В момента чета...-5

• 47 199
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
  • на североизток от Рая
   Вивиан, аз бих препоръчала и "Диви разкази" на Хайтов.  Peace
 Скоро пак я прочетох и съм впечатлена. Наред с Йовков и Елин Пелин, Хайтов е сред моите любимци.

А "Доктор Живаго" не съм я чела.  Blush Бихте ли споделили мнение за нея? Отдавна й се чудя, но сега съм на вълна Стайнбек.

Пък как ме запалихте за Алиенде. Thinking Прочетох "Паула" и се натъжих доста. Затова не започвам нищо от нея. Но я признавам за голям раказвач.

# 616
  • Варна/Лондон
Вив, Врява и безумство мога да ти я подаря ако я искаш. Peace

# 617
  • София
Вивиан, бих ти препоръчала да си вземеш и "Източен вятър, западен вятър" на Пърл Бък. Поне на мен много ми хареса, действието се развива в Китай през миналия век, разказва се за различията между тамошния свят и "западния", за любов ...

Иначе по темата - "Мидълсекс" на Джефри Юдженидис, много увлекателна !

# 618
Задължително "Диви разкази" и "Случаят Джем" и то не защото са български, а са ценни.

# 619
 И аз съм за "Остатъкът от деня" и "Източен вятър, западен вятър". А не ми харесаха "Една любов на Суан" и "Тропикът на рака". Първата е част от "По следите на изгубеното време", а втората  ми дойде много цинична и мъжка.

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 18:47 от Анонимен

# 620
  • София
Знаех си, че трябва да ви питам, безценни сте!   bouquet Благодаря ви много!  Hug

# 621
И аз съм от големите почитатели на Алиенде - имам всички нейни книги, издавани у нас с изключение на трите юношески и Зоро.
Чета нейна книга след няколко други Simple Smile Последно четох "Къщата на духовете" - определено от прочетените от мен определям за най-добрата!

# 622
    А "Доктор Живаго" не съм я чела.  Blush Бихте ли споделили мнение за нея? Отдавна й се чудя, но сега съм на вълна Стайнбек.

"Доктор Живаго" на мен ми беше много тегава. Почне да разказва за един човек и покрай него за цялата му рода, като всеки е споменат поне с двете си имена, които при евентуално второ споменаване не са същите. Иска се бодър ум и много свободно време, не да я четеш като мен за лека нощ. Laughing

# 623
Задължително "Диви разкази" и "Случаят Джем" и то не защото са български, а са ценни.

И аз категорично препоръчвам тези две книги. Едни от най-любимите ми.

# 624
  • София
На мен "Доктор Живаго" много ми хареса. Много реалистично описва как са се чувствали хората в този превратен исторически момент. Героите са много пълнокръвни, сложни, силни личности.  У самия Живаго има някаква необикновена ведрост, която много ми допадна. Любовната история също е много красива. Blush

# 625
  • Sofia
Иначе по темата - "Мидълсекс" на Джефри Юдженидис, много увлекателна !

newsm10

Тези дни ще чета това:

# 626

"Доктор Живаго" на мен ми беше много тегава. Почне да разказва за един човек и покрай него за цялата му рода, като всеки е споменат поне с двете си имена, които при евентуално второ споменаване не са същите. Иска се бодър ум и много свободно време, не да я четеш като мен за лека нощ. Laughing

Подкрепям! Като история е интересна, но като стил е много тежка за проследяване и четене...

# 627
''Абсолютна власт'' на Балдачи- този автор ме покори, а съм едва на втората книга от него.
 Peace

Каквото и да се случва не чети "Коледен експрес"  Mr. Green
Имам чувството, че я е написал в тотално умопомрачение  Crazy

По темата - Прах в прахта
Криминале, което не ме грабва хич за момента  Tired

# 628
  • София
Аз съм за следните:
Фредерик Форсайт - Денят на чакала
Маргьорит Дюра - Любовникът
Джеймс Елрой - Черната Далия
Дейвид Х. Лоурънс - Любовникът на лейди Чатърли