Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 356
  • 707
  •   1
Отговори
# 315
Няма платен пакет. Плащаш си всеки преглед (по 15лв) и изследванията, които се правят (като можеш да ги направиш във всяка лаборатория). Но няма пакет, който да платиш и да ти покрива цялото проследяване.
kak така 15 лв.  newsm78
Това е цената за запис на тонове по принцип (поне таква беше).
Аз плащам 30 лв (води се ехография)
Иначе ако се прави гинекологичен преглед 35 лв
преглед + ехограф 30+35 лв.
Нещо явно минаваш много тънко  Mr. Green иначе това са цените  Rolling Eyes
Аз също имах ценови проблеми  Grinning по-точно когато кажеш че си за платена женска консултация плащаш 15лв и пак те гледат на ехограф,а когато кажеш че си за ехограф цената е 30. Аз си плащах за ехограф, тъй като ми се струваше че обръщат повече внимание гледайки ехографа,а иначе само основните неща гледат

# 316
За кирякова ако е платено не знам може да има и за по скоро, но аз питах по здравна каса и ми казаха, че са прекратени записванията за момента. Ако е 15 лв. е доста евтино. Аз за установяване на бременноста ходих на часно и ми взе 50 лв. Преди мене минаха две мами и им взе по 70. Те може би бяха и за тонове, не знам.

# 317
  • Sydney
аз доколкото знам Кирякова е само платено и последно бяха за поне месец напред, аз затова питам Wink

# 318
За кирякова ако е платено не знам може да има и за по скоро, но аз питах по здравна каса и ми казаха, че са прекратени записванията за момента. Ако е 15 лв. е доста евтино. Аз за установяване на бременноста ходих на часно и ми взе 50 лв. Преди мене минаха две мами и им взе по 70. Те може би бяха и за тонове, не знам.
и мен така ме одраха във Вита. Отидох за установяване на бременността. Гледа ме един мазен лекар, да не му казва името. С вагинален ехограф за няма и 5 , абе кво 5, има-няма 2-3 минути  Rolling Eyes
Каза "ами да има заченки на бременност, ама тъй като е много малка, не може да се установи коя седмица си" "Ела пак след 2-3 седмици, да видим ще я бъде ли".
И толкова. Долу на регистратурата чарджнаха мъжа ми за преглед + ехограф (мисля беше 70 лв). И аз после му викам, ама той не ме е преглеждал  Shocked
Имам впредвид, че когато отидох след 2 седмици вече умишлено при друга лекарка в същата болница, жената наистина ме гледа обстойно на магарето. Шийката, шевове, секрет за микробиология. Разпитва ме, консултира ме, и после вече подробно на ехографа.
И тогава наистина може да се каже преглед. Ама няои доктори гледат само пари да взимат  Close
Хубавото е, че в токуда тези двете неща са разграничени и може да се заплаща всяка манипулация отделно , т.е. аз смятам, че за бременната е напълно достатъчно да си платиш ехограф само  Sunglasses

# 319
Момичета,

колко време преди термин ви правиха гинекологичен преглед?

Аз сега си следя бременността при Илиев, но той ме гледа на ехограф и правихме веднъж запис на тонове, а за ваг.преглед не е ставало още въпрос.
Така ли процедират докторите в Токуда? И може би не само там...

Не съм раждала в БГ, а там дето беше първия път имах ваг. преглед всеки месец.

# 320
  • Sofia
Мерси на всички за пржеланията, много сте мили Hug
Видях по - нагоре в темата 2 въпроса към мен. Ще се опитам да отговоря.
За това дали второто раждане е по - лесно - ДА с две ръце. Поне при мен първото беше 17 часа и 5-6 от тях не си спомням - тлкова силни болки не съм си мислила че могат да съществуват.  А второто беше просто мечта. Да съм имала силни болки най - много 1 час и вече самото раждане, но е съвсем поносимо. И все пак при всеки е различно.
За таткото - беше с мен през цялото време. В предродилна има масичка, диван и телевизор, може и там да седи. Ние се разхождахме и по коридора до бебетата с Кирякова, но и в стаята има достатъчно място за разходки. А като се местих в родилното мъжа ми буквално ме довлачи до там. Там си стоеше отстрани, не си спомням дали пак имаше диван. Накрая му дадоха да пререже и пъпната връв. Всичко беше прекрасно. После се гушкахме с бебчо тримата. Много ми беше сигурно с него. Сега съм в стая с още 3 жени, мисля, че сама щеше да ми е скучно. Като цяло съм доволна от условията.
Успех и сладки и здрави бебоци на очакващите Simple Smile

# 321
  • в 1001-та нощ
lotxen, тук след 3 месец е прието изобщо да няма влагалищни итервенции, за минимизиране риска от преждевременно раждане (дори с влагалищен накрайник за ехохраф - гледа се само през корема и при нужда се опипва корема  Peace

в случай на основателна причина се предприема туширане  Peace

# 322
  • Sofia
Момичета,

колко време преди термин ви правиха гинекологичен преглед?

Аз сега си следя бременността при Илиев, но той ме гледа на ехограф и правихме веднъж запис на тонове, а за ваг.преглед не е ставало още въпрос.
Така ли процедират докторите в Токуда? И може би не само там...

Не съм раждала в БГ, а там дето беше първия път имах ваг. преглед всеки месец.

Ако всичко е наред няма за какво да те бъркат, съжалявам за израза но прегледа е ужасен бих казала, на мен ми се случи едва една седмица преди да родя, да не говорим че по време на раждането в деня ме проверяваха през час, то така се процедира, но това е най-най неприятното нещо за мен, дори самото раждане не беше.

# 323
lotxen, явно си зависи от лекаря.Аз също съм при д-р Илиев и до момента не ми е правил или споменавал кога ще прави гинекологичен преглед.Обаче в неделя като отидох при дежурната д-р Попова и тя ме попита кога е бил последният ми гинекологичен преглед при него и изкоментира, че тези прегледи не са вредни.
Иначе с вагинален ехограф си ме гледат във Фемина винаги, дори и днес, не съм имала никакъв проблем или съмнение, всичко е наред Peace!
Ако мога да те попитам, ти от колко часа ходиш при д-р Илиев за тонове? Нали е без час по принцип и се чудех, той там ли ще е целият ден, защото утре съм на тонове и не знам сутринта ли да отида или след обяд, а искам да говоря с него...

Scarlett83, благодаря за информацията!

Добро утро  Hug с днешна дата, оттеглям си снощното питането за часа за тонове, сега го отправих директно към Токуда и получих отговор  Grinning !
Хубав ден настоящи и бъдещи мами  Hug !

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 08:22 от setony

# 324
lotxen, и аз това питах бг докторът ми , защо не ме проверява шийката на матката вагинално.Във Франция опипваха шийката на матката и с първата бременност и със втората до 20 седмица, после си дойдох в бг и не са ми правили вагинален преглед.Според доктора ми е  много важен, тъй като при една нормална бременност Феталните морфолигии във Франция са 3.През другото време е само мерки теглилки и изследвания плюс този мануален преглед.Чрез него проверяват състоянието на шийката и ако е тръгнало нещо да става вземат мерки.

# 325
  • Sofia
здравейте, имам един въпрос - бебето ми е родено в токуда  и при контролен преглед през първия месец го взеха за фототерапия за 2 денонощия, никой не ми каза нищо за заплащане. някой знае ли дали се плаща нещо?

# 326
  • в 1001-та нощ
ако не се поема от касата - сигурно - обикновено казват предварително, но някой път и накрая - попитай - като ходиш на свиждане  Peace

# 327
Благодаря ви за отговорите за вагиналния преглед!

Явно ще чакам, когато каже доктора, както прецени. Не че много ми се иска, ама някак ми е странно никак да не се прави.

# 328
  • София
Момичета, някой с допълнителна информация, относно Лазарова? Знае ли се вече кога ще се връща?

# 329
  • в 1001-та нощ
ами наскоро май някой спомена за втората половина на април, но не е сигурно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт