За Мими и малкия Мони отправяме молби милиони - 1

• 26 703
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Диди, страхотен колаж!

Лори, операцията не е за подценяване. Консултирай се! При мен беше зачервено, че имах алергия към лепенките, но мина.

Софи
, и Светли повръща. Хип 1 го плюе на фонтан. Давам от Хип преха, което е за малки бебета с повече протеини, това засега да чукна на дърво е ОК. Хип 1 има повече въглехидрати и нещо не му понася. За кърмата обаче не мога да кажа, понеже ти кърмиш.

Ади, аз без лекар не смея нищо да предприема, че тук много се карат. Не е либерално като в Норвегия, а понякога (както за съжаление стана при кърменето) оказват здрав натиск.

Лек ден на всички!

# 541
Дидишонче,колажа е много сполучлив!Браво на тебе,пък дали със или без имена,аз лично нямам претенции. Hug
Да почерпя и за нашата месечинка!Кога мина един месец изобщо не усетих  Crazy

И аз се бях наточила да излизам с децата,че нашия тати е на работа,но ме разколеба малко времето.Пече силно,но има гаден вятър  Outta Joint.
На дребчо нещо много му хрипти нослето и се надявам да не е настинал малко.Във вторник ще видим дали ще слагаме ваксината в такъв случай. Rolling Eyes

# 542
Здравейте  Simple Smile

Момичета, ние имаме проблем с шапките - слагаме ги да закриват ушлетата, ама те падат на очичките...като ги вдигнем - и се вдигат и на ушетата... ooooh! А нали трябвало да са покрити ушлетата...ние имаме и качулка,ама ние  голяма и си трябва и капа...
Амидалка, ако можете да си намерите шапка ето такъв модел: http://mamafevruari2011.snimka.bg/family/pokupki-za-bebocite.530752.21462303 - първата долу вляво - супер е за студено време, идеално покрива ушичките и не пада на очите. Стига да ви е точно по мярка самата шапчица. Или да не е отрязана права отдолу, а да има извивки (дали го обясних като хората  Confused) - на снимката първата горе вляво е такава и също е удобна. Но първата, "ушанката", ни е любимата шапка на нас  Simple Smile.

Валерия, честита ви месечинка   bouquet!

# 543
Здравейте, дами

Дидишонче колажа е страхотен. Браво на теб   bouquet  bouquet    bouquet

Момичета има два въпроса, който ме тормозят /сори ако са обсъждани, но аз не съм ги видяла/
1. Мойто момче плаче без сълзи. Това нормално ли е?/Аз съм забравила как беше с каката/
2. Колко време сучат вашите бебета? Моя хубавец обикновено е 40 - 50мин на гърдите ми.

# 544
Едно "Здравейте" и от нас!
Преди малко се прибрахме - бяхме навън три часа!
Сега сме го паркирали с количката в хола и дори успях да хапна нормално на масата  Mr. Green /май не е много за смях/ да прахосмучна в стаята му и таткото да измие пода. Лошото е, че съм се обездвижила яко и много ме болят краката и кръста. А пък и бобъра сутринта ми разказа играта - рева като говедо от колики, после го оставих на леглото да реве и после рева, че съм го оставила да реве!!!!!!!!!!!!!  Tired Вече наистина не знам как ще се оправям с него!

Дидка, колажа наистина е страхотен, но и аз, ако не е много нахално, бих искала да го зърна с имената!   bouquet

Хайде, лек ден от нас!

# 545
  • Варна
Мило Миме, много силно се молим за малкото Мони  Praynig Praynig Praynig
Целувки за двамата  от нас, а ти бъди безкрайно силна  Hug

Някоя мама казваше, че си разлигавила детето и искам да я успокоя, че по - лигаво от моето няма! Това да не можеш да го оставиш и за половин час и леглото да му седи за красота не си е работа. Отгоре на всичкото днес го изкарах на балкона и спа 10 минути, след което трябваше да бутам количката, а накрая почна да реве да го взема!

Това все едно аз съм го писала

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА БОЖИДАР  Hug

лека вечер от нас

Хм, аз бях писала, че вече си има глезана вкъщи. Ама явно не съм сама Sad Нищо, живи и здрави да са. А пък на нас..

# 546

Момичета има два въпроса, който ме тормозят /сори ако са обсъждани, но аз не съм ги видяла/
1. Мойто момче плаче без сълзи. Това нормално ли е?/Аз съм забравила как беше с каката/
2. Колко време сучат вашите бебета? Моя хубавец обикновено е 40 - 50мин на гърдите ми.

Виждала съм и други бебчета така да плачат- без сълзи. Моят син и той понякога така, не винаги, но ми е правило впечатление че понякога и това се случва. До колко е нормално това или ненормално..... не зная.
Колкото до храненето, при нас специално е по около 30-40 мин, много рядко се случва и повече да се "мотаем". Не е от поспаливите на гърда, но понякога мн се разсейва, ако има някакво движение, разговори около нас.... понякога просто сам решава пък да си направи почивка от 5 мин и след това пак да продължим с храненето
mimi_jobnoto за белези преди време си бях купила "Контратубекс", за около 10-15лв може да се намери зависи от къде, при мен поне помогна. Имаше и още един, по- скъп гел за белези, но как се казвашеееее..... Мисля че някое от момичетата тук го бе споменала преди време... Чакаме те с добри новини!
Честита месечинка на който има днес!  Hug

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 17:52 от stef__

# 547
  • Somewhere over the rainbow
И мен ми се падна ревливо бебе.Де със сълзи ,де без сълзи, ама все си църка или  реве или се дере от рев.Вече се бъзикаме че трябвало да го кръстим Кисел ,а не Ясен. Май Софи се тревожеше за това. Аз вече свикнах. първите седмици се ужасявах че има нещо или че е болен. Обаче той май си е ревлив по природа.Като се събуди и веднага започва първо една кисела физиономия за две три минути  и след нея рев и чудо.Като е буден винаги е намръщен и и си реве.Само като спи не реве. много рядко ми се случвало да е буден и само да гледа. АМа  си викам то пък така ако е  ще е прекалено идеално и ще умра от скука.
Ние днес  бръм -бръм с количката и два часа по улиците без да спираме. Мисля че така мога и да махна 5-те килца горница  Simple Smile Уж нямаше кой да ми изкара количката от мазата ,ама аз от зор не иддържах и  си грабнах детито и с него в мазата , тупнах го в количката и с все количка го вдигнах по стълбите и айде.Както се казва има ли желание ,има и начин.Сега ще поспим  че н е се знае тази нощ дали малчо ще ни води на дискотека  Simple Smile

# 548
Здравейте и от нас! Влизам набързо докато спинка, че трябва да се храниме след малко.
Честити месечинки на всички днес!  bouquet

katuci и ние се кърмим по толкова, хем си суче доста активно! Около 20мин. на едната гърда и после ако иска и другата пак изкарва около 20 мин.
Диди, колажа наистина е страхотен!  Hug
Искам да ви питам кога ви казаха да отидете на контролен преглед? На мен док ми каза след един месец, но не съм сигурна. newsm78
И друго...Майчетата със секцио...Боли ли ви отвътре операцията? Мен нещо ме наболва от вчера.
Притеснявам се, че понеже вдигах малко тежко, да не съм направила някоя беля. Confused

А също (май го коментирахте, но пак да питам). Чистите ли нослетата на бебоците и как? Аз днес се опитах с памучно фитилче, защото имаше едно сополче, но той се закашля все едно се дави и не успях.

# 549
    Здравейте мами и бебечета!
Ние вече 3 дена подред излизаме за по 2-3 часа.
Искам да ви питам за лохиите-кога трябва да спрат?Струва ми се ,че моите се влачат доста време.Тече ми едно жълто,от време на време червенее,но по съвсем малко(само ми зацапва превръзката).Не е ли време вече да спират newsm78.
За контролния преглед-навсякъде ли може да отида и безплатен ли ще бъде?Тук питах един гинеколог и той ми каза,че трябва да отида там ,където съм раждала и само там ще е безплатен.
Аз също се притеснявям с това хриптене на носа.Все едно бебка има сополи,само че навътре и се чува това хриптене.И като че ли,понякога се закашля от това.Все се чудя да не би да е изстинала нещо.
И да питам-вие Деавит ли давате?Знам,че не е много хубав и че има вътре вит.А.Щеше ми се да давам само вит.Д,но засега давам това.От къде мога да се сдобия с такъв?Питах приятелки по чужбина,но повечето е на хапчета.Ако някоя мама ме насочи,ще съм благодарна!
Палци за всички бебчета,които имат нужда!

# 550
  • област Варна
Аз си мажа белега със Содермикс. Не знам дали действа, защото го ползвам от два дена.
Бебка и тя май плаче без сълзи, не съм се замисляла изобщо. Аз гледам да не я оставям много да реве.
Операцията рядко ме боли. Вчера обаче имах някакви гадни газове вечерта и ме сряза за веднъж в края на белега, от дясно.
Контролните прегледи знам, че за секцио е след 30 дена, за нормално - след 40 дена. А,з понеже раждах в частна клиника, ще си плащам.
Лохиите все още ми текат и си преминават от червено в жълто всеки ден. Даже от вчера и в тъмночервено, та се попритесних малко.

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 19:22 от espinoza

# 551
   Здравейте мами и бебечета!
Ние вече 3 дена подред излизаме за по 2-3 часа.
Искам да ви питам за лохиите-кога трябва да спрат?Струва ми се ,че моите се влачат доста време.Тече ми едно жълто,от време на време червенее,но по съвсем малко(само ми зацапва превръзката).Не е ли време вече да спират newsm78.
За контролния преглед-навсякъде ли може да отида и безплатен ли ще бъде?Тук питах един гинеколог и той ми каза,че трябва да отида там ,където съм раждала и само там ще е безплатен.
Аз също се притеснявям с това хриптене на носа.Все едно бебка има сополи,само че навътре и се чува това хриптене.И като че ли,понякога се закашля от това.Все се чудя да не би да е изстинала нещо.
И да питам-вие Деавит ли давате?Знам,че не е много хубав и че има вътре вит.А.Щеше ми се да давам само вит.Д,но засега давам това.От къде мога да се сдобия с такъв?Питах приятелки по чужбина,но повечето е на хапчета.Ако някоя мама ме насочи,ще съм благодарна!

Лохиите са ми  както на теб, или поне бяха до преди ден, два. Сега вече нямам newsm44. на преглед бях не  в болницата, в която раждах а при  гинеколога, който ми водеше  женската консултация, не съм плащала. Давам Деавит след 22-я ден по две капки на ден. Днес ходихме да стачкуваме заради цените на бензина заедно с бебчо:)  car003Честита месечинка на бебковците, които имат. За плача-понякога е със сълзички, даже прави някакви смешно нацупени муцунки, а понякога е без сълзички. Амидалка, сега нямаме такива люспички, но с каката имахме и я мажех със зехтин, това помогна, малко мазнее, но при нас имаше ефект. Peace

# 552
Като е буден винаги е намръщен и и си реве.Само като спи не реве. много рядко ми се случвало да е буден и само да гледа.

хехе  - защо ли ми е познато това... hahaha

Мами, на нас започна от няколко дена да ни се бели кожата на главичката като пърхот, нали се сещате, дето става отгоре на бебетата...та с какво да ги мажа, за да падат по-лесно? Нещо мазничко трябва да е явно, ама какво... newsm78

# 553
  • София

И на мойто бебе носа му хрипти много. Мисля да питам докторката за това като отидеме при нея във вторник! За Вит. Д, на мен ми донесоха някакъв гръцки Аquasol, но и в нвго има Вит. А. А за чистия Вит. Д доколкото знам, специално за Вигантола, е ,изтеглен от пазара, но не намерих информация защо. И доколкото четох предлаганите на капки препарати са само с Вит. А за съжаление. Някой има ли да ползва този  Аquasol?

# 554
Привет и от нас!
И ние днес се разходихме страхотно в Борисовата градина. Лизи през цялотожврема спа. Ама пък каква лудница беше- сякаш цяла София се беше изсипала там. Но по по- крайните алеи беше спокойно.

Пчеличке, честита ви месечинка и честит име ден на патерици! Да те слушка Боби и да е спокоен занапред!

За шапките- имам две зимни шапки- по-дебела и по- тънка, но и двете са тип ушанки и съм много доволна от тях. Сега оглеждам за летни шапки. Имам и разни обикновени , но още не съм ги слагала.

За храненето- Лизи е бавничка- хем лакома, хем си почива, оглежда, та 30-45 мин ни е средната продължителност.

За белега- не ме боли, не го мажа с нищо. Контролният прегле мина и беше в края на месеца като ме гледаха само На ехограф. Беше безплатен преглед. Казаха ми да отида за цялостен чак сле 3-4 месеца.
Но за белега- от предишните пъти ми беше останала саможедна едва забележима тънка линийка без да го третирам с нещо. Надявам се и сега да е така. Ллхиите ми свършиха преди седмица.

Приятна и спокойна вечер със спящи добре бебета ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт