"Столичани в повече" - новия български сериал по Би Ти Ви

• 48 924
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Мисля, че трябва да намерят баланса. В първата серия бяха пресолили, в тази чувствително по-малко. Още няколко серии и би трябвало нещата да си дойдат на мястото. Така и не обясниха в крайна сметка защо така не се "обичат" или пропуснах момента Thinking

мисля, че предстои да разберем  Peace

# 466
Аз да повторя от преди няколко страници  Joy епизодът имаше преобладаващи драматични нотки,  в сравнение с изцяло комедийния 1-ви епизод (Ама, как да се гъбаркаш с корупцията и закостенялото мислене, които са актуални и в момента и да е само смешно, няма начин тъй като за някой хора  в различни населени места е единствено трагично). Така, че за критикарите на 1-ви епизод, че всичко е "виц и сеир", е на ВИ трагикомедия!!! Peace  Joy

# 467
  • София
Аз да повторя от преди няколко страници  Joy епизодът имаше преобладаващи драматични нотки,  в сравнение с изцяло комедийния 1-ви епизод (Ама, как да се гъбаркаш с корупцията и закостенялото мислене, които са актуални и в момента и да е само смешно, няма начин тъй като за някой хора  в различни населени места е единствено трагично). Така, че за критикарите на 1-ви епизод, че всичко е "виц и сеир", е на ВИ трагикомедия!!! Peace  Joy
То затова е драмъди - един път комедия, един път драма. Не помня дали го казах. ooooh! То се сбърках. Shocked hahaha hahaha hahaha

# 468
Аз да повторя от преди няколко страници  Joy епизодът имаше преобладаващи драматични нотки,  в сравнение с изцяло комедийния 1-ви епизод (Ама, как да се гъбаркаш с корупцията и закостенялото мислене, които са актуални и в момента и да е само смешно, няма начин тъй като за някой хора  в различни населени места е единствено трагично). Така, че за критикарите на 1-ви епизод, че всичко е "виц и сеир", е на ВИ трагикомедия!!! Peace  Joy

Подкупването беше един път! Мисля да гледам епизода отново утре, че си имаше моменти на които се смях с глас!
Сценаристите вкарват много въвременни нотки с надстрояването на хотела(или пък "и да се обаждаш на скайпа  Mr. Green", но какво ли ще стане сега, ако кметът се смени  newsm78

# 469
За да не става лично, ще говоря само за серията!  

1. Никой не разбра, защо тия хора се мразят!
2. Не се разбра, каква е целта на кмета - за какво се бори. Това важи за всички герои, особено за Андрей.
3. Андрей. Не се разбра от къде идва, какво е работил, защо е заминал, какво е правил там ОСЕМ ГОДИНИ! Как да ми е симпатичен, като не ми е интересен.
4. Май и в Стъклен Дом главния герои беше 8 години в чужбина.
5.Не се разбра какво работи Мария. Защо обича гаджето си, защо му каза "ДА".
6.Набързо скалъпиха обяснението, защо не се познаха Андрей и Мария в първи епизод.
7.Защо в първи епизод двамата не си размениха и една дума, за всичките години които са минали, познаха ли се или не?
8. Тия двамата защо се харесват. Просто химия? Много са скучни, ама много. Нищо не се случи между тях, освен, че се блъснаха два пъти. При това беше супер нелепо как той я държи в скута си след като я блъсна и си спомня с умиление "миналото им". Че те имаха точно 4 сцени заедно.
9. Толкова много разминавания има, че направооо. Лафазанов къде се мотка толкова време преди да отиде да каже на жена си, при положение, че е в селото. А през това време, те я откараха извън града, направиха й преглед, скенер, че дойде и баща й.
10. Ама изобщо не си отиват Андрей и Мария.
11. Защо Любо Нейков реши да препише вината на Андрей??? Как пък реши, че са я блъснали нарочно. Много изкуствено.
12. Любо дойде и я накара да разпише нещо си. И тя без да се замисля го разписа. Дори не пита какво е, ми много тъпо.
13.Как онази лелка в болницата реши, че са си лика прилика. Дори не знае, роднини ли са, приятели ли са, харесват ли се!
14. Милата Стоянка, като мумия са я оставили да виси цял епизод. Чак ми стана жал.
15. Майката - жената на Любо Нейков - Ами обадиха й се след 100 часа време. Тя не е ли майка, никой ли няма да се сети за нея???
16. Реакциите около катастрофата бяха толкова фалшиви и нереалистични, че...
17. До колкото разбрах Мария и гаджето й се обичат. ТЯ дори се радваше, че ще се жени.
18. Много изкуствено беше как Андрей реши да остава и как си уреди нещата в Австралия за около 15 секунди.
19. Не разбрах, Ако Руслан е намерил имането, какво толкова го гложди около останалите думи???
20. Лафазанов що реши да става кмет??? Аз защо да се вълнувам, че те ще са конкуренция.
21.Това със СМС-а също не го разбрах. Как стана така, че жената на Руслан получи СМС от Андрей???
22. Последно, тези хора, какво ще ги направи щастливи???

Оф... има още много ама.... сега не се сещам. Това са елементарни неща, които ужасно дразнят.

Единственото смешно беше, като майката обърка дъщерята с цялата гипсирана жена. Тъпото беше, че не я позна при положение, че й се виждаше добре лицето.

И единствената готина реплика беше за това, че двамата са квит.

Ето, дайте сега да обсъждаме или ще прекратите разговора с "Ами като не го харесваш, не гледай". ама аз искам да ми хареса! Просто ме е яд, че ми се пробутва някаква евтина чалга, твърдят, че е реалността.

# 470
  • София

1. Никой не разбра, защо тия хора се мразят! няма как да ни разкрият от 2 епизода всичко, иначе трябва да свършат в следващия епизод.
2. Не се разбра, каква е целта на кмета - за какво се бори. Това важи за всички герои, особено за Андрей. Целта на кмета е като на повечето кметове в БГ- докато са на власт да се обажи с каквото и както може. Не случайно чака и братът на Хр. Гърбов от Сф  Peace
3. Андрей. Не се разбра от къде идва, какво е работил, защо е заминал, какво е правил там ОСЕМ ГОДИНИ! Как да ми е симпатичен, като не ми е интересен. Седем години е учил в Австралия, започва работа като фотограф към списание и поиска от шефа си разрешение да разкаже интересната история за Извор.
4. Май и в Стъклен Дом главния герои беше 8 години в чужбина. И доколкото съм запозната в сюжета, чак предния или по-предния епизод се разкриват всички тайни около героя на Брачански (забравих му името) т.е. края на сериала. Вие очаквате за 1 епизод да ви се изясни всичко  Mr. Green
5.Не се разбра какво работи Мария. Работи като екскурзовод. С това започна сериала. Защо обича гаджето си, защо му каза "ДА". този въпрос ме разсмя. Ти защо обичаш мъжа си  Laughing
6.Набързо скалъпиха обяснението, защо не се познаха Андрей и Мария в първи епизод. Защото преди 7 год. са били деца. На мен ми се е случвало съученици да не позная, толкова са се променили  Peace7.Защо в първи епизод двамата не си размениха и една дума, за всичките години които са минали, познаха ли се или не?
8. Тия двамата защо се харесват. Просто химия? Много са скучни, ама много. Нищо не се случи между тях, освен, че се блъснаха два пъти. При това беше супер нелепо как той я държи в скута си след като я блъсна и си спомня с умиление "миналото им". Че те имаха точно 4 сцени заедно. те учените още не са отговорили еднозначно на въпроса ти за харесването, ти искаш ние да ти отговорим. Хайде аз да ти отговоря. По същата причина, поради която мащехата залюби доведения си син  Mr. Green :

и т.н., че надолу въпросите стават някак си глупави и са тип заяждане. Не ми се влиза в полемики, че ако започна аз да търся кусури.... ехеееееееееееееееееееее 222 въпроса ще ти задам  Crazy  

# 471

2. Не се разбра, каква е целта на кмета - за какво се бори. Това важи за всички герои, особено за Андрей.
3. Андрей. Не се разбра от къде идва, какво е работил, защо е заминал, какво е правил там ОСЕМ ГОДИНИ! Как да ми е симпатичен, като не ми е интересен.
6.Набързо скалъпиха обяснението, защо не се познаха Андрей и Мария в първи епизод.
7.Защо в първи епизод двамата не си размениха и една дума, за всичките години които са минали, познаха ли се или не?
8. Тия двамата защо се харесват. Просто химия? Много са скучни, ама много. Нищо не се случи между тях, освен, че се блъснаха два пъти. При това беше супер нелепо как той я държи в скута си след като я блъсна и си спомня с умиление "миналото им". Че те имаха точно 4 сцени заедно.
9. Толкова много разминавания има, че направооо. Лафазанов къде се мотка толкова време преди да отиде да каже на жена си, при положение, че е в селото. А през това време, те я откараха извън града, направиха й преглед, скенер, че дойде и баща й.
11. Защо Любо Нейков реши да препише вината на Андрей??? Как пък реши, че са я блъснали нарочно. Много изкуствено.
12. Любо дойде и я накара да разпише нещо си. И тя без да се замисля го разписа. Дори не пита какво е, ми много тъпо.
13.Как онази лелка в болницата реши, че са си лика прилика. Дори не знае, роднини ли са, приятели ли са, харесват ли се!
14. Милата Стоянка, като мумия са я оставили да виси цял епизод. Чак ми стана жал.
15. Майката - жената на Любо Нейков - Ами обадиха й се след 100 часа време. Тя не е ли майка, никой ли няма да се сети за нея???
17. До колкото разбрах Мария и гаджето й се обичат. ТЯ дори се радваше, че ще се жени.
18. Много изкуствено беше как Андрей реши да остава и как си уреди нещата в Австралия за около 15 секунди.
19. Не разбрах, Ако Руслан е намерил имането, какво толкова го гложди около останалите думи???
20. Лафазанов що реши да става кмет??? Аз защо да се вълнувам, че те ще са конкуренция.
21.Това със СМС-а също не го разбрах. Как стана така, че жената на Руслан получи СМС от Андрей???

Оф... има още много ама.... сега не се сещам. Това са елементарни неща, които ужасно дразнят.

Единственото смешно беше, като майката обърка дъщерята с цялата гипсирана жена. Тъпото беше, че не я позна при положение, че й се виждаше добре лицето.

Ето, дайте сега да обсъждаме или ще прекратите разговора с "Ами като не го харесваш, не гледай". ама аз искам да ми хареса! Просто ме е яд, че ми се пробутва някаква евтина чалга, твърдят, че е реалността.

Едно семейство с власт и едно семейство с пари. казано е още в началото. Какво искаш да ти се разкаже за героите, които са толкова много в главните роли, за две серии досега по за 45 минути?
Слабите моменти са в монтажа.
Най- доброто тук за мен са двамата братя Лютови  Mr. Green Heart Eyes
Нинаката, твоето си е чиста проба дива злоба, да ме извиняваш. И повече няма да си правя труда да те чета дори  Mr. Green

# 472
  • София
Цитат
Едно семейство с власт и едно семейство с пари

там, където се сблъскат влас и пари става страшно  Peace

# 473
Донякъде съм съгласна с Ninakata за неточностите и малко странното предаване на информация между героите относно случилото се с Мария. И предпочитам такава критика като нейната. Независимо дали се старае или не да хареса сериала това са вече точни, ясни и конкретни въпроси, на който може да се отговори.
По-добре това пред постовете, които видях в предните страници. За мен са просто запълване на време, нужда от разтоварване или и аз не знам как да го нарека.
Както каза missence (ако не е била тя, извинявам се) - просто отминавайте постовете. След като сме стигнали до момента, в който ще правим като в детската градина, нека е така. Но няма нужда някой да с оправдава пред друг защо харесва сериала. Избягвах да се меся в спора, понеже ми се струва безсмислен и ненужен, но за няколко часа темата се напълни само с такива коментари.
Който му харесва сериала да го гледа, да пише и да се забавлява. Който не - да гледа това, което иска и да си пише в неговите теми. А който се опитва да го хареса като Ninakata да задава въпроси, да му отговаряме докато стигне до крайното си решение.

# 474
  • София
Цитат
Който му харесва сериала да го гледа, да пише и да се забавлява. Който не - да гледа това, което иска и да си пише в неговите теми.

202uu  202uu  202uu

# 475
  • София/Бургас

Добре де, ти същият сериал като нас ли гледа ?!   ooooh!  Защото ако си го гледала внимателно ще си разбрала поне, че Руслан не е намерил имането, защото не можа да разгадае думите на дядо Радул ( той сам до казва в колата преди да блъснат Мария в първите минути на серията ). За смс-а Руслан изпрати номера на жена си на телефона на брат си , не този на Мария. За враждата между семействата - едното семейство е семейството на властта, а другото на бизнеса. Ето от там тръгва и враждата - едните пречат на другите и си правят номера.
За Андрей - живее в Австралия и работи в списание като фотограф.  За това, че Мария и Андрей не са се познали според мен е напълно нормално. С течение на годините хората се променят. Ето например миналата година имах среща на класа за пръв път откакто съм завършила и много от съученичките не можах да ги позная ( бяха се променили - отслабнали, понаедряли, променили косите ), та дори и някой от съучениците ми. За това, че което се случва с тях, еми приеми го като химия. Не ти ли се е случвало да срещеш човек и да си привлечена към него от харизмата му например, така е и с тях ( защо трябва да има някакво сложно обяснение например ). За това дали си отиват е много субективно, ако за теб не си отиват, за други са много добра двойка. За това, че бинтованата мацка реши, че си отиват според мен е, че с нейният официален приятел изглеждат отчуждени и не като двойка, доколкото с Андрей има някакво привличане.  За разписването на листчето - от мой наблюдения от много скоро хората четат какво подписват. Мария е с комоцио, боли я главата и има доверие на баща си. Това, че той ще използва подписаното от нея за подмолни цели е друг въпрос. За Стоянка - според мен много добре си изигра ролята - на жена в шок от внезапната смърт на напълно здравия си мъж, особено такава нелепа смърт от задавяне в локум. За това как Андрей си уреди да остане в България - обади се на редактора си и му каза, че може да направи материал за списанието, свързан със селото ( за минералната вода за имането ) и му дадоха 1 месец. За Лафазанов - не той реши да става кмет, а жена му го реши вместо него и му го внуши. За това какво ги прави щастливи -  за всеки герой е различно. Предлагам ти да посетиш сайта на bTV, там има много добра страница на сериала с обяснение както на взаимоотношенията, така и кой кой е в сериала ( какво го радва и ядосва) - http://www.btv.bg/seriali/stolichani .  
Съжалявам, че стана много дълго, но исках да отговоря на въпросите.Ако и това не помогне, здраве да е. На някой от въпросите не отговорих вече беше отговорено, ако съм пропуснала нещо  - съжалявам прекалено много бяха за 2 серии според мен.

По темата интересно ми е как ще завъртят нещата със снахата Йовка и съобщението, което получи от Андрей.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 04:23 от ChemistryLady

# 476
Сериала според мен е приятен, става за гледане. Някои от актьорите имат моменти на преиграване, но не до толкова ,че да дразни. Марковска се справя доста добре за млада артистка, особено сравнено с младите артисти от други български сериали, момиченцето също се справя прилично.
На мен втората серия даже ми беше по забавна от първата. Хареса ми сцената с подкупа.

# 477
  • Бургас
Много си е забавен и разтоварващ сериала.Защо се замисляте толкова много все едно правите литературен анализ на "Под игото".

# 478
Е,дано да тръгнат и нашите сериали по тези наши телевизии.Нагледахме се вече и на турски и на незнам си какви сапунки,където по сто пъти обясняват едно и също нещо.
Първата серия ми се видя малко преиграна,но вече втората започнаха героите полека да си заемат местата.
Ами това е живота в днешната наша България.Подкупната власт и бизнесмените с парите.До къде води алчността за имане и как всеки си го пречупва през неговият поглед.А пък и за журналистите,как от мухата правят слон. Само не ми хареса тук как Андрей,който си отстояваше на принципите си и искаше да се завърне в Австралия да си работи , започва да се оказва замесен и той в търсенето на имането.

# 479
на мен ми харесва, гледам го и ми действа разтоварващо, не се натоварвам с драмите от турските сериали... но аз по принцип си харесвам българските филми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт