В момента чета...-5

• 47 306
  • 782
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Харесва ми Laughing

# 481
Аз прочетох "Чучулигата" на Р. Нури. Увлекателна, хубава книга, но сякаш останах маалко недоволна от края - след толкова перипетии и тъга, не очаквах щастлив финал. Но нека поне в книгите хубавото да побеждава.
Започнах "Жената в бяло" на У. Колинс, провокирана от изказването на Приятно ми е, Богиня. Засега върви леко и увлекателно.

# 482
  • Варна
Започнах "Жената в бяло" на У. Колинс, провокирана от изказването на Приятно ми е, Богиня. Засега върви леко и увлекателно.
Стискам палци да стигнеш до края  Mr. Green Аз успях, но на цената на канско търпение.  Mr. Green

Сега започвам трилогията на Кен Фолет "Крахът на титаните". Исках да събера поне трите части на първи том и така да започна, но явно няма да стигне търпението.
Много ми допадна този автор след "Устоите на земята".

# 483
  • Казанлък of all places
Богиня, много ми е интересно с какво те впечатли "Устоите" .
Обяснявам - страх ме е да я започна тази книга. Много медиен шум се вдигна около нея, та не знам дали не тръгвам с голямата кошница. Дръпнах си страници да почета с цел разузнаване -  докъдето прочетох ми хареса като стил...
Ако сте  обсъждали книгата някъде другаде, извинявайте, кажете и ще отида да почета.

# 484
  • Варна
Обяснявам:
1. Обичам исторически романи. В този атмосферата е предадена доста добре.
2. Обичам и архитектура Simple Smile В романа се разказва за катедрали.
3. Допадна ми лекия, но не повърхностен стил на писане.
4. Има много сюжетни линии, много интрига, подмолност, крими елемент - всички съставки на бестселър.
Не казвам, че е шедьовър, не, но е много увлекателно четиво за плажа. Когато искаш нещо леко, но не глуповато.

# 485
  • Казанлък of all places
Прекрасно обяснение. Благодаря! Значи става за път .Simple Smile

# 486

О, това е класика! И филмът е чудесен!

# 487
 По препоръка на форума започвам "Селяни" на Владислав Реймонт. Не я бях чувала тази книга и си мислех, че е някакво малко книжле, а се оказа сериозно издание на "Световна класика" от над 1000 стр. Не съм чела скоро толкова обемно произведение и се надявам да ми хареса, да успея да я изчета. Поне 10 дни ще й отделя.
 А на Кен Фолет съм чела единствено "Жажда за свобода" и ми хареса. Освен, че е много четивно написана, ми беше интересна и с фактите, които научих за първите години от заселването на Америка .Дотогава почти нищо не знаех за този период. Наистина е увлекателно пишещ автор, може би не на шедьоври, но книгите му имат познавателна стойност.

# 488
Девойки, и аз ще пътувам към 8 часа с автобус. С другарчето по седалка сме се наприказвали в този живот, та ми е нужно книжно другарче, за запълване на времето. Дайте идея, хем да не е много тежко, та да става за път, хем да е достатъчно увлекателно да да преживея изключително скучния пейзаж...Някое ново криминале, трилър? newsm78 Само да не е любовно романче, че много мразя Laughing

# 489
Девойки, и аз ще пътувам към 8 часа с автобус. С другарчето по седалка сме се наприказвали в този живот, та ми е нужно книжно другарче, за запълване на времето. Дайте идея, хем да не е много тежко, та да става за път, хем да е достатъчно увлекателно да да преживея изключително скучния пейзаж...Някое ново криминале, трилър? newsm78 Само да не е любовно романче, че много мразя Laughing
Вземи си някоя книжка на Джой Филдинг - "Целуни  мама  за...сбогом", "Другата жена" - малки са и поглъщащи.

# 490
Аз бих взела нещо на Агата Кристи или на Сименон...Може и разкази на Роалд Дал - много, много  увлекателни.
/Добавям към предложенията/

# 491
  • Sofia
Амели Нотомб се чете точно за един път /ако не е дълъг/  Joy

# 492
  • София
И аз скоро се загледах по книгите на тази писателка и щом отзивите са положителни другият път със сигурност ще си купя.Simple Smile

# 493
  • Варна

О, това е класика! И филмът е чудесен!
+1. Четох я като тийн, имам много добри спомени.

# 494
Наминах през библиотеката и се запасих с книжки  Laughing Започвам и така като гледам скоро ще завърша  Mr. Green:

Общи условия

Активация на акаунт