В момента чета...-5

• 47 498
  • 782
  •   1
Отговори
# 435
# 436
В момента чета Изворът на Айн Ранд. Едва на 50-та стр. съм, но определено ми харесва. Прочетох резюмета тук таме и се запалих Simple Smile

# 437
  • Талант на 2012,2013 г.
Започвам "Създателка на вдовици" от Уилям Апъл. Peace

# 438
  • София
Започвам :

# 439
  • Ямбол
Интересно ще ми е да прочета мнението ти след това.
Въпреки малкия си обем, тази книга я зарязах и то на финала. Не можах да я изтърпя. А е много хвалена и харесвана.

# 440
  • София
Да, ще споделя. Любопитството ми се възбуди страхотно сега ....

# 441

Интересна ми е, но иска съсредоточаване и последователност, а не по 10 страници на вечер както напоследък успявам да прочета Sad
Чета я за вдъхновение Simple Smile Отделно продължавам "Пепел от рози"...

# 442
  • София

Интересно ще ми е да прочета мнението ти след това.
Въпреки малкия си обем, тази книга я зарязах и то на финала. Не можах да я изтърпя. А е много хвалена и харесвана.

Прочетох я, бързо се чете. Ами какво да кажа, не ме впечатли с абсолютно нищо, почти никак не ми беше интересна като сюжет (ако това може да се нарече въобще сюжет) и изобщо - много зле написана. Няма дълбочина, накак експресно преминава всичко, при това с 90 % пряка реч. Не ми хареса, определено.
Честно казано не знам защо я хвалят толкова. Може би заради филма, който аз не съм гледала.
Въпрос на вкус.

# 443
  • Ямбол
Вив, много благодаря за бързия отзив.
Успокои ме малко, че си мислех, че аз нещо не съм вникнала както трябва, а и сега не съжалявам за финала.

По темата - аз още си чета "Тъмната половина", почти накрая съм. Добре пише Кинг.

# 444

Харесва ми.

# 445
  • София
Успокои ме малко, че си мислех, че аз нещо не съм вникнала както трябва, а и сега не съжалявам за финала.

Ще ми бъде интересно да се включи някой с положително мнение за "Закуска в Тифани". Все пак да прочета и друго мнение, неприпокриващо се с моето  Rolling Eyes

# 446
  • София

Ще ми бъде интересно да се включи някой с положително мнение за "Закуска в Тифани". Все пак да прочета и друго мнение, неприпокриващо се с моето  Rolling Eyes
Моето е положително, защото я четох точно след "Хладнокръвно" пак на Капоти, което си беше живо мъчение Laughing, иначе "Закуска в Тифани" с нищо не впечатлява, а аз очаквах много повече, трябва да изгледам и филма, може от там да идва голямата популярност.

# 447
  • София
Аз си мисля, че този сюжет, подхванат от друг автор, който да проникне по-дълбоко в нещата и да ги доразвие би бил доста добър. Повърхностния начин по който е написана може би е проблема, знам ли ...

# 448
  • София
И от мен едно положително мнение за "Закуска в Тифани", хареса ми ...

# 449
  • Казанлък of all places
Аз честно казано съм изненадана от отрицателните мнения за "Тифани".
Да , Капоти не е Фокнър, няма дълбаене в бездните на човешката душа и генерални истини за живота; той обаче по моето скромно мнение е един от най-добрите разказвачи в съвременната американска литература.
В самият разказ си има всичко  - и история, и красива главна героиня, и нещастно влюбен , и бягство и каквото ти душа пожелае. А лекотата, с която е разказана историята може би се бърка с лековатост. Не е нещо, което да можеш да дефинираш и да причислиш към жанр . Според мен е разказ за нрави и ценности и начинът , по който хората постигат мечтите си. Не е за това как Одри Хепбърн пуши с цигаре. Simple Smile

"Закуска  в Тифани " не ми е любимата ми книга на Капоти  със сигурност, но самият Капоти ми е любим ,та ще простите очевидната ми пристрастност.

Общи условия

Активация на акаунт