Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 313
  • 707
  •   1
Отговори
# 585
Хареса ми последният пост на Бояна  Peace

# 586
Е то това е - когато вижда бебето, носят ви го в стаята, когато татито дойде след операцията. и не е 1-2 минути, нашия седя половина час  Heart Eyes Тогава записаха и бебето сесрите, защото трябва и таткото да е Simple Smile

О, чудесно!

Бояна, на мен ми направи впечатление, че оплакванията са предимно от отношението на персонала, но не и от професионализма му, което всъщност е най-важното. Точно затова бях казала, че всичко това се преживява - важното е майката и детето да излязат от болницата здрави, а че може да има пререкания с някого е на второ място, поне за мен.

# 587
  • София
благодаря за отговорите за свиждането! значи всичко е ок

Бояна много положителен пост за нео-то, наистина най-важното е да се грижат добре за детето.

# 588
Момичета, малко помощ,съвсем скоро ще раждам в Токуда.Всичко до сега беше наред, но сега ми се появиха някакви стрептококи група Б.Някой имал ли е подобен проблем и дали това ще попречи на естественото раждане.Благодаря Hug
Ще ходя при д-р Кирякова, но съм много притеснена и за бебо и за раждането Embarassed

# 589
  • Дъблин
dimar_t, аз имах стрептококи тип Б някъде към 18-20 г.с. и пих антибиотик за тях. Важно беше да се лекуват, за да не се качи инфекцията нагоре и да спука околоплодния мехур.
Точно накрая пък имах ентерококи и пак пих антибиотик, въпреки, че бях секцио. Имунитетът е занижен през бременността и се срещат такива гадинки за съжаление.
Док ще ти каже най-добре какво да правиш. Доколкото знам, ако няма време майката да се лекува, веднага след физиологично раждане включват антибиотик и на бебето.

# 590
  • София
dimar почти всички бременни имат някакви гадинки включително и аз. На мен ми предписаха глобули Полижинакс

# 591
Благодаря много, утре се надявам да намеря д-р Кирякова и ще видим какво ще каже.

# 592
dimar_t , с първата ми бременност ми откиха стрептококи от група Б , появиха ми се в 34г седмица, но не ги отразиха изобщо!Аз бях с планово секцио заради седалищно прилежание и може би за това не ги отразиха!Чак след раждането пих антибиотик!Може би ако имаше вероятност околоплодния мехур да се спука преждевременно  заради тях, със сигурност щяха да ги лекуват, франсетата се презастраховат доста.
Най-вероятно ще ти изпишат нещо за да ги излекувате преди раждането, ако е нормално.

# 593
  • в 1001-та нощ
Уффф ей това е нашата мила родина, все нещо не е като хората, ако АГ са ок, то НЕОТО ще е зле Thinking
Неото не е зле. Някой може да не е бил любезен, но неонатологията е вероятно най- добрата в България. Лекарите и апаратурата са страхотни и се справят и с изключително тежки случаи на недоносени. Лекарите подкрепят кърменето и това е една от малкото болници, в които разрешават да носиш кърма в интензивното за недоносено бебе, например. Също е и една от малкото болници, да не кажа, че не знам друга, в която позволяват майката да посещава бебе в интензивното. На повечето места недоносеното и майката не се виждат докато не изпишат бебето, а това може да е след месеци. Само в Токуда дават на бебетата витамин К, който е много важен за превенция на вътрешни кръвоизливи и тн.
Та не оправдавам някои проблеми, които имат, но картината в неонатологията далеч не е черна, напротив. Да не говорим, че шефката на неонатологията, д-р Масларска, е уникален специалист и човек, следи всички новости в областта си и има индивидуален подход към отделните случаи.

Гледайте положително на нещата и ако имате проблеми обръщайте се към лекарите в неото.

+1  Peace Peace Peace    bouquet Hug Embarassed Blush

# 594
  • в 1001-та нощ
dimar_t, аз имах стрептококи тип Б някъде към 18-20 г.с. и пих антибиотик за тях. Важно беше да се лекуват, за да не се качи инфекцията нагоре и да спука околоплодния мехур.
Точно накрая пък имах ентерококи и пак пих антибиотик, въпреки, че бях секцио. Имунитетът е занижен през бременността и се срещат такива гадинки за съжаление.
Док ще ти каже най-добре какво да правиш. Доколкото знам, ако няма време майката да се лекува, веднага след физиологично раждане включват антибиотик и на бебето.

+1 Peace Peace Peace Hug  bouquet

точно тези стрептококи си живеят нормално в чревния тракт - гадното е като пападнат около гениталиите (през ануса) - именно за това - дори да се "изтребят" - може пак да дойдат  Peace

# 595
  • Sofia
Предварително се извинявам че нахълтвам, но имам нужда от съвет DOBRA, моля ако четеш да ми пишеш, на път съм да си купя от една мама от продавалника помпа на МЕдела електрическа, тя твърди че е здрава и ок, много не знам за тази марка, знам че ти имаш, как е с нея?!
Благодаря предварително!
Моята се счупи и да не ви разказвам как се чувствам като съм зависима от нещо подобно в името на храненето на малката госпожица!

# 596
  • София
Предварително се извинявам че нахълтвам, но имам нужда от съвет DOBRA, моля ако четеш да ми пишеш, на път съм да си купя от една мама от продавалника помпа на МЕдела електрическа, тя твърди че е здрава и ок, много не знам за тази марка, знам че ти имаш, как е с нея?!
Благодаря предварително!
Моята се счупи и да не ви разказвам как се чувствам като съм зависима от нещо подобно в името на храненето на малката госпожица!
Аз имах Медела Суинг и съм много доволна. Няма база за сравнение с ръчната помпа. От една американска книга по въпроса прочетох съвета тези помпи да се ползват на пълна мощност и всичко беше ок- бебо беше на кърма почти година. Моята още е здрава макар, че вече трети човек я ползва. То няма какво да и се счупи, само ще си купиш ново шише и маркуче за около 20-тина лв.

# 597
  • в 1001-та нощ
какво те интересува за помпата?

аз също ползвах на медела електрическата за 1 гърда и съм изключително доволна

кумата ми ползва същата, такава си взе най-добрата ми приятелка - с тризнаци и я ползва много месеци, а моята дадох на друга приятелка

могат да се поръчват и резервни части от Англия  Peace

# 598
  • Sofia
Чудесни сте Simple Smile Благодаря ви помогнахте ми в колебанието! Ще я взимам явно Simple Smile

# 599
  • Sofia
Още един глас за Медела суинг, перфектна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт