За Мими и малкия Мони отправяме молби милиони - 1

• 25 992
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • област Варна
Честит празник, мили мамчета!

# 106
Добро утро и от нас и Честит 8-ми март!!!

# 107
още се приспиваме  ooooh! така сдъм гладна и така ми се спи, нямам търпение. Добре, че поне се унася, едва си клатя вече краката.
Да се оплача...милото днес дори не ми честити празника  Cry пък аз очаквах цвете  Cry Все пак си правя илюзията за довечера поне с цвете да се прибере пък ще видим ааааа айде бягам май  май стана работата

грешка отново е на линия...кокера се разлая  Tired

# 108
Честит 8ми март и от мен!   bouquet

# 109
още се приспиваме  ooooh! така сдъм гладна и така ми се спи, нямам търпение. Добре, че поне се унася, едва си клатя вече краката.
Да се оплача...милото днес дори не ми честити празника  Cry пък аз очаквах цвете  Cry Все пак си правя илюзията за довечера поне с цвете да се прибере пък ще видим ааааа айде бягам май  май стана работата

хахахха и при мен е същото Лори, нашия тати грам не е научен на някакви такива жестове, но децата мисля да ги форматирам от най-ранна възраст!  Mr. Green
за спането и приспиването - същата история  Rolling Eyes

# 110
  • София
Добро утро и честит празник мили дами! Нека всички да сме красиви, щастливи и обичани!

Диди, сега смогвам да отговоря за постенето. Аз съм смъквала по 2-3 кг - на мен толкова са ми били проблем досега, обикновено зимно време си ги качвам и после се чудя какво да ги правя  Joy, да не говорим, че са именно "ония" килограми дето най-трудно се махат. За тялото е все тая по каква причина гладуваш - дали е религиозна или естетична. Друг е въпросът, че всеки си е много индивидуален - аз смъквам като огранича мазнините, а при постенето автоматично се спират и тортички, вафлички и пр. За сметка на това по никакъв начин не мога да се откажа от картофите или филийка хляб (слава богу една ми стига). Та затова постенето ми е "идеалната" диета. Но пък аз съм правила "каноничен" пост, а той е доста брутален - три от седмиците са без абсолютно никакви мазнини  или маслодайни продукти, както и определени дни от другите седмици. Определено изтощава, особено накрая, затова и не бих постила сега, толкова скоро след бременност и раждане дори и да не кърмех.

# 111
Присъединявам се към отбора с татковците. дето не уважават осми март Grinning Ама аз вече съм свикнала - отначало се нервирах, ама после си казах - по-добре да ме радва и уважава цялата година, отколкото да ме нервира и дразни, пък на осми март да ми подарява цветя bowuu

Ама аз ще си ви честитя мили мами- честит Осми март на всички ви, на вашите майки, сестри и свекърви, изобщо на всички жени   Hug

# 112
Добро утро! Честит 8-ми март!
Докато чакам принцесата да стане да закуси, да драсна някой ред , че после няма....
Чакам и куриера да донесе една поръчка сладурски дрешлета - пак ме хвана мания да пазарувам  Crazy
Относно кърменето да споделя, че от вчера не е сукала, само от шишето , ама когато поиска пак , тогава. Дотогава помпата и колкото има.
Да ви кажа, че мойта племенница изкара с цедена кърма 9 месеца, после до 3,5г. пи млеката на Нестле и не болеуваше в яслата и градината. КАто спряха млякото преди половин година и се почнаха болестите - 3 АБ за няколко месеца. Така че АМ не са толкова лоши . По-добре от гладно и ревящо бебе.
Опаа, ревем, изчезвам...

# 113
Въпрос към консултантите на ЛЛЛ моя малкия бръмбар като хапне кърма и се събужда през целите 3 часа които уж трябва да спи. Постоянно се пънка, мята ръчичките, отваря затваря очичките (спи неспокойно) а когато му дам АМ и си спи като къпан цели 3 часа и се събужда точно когато трябва да яде.
Аз все още нямам кърма а коластра и се цедя в момента понеже ми се разраниха зърната и не мога да кърмя Sad но се цедя и му давам. Сега си взех Дефламол да мажа зърната и дано да се оправят. Взех си и протектори и като се оправя ще кърмя с тях.
Та май стана малко объркано но въпросите са ми: Да дохранвам ли с АМ?, Възможно ли е нещо да не е наред с кърмата ми?, Дефламола ще ми помогне ли?
Благодаря предварително Hug
Сладуранки  Hug все още не съм ви изчела Sad гледам някакви снимки събирате? Ще съм благодаряна ако споделите Hug
Здравей и честит син! Нормално е в първите дни всяка майка да се притеснява дали детенцето се храни достатъчно. А всъщност, вместимостта на стомахчето е много малка и гърдите съвсем адекватно посрещат нуждите на бебето, стига да се предлагат редовно, 8-12 пъти в денонощие.
Много рядко има реално основание за добавка в първите дни - знае се, че детето има и хранителни запаси от майката и трудно ще остане гладно. От друга страна АМ наистина създава усещане за ситост и тежест, благодарение на белтъка казеин, който е по-трудно смеляем и липсва в майчината кърма. Заради това децата хранени с АМ се унасят в по-продължителен съм и действително на организма са нужни около 3 часа, за да преработи млякото.
Майчината кърма се усвоява за около 90 минути. Това означава, че в първите седмици е нормално новородените да се будят през час и половина, което съвсем не значи, че нещо не е наред с кърмата. Разбира се, това може да е много уморително понякога, но пък е възможност да си починеш и възстановиш от раждането - може да легнете двамата, ти да четеш книга или да гледаш телевизия, докато кърмиш сина си.
Постепенно той ще си организира свой режим, който вероятно няма да е супер точен и на равен интервал, защото за кърмени бебета това е трудно за постигане. Но ще е достатъчно предвидим и за теб, така че да може да плануваш своето ежедневие.

Въпрос към консултантите:

Явно кърмата ни е малко. Режима ни е - през деня на 3 часа, нощно време 6 ч почивка и така правим по 7 кърмения. Първото ни хранене за деня е между 4,30 и 5,30 ч. Гърдите ми издържат на голямата пауза, с това нямам проблем, но пък през деня ги чувствам меки и след като яде и от 2-те, изцеждам  по 20 мл. мах, само сутрин събирам 40 мл. Как да процедирам - да му давам на юнака да суче и от двете гърди или да започна да ги редувам? Струва ми се, че кърмата ми намалява!!! Както писах по-рано - за 1 месец сме качили 400 гр. от рожденото си тегло (не зная колко кг са ни изписали). До сега не съм дохранвала с АМ. Пишка 7-8 пъти, преди акаше почти на всяко преобуване, но по редичко с ядки, а сега 1-2 пъти - консистенция "горчица". Бебо си спи между всички хранения, много е добричък. Нощната пауза си я направи сам още в болницата - спи непробудно.

Здравей. Обикновено бебетата спадат около 8% от рожденото си тегло. Може приблизително да сметнеш колко е било най-ниското тегло на твоето дете, за да придобиеш по-ясна представа колко е действителното наддаване. Със сигурност няма да е 400 гр.
Не изглежда да има някакъв проблем; бебчето ака, пишка, всичко звучи чудесно, за което можеш да се радваш.  Simple Smile Вероятно лактацията вече се е регулирала и затова не усещаш напрежение в гърдите. Точно така трябва да е, няма нищо хубаво в това гърдите ти да са препълнени и да преливат.
Продължавай да предлагаш и двете гърди на хранене, защото редовното стимулиране гарантира и по-голямо производство. В никакъв случай не ги редувай, защото млякото не се трупа в гърдите, то се произвежда постоянно, след всяко изпразване, както и по време на сукане.
Ако действително мислиш, че кърмата ти намаля, помисли дали да не включи едно нощно кърмене, което е много, ама много важно за добрата лактация. Може да пиеш чаша вода докато кърмиш. Някои майки споделят добри резултати с този трик.

До КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ:

Подобно на jatze искам да попитам за редуването на гърдите. До скоро малкия хапваше през 2 часа от едната гърда, стори ми се често, но незнаех причината. Онзи ден отсъствах от вкъщи и мама го храни с кърма в биберон и беше изял 120мл, след което спа 4 часа. Когато се върнах и изцедих установих, че имам общо 120мл в двете гърди, тоест съм го хранела с по 60 мл през 2 часа. Въпросът ми е, вече го храня от двете гърди и е спокоен спи си по 3, 4 часа и храненията са му 6,7 на ден, но дали кърмата ще ми се увеличи за да стигне до 120мл от гърда, или трябва да си го храня винаги от двете гърди?
tiheri, спокойно може да си го храниш от двете гърди. Едва ли малкият е стоял гладен, не си мисли такива работи. Паузата е била съвсем нормална за кърмено бебе.
Но, за да има повече мляко, хубаво е гърдите да се изпразват често и да не са в покой повече от три часа през деня и 5-6 часа нощем. Може да го оставиш да изсуче добре първата гърда и едва когато сам я пусне, предложи втората. Ако има нужда, ще суче и от нея. А следващото хранене започни с тази, в която има повече мляко. Обикновенот това е тази гърда, с която си приключила предходното кърмене.

Честит празник, дами! Бъдете здрави, обичани и ценени!

# 114

Честит 8 март!

# 115
честит празник на всички и от мен! да сме здрави,усмихнати,обичани - не само на днешния ден Laughing!

И да си похваля мъжлето -  сутринта като отвори очи и първата му работа беше да ми честити празника Crazy Аз съм свикнала - празниците не ги пропуска Laughing

Пожелавам на всички ви един хубав емоционален ден! Laughing

# 116
Такааа, Бела си изпи шишето и благосклонно заспа веднага, та се връщам да си довърша...
Исках да споделя, че баща й сме го кръстили Главния Успокоител  Simple Smile Вечер като реве и се нерви и не знам какво да я правя, той я взима и наш'та моментално спира и притихва. Кокори му се и кротува  Shocked Какво й прави не знам, обаче е факт. Снощи му заспа на корема блажено... Вече почвам да ревнувам, а и той налива масло в огъня, че не мога да си успокоя детето  Close

# 117
Напразно за това, че си красива,
нарекли са те грях през вековете.
Единствено на тебе ти отива
да бъдеш земно и небесно цвете.

...Да носиш най-безумното начало
и в незабравата, да си забрава,-
Осъдено е твойто грешно тяло
да причестява и обожествява.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДАМИ!

# 118
  • Mostly in my mind