Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 397
  • 707
  •   1
Отговори
# 180
Май ще стана досадна ама.... Embarassed
Искам да питам-ако имате повече кърма и се доизцеждте в болницата какво правите с нея-съхранявате ли я някак,хвърляхте ли я?  newsm78

# 181
Май ще стана досадна ама.... Embarassed
Искам да питам-ако имате повече кърма и се доизцеждте в болницата какво правите с нея-съхранявате ли я някак,хвърляхте ли я?  newsm78

Аз лично я хвърлях, тъй като нямаш достъп до хладилник или фризер и няма как да замразяваш, а не може за чакаш свижданията, че да я даваш на някой да я носи вкъщи.

Иначе на мен от нео-то ми казаха, че стерилизират само на недоносените бебчета, на нас нямало как.

# 182
  • в 1001-та нощ
когато аз раждах - лежах 3 нощи (физиологично раждане) и имаше изискване - за по-малките бебенца - да се прави микробиология на кърмата - защото знаете - има доста случаи на заразяване на бебето после при проблем и още усложнения - а за да излезе посявката се чакат няколко дни - затова - кърмата не можеше да се ползва веднага,но аз първите дни цедях по малко и не беше голяма агуба, после вече текна много Hug

тя кърмата - тръгна като коластра на 2 ден, на 3 ден те изписват и наистина коластрата е малко - не мисля, че съхранението за после е най-важото нещо Wink))) важно е да имаш кърма после  Peace

# 183
когато аз раждах - лежах 3 нощи (физиологично раждане) и имаше изискване - за по-малките бебенца - да се прави микробиология на кърмата - защото знаете - има доста случаи на заразяване на бебето после при проблем и още усложнения - а за да излезе посявката се чакат няколко дни - затова - кърмата не можеше да се ползва веднага,но аз първите дни цедях по малко и не беше голяма агуба, после вече текна много Hug

тя кърмата - тръгна като коластра на 2 ден, на 3 ден те изписват и наистина коластрата е малко - не мисля, че съхранението за после е най-важото нещо Wink))) важно е да имаш кърма после  Peace

мерси отново.Лошото е ,че аз ще си полежа.А как мразя болниците... Cry  Ама то бебето да е добре,другото ще го преживея

# 184
  • в 1001-та нощ
в какъв смисъл да си полежиш? секциото - остават 1 нощ повече  newsm78

# 185
Здравейте!
Искам да Ви попитам за списъка, с необходимите неща, които трябва да си приготвя за постъпването в болницата. Изчетох голяма част от темата, но не го открих/ сори, ако е обсъждано/ Embarassed

# 186
  • в 1001-та нощ
без списък - на теб ще са ти нужни - четка, паста за зъби, ...с каквото си поддържаш личната хигиена .... май за това се сещам сега  newsm78 ако ти е мерак - някакви прибори за хранене, нещо за четене (знаеш във фоайето има списания и книги), лаптоп ... в стаята има телевизор (за всеки отделен)

за бебо - дрехите за изписване - но могат да ти ги донесат и след раждането  Peace

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 10:42 от a.l.e.n.a

# 187
Благодаря ти,  a.l.e.n.a!  bouquet

# 188
  • в 1001-та нощ
ти можеш да си вземеш и всичко друго - каквото искаш  newsm78, но в болницата дават и нощници и лигнин - достатъчно, храна има, ако искаш можеш и да си вземаш от ет.9 или да ти носят;

ако прецениш за няккава чаша ...и т.н.

но каквото и да ти хрумне - винаи могат д ти го донесат (семейството) - така, че - не се тревожи от сега Wink)))

# 189
...ако искаш можеш и да си вземаш от ет.9 ...
Това е магазина в Токуда, нали? Четох в сайта им, че в него има всичко необходимо.А до него всички ли имат достъп или само пациентките от родилното?Питам, защото краката ми понякога се подуват, не е страшно, всичко ми е в норма, но гумените чехли, които си бях приготвила в такива моменти са ми леко тесни и понеже утре съм на преглед мислех да посетя този магазин и да си взема ако ми харесат някакви..., но дали могат да влизат външни хора в него или е само за отделението  newsm78 ?

# 190
  • в 1001-та нощ
не, нямах това предвид - на ет. 9 наистина има магазинче с нужни неща, имах предвид ресторанта - след него - работи като кафене - огромно е и просторно, със светлина, а от 12 до 16ч е като тропс къща - носят храна (кетъринг) и можеш да си вземеш каквото искаш - за всичко е достъпно, можеш да отидеш след 14ч да е по-спокойно  Peace - може да се взема и за стаите

храната е хубава - доста салатки, готвено, супи ....

можеш да го разгледаш някой път - като си в болницата  Peace

# 191

Ами понеже ми казаха поне 5 нощувки ако всичко е наред,та затова  Thinking  Ама може и да не съм разбрала нещо

# 192
Ами понеже ми казаха поне 5 нощувки ако всичко е наред,та затова  Thinking  Ама може и да не съм разбрала нещо

Всичко зависи от състоянието на детето - аз родих секцио в понеделник, в сряда вече бяха готови да ме изпишат, но ни изписаха в неделя, тъй като карахме по-тежка жълтеница и се наложи да ни слагат на фототерапия. Едната "съквартирантка" роди нормално в понеделник, но по същата причина я изписаха чак в събота. Така че ако детето е добре ще ви държат 4нощувки - 5дни

# 193
Мерси, Алена   bouquet

# 194
  • в 1001-та нощ
marinels - доплащахте ли за допълнителния престой? (за теб и за детето)  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт