Отговори
# 360
Мелона, не сте единствени. Дара я изписаха 2700 кг. утре става на 2 месеца и предполагам, че на  консултацията ще е максимум към 4.5 кг., но на мен това не ми се вижда никак малко. така се радвам на кървавичките на краченцата й и на дупчиците по китките й Simple Smile а и според мен това си е нормално наддаване, просто са се родили мънички шушките ни...

# 361
  • София
Здравейте момичета Hug Не мога да пиша, едва ви изчитам. Имам да довършвам от старата тема още  Sad
Нощни, благодаря за новата тема Hug
Сакси, благодаря за труда за колажа Hug
Аз имам един въпрос към вас и към ЛЛЛ
Бях ви споделила, че Емилия суче непрестанно. Това се почна още миналия четвъртък, т.е. на 17ти. Обяснихте ми, че най-вероятно е скок в разтежа, тогава и тя беше на 3 седмици. Предлагах гърдата винаги,не давах вода и биберони. Нещата за ден-два се регулираха, но тя продължава да ме побърква вечер. Като се почне от късния следобед до към 12 часа,суче, наяде се, след половин час пак иска. И не забелязвам да ме използва за биберон, защото виждам, че преглъща. Има си достатъчно наакани и напишкани памперси. Но колко време ще издържа. Незнам какво да правя. А вчера при повечето и кърмения, тя беше много нервна. Само мънкаше и не може да захапе зърното както трябва. А от толкова сукане, гърдите ми се струват, че са изтискани до край. Но като пробвам да изцедя си излиза мляко, защото се съмнявах, дали кърмата ми не намалява.

Violini, здравей!

Разбирам колко изтощително за майката може да бъде това непрекъснато сучене!
Много бебета имат такива неспокойни периоди следобед, когато сучат не толкова, за да се нахранят, а за да усетят близостта на мама и да се успокоят след „изтощителния” ден. В действителност, денят наистина е изтощителен за бебетата, защото им носи непрекъснато нови впечатления и емоции и през късния следобед вече е възможно да се чувстват претоварени. Единственият за тях начин да изразят умората си е чрез плач и желание да се гушнат до мама и да посучат.

Друга възможност е Емилия да иска да посуче повече и по-често, за да си напълни добре коремчето и след това да направи по-дълга пауза. Дали това е случаят при вас?

Окуражителното е, че около навършване на 6 седмици, много бебета вече сами си създават нещо като режим и оставят и мама да почине повече. Засега може да опиташ да й помогнеш с кърмене на приглушена светлина, на тихо и спокойно място, за да няма допълнителна стимулация на емоциите й.

Чудесно е, че броят на напишкани и наакани пелени е задоволителен и че имаш достатъчно кърма! Емилия вероятно си регулира производството на кърма според нуждите си.
Ако е вариант за теб, можеш да опиташ да почиваш през деня с нея, когато тя спи, както и да я кърмиш легнала нощем, за да не си нарушаваш съня твърде много.
Успех!

честит празник, момичета   bouquet
с ММ не сме се виждали днес, но предполагам, че довечера ще си получа подаръка. Бебчо обаче ми направи супер подарък - 7 часа непробуден сън, в резултат на което сутринта се събудих с толкова напрегнати гърди, че чак ми бяха изтръпнали. В тази връзка искам да попитам ЛЛЛ как се справяме с препълнените гърди, когато бебето започне да прави големи нощни паузи? И организма не се ли "научава" да не произвежда толкова карма през нощта?
И още няколко въпроса
С напредването на възрастта намалява ли броя акания - ние от 4-5 от няколко дни (след един скок в растежа) акаме 1-2 пъти в денонощие. Също така по колко пъти на ден се храни двумесечно бебе (само на кърма)
И последно - как да разбера, че бебето е изсукало цялата гърда - Дани по някое време започва да се дърпа назад, да сумти да се нервира - това ли е?
Благодаря предварително за отговорите   bouquet

Bimbim,

Действително е възможно жените да почувстват гърдите си препълнени, когато бебетата започнат да правят по-големи нощни паузи. При вас с Дани това инцидентно ли беше, или той вече все по-често започва да спи непробудно нощем?
Ако по-дългият нощен сън се превръща в практика за бебето, лактацията на майката вероятно ще се нагоди към това ново положение и производството нощем ще намалее от само себе си. Ако ти е твърде некомфортно, можеш да изцеждаш леко, само до облекчение или пък да предлагаш на Дани да суче, без да го будиш.

За акането – счита се за нормално след 6тата седмица бебето да разреди броя на изхожданията и да ги сведе до 1-2 на ден, както е случаят при вас. Поради доброто усвояване на млякото, не е необичайно бебетата след 6тата седмица да се изхождат от веднъж на ден до веднъж на няколко дни - 3, 5 или дори 7. Ако изхождането е обилно, кашесто и цветът е „кърмачески” – златист, като горчица, едва ли има повод за притеснение.
На въпроса по колко пъти се храни бебе на 2 месеца едва ли има еднозначен отговор. Има бебета, които се нуждаят от множество похапвания, в които поемат малко мляко начесто, докато други бебета се хранят на по-големи интервали – през 2.5-3 часа и похапват по-стабилно. На тази възраст много бебета вече са станали виртуози в сученето и могат да се нахранят доволно само след 5 минути на гърдата, докато други просто обичат да усещат близостта на мама и на гърдите й и сучат по-дълго време, често просто за удоволствие. Обичайно се смята, че средният брой кърмения на ден на тази възраст е 8 пъти.
Ако наддаването на Дани е задоволително (предвид това, че преди дни е навършил 2 месеца, вероятно сте посетили или ще посетите педиатъра за контролен преглед), ако броят на напишканите памперси е 5-6 на ден, ако детето е жизнено и тургорът на кожата е добър, най-вероятно поема толкова кърма, колкото му е нужно, дори да суче по-малко на брой пъти.

За изсукването на гърдата – правилно си забелязала сигналите, че е време или за смяна на гърдите, или просто Дани се е нахранил вече. Обикновено бебетата на неговата възраст сами се отдръпват от гърдата, когато са я изсукали. Ако считаш, че има нужда от още мляко, можеш да му предложиш и другата гърда. Ако я откаже, вероятно се е нахранил и тя ще остане за следващото хранене.
Успех!

Евридика, благодаря ти   bouquet
при нас големите нощни паузи вече са практика и се надявам бързо да се нагодя към новия му режим, без това да доведе до някакви кърмачески проблеми.

И още нещо да питам - мога ли към вече замръзена кърма да добавя прясна и да я замразя?

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 21:35 от bimbim

# 362
За яденето яден по 5-6 пъи на ден но сме на изкуствено ние и то различно 70-90-100-120 грама, но не се тревожа защото първия месец от 2560 и 48 см на 40-тия ден бяхме 4050 и 52см навакса си бързо.
За съжаление чак не съм защото коликите са ни предимно през деня. Нощем спим и то сама си направирежим ако заспи в 24 спи до 6:30-7 а ако е в 2 до 8 яде и пак спи до 10-11 когато се почва носенето. Даже сега започна да спи от 1:30 до 8:30 и после до 10. Слава богу през деня се носим, но сега ми е заспала в 17:30 след носене от сутринта и я нахраних спяща в 18:30 и още спи, та тази нощ незнам какво ще прави.
Смее се, гука много гука гледа играчки. Почнахме да гукаме още на месец и нещо много рано и тати като и каже кажи агу и казва. Голяма бърборана е.
За ваксините и аутизма има много статии. Смята се че заради метала с който се съхраняват стават аутисти. Факт е , че преди 2 години на всеки 10 000 едно дете е било аутист , а сега на всяко 89 - 90-тото е аутист и се говори за епидемие. Има много статии повечето на английски. Не са против ваксините а са против ваксините преди 2 годишна възраст защото до 2 годишна възраст черния дроб и жлъчката на децата не е развита и когато ваксината попадне в стомахчето не може да преработи метала и го пръска по органите. Ето линк но на английски : http://video.google.com/videoplay?docid=8536564749125540419&pr=goog-sl#[/video]

# 363
  • София
Да ви споделя как се изложих преди малко в магазина, нали съм свикнала да пазарувам все в хипермаркети и сега мама ме праща до кварталния за яйца, а аз и представа нямам, че са на бройка.
- яйца
- колко
- зависи по колко са
- по 16
казвам си на ум "какви са пък тия опаковки", а на глас питам
- по-малко не може ли
- как така по-малко
- ами по 6
- какви са тия яйца по 6
- ами в кутии. нямате ли?
- само на бройка.
.. и ми светна  Blush

# 364
За яденето яден по 5-6 пъи на ден но сме на изкуствено ние и то различно 70-90-100-120 грама, но не се тревожа защото първия месец от 2560 и 48 см на 40-тия ден бяхме 4050 и 52см навакса си бързо.
За съжаление чак не съм защото коликите са ни предимно през деня. Нощем спим и то сама си направирежим ако заспи в 24 спи до 6:30-7 а ако е в 2 до 8 яде и пак спи до 10-11 когато се почва носенето. Даже сега започна да спи от 1:30 до 8:30 и после до 10. Слава богу през деня се носим, но сега ми е заспала в 17:30 след носене от сутринта и я нахраних спяща в 18:30 и още спи, та тази нощ незнам какво ще прави.
Смее се, гука много гука гледа играчки. Почнахме да гукаме още на месец и нещо много рано и тати като и каже кажи агу и казва. Голяма бърборана е.
За ваксините и аутизма има много статии. Смята се че заради метала с който се съхраняват стават аутисти. Факт е , че преди 2 години на всеки 10 000 едно дете е било аутист , а сега на всяко 89 - 90-тото е аутист и се говори за епидемие. Има много статии повечето на английски. Не са против ваксините а са против ваксините преди 2 годишна възраст защото до 2 годишна възраст черния дроб и жлъчката на децата не е развита и когато ваксината попадне в стомахчето не може да преработи метала и го пръска по органите. Ето линк но на английски : http://video.google.com/videoplay?docid=8536564749125540419&pr=goog-sl#[/video]
То в Пентаксима има отрова за мишки, ама няма как да разбере човек ако не прочете...

# 365
Да ви споделя как се изложих преди малко в магазина, нали съм свикнала да пазарувам все в хипермаркети и сега мама ме праща до кварталния за яйца, а аз и представа нямам, че са на бройка.
- яйца
- колко
- зависи по колко са
- по 16
казвам си на ум "какви са пък тия опаковки", а на глас питам
- по-малко не може ли
- как така по-малко
- ами по 6
- какви са тия яйца по 6
- ами в кутии. нямате ли?
- само на бройка.
.. и ми светна  Blush

hahaha hahaha hahaha жестоко

# 366
Сакси много се хилих  Grinning

миещи средства от началото

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 22:16 от leprikon

# 367
  • в Надежда-та
Я кажете къпете ли малките с миещи средства вече и ако да от кога?
от както се е родил, дори след като се изака използвам Peace

hahaha Joy Joy Joy кофти са кварталните магазинчета Mr. Green

# 368
  • В две тъмни очички
wondergirl,а ко не те затруднява, ще се радвам да ми го покажеш на снимка това корито

За козметика за баня, от раждането още използвам Бюбхен и съм страшно доволна!

Сакси
, доста дълго се смях на случката ти  Mr. Green , развесели ме

# 369
и аз доста се  смях  Joy
колко е хубаво да имам човек да ми помага  Heart Eyes майка къпе малкия,аз четя форума. почна да му прави и масаж,а той кротува. пу пу

# 370
  • София
чопи, и аз много се кефя, че съм при мама да ни се суети. всяка вечер тя се оправя с яна, хвърля корито, прибира дрехи след иван, пере, глади, готви....  Blush

# 371
Козметика-от раждането Peace
Я кажете-вечер в колко слагате да спят вашите бебоци?Ние по-рано от 23:00-23:30 не можем да се наканим

# 372
да са ни живи и здрави Heart Eyes а ние благодарни
ние лягаме към 23ч,заспиваме към 12-1ч

# 373
Бебеш ужас  Shocked
Ами ние сега тати носи след малко мама ще носи и при най-добрия сценарий в 24:30 като си изядем млякото ако ли не в 1:30-2:00

# 374
  • София
с иван тази вечер окъсняхме, иначе към 21 го къпем и си ляга, че след него е яна.
от къпането се изморява, яде и веднага заспива. събуждам го да го храня аз като си легна. сам се буди между 3 и 4ч и другото ядене му е сутрин в 6-7 като ставаме.
и яна беше с такъв режим.

Общи условия

Активация на акаунт