Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVI

• 48 786
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Хм, Кики,  Grinning не съм обръщала внимание тук, но според мен тя е недооценена. Дори и само режисирана от София Копола ми е приятно да я гледам.

Alica, знаеш ли нещо за журито? Кои ще са...

# 541
  • Далече

Четох озни ден, че корейския режисьор Bong Joon-ho ще бъде председател за Camera d’or - което мисля е награда за най -добър първи ( дебютен) филм от тук

Сега видях в официалния им сайт председателите в различните категории, за голямата награда е Робърт Де Ниро :

FEATURE FILMS JURY
Robert DE NIRO, President – Actor, Director / USA

THE SHORT FILM AND CINEFONDATION JURY
Michel GONDRY, President – Director / France

UN CERTAIN REGARD JURY
Emir KUSTURICA, President – Director / Serbia    

THE CAMERA D’OR JURY
BONG Joon-Ho, President – Director / Korea

# 542
Мхм, а на красивия постер е удивителната Фей Дънауей

http://media.onsugar.com/files/2011/04/14/3/317/3179441/0d93bfc9 … ce5970c-500wi.jpg

# 543

Четох озни ден, че корейския режисьор Bong Joon-ho ще бъде председател за Camera d’or - което мисля е награда за най -добър първи ( дебютен) филм от тук

Сега видях в официалния им сайт председателите в различните категории, за голямата награда е Робърт Де Ниро :

FEATURE FILMS JURY
Robert DE NIRO, President – Actor, Director / USA

THE SHORT FILM AND CINEFONDATION JURY
Michel GONDRY, President – Director / France

UN CERTAIN REGARD JURY
Emir KUSTURICA, President – Director / Serbia    

THE CAMERA D’OR JURY
BONG Joon-Ho, President – Director / Korea

Благодаря и на теб, Alica   bouquet BONG Joon-Ho и Michel GONDRY имат съвместно участие в "Токио" http://www.imdb.com/title/tt0976060/, който гледах на феста миналата година ...Не го препоръчвам за хора с по-конвенционални възгледи, иначе съм го коментирала много назад  Rolling Eyes Гледала съм и The Host http://www.imdb.com/title/tt0468492/ (мисля, че и него вече съм коментирала) , а в кино-клуба се коментираше и Mother http://www.imdb.com/title/tt1216496/ на същия режисьор, но умишлено не четох коментарите, защото ме очаква  Simple Smile... Въобще още един талантлив азиатец, със способност да провокира различни размисли...
За Мишел Гондри също много положително мога да се изкажа, кой не е гледал "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" http://www.imdb.com/title/tt0338013/...

# 544
  • Далече
На BONG Joon-Ho е и Memories of Murder - един от най - добрите в жанра за серийни убийци според мен.

# 545

unikalen poster!

# 546
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Наистина е великолепен, благодаря ти, Джуд, за него и за подробното инфо. Набелязвам си отсега двата филма на любимия Шон Пен плюс красиво изглеждащите проекти на Кемпиън и Трир.

# 547
Джуд, великолепен постер! Благодаря, че го сподели Peace

В тази тема, или в някоя от другите, беше споменат един испански филм - Volver
http://www.imdb.com/title/tt0441909/
Много ми хареса - не мога да пиша красиво за филмите, но този ме развълнува. Самата история, разказана без излишен драматизъм, отношенията между майка и дъщеря и как обикновените жени стават силни и се подкрепят една друга.
Препоръчвам Peace

# 548
Прекрасен филм! Благодаря за препоръката, никога не бих попаднала на него.
pina, точно влизам и аз да кажа същото Laughing

Снощо на бързо писах, сега да му обърна повече внимание - определено не ми се видя дълъг, просто не усетих кога изтече времето. Да, края не беше супер изненада, но това не беше и целта, струва ми се. Освен криминален трилър, до някъде е и драма. Силно съм впечатлена от съвършено завършените образи, които са изградени на героите. И зрителя влиза в някак интимни отношения с тях. Само едни турци могат да намерят място в криминален трилър за поезия - много меланхолични моменти имаше. Холивудско не намирам нищо, даже би било принизяване за филма, да се сравнява с тамошните касови продукции. Много по- висока класа е.

# 549
  • София
Прекрасен филм! Благодаря за препоръката, никога не бих попаднала на него.
pina, точно влизам и аз да кажа същото Laughing

Снощо на бързо писах, сега да му обърна повече внимание - определено не ми се видя дълъг, просто не усетих кога изтече времето. Да, края не беше супер изненада, но това не беше и целта, струва ми се. Освен криминален трилър, до някъде е и драма. Силно съм впечатлена от съвършено завършените образи, които са изградени на героите. И зрителя влиза в някак интимни отношения с тях. Само едни турци могат да намерят място в криминален трилър за поезия - много меланхолични моменти имаше. Холивудско не намирам нищо, даже би било принизяване за филма, да се сравнява с тамошните касови продукции. Много по- висока класа е.

Всъщност, сравних го с Холивудски, по това, че е направен като един хубав филм с хубав сценарий, добри актьори, добра игра, добра фотография и пр., филм с хубав бюджет. Между другото, не са му малко парите на този филм. Няколко милиона евро, четох някъде.

Може би, с наближаването на края, филмът става предвидим, но в никакъв случай още от началото, или дори когато търсеха онзи наркодилър, ставаше ясно за какви обрати ще става въпрос!

И какви човешки моменти имаше просто - сещате ли се за момента, в който следователят беше в бара и слушаше текста на групата, която репетираше? Смяла съм се с глас!

# 550
Да, да! Много тънки моменти, турците ги умеят.
Аз разбрах сравнението с Холивуд, жалко че така се е наложило, като искаш да кажеш, че нещо е качествено, защото техните продукции, реално, рядко са качествени. Този филм е качествен.
Не е предвидим от самото начало, в никакъв случай, просто към края се изснява, преди финала още, а явно сме възпитани от холивудските продукции това да прави целия филм - финала. В случая пак е много силен финала, но не залага на изненадата, по- скоро драма.

# 551
# 552
  • София
Аурора, гледай оригинала "Let the right one in", много по-добър е!

На моменти се допълват, но и аз задължително препоръчвам оригинала, особено след като ти е допаднал този  Sunglasses

много благодаря, ще видя задължително и оригинала Peace

вчера гледах "Ще срещнеш висок тъмнокос непознат" на господин Алън. може и да не го харесвам, ама редовно го следя какво прави. филмът си е типично в неговия стил - започва леко и ненатрапчиво, сякаш нищо особено не се случва и така и завършва. но не беше лош, изгледах го докрая Peace

На BONG Joon-Ho е и Memories of Murder - един от най - добрите в жанра за серийни убийци според мен.

така си е! а и "Mother" беше изумителен Peace

# 553
Голяма суша откъм филми ми е тази седмица и затова влизам с любимото си питане Аurora, откъде You Will Meet a Tall Dark Stranger?
Mother съм го свалила и чака момента

# 554
  • София
Голяма суша откъм филми ми е тази седмица и затова влизам с любимото си питане Аurora, откъде You Will Meet a Tall Dark Stranger?

veselinka, оттук: http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=254210&hit=1

Общи условия

Активация на акаунт