В момента чета...-5

• 47 285
  • 782
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Девойки, и аз ще пътувам към 8 часа с автобус. С другарчето по седалка сме се наприказвали в този живот, та ми е нужно книжно другарче, за запълване на времето. Дайте идея, хем да не е много тежко, та да става за път, хем да е достатъчно увлекателно да да преживея изключително скучния пейзаж...Някое ново криминале, трилър? newsm78 Само да не е любовно романче, че много мразя Laughing

Алън Фолсъм- Завещанието на Макиавели Peace

# 496
Аз пък се чудя дали да почвам "Мисия Лондон" или "Книга за смеха и забравата" на Кундера. newsm78 Май ще ги карам поред.

# 497
Аз пък се чудя дали да почвам "Мисия Лондон" или "Книга за смеха и забравата" на Кундера. newsm78 Май ще ги карам поред.
Изключително различни, а тая на Кундера хич не си отговаря на името, предполагам знаеш, но аз да кажа Wink

# 498
  • София
Дааааааааа,.....
Аз, като почитател на историческите криминални романи, се изръсих с 10 лв. и си купих "Старобългарски загадки. Зад маската на дявола" от Николай Пенчев. и каква изненада!
Главният герой, разследващият престъпленията, е писар. Да, ама при Пол Дохърти и неговите Средновековни загадки също кралски писар разследва.
Писарят е беден, няма пари за дрехи и ботуши, ама е завършил Магнаурската школа!
Още в началото в България на Борис започнаха да ядат царевица, само дето кафе не пият...

# 499
  • Варна
хахах, това се казва географски напредък Simple Smile Царевица при Борис. Нашите мореплаватели-откриватели са най-добрите на света! Simple Smile

# 500
  • Варна/Лондон
хахах, това се казва географски напредък Simple Smile Царевица при Борис. Нашите мореплаватели-откриватели са най-добрите на света! Simple Smile
Joy Joy

# 501
Девойки, и аз ще пътувам към 8 часа с автобус. С другарчето по седалка сме се наприказвали в този живот, та ми е нужно книжно другарче, за запълване на времето. Дайте идея, хем да не е много тежко, та да става за път, хем да е достатъчно увлекателно да да преживея изключително скучния пейзаж...Някое ново криминале, трилър? newsm78 Само да не е любовно романче, че много мразя Laughing
Вчера за върших една на Филдинг See Jane Run и нямам търпение да намеря още от нея,много ме заинтригува,много хубаво четиво,до край в напрежение,просто добър автор!

Вземи си някоя книжка на Джой Филдинг - "Целуни  мама  за...сбогом", "Другата жена" - малки са и поглъщащи.

# 502
Вчера за върших една на Филдинг See Jane Run и нямам търпение да намеря още от нея,много ме заинтригува,много хубаво четиво,до край в напрежение,просто добър автор!

# 503
  • Sofia
Ромен Гари  "Отвъд тази граница билетът ти е невалиден" 

# 504
  • На високо

Да, Филдинг пише добре, но ако попреядеш с нейни романи омръзва. Аз по тази причина, вече доста време не съм чела нищо нейно, а гледам издали са още доста нейни произведения.
А аз от някалко дни насам се запознавам с Джефри Арчър. Първо прочетох "Тревата там е по-зелена", а вчера започнах "Пътеки на славата". Рано е да се каже, но май не съм чак толкова възхитена от автора  Rolling Eyes. Чак ми е неудобно да го напиша, че тук във форума има толкова много хора , които са във възторг от него. А може и да не съм попаднала още на най-добрата му книга.

# 505
  • София
Чак ми е неудобно да го напиша, че тук във форума има толкова много хора , които са във възторг от него. А може и да не съм попаднала още на най-добрата му книга.
Прочетох "Затворник по рождение" и "Синове на съдбата" от Арчър. Харесаха ми - увлекателни са и бързо се четат  Peace Особено първата. Последно от него си взех някакви разкази без да искам - прочетох 3-4 и ми се сториха супер елементарни, при повече въображение и аз бих се справила с написването им  Blush Майка ми категорично не одобри Арчър и го заряза още на първите страници. Въпрос на вкус  Wink 

# 506
Фрея, споделям мнението ти за Филдинг напълно. На мен първите 3-4 нейни книги ,които прочетох много ми харесаха. Оттам-насетне все по-малко. Спрях и да си ги купувам, след като не успях да прочета докрая "Сърцеразбивачки". Но "Виж Джейн бяга", "Целуни мама за сбогом", "Другата жена" и "Изгубена" за мен са страхотни , ако мога да ги нарека женски трилъри, наситени  с много чисто женски емоции.  А и за Арчър съм солидарна с теб. Четох "Тревата там е по-зелена" , но "Каин и Авел" ме отказа окончателно от него.
И да благодаря на съфорумката, която препоръча "Селяни" -съжалявам, че не помня кой беше. Книгата много ми харесва. Как съм я пропуснала толкова години. Дори не я бях чувала.

# 507
  • ул. "Мечтание"
Захванах да чета "Мъртви в Далас". Увлекателна е и бързо се чете (както и първата част). Екстра е за разтоварване за любителите на жанра.

# 508
  • Sofia
От коя година е книгата?
Аз тази не съм я чела, но пък съм чела "Нататък билетът не важи"  Joy

# 509
  • Sofia
От коя година е книгата?
Аз тази не съм я чела, но пък съм чела "Нататък билетът не важи"  Joy
1996 Laughing

Общи условия