Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 291
  • 707
  •   1
Отговори
# 270
  • в 1001-та нощ
Scarlett83, много неприятна ситуация - особено сега, както са претоварени - не вярвам да стане, но можеш да опиташ - като си запишеш час за преглед при лекар и се уговорите.

Ако отидеш раждаща - няма да стане - затова опитай първо с предварителен преглед и като разкажеш ....

simpatiuh4e - за да получиш актуална информация за условията на престой на придружител - най-добре отправи запитване за условията в конкретното отделение на информационната им линия 02 403 4000  newsm78 Hug

предполагам за твоя случай - ще следва да ползваш вип или лукс стая, където той да остане при теб, ако обаче има такива в стационара на отделението  newsm78

мисля - че не може да спи в стаята с други дами (ще мнарушава техния комфорт), както и не можете да заемате лела за нуждаещи се (като заемете цялата стая); вариант е ВИП или лукс стая - за да останете заедно  Peace

цената за избор на екип зависи от операцията и могат да я кажат на локалната регистратура на отделението - на 1 стр има телефонен указател - можеш да видиш номера или да пожелаеш да те свържат от информационния център - на телефона по-горе  Peace

# 271
 Благодаря много   bouquet

# 272
Scarlett83, наистина много неприятен проблем, пожелавам ти да се разреши по най-добрият за теб начин!
На лекцията в Токуда казаха, че е препоръчително бременната да отиде най-късно в 32-34 г.с., такава е политиката на болницата, за да има време лекарят да я следи и да е наясно със състоянието й. Все пак опитай, ако можеш запиши час или иди при дежурния АГ и обясни ситуацията, там всички са много любезни и отзивчиви, дано проявят разбиране и дано могат да те поемат, защото часовете им по принцип май са заети доста напред...Иначе има вип и лукс стая, има си възможност таткото да присъства на раждането, даже в лукс стаята може таткото да си остане да е при теб и през целия престой да сте си заедно в самостоятелна стая, ако искате и с бебето. Каквото и където и да решиш -леко раждане и прекрасно бебе ти пожелавам!

qna87, на теб честита дъщеричка, много, много щастие да си дарявате взаимно  bouquet!

# 273
qna87 - честитооооо, да сте живи и здрави и многоооооо щастливи

# 274
Здравейте, момичета, виждам, че тук се говори най- вече за раждане в Токуда, но на мен ми предстои стоматологична операция с престой от евентуално 2 дни там. Въпроса ми е четох на сайта им, че има възможност да взема придружител, за който се доплаща 25 лв на ден. отделно пък има стай само за придружители за 40 лв на ден.

Въпроса ми е дали има начин съпруга ми да спи при мен по време на престоя и колко ще доплащам. ако избера например обикновена стая за 4 човека и там всички са жени как ще спи и мъжа ми там. Rolling Eyes

Някаква идея колко се плаща за избор на екип, когато отивам с направление за таи операция?

Благодаря   bouquet
Не мога да отговоря на въпросите ти, но бих искала да споделя с теб, че стоматолозите в Токуда са много добри. Скоро правихме зъбките на 3г. ми дъщеря там с пълна упойка. Беше едно младо докторче с очила, наистина се справи великолепно. На мен са ми вадили мъдрец, зарастна за 1-2 дена, направо не вярвах, че мина така леко.

# 275
Qna87, shte se radvam ako razkajesh poveche za rajdaneto - koga otide, kakvo napraviha, kolko vreme produlji, s upoika li beshe, slojiha li oksitocin...? Mn vuprosi, no ne ostana vreme i se valnuvam Simple Smile sorry za kirilicata, no pisha ot telefona

# 276
 Здравей, dobra, аз имам определен доктор, ходя при него в частния му кабинет, но това което ще ми се прави налага оставане за две вечери в болница и затова ще ме оперира там.

Става дума точно за мъдреци- двата горни ще се вадят, но от едната страна имам огромно разрастване на венеца, което трябва да се изреже. 

Може ли да споделиш цена, която си платила за твоя мъдрец?

В момента чакам сестрата на доктора да ми се обади за подробностите....

# 277
  • Sofia
qna87, честита дъщеричка, пожелавам й да бъде прекрасно, слънчево дете, на теб желая спокойствие и увереност!  baloni newsm51
Много бих се радвала ако когато имаш време разкажеш малко повече за раждането, аз също раждах при Кръстанова и съм доволна, може би имах няколко забележки но добре че така се случи.
Нормално ли роди или чрез секцио, за нея съм забелязала че въпреки големия плод и трудното разкритие и контракции не ме е навивала за секцио, четох че обсъждате Колева, много е сладка да много добре се държа и тя също присъстваше на раждането ми то не помня кой не присъстваше в общи линии всички които са били на смяна, та тя до последно казваше да подготвят операционна, язък че се мъчи два дни, май ще завършиш със секцио....
Изкючително съм доволна, че не завърших с операция!

# 278
Може ли да споделиш цена, която си платила за твоя мъдрец?

В момента чакам сестрата на доктора да ми се обади за подробностите....
Цената ми не е актуална, защото го вадих преди 2-3 години, а и не беше операция. Там работят по ЗК, така че ще ти приспаднат всичко, което може от синята книжка. За дъщеря ми всичко стоматологично беше по каса, платихме само упойката 120лв,  предварителна, напълно безмислена консултация с анестезиолог - 40лв. и 30лв престой в еднодневна хирургия (стояхме 3 часа).

ПП: Консултацията с анестезиолог казвам, че беше безмислена, защото отне 5мин, в които лекарката само отметна в един лист, че няма данни за непоносимост към лекарства, нищо друго!!! На другия ден анестезиолога, който извърши манипулацията направи същото непосредствено преди да и дадат първото сиропче за приспиване.

# 279
Благодаря на всички за милите пожелания!!!!

Отидох с изтекли води, приеха ме, направиха ми преглед (Герганова вече казах колко съм разочарована) За прегледа платихме, защото отидох без направление, което ми издадоха от там. След това ме качиха в предродилна зала и там няколко часа със система оксцитоцин чаках за направя разкритие. Беше много приятно гледах си телевизия и си говорих с акушерката ( и от време на време ме приболяваше де  Grinning ) След това около 45 мин в родилна зала, защото беше с увита пъпна връв, и ...... бебка се роди  Simple Smile Hug Hug Hug Hug

# 280
 Още веднъж благодаря, пак полезно инфо.

В момента чакам да ми кажат направление с какъв номер да поискам от личния си лекар и вече ще знам с каква диагноза точно ще влизам и ще се обадя на регистратурата да попитам колко точно ще ми струва удоволствието.

qna87 - да ти е жива и здрава малката и от мен   bouquet

# 281
  • в 1001-та нощ
Qna87  Hug честито, мила   bouquet

за д-р Герганова - съм била свидетел на двете крайности - от изключителна грубост, езочие и  груб непрофесионализъм - до изключително лигаво подмазване - чак да ти опротивее

когато лежах за 1 път - със серклажа, едно от момичетата в стаята - в 8 месец - беше получила силни болки в областта на бъбреците и беше дошла в спешното през уикенда, тя е била на кабинет и е искала да я тушира (с ръка в 8 месец  #Crazy), момичето беше предпочело да не влиза в болница и изчаква до понеделник, когато нейната лкарка е на смяна, хоспитализират я, назначават терапия вкл. кортико-стероиди, които нарушават захарната обмяна

виждайки това - Герганова й назначи изследване на захарта и обяви високо, че има гестационен диабет, което стресна всички ни в стаята ...назначи и пълна забрана на маса храни ... викаха ендокринолог .... и когато се намесиха другите лекари се оказа, че това е обичайна реакция след въпросните кортико-стрероиди...

не знам отмъщаваше ли си Герганова, но къде й беше работатата да се меси, като момичето не беше нейн пациент

когато раждах аз - едното момиче в стаята - бе отишла на консултация и туширане е провокирало - раждане - малко покъсно .... което доста обърка живота й - не ми се разказва, че е лична история .....

със същото това момиче - после беше голямата лигоч - през 15 минути влизаше в стаята да я види и стоеше сумати време, без да си тръгва ....

сигурно има и много фенове, но аз бих внимава при всички случаи, ако попадна на нея  Hugза каквото и да е Peace

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 13:44 от a.l.e.n.a

# 282
  • Sofia
Благодаря на всички за мненията и пожеланията Hug Успях да се уговоря с екип - бяха много отзивчиви! Надявам се да няма повече изненади и всичко да мине добре. После ще пиша какво е станало Simple Smile

# 283
  • в 1001-та нощ
Браво  Hug на слука  Peace чакаме добрите новини  Hug  bouquet

с кой лекар?

# 284
Здравейте!
Интересува ме какво вие мнението за д-р Галя Георгиева УНГ?
благодаря ви предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт