Отговори
# 375
  • sofia
Сакси, с мъжа ми се посмяхме добре!

# 376
  • ул. "Мечтание"
Искрен яде между 23 часа и полунощ и после се буди между 4 и 7 часа.
Рано ни е още за по-ранно "лягане".  Laughing

Искрен го къпя само с вода. Веднъж само е къпан с измиващ гел, защото брат му го намаца с някаква мазна храна по главата.  ooooh!
Божидар също го къпя с вода основно, веднъж седмично с измиващ гел, който е за коса и тяло. Много готин, на някаква френска фирма за биокозметика. С ММ също го използваме и съм супер доволна.  Mr. Green Heart Eyes
Искрен и него така по-натам като стане по-активен и започне да лази и да се цапоти.
Разбира се не броя инцидентните случаи, когато са омазани така, че се налага да къпя с измиващия гел.

Ето го гела: http://www.balevbiomarket.com/organichen-dermo-pochistvasht-gel- … i-tqlo-500ml.html

Сакси hahaha

# 377
И аз да се разпиша тази вечер
Малчо продължава да стачкува и аз съм принудена да се изцеждам Sad .Дано скоро ни мине тази хрема Peace
saxophone и аз се посмях на твой  гръб.Сигурно и аз ако отида в такъв магазин ще се моткам.
Козметиката от раждането ползвам.
За ваксините мисля да ги отлагам.Пентаксима е тежка ваксина.Ротавиросна няма да слагам.

# 378
За заспиването-между 23-24ч. Тази вечер току що заспа.

За миенето- къпем с шампоан за коса и тяло на Саносан от както се е родила. Когато мия само дупето- само с вода.

Да ви споделя как се изложих преди малко в магазина, нали съм свикнала да пазарувам все в хипермаркети и сега мама ме праща до кварталния за яйца, а аз и представа нямам, че са на бройка.
- яйца
- колко
- зависи по колко са
- по 16
казвам си на ум "какви са пък тия опаковки", а на глас питам
- по-малко не може ли
- как така по-малко
- ами по 6
- какви са тия яйца по 6
- ами в кутии. нямате ли?
- само на бройка.
.. и ми светна  Blush

Сакси,  hahaha

# 379
Мелона,Елч и моята Любомира я изписаха от болницата 2800. На консултацията първия месец беше наддала 700 гр. - т.е. в края на първия беше 3540 Rolling Eyes Ама колкото толкова HugВажното е да са здрави Peace В крайна сметка не всички сме еднакви едни са по-едри,други по-дребнички,едни по-дебели,други по-слаби. Явно наште ще са финни мацки Laughing За разлика от кака й,която се роди 3800 и 54 см.,Буба все още гони първоначалните й размери Heart Eyes

За миенето сутрин мия дупето с Себамед - сапун,през деня ползвам само мокри кърпички,а вечер - къпем с гел на Себамед. Още от първия ден след изписването.

Сакси hahaha

за яденето На шест хранения е като яде последно вечер към 12,30 - 1 часа е след това сутринта 5,30 - 6.

за ваксините ... задължителните ще ги слагаме. Педи ме навива и за Ротарикс - по-скоро мисля да я откажа Peace

Айде, лека нощ Simple Smile

# 380
Inka- ние вече имаме такива моменти. Има шанс Рая да стане нормално бебе  Laughing Смее се, гледа си играчките, въртележката, телевизора, но най- много се радва на баща си. Сигурно аз съм и писнала по цщл ден. Като се прибере от работа и му чуе гласа и изпада във възторг, а за него да не говорим (и за него трябва да купувам памперси  Mr. Green) Установих, че цялата нервност и рев идват от неспането (нареед с коликите естествено, то и от там не можеше да спи). Та сега всячески се мъча да я накарам да спи повече през деня, за да сме спокойни всички. Независимо дали на ръце, навън, в люлки - абе където и да било. Продължавам упорито да тъпча бибата, колкото и да не я иска, но тя я успокоява и се унася.
За храненето - раздредихме го - най-голямата пауза е през нощта 4 часа. Никога не съм вярвала, че ще се наспя за толкова Wink
За къпането - от както започнахме във ваничката, все с бебешки шампоан я къпем. А вчера от заплес я намазах с нашия лосион за тяло  Embarassed
Сълзички пуска, толкова че да ми скъса сърцето.  Cry
Мелона- и Рая е м/у 4 и 4.5, но аз си мисля (а и док каза), че е супер - тя беше 2300

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 02:44 от pepinka1

# 381
Да ви питам - пъпа на бебо си беше прибран до момента, в който не почнаха коликите. От напъването гледам, че вече е поизхвръкнал. Дали това значи, че е направил пъпна херния и да пробвам ли да прибера с лепенка? Имаме доста време до консултация, а не ми се виси пред кабинета с кашлящи дечица  Confused
И друго - много се дави туй детенце,  чудя се дали е нормално вече. Като текне малко повече кърма се дави, като му давам малко течност (хомеопатичните лекарства, разтворени с малко вода) с лъжичка се дави, като пробвам да дам с шише пак се дави, сега давам с капкомера от Инфакола, който е 0,5 мл и познайте - пак се дави  ooooh! Просто се чудя ако се наложи да го оставя за 2-3 1аса как ще го нахранят, като той и едно лекарство даже не може да изпие без да се задави  Thinking Има ли други като нас? Да се притеснявам ли?

# 382
Евридика, благодаря ти   bouquet
при нас големите нощни паузи вече са практика и се надявам бързо да се нагодя към новия му режим, без това да доведе до някакви кърмачески проблеми.
И още нещо да питам - мога ли към вече замръзена кърма да добавя прясна и да я замразя?

Bimbim,
ако добавяш по-малко количество кърма към замразената и това по-малко количество е предварително охладено или дори почти замразено до скреж, не е проблем. Важно е все пак замразената кърма да не е от преди един месец, а по възможност да е замразена най-много преди 2-3 дни, за да може в крайна сметка цялата кърма в този съд да е от един (сходен) период от време.

Това е статия за съхраняването на кърма: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
Надявам се да ти е полезна!   bouquet

# 383
Добро утро, пробвах тук кача снимките от срещата, не успях, ще ги разпратя на скайпа пък ако някоя от вас може да ги качи тук..

Да похваля Рая, успокои се, спинка и през деня и ноща, заспива и тя към 23-24 часа за последно и после спи до 10.00 ,с едно кърмене към 6.00 и после още едно към 8.00- 9.00. Иначе спи почти през целя ден. Ааз като се събудих в 6.00 и не ми се спи.....

А, Та,така де това се казва малко бебе, 40 дена в чудо се бях видяла, не е ревала мн ,но не спеше, гъреше се от колики и... мрънкаше.

# 384
Добро утро от нас!!!Да се разпиша и аз по обсъжданите теми:

За къпането с измиващи средства още от изписването ползваме на Авен Педиатрил Peace
Имаме две въртележки за над легло само това е спасението,гледа ги,гука им,че понякога даже им се кара LaughingНо вечер ги махаме ,че иначе няма заспиване...започва да рита,да мята ръчички и се превъзбужда
Яде обикновено  към 9 и след това към 2,но след това започва на 3 часа да се събужда озверяла от глад,тъй като през нощта цоква за 3 мин и заспива и не се нахранва добре(според мен) newsm78
Иначе вчера идва баба и да я гледа едно гукане имаше,приказваха си двете,дрънкаха с една дрънкалка и малката много се радваше.Но при нас ден с ден не си приличат,един път е в настроение,спокойна,игрива,други дни е кисела и иска само на ръце.Бебешка му работа!
Мислех още нещо да пиша,но забравих какво.... EmbarassedТова недоспиване си казва думата

# 385
Момичета, просто не мога да не споделя с вас това видео, аз лично съм потресена  #Crazy http://www.antena3.com/noticias/mundo/yoga-bebes-sano_2011012100011.html

Иначе ние вчера бяхме на ортопед и беще доста интересно, отделини ни доста време и ми обясни как да я нося. Каза задължително това да става като при маймунките, а не легнала. Също така ме посъветва да кажа на бременни приятелки, ако имам такива, да не се тъпчат с калций, защото това било против природата.Децата трябва да са с хрущялна костна структура и това не е случайно.  Вече имали няколко случая на майки, които толкова много калций допълнително приемали, че дечицата им се раждали със затворена фонтанелка и се налагало да ги оперират  Sad.  Друго интересно нещо, което каза и аз не знаех, е че колкото по-късно проходи детето, толкова по-добре, най-добре след годинка...

# 386
Aniper, направо ми иде да го нацелувам тоя твоя доктор!
Дано да има все повече такива!  Peace Peace Peace

# 387
Хайде време е за анкета за захранването  smile3521

Първо анкета кога и после с какво Simple Smile

# 388
Хайде време е за анкета за захранването  smile3521
и за сокчетата newsm03

# 389
Момичета, просто не мога да не споделя с вас това видео, аз лично съм потресена  #Crazy http://www.antena3.com/noticias/mundo/yoga-bebes-sano_2011012100011.html

Иначе ние вчера бяхме на ортопед и беще доста интересно, отделини ни доста време и ми обясни как да я нося. Каза задължително това да става като при маймунките, а не легнала. Също така ме посъветва да кажа на бременни приятелки, ако имам такива, да не се тъпчат с калций, защото това било против природата.Децата трябва да са с хрущялна костна структура и това не е случайно.  Вече имали няколко случая на майки, които толкова много калций допълнително приемали, че дечицата им се раждали със затворена фонтанелка и се налагало да ги оперират  Sad.  Друго интересно нещо, което каза и аз не знаех, е че колкото по-късно проходи детето, толкова по-добре, най-добре след годинка...

Добро утро,
Аз съм от февруарките, но надничам и тук Simple Smile

Aniper как носят маймунките? аз по цял ден разнасям моето чудовище на ръце и тъкмо тези дни се чудех дали не мога някое изкривяване да и докарам така.... чак смешно ми става като си помисля какво внимателно избиране на подходящ матрак правихме, а сега почти не си стои в него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт