere
Какво е английското заглавие на "Сред вълци"? Не го откривам като направя буквален превод...

Among Wolves (2010)

# 527
Гледах Shallow Grave на Дани Бойл. Личат си сходствата с бъдещия Трейнспотинг, най-ярко ми се открои едно бебе-играчка, веднага си спомних пълзящото в другия култов филм. Може би не ми хареса това, че не остана друго освен напрежение в този филм. Едно постоянно чакане за развръзката. И все пак, добрата стара тема за алчността и предателството към приятелите. Радвам се, че не го пропуснах и странно, навява ми спомен за филма на Уди Алън Cassandra's Dream, и в него участваше Юън Макгрегър.

# 528
  • София

Among Wolves (2010)

Благодаря ти, гледах го в списъка, но реших, че не е той, тъй като е с някакво друго заглавие на оригиналния си език! Много е лошо като нямат по едно изречение за фабулата, значи!

# 529
Гюс Ван Сант ще представя новия си филм на фестивала в Кан. А новият на Уди Алън ще го открие.
http://thefilmstage.com/wp-content/uploads/2010/10/restless1.jpg

http://www.iwatchstuff.com/2011/03/17/midnight-in-paris-poster.jpg

# 530
# 531
А някой гледа ли Limitless? Отзиви?

# 532
  • София
искам да благодаря на куп народ, който обсъди преди няколко страници и препоръча "Сага за Форсайтови", полека-лека изгледах всички серии, много ми допадна Hug

изгледах и отдавна отлежаващия ми Let Me In - за подобен тип истории никога нямам положителна нагласа, но този много ми допадна - различен и ефектен Peace

# 533
  • Ænima/Albuquerque
Аурора, гледай оригинала "Let the right one in", много по-добър е!

# 534
Снощи гледах "Av mevsimi" (2010, Turkey) http://www.imdb.com/title/tt1668191/ - Идея си нямам как се превежда, а спомен нямам какво беше в началото на филма като заглавие, но е криминален трилър. Хора, нямате представа на колко светлинни години зад тези хора сме в правенето на кино! Няма такива картини (целият филм е през един супер синкаво сив филтър), няма такива масови сцени със супер дълги кадри, в които се вижда, че е помислено за всеки статист или второстепенен герой какво да прави, за да пресъздадат динамика, сценарият е невероятен! На втората минута свикнах с това, че се говори на турски, но си имах чувството, че гледам американски филм от най-добрите. Само дето е безумно дълъг, дават го 140 минути, на мен поне 3 часа ми се видяха, защото адски ми се спеше, но си го изгледах! Дори като се замисля, не знам дали е имало сцени, които е можело да се махнат или да се съкратят, просто всичко си му беше ОК на филма!

Прекрасен филм! Благодаря за препоръката, никога не бих попаднала на него.

# 535
Понеже се вълнувам от предтоящия фестивал в Кан, днес са определили заглавията, които ще се състезават. Някои от тях са
Sleeping Beauty - ако сте гледали Лемъни Сникет там участва Emily Browning. Вече е пораснала, а трейлърът казва Jane Campion presents http://www.youtube.com/watch?v=X0YO4psaHNo

Takashi Miike - Ichemei (Hara-Kiri: Death of a Samurai)

La piel que habito - новият на Алмодовар, история за отмъщение. Участва Бандерас.

За Tree of Life на Терънс Малик се знаеше отдавна. http://www.youtube.com/watch?v=WXRYA1dxP_0

Habemus Papam - Nanni Moretti

Melancholia
http://www.youtube.com/watch?v=x_xsm46s2Gg  Надявам се Кирстен Дънст да е внесла от присъщата си жизнерадост в поредната мрачна история на Триер.

We Need to Talk About Kevin - на Lynne Ramsay, на която съвсем наскоро гледах Morvern Callar и не съм сигурна дали ми хареса.

This Must be the Place - участва Шон Пен

Drive - с Райън Гослинг и Кери Мълиган

Извън състезанието е филмът, режисиран от Джоди Фостър The Beaver....и Карибски пирати Mr. Green

# 536
Аурора, гледай оригинала "Let the right one in", много по-добър е!

На моменти се допълват, но и аз задължително препоръчвам оригинала, особено след като ти е допаднал този  Sunglasses

# 537
Понеже се вълнувам от предтоящия фестивал в Кан, днес са определили заглавията, които ще се състезават...

Много ти благодаря, Джуд   bouquet днес и аз си мислех за Кан...За съжаление обаче, почти нищо не гледам напоследък...(лични причини)... Между другото съм почти сигурна, че почти няма други хора - освен теб и мен -  с положителни впечатления от Кирстен Дънст  Simple Smile...

# 538
  • Toronto
Снощи гледах "Av mevsimi" (2010, Turkey) http://www.imdb.com/title/tt1668191/ - Идея си нямам как се превежда, а спомен нямам какво беше в началото на филма като заглавие, но е криминален трилър. Хора, нямате представа на колко светлинни години зад тези хора сме в правенето на кино! Няма такива картини (целият филм е през един супер синкаво сив филтър), няма такива масови сцени със супер дълги кадри, в които се вижда, че е помислено за всеки статист или второстепенен герой какво да прави, за да пресъздадат динамика, сценарият е невероятен! На втората минута свикнах с това, че се говори на турски, но си имах чувството, че гледам американски филм от най-добрите. Само дето е безумно дълъг, дават го 140 минути, на мен поне 3 часа ми се видяха, защото адски ми се спеше, но си го изгледах! Дори като се замисля, не знам дали е имало сцени, които е можело да се махнат или да се съкратят, просто всичко си му беше ОК на филма!

Прекрасен филм! Благодаря за препоръката, никога не бих попаднала на него.

pina, точно влизам и аз да кажа същото Laughing На мен не ми беше дълъг филма, освен това бих казала, че турците са направили добър трилър без да избягат от балканската си същност и изобщо не ми напомни Холивуд. newsm78 Възможно е да са взаимствали някои похвати, не знам, не съм специалист, но филма е добър, макар и края да не беше супер изненадващ. Препоръчвам и аз също.
Гледах също и препоръчвам The Rite. Освен духовния смисъл, който има за мен филма, Антъни Хопкинс... не знам какво да кажа за него, страхотен! Какви превъплъщения, каква смяна на една личност с друга, ставаща пред очите ни... нямам думи! Също така повдига много въпроси филма... поне за мен е така Peace Но смятам, че ще е интересен за много хора.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 22:20 от tuparowa

# 539
  • Далече
Понеже се вълнувам от предтоящия фестивал в Кан, днес са определили заглавията, които ще се състезават.

И аз досега гледах трейлъри и заглавия. Доста  силна програма..

“Drive”  на Nicolas Winding Refn е неочакван за мен в конкурсната програма. Мислех, че ще е обикновен холивудски трилър.

На “Sleeping Beauty” трейлъра е доста обещаващ и малко страшен на моменти.

“Melancholia”  изглежда интересен, макар и да не съм почитателка на Триер, но е включен и в конкурсната програма.

Гледам и на братята Dardenne ще участва новия филм.

Въпреки, че много хора предричат голямата награда за “The Tree of Life” още от сега, според мен е рано да се каже без никой да е гледал филма още.

The Beaver - май е завършен още миналата година и Мел Гибсън прави уж добра роля, но заради скандалите около него го отложиха.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 22:32 от Alica

Общи условия

Активация на акаунт